Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Simič opozarja: Furs navalil na mizarje, za vgradne omare jim zaračunava višji DDV
Strani: 1
sporočil: 2.224
Očitno bi moral potem jaz plačati 22% tudi za okna in vrata?
Imam montažno hišo. Nič ni vzidano. Okna in vrata so samo privita, tako kot vgradna omara.
Če odvijem 4 vijake, gre okno ali vrata ven.
V bistvu je to še lažje odmontirati kot omaro, saj je omara po meri (od tal do stropa in od stene do stene) in se je brez popolnega razstavljanja ne more odstraniti.
Me je pa že takrat mizar opozarjal, ker sem zaradi prahu hotel imeti hrbtišče pri omari, da bo potem višja davčna stopnja, ker stena ne bo kao del (ena stranica) omare.
V glavnem. So lahko enkrat v naši državi pravila jasna in trajna? Sicer ni mogoče normalno poslovati.
Imam montažno hišo. Nič ni vzidano. Okna in vrata so samo privita, tako kot vgradna omara.
Če odvijem 4 vijake, gre okno ali vrata ven.
V bistvu je to še lažje odmontirati kot omaro, saj je omara po meri (od tal do stropa in od stene do stene) in se je brez popolnega razstavljanja ne more odstraniti.
Me je pa že takrat mizar opozarjal, ker sem zaradi prahu hotel imeti hrbtišče pri omari, da bo potem višja davčna stopnja, ker stena ne bo kao del (ena stranica) omare.
V glavnem. So lahko enkrat v naši državi pravila jasna in trajna? Sicer ni mogoče normalno poslovati.
sporočil: 1.059
[0430ABAKU]
Se popolnoma strinjam. Kot podjetnik ne mores konkurirati na trgu, ce racunas 12,5% vec kot konkurenca. In ce je zadeva veljala 27 let, dacarji do danes niso nasprotovali nizjemu DDV-ju.
Ce dacarji mislijo, da DDV ni pravilen, naj to povedo, opozorijo podjetnike in od danes naprej naj bo drugace. Ni pa posteno, da podjetnike kaznujejo za nazaj. S taksnimi ukrepi bodo marsikaterega postenega in delovnega podjetnika, potopili.
sporočil: 6.592
Tudi morilec ni obsojen dokler mu krivda ni dokazana, med tem ti
furs sodi in obsodi hkrati , plačaj rabimo denar tako so sindikati
javnega sektorja presodil.....
sporočil: 6.207
Ni problema, bomo, kot po navadi, kar brez računa in ne bo problema
glede stopenj davka.
Res ta gnila država ne rabi vedeti za vsako omaro.
Res ta gnila država ne rabi vedeti za vsako omaro.
sporočil: 204
Uh, ko pri FURSu ugotovijo, da obstaja podjetje Marles, pa AJM, pa
Mik, pa Sora,...
Lahko grejo kar na EkoSklad po seznam.
Lahko grejo kar na EkoSklad po seznam.
sporočil: 204
Zadnja sprememba: Firma 05.12.2025 11:42
To, da postane sestavni del stavbe in je vzidano v stavbo, pomeni, da jih ni mogoče odstraniti, ne da bi se zgradba ali konstrukcija uničila ali spremenila, vztrajajo na FursuTej definiciji zadoščajo le betonska plošča in nosilne stene. Vse ostalo lahko iz stavbe odstraniš, pa se ne bo podrla.
da bi se zgradba ali konstrukcija uničilase pa seveda lahko razlaga še na kak drug način.
Recimo če vgradno omaro ven daš, ne bo uporabna nikjer drugje, ker je pač po meri delana. In je torej "vgradna omara" uničena.
Za ziher pa lahko stene vgradne omare s purpenom prilepiš na zid, se bo zagotovo uničila ob demontaži.
sporočil: 4.215
[Firma]
>To, da postane sestavni del stavbe in je vzidano v stavbo, pomeni, da jih ni mogoče odstraniti, ne da bi se zgradba ali konstrukcija uničila ali spremenila, vztrajajo na Fursu
Tej definiciji zadoščajo le betonska plošča in nosilne stene. Vse ostalo lahko iz stavbe odstraniš, pa se ne bo podrla.
>da bi se zgradba ali konstrukcija uničila
se pa seveda lahko razlaga še na kak drug način.
Recimo če vgradno omaro ven daš, ne bo uporabna nikjer drugje, ker je pač po meri delana. In je torej "vgradna omara" uničena.
Za ziher pa lahko stene vgradne omare s purpenom prilepiš na zid, se bo zagotovo uničila ob demontaži.
Ce se smatra zadnja stena kot del omare, se bajta dejansko lahko podre oz ti manjka vsaj del stene.
Ce za vrata ni problem, je tudi vgradna omara v bistvu vrata, ki zapirajo manjsi prostor hise.
Ne vem , kdo pise te neumnosti na fursu.
Da se hisa podre ?
sporočil: 28.799
Zadnja sprememba: crt 05.12.2025 13:42
predvsem je zanimivo, kaksen hud pomen imajo (vgradne) omare za
proracun :)
[]Sam dokaj resno razmisljam, da grem med "cigane"...
predvsem je zanimivo, kaksen hud pomen imajo (vgradne) omare za proracun :)
Tole z dviganjem davscin je le kuhanje zabe in probavajo pobeat kak dodaten evro.
Po moje fursovci mislijo, da so podjetje in da so davki njihov prihodek,,promet in glede na vse gluposti ni za rec, da se kdo od visjih spomni kako neumnost kot je ta.
V realnem sektorju je podobno sparanje pri sponkah in selotejpu.
Medtem pa leti denar dejansko skozi okno pri npr Tesu ali pa se izgubi v stecajih kot npr jankoviceva podjetja ali pri g snezicu.
Danes sem ujel se tole cvetko.
preiskovalno.si/clan...in-obcino/
sporočil: 28.799
Zadnja sprememba: crt 05.12.2025 14:32
[odvisnik]njega (grilja) dni je bilo res tako -- inspektorje se je poslalo na teren z nalogo dokler nisi zbral X, se ne vracaj.
Po moje fursovci mislijo, da so podjetje in da so davki njihov prihodek,,promet in glede na vse gluposti ni za rec, da se kdo od visjih spomni kako neumnost kot je ta.
nakar je inspektor prisel v firmo in rekel: ce placate Y, niti ne bom vstopil. z implikacijo, ce pa bom, gotovo ne odidem prazen, nekaj bom ze napisal. (ne govorim na pamet, izkusnja v zivo.)
to je bila ena taka izsiljevalska organizacija, mafia style.
simic je prinesel v to organizacijo nek nivo normalnosti in prijaznosti do "uporabnika", kolikor je to glede na kontekst dogajanja mogoce. meni je bilo kar uganka, kako je sploh lahko to dosegel in se vecja, kako dolgo po njegovem odhodu lahko novi pristop zdrzi. sem kar prijetno presenecen, kako dolgo je zdrzal.
[]
> [odvisnik]
> Po moje fursovci mislijo, da so podjetje in da so davki njihov prihodek,,promet in glede na vse gluposti ni za rec, da se kdo od visjih spomni kako neumnost kot je ta.
njega (grilja) dni je bilo res tako -- inspektorje se je poslalo na teren z nalogo dokler nisi zbral X, se ne vracaj.
nakar je inspektor prisel v firmo in rekel: ce placate Y, niti ne bom vstopil. z implikacijo, ce pa bom, gotovo ne odidem prazen, nekaj bom ze napisal. (ne govorim na pamet, izkusnja v zivo.)
to je bila ena taka izsiljevalska organizacija, mafia style.
simic je prinesel v to organizacijo nek nivo normalnosti in prijaznosti do "uporabnika", kolikor je to glede na kontekst dogajanja mogoce. meni je bilo kar uganka, kako je sploh lahko to dosegel in se vecja, kako dolgo po njegovem odhodu lahko novi pristop zdrzi. sem kar prijetno presenecen, kako dolgo je zdrzal.
To mi je rekel tudi sosed starejsi s.p.
Da je ze dobil ponudbo fursa za x evrov in da ne rabi hranit dokumentacije o ddv.
sporočil: 2.224
Zadnja sprememba: 0430ABAKU 05.12.2025 15:27
[odvisnik]Načeloma tako poslujejo tudi v Avstriji.
To mi je rekel tudi sosed starejsi s.p.
Da je ze dobil ponudbo fursa za x evrov in da ne rabi hranit dokumentacije o ddv.
Samo, da je tam to uradno in ne mafijsko. Temu rečejo pavšal.
Za male podjetnike (predvsem gostinske lokale in podobne) individualno ocenijo, koliko davka morajo plačati in so potem frej. Tako potem niti računov ne izdajajo, samo svoj posel opravljajo brez vseh evidenc in to je to.
Tole so mi osebno pojasnili v neki gostilni, ko sem hotel imeti račun.
V bistvu, če pogledamo od daleč, tudi to izgleda vse skupaj zelo mafijsko. :-)
[0430ABAKU]
> [odvisnik]
> To mi je rekel tudi sosed starejsi s.p.
> Da je ze dobil ponudbo fursa za x evrov in da ne rabi hranit dokumentacije o ddv.
Načeloma tako poslujejo tudi v Avstriji.
Samo, da je tam to uradno in ne mafijsko. Temu rečejo pavšal.
Za male podjetnike (predvsem gostinske lokale in podobne) individualno ocenijo, koliko davka morajo plačati in so potem frej. Tako potem niti računov ne izdajajo, samo svoj posel opravljajo brez vseh evidenc in to je to.
Tole so mi osebno pojasnili v neki gostilni, ko sem hotel imeti račun.
V bistvu, če pogledamo od daleč, tudi to izgleda vse skupaj zelo mafijsko. :-)
Saj tak pavsal imamo tudi kmetje po ha in boniteti, kulturi npr.
Avstrija je toliko bogatejsa, da not pade se kdo drug razen kmetov.
Kmetje imajo komot 300k prihodka in so se vedno pavsalisti, trenutno sicer ne vem kako je tocno ;)
Mafijsko ja in ne,,l pac davke je treba placat.
Strani: 1