Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Zakaj bi uvažali voznike iz eksotičnih držav in hranili posrednike, dobro plačajte domače!?
Strani: 1
sporočil: 5.386
Itak.
Prevozniki, in tudi marsikateri drug podjetnik, imajo raje ubogljive azijce, ki delajo od zore do mraka za borno mezdo.
Živijo slabše, kot živali in se stiskajo v nečloveških razmerah.
Za tiste 2 ali 3 kvaadratne metre prostora in eno staro odpadno posteljo jim zaračunajo mastno ceno.
Tako jim vse sorte stvari odbijejo od plače, da skoraj delajo zastonj.
Izsiljujejo jih z dovolejnji in bivanjem.
Novodobni sužnji.
KJE sta sedaj FURS in INŠPEKCIJA ?!
Prevozniki, in tudi marsikateri drug podjetnik, imajo raje ubogljive azijce, ki delajo od zore do mraka za borno mezdo.
Živijo slabše, kot živali in se stiskajo v nečloveških razmerah.
Za tiste 2 ali 3 kvaadratne metre prostora in eno staro odpadno posteljo jim zaračunajo mastno ceno.
Tako jim vse sorte stvari odbijejo od plače, da skoraj delajo zastonj.
Izsiljujejo jih z dovolejnji in bivanjem.
Novodobni sužnji.
KJE sta sedaj FURS in INŠPEKCIJA ?!
sporočil: 2.151
Čimprej je treba dovoliti, da tudi tovornjake vozi UI, pa ne bodo
potrebni nobeni vozniki več, niti azijski! Hkrati pa se bodo
Slovenci lahko premaknili v druge poklice, ker je itak povsod
pomanjaknje delavcev.
Če pa se že uvaža Azijce, pa je treba dobro paziti, da niso muslimani, ker so za Evropo objektivna varnostna grožnja. Filipinci so zato odlična rešitev, pa tudi večina Indijcev ni muslimanov.
Če pa se že uvaža Azijce, pa je treba dobro paziti, da niso muslimani, ker so za Evropo objektivna varnostna grožnja. Filipinci so zato odlična rešitev, pa tudi večina Indijcev ni muslimanov.
sporočil: 7.410
[GV-1113]
Če pa se že uvaža Azijce, pa je treba dobro paziti, da niso muslimani, ker so za Evropo objektivna varnostna grožnja. Filipinci so zato odlična rešitev, pa tudi večina Indijcev ni muslimanov.Varnostna grožnja so radikalci vseh vrst in barv, ideologij in religij. Imamo kar doma zelo dobre primere.
sporočil: 2.429
[1357]V SLO ni varnostnih groženj, razen če te useka infarkt od vseh dnevnih stresov ;)
> [GV-1113]
> Če pa se že uvaža Azijce, pa je treba dobro paziti, da niso muslimani, ker so za Evropo objektivna varnostna grožnja. Filipinci so zato odlična rešitev, pa tudi večina Indijcev ni muslimanov.
Varnostna grožnja so radikalci vseh vrst in barv, ideologij in religij. Imamo kar doma zelo dobre primere.
So, so. Radikalnih neprilagojencev je pri nas kar veliko, predvsem
tista skupina mentalno omejenih je velika. Najboljši primer je
zadnji referendum, ki se po moje sploh ne bi smel zgoditi ker je
bil zakon, o katerem se je odločalo, oportunitetni ne pa zapovedni
in se posledično tiče samo tistih, ki imajo interes da ga uporabijo
za sebe. In takšnih cvetk je še mnogo.
Še bolj zaskrbljujoče je pa stanje v politiki. Če bi bil pogoj za kandidiranje na parlamentarnih volitvah pozitiven rezultat varnostnega preverjanja, bi večina strank imela resne probleme s tem kako najti vsaj 46 čistih kandidatov. Tudi v aktualnem sklicu parlamenta vsaj tretina poslancev ne bi pozitivno opravila varnostnega preverjanja, med njimi se najde tudi kak član komisije za nadzor varnostnih služb.
Še bolj zaskrbljujoče je pa stanje v politiki. Če bi bil pogoj za kandidiranje na parlamentarnih volitvah pozitiven rezultat varnostnega preverjanja, bi večina strank imela resne probleme s tem kako najti vsaj 46 čistih kandidatov. Tudi v aktualnem sklicu parlamenta vsaj tretina poslancev ne bi pozitivno opravila varnostnega preverjanja, med njimi se najde tudi kak član komisije za nadzor varnostnih služb.
sporočil: 3.495
Zadnja sprememba: odvisnik 30.11.2025 17:01
oportunitetni ne pa zapovedni in se posledično tiče samo tistih, ki
imajoNe vem, zdravnikom je kar dalo zapoved, ne pa moznost,da nekaj nareijo.
Ne vem, ce gre dikcija v smeri, da zdravnik lahko opravi assistiran samomor, ampak bolj da ga mora, ce pacient to zeli.
Ne mores ti od nekoga zahtevat, da mora opravit nekaj, kar je bilo do tedaj kaznivo npr.
Meni se to zdi skregano z zdravo logiko.
Po pravni poti to seveda gre skozi.
A kot je npr ze nas dvanajstletnik ugotovil, da tehnologije in filozofije ne gre zdruzevat.
Kar se pa tice cudakov in ideologij, v najrazvitejsih delih sveta jih ne manjka.
Tako da mi ni jasno, kako bi lahko bili mi kaj drugacni, boljsi?
Cudaki moramo vedno bit zraven, bistveno je da jih ni vec kot 20 procentov ali da ne potegnejo le v eno smer.
Normalnost pac rabi cudake.
Ce jih ne bi, bi ti tekom evolucije ze izumrli.
[odvisnik]Zdravniki so "tiho evtanazijo" že zdavnaj uzakonili kar sami s svojimi standardi in pravilniki. Ima pa tudi vsak zdravnik pravico ugovora vesti. Je pa po drugi plati ta zgodba z zdravniki tudi smešna, ker se je dotični zakon tikal relativno majhnega kroga zdravnikov treh ali štirih ožjih specializacij, ki sploh imajo ustrezno znanje in kompetence za efektivno izvedbo pomoči pri samousmrtitvi.
oportunitetni ne pa zapovedni in se posledično tiče samo tistih, ki imajo
Ne vem, zdravnikom je kar dalo zapoved, ne pa moznost,da nekaj nareijo.
Ne vem, ce gre dikcija v smeri, da zdravnik lahko opravi assistiran samomor, ampak bolj da ga mora, ce pacient to zeli.
Kot sem že prej napisal vsak zdravnik ima pravico ugovora vesti. Drugo je pa to da je zakon predvideval trostopenjski postopek preden bi proišlo do realizacije pomoči pri samousmrtitvi. Tisto kar je bilo do sedaj kaznivo bi bilo tudi po novem zakonu še naprej kaznivo. Do sedaj je bilo kar nekaj primerov tudi pri nas ko je medicinsko osebje različnih ravni samovoljno povzročilo smrt bolnikov pretežno v terminalni fazi z zastrupitvijo, povzročeno z enormno povišanim odmerkom zdravil.
Ne mores ti od nekoga zahtevat, da mora opravit nekaj, kar je bilo do tedaj kaznivo npr.
Meni se to zdi skregano z zdravo logiko.
Po pravni poti to seveda gre skozi.
A kot je npr ze nas dvanajstletnik ugotovil, da tehnologije in filozofije ne gre zdruzevat.
Jasno je da so čudaki obstojali odnekdaj in bodo tudi v bodoče, razlika je v tem, da so nekoč čudaki lahko prišli najvišje do nivoja dvornega norčka, danes imaš pa v vsaj eni petini držav čudake na oblasti v obliki premierov ali predsednikov držav.
Kar se pa tice cudakov in ideologij, v najrazvitejsih delih sveta jih ne manjka.
Tako da mi ni jasno, kako bi lahko bili mi kaj drugacni, boljsi?
Cudaki moramo vedno bit zraven, bistveno je da jih ni vec kot 20 procentov ali da ne potegnejo le v eno smer.
Normalnost pac rabi cudake.
Ce jih ne bi, bi ti tekom evolucije ze izumrli.
sporočil: 3
Imamo zakonodajo po kateri je delavcu lažje priti v Slovneijo kot
nezakoniti migrant namesto, da se prebija skozi razbohoteno
slovensko birokracijo. Gospod očitno tudi ne razume, da je naša
razbohotena birokracija povzročila stanje v katerem imamo
hiperregulirano in posedično drago okolje zap oslovanje in najvišje
obdavčene plače v EU. Seveda bodo delodajalci iskali vse možne
načine kako znižati stroške poslovanja. Mogoče bi to miselnost in
logiko tudi na Zavodu in drugih delih javnega sekotrja kdaj
osvojili. Kako ponuditi najboljšo storitev a pri tem paziti na
stroške. Gospod je prej del problema kot rešitve v tej nori
situaciji, kjer je skoraj 27% aktivnega dleovnega prebivalstva
zaposlenega v javnem sektorju.
sporočil: 3.495
[1357]
> [odvisnik]
> oportunitetni ne pa zapovedni in se posledično tiče samo tistih, ki imajo
>
>
> Ne vem, zdravnikom je kar dalo zapoved, ne pa moznost,da nekaj nareijo.
> Ne vem, ce gre dikcija v smeri, da zdravnik lahko opravi assistiran samomor, ampak bolj da ga mora, ce pacient to zeli.
Zdravniki so "tiho evtanazijo" že zdavnaj uzakonili kar sami s svojimi standardi in pravilniki. Ima pa tudi vsak zdravnik pravico ugovora vesti. Je pa po drugi plati ta zgodba z zdravniki tudi smešna, ker se je dotični zakon tikal relativno majhnega kroga zdravnikov treh ali štirih ožjih specializacij, ki sploh imajo ustrezno znanje in kompetence za efektivno izvedbo pomoči pri samousmrtitvi.
>
> Ne mores ti od nekoga zahtevat, da mora opravit nekaj, kar je bilo do tedaj kaznivo npr.
> Meni se to zdi skregano z zdravo logiko.
> Po pravni poti to seveda gre skozi.
> A kot je npr ze nas dvanajstletnik ugotovil, da tehnologije in filozofije ne gre zdruzevat.
Kot sem že prej napisal vsak zdravnik ima pravico ugovora vesti. Drugo je pa to da je zakon predvideval trostopenjski postopek preden bi proišlo do realizacije pomoči pri samousmrtitvi. Tisto kar je bilo do sedaj kaznivo bi bilo tudi po novem zakonu še naprej kaznivo. Do sedaj je bilo kar nekaj primerov tudi pri nas ko je medicinsko osebje različnih ravni samovoljno povzročilo smrt bolnikov pretežno v terminalni fazi z zastrupitvijo, povzročeno z enormno povišanim odmerkom zdravil.
>
>
> Kar se pa tice cudakov in ideologij, v najrazvitejsih delih sveta jih ne manjka.
>
> Tako da mi ni jasno, kako bi lahko bili mi kaj drugacni, boljsi?
>
> Cudaki moramo vedno bit zraven, bistveno je da jih ni vec kot 20 procentov ali da ne potegnejo le v eno smer.
>
> Normalnost pac rabi cudake.
> Ce jih ne bi, bi ti tekom evolucije ze izumrli.
Jasno je da so čudaki obstojali odnekdaj in bodo tudi v bodoče, razlika je v tem, da so nekoč čudaki lahko prišli najvišje do nivoja dvornega norčka, danes imaš pa v vsaj eni petini držav čudake na oblasti v obliki premierov ali predsednikov držav.
Ne podcenjuj dvornih norcev, to so bili lahko zelo inteligentni ljudje.
en.wikipedia.org/wiki/Jester
In po moje so bili tedaj v vecini bolj pametni kot dedni monarhi.
Dokler je le v petini drzav cudastvo na oblasti to ne bi smel bit problem oz bi to bilo skoraj bolj normalno oz vsaj bolje za razvoj clovestva.
Zakaj ?
Pri cebelah imas primer, da 80 posto pasnih cebel sledi, nabira tam, kjer je s svojim plesom ena pokazala medovito rastlinje, 20 jih pa se vedno nabira po svoje.
V zgodovini imas npr Aleksandra velikega, sila inteligentnega moza, ki je osvojil veliko in je z njegovo smrtjo sel njegov imperij v pozabo, in imas cudaka jezusa, ki dela cudeze za rajo, se pusti krizat , a po 2000 letih je "odgovoren" za renesanso, ameriski kapitalizem itn.
Vsekakor bi si vsak zelel inteligentne, postene, empaticne ljudi na oblasti.
Ampak ali je to sploh mogoce in ali je to dobro na dolgi rok ?
Vceraj sem poslusal balkanskega gastrbajterja, ki dela v uk in ni mu jasno, kako se lahko dogaja tak lopovluk prek socialnih pomoci v uk kot se.
Strani: 1