Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek NASVET Kako prenesti vrednostne papirje s Trade Republica na drug borzni račun
Strani: 1
sporočil: 215
zakaj pa zdej prenos? zadnje mesece so bili sami komentarji, kako
je Trade Republic super. A ni več super?
sporočil: 551
[luk33]Jaz bi raje navodila, kako iz NLB prenesti vrednostne papirje na Trade Republic.
zakaj pa zdej prenos? zadnje mesece so bili sami komentarji, kako je Trade Republic super. A ni več super?
sporočil: 8
Tudi mene zanima zakaj beg iz TR.
Zanima pa me tudi, ali jih bom lahko prenesel na INR drugo leto?
Zanima pa me tudi, ali jih bom lahko prenesel na INR drugo leto?
sporočil: 2.202
Trade republic vas bo nekaj mesecev gladko ignorial, pa tudi če
vsak dan "nadlegujete" njihove zaposlene, ki bodo sicer čustveno na
vaši strani, a ne bodo mogli ničesar.
Prenos se bo zgodil šele, ko se boste uradno pritožili na BaFin, na nemškega nadzornika finančnih institucij. In ko jih bodo oni pozvali! In potem bo Trade republic v odgovoru napisal, da so imeli dolge mesece tehnične težave, za katere pa je menda pretežno kriva banka, kamor ste hoteli prenesti delnice.
Prenos se bo zgodil šele, ko se boste uradno pritožili na BaFin, na nemškega nadzornika finančnih institucij. In ko jih bodo oni pozvali! In potem bo Trade republic v odgovoru napisal, da so imeli dolge mesece tehnične težave, za katere pa je menda pretežno kriva banka, kamor ste hoteli prenesti delnice.
Trade republic te goljufa z borznimi tečaji. Vrednostne papirje ti
preprodajo s spreadom, za njih to dela Lang & Schwarz, ki v
resnici ni broker, ampak je dealer. Trade republic pa to oglašuje,
da so stroški transakcije samo 1 EUR.
Saj so, ampak ker delnice ne moreš kupiti in prodati po borznem tečaju, so dejanski stroški za komitenta bistveno višji kot če bi delnice kupil preko klasičnega brokerja po borzni ceni, njemu pa bi plačal klasično provizijo.
Jaz sem delnice prenesel od njih, ko sem ugotovil, da so tam dejansko ujete, ker jih nikoli ne bom mogel prodati po borzni ceni. Ampak kvečjemu po ceni, ki jo samovoljno in manipulativno postavijo oni. Ker so pač potem v poziciji, da so edini možni kupec!
Saj so, ampak ker delnice ne moreš kupiti in prodati po borznem tečaju, so dejanski stroški za komitenta bistveno višji kot če bi delnice kupil preko klasičnega brokerja po borzni ceni, njemu pa bi plačal klasično provizijo.
Jaz sem delnice prenesel od njih, ko sem ugotovil, da so tam dejansko ujete, ker jih nikoli ne bom mogel prodati po borzni ceni. Ampak kvečjemu po ceni, ki jo samovoljno in manipulativno postavijo oni. Ker so pač potem v poziciji, da so edini možni kupec!
sporočil: 161
[GV-1113]Ni ravno tako hudo - ampak vedno moraš uporabit "limit" za nakup in prodajo. Se pa mi je res že dostikrat zgodilo, da je graf šel precej pod moj limit, pa se nakup/prodaja ni zgodila, ker ni zares bilo nobene likvidnosti, samo graf so pač kopirali od drugje.
Trade republic te goljufa z borznimi tečaji. Vrednostne papirje ti preprodajo s spreadom, za njih to dela Lang & Schwarz, ki v resnici ni broker, ampak je dealer. Trade republic pa to oglašuje, da so stroški transakcije samo 1 EUR.
sporočil: 1.086
kaj pa ti veš ali so ti delnice dejansko kupili, ali so ti samo
izstavili potrdilo o nakupu...
sporočil: 2.409
zato
www.finance.si/finan.../a/9036592
INR so samo za nove nakupe, prenos ni dovoljen: točka 16. www.finance.si/indiv.../a/9037105
lp, p
INR so samo za nove nakupe, prenos ni dovoljen: točka 16. www.finance.si/indiv.../a/9037105
lp, p
Zadnja sprememba: PetraS 16.12.2025 11:33
enak postopek, samo kontra (v TR je opcija Incoming transfers),
drugi del pa morate uredit z NLBps: to je tehnično. kako deluje v praksi in koliko časa za to rabijo, ne vem, ker nisem poskusila to izvest.
še to bi vas tudi jaz opozorila, kar je že en od komentatorjev zgoraj opozoril: pazite na spreade. točka 3: www.finance.si/7-pra.../a/9026902
lp, p
Saj ravno po grafih sem jaz ugotovil, da me goljufajo. Graf, ki so
mi ga kazali oni, se ni ujemal z grafom na borzi!
Ti si seveda lahko nastaviš limit. Ampak če nastaviš, da kupiš neko delnico po tečaju 100, se tvoj nakup ne bo zgodil, razen če pade borzna cena na primer na 96. Ker šele takrat bo njihov graf za nakup pokazal vrednost 100. Razlika pa gre v žep njihovemu dealerju Lang & Schwarz.
Ti si seveda lahko nastaviš limit. Ampak če nastaviš, da kupiš neko delnico po tečaju 100, se tvoj nakup ne bo zgodil, razen če pade borzna cena na primer na 96. Ker šele takrat bo njihov graf za nakup pokazal vrednost 100. Razlika pa gre v žep njihovemu dealerju Lang & Schwarz.
In ko ti preprodajo delnice, ti Trade Republic zaračuna tisti
obljubljeni 1 EUR za strošek transakcije. Evo, to je to. Kako zelo
neverjetno smo poceni!
sporočil: 166
Mogoče kakšen predlog, kje je potem najbolje odpreti račun, ker npr
pri BKS so stroški konkretni...
sporočil: 28.556
Zadnja sprememba: crt 16.12.2025 13:19
nisem tvoj prvotni sogovornik, vseeno dodajam...ce zelis imeti res nizke stroske, si zraven kupil tudi to, zakaj so lahko tako nizki, kar pomeni toliko bolj svoh dostopnost zive podpore. vse bo super, dokler bo super, v primeru komplikacije pa lahko bolj traja. to je cista ekonomika ne glede na ime ponudnika.
osebno sem ze zelo dolgo na ibkr in sem zadovoljen (sploh zdaj, ko so nas premaknili od orbana na irsko, prejsnji premik k njemu me je kar skrbel), tudi situacije kot zgoraj so bile resene v se vedno znosnem casu (ne tako, kot se je zgodila res stala petri s traderepublic).
glede vprasanj o tem, a bi se moralo neko narocilo izvesti, a se je na pravem limitu, a je bilo dotaknjeno ali ne... je pa moj vtis predvsem, da se je zelo smiselno drzati najbolj prometnih borz, kar pomeni glavnih ameriskih, in tudi ne iskati taksnih papirjev, ki imajo kaksen posel vsake svete case. bolj kot v praksi odstopas od tega, manj je jasno, kaj je "pravi" tecaj in ali je bil aktualen za tvoje narocilo.
sporočil: 161
[GV-1113]Ja, tam kjer ni likvidnosti, je spread obupen, saj vidim.
Saj ravno po grafih sem jaz ugotovil, da me goljufajo. Graf, ki so mi ga kazali oni, se ni ujemal z grafom na borzi!
Petra je šla torej na Interactive Brokers, mogoče je treba to sprobat tudi, če je kaj bolj likvidno in fer.
jaz imam na IBKR in na NLB. razen opisane težave na IBKR s prenosom
delnic, ni bilo težav. je pa tale saga tudi dober reminder, da za
velike digitalni obrobni trgi niso priority one.torej, glede na to,
kam kanite vlagat, je moje priporočilo za izbor brokerja
lp, p
lp, p
sporočil: 2.185
Zadnja sprememba: 0430ABAKU 16.12.2025 16:18
Očitno so tile prenosi res en bav-bav. Jaz sem prenašal znotraj
iste nemške mešetarske firme iz enega računa na drugega, ker so
stare zapirali in hoteli nove. Trajalo je približno 2 meseca.
Čeprav je šlo za notranji prenos, se prostega denarja ni dalo
prenesti.Pred mnogimi leti pa sem to hotel prenašati med slovenskimi mešetarji. Sem obupal nad postopki in nad ceno. Sem raje pri prvem prodal in pri drugem nazaj kupil.
Regulatorni organi bi morali vsem nekooperativnim bankam naviti
ušesa, oziroma jim v primeru, če takoj ne organizirajo tekočih
prenosov pač odvzeti bančne licence!
sporočil: 3.589
[0430ABAKU]
Očitno so tile prenosi res en bav-bav. Jaz sem prenašal znotraj iste nemške mešetarske firme iz enega računa na drugega, ker so stare zapirali in hoteli nove. Trajalo je približno 2 meseca. Čeprav je šlo za notranji prenos, se prostega denarja ni dalo prenesti.
Pred mnogimi leti pa sem to hotel prenašati med slovenskimi mešetarji. Sem obupal nad postopki in nad ceno. Sem raje pri prvem prodal in pri drugem nazaj kupil.
Kar je nekje logicno.
Pri nakupu prodaji imajo provizijo.
Ce prenasas ,bezis stran in se s tem ne ukvarjajo ;).
sporočil: 651
[GV-1113]Kaj ima bančni regulator in bančna licenca veze z brokerageom?
Regulatorni organi bi morali vsem nekooperativnim bankam naviti ušesa, oziroma jim v primeru, če takoj ne organizirajo tekočih prenosov pač odvzeti bančne licence!
Strani: 1