Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Depozitne obrestne mere: katera slovenska banka vam trenutno ponuja največ?
Strani: 1
sporočil: 33
Ja, to so pa naše neumne banke oziroma njihova (zaplankana)
vodstva, ki podobno kot država, gledajo zelo kratkoročno, le kako
bi (trenutno) čim več nakasirali. Visoke cene za vodenje računov,
nadomestila za kreditne kartice, raznorazne provizije, druge drage
storitve, visoke obresti na kredite, nizke obresti na depozite, ...
Potem se pa kdo čudi, da imamo Slovenci toliko računov pri
neobankah, ki obrestujejo sredstva na računih marsikje po obrestnih
merah centralnih bank, pa verjetno ne delajo z izgubo.
sporočil: 2.071
Neobanke pa imajo druge pasti. Revolutove obrsti niso klasične
bančne obresti, ampak prihodek od investicijskega produkta, zato za
njih ni davčne oprostitve do 1000 EUR.
Trade republic pa je itak en sam nateg, sploh pa pri kupovanju delnic. Support je neodziven, ko bi od njih kaj rad. In če bi saldo rad prenesel drugam, te bodo zanesljivo ignorirali.
Pri N26 pa so obresti minimalne, razen če jim plačuješ zelo drage premium mesečne pakete.
Trade republic pa je itak en sam nateg, sploh pa pri kupovanju delnic. Support je neodziven, ko bi od njih kaj rad. In če bi saldo rad prenesel drugam, te bodo zanesljivo ignorirali.
Pri N26 pa so obresti minimalne, razen če jim plačuješ zelo drage premium mesečne pakete.
sporočil: 1.921
In kaj je narobe, če vodstva bank (ali drugih firm) skrbijo za to,
da bodo banke čim več zaslužile?
Vir problema za nizke obrestne mere depozitov je v tem, da Slovenci ne dobijo kredita za 100% nepremičnine, ampak morajo prej zbrati nekaj denarja, ki ga pač držijo v banki. Visoke obrestne mere kreditov pa imajo isti vzrok kot visoke cene heroina. Če imaš džankija za kupca, mu lahko postavljaš tako ceno kot želiš ;)
Vir problema za nizke obrestne mere depozitov je v tem, da Slovenci ne dobijo kredita za 100% nepremičnine, ampak morajo prej zbrati nekaj denarja, ki ga pač držijo v banki. Visoke obrestne mere kreditov pa imajo isti vzrok kot visoke cene heroina. Če imaš džankija za kupca, mu lahko postavljaš tako ceno kot želiš ;)
sporočil: 633
[GV-1113]Kaj je mišljeno z zadnjim stavkom? Mani prileti cash (večkrat sprobano) v obe smeri v sekundi...
Ne vem samo zakaj imajo komintenti določenih držav omejitev 50k, ki se obrestuje.
sporočil: 633
[GV-1113]Ne uporabljam TR za brokerja, če pa bi, pa bi ga imel daljšeročno in ne premikal delnic semtertja. Pač znano je, da so neodzivni - kar ni presenetljivo glede na njihov poslovni model - in če to veš se pač ne igračkaš na to vižo, a ne...
Cash še že. Kar poskusi iz Trade republic prenesti delnice kam drugam!
sporočil: 1.748
[GV-1113]Komentiram na tole, ker imam direkt izkušnje. Obresti so res manjše kot njihov Metal paket, ampak vseeno bistveno višje, kot na naših bankah. In če imaš kolikor toliko gotovine, se ti to takoj pokrije. Da ne rečem, da imaš potem vključena vsa potovalna zavarovanja, odpovedi potovanj, izguba/kraja telefona, itd... sem testiral in deluje :)
Teoretično res, ampak razna zavarovanja imajo v praksi toliko
izključitvenih klavzul, da imaš potem, ko hočeš kaj vnovčiti, zelo
slabe možnosti. Da ne govorim, koliko svojega časa boš za to
zabil.
Po drugi strani se jaz raznih fiksnih mesečnih naročnin izogibam. Zato ker imam kar veliko različnih računov in zato, ker se teh malih parazitov potem težko znebiš, ko ti enkrat začnejo iti na živce. Ponavadi je veliko sranja že v drobnem tisku...
Po drugi strani se jaz raznih fiksnih mesečnih naročnin izogibam. Zato ker imam kar veliko različnih računov in zato, ker se teh malih parazitov potem težko znebiš, ko ti enkrat začnejo iti na živce. Ponavadi je veliko sranja že v drobnem tisku...
In že iz principa ne bom spletnim neobankam nekaj plačeval, ko pa
imam že pri NLB paket privatno, za katerega mesečno plačam 0 (nič)
EUR. In za razliko od neobank mi ponujajo brezplačno mrežo
bankomatov ter odzivnega osebnega bančnika, ki je celo živ človek
in se mi takoj javi na (brezplačni) telefon.
sporočil: 1.748
[GV-1113]Princip včasih drago stane.
In že iz principa ne bom spletnim neobankam nekaj plačeval, ko pa imam že pri NLB paket privatno, za katerega mesečno plačam 0 (nič) EUR. In za razliko od neobank mi ponujajo brezplačno mrežo bankomatov ter odzivnega osebnega bančnika, ki je celo živ človek in se mi takoj javi na (brezplačni) telefon.
No, jaz sem bil enakega mnenja, ko pa vzameš kalkulator v roke in dejstvo, da si dobil na denarna sredstva še ne tako dolgo nazaj 3 do 4% na leto, medtem, ko bi se tukaj obrisal pod nosom.
Sicer pa, paket Privatno je brezplačen šele od kar lepega zneska naprej (300 jurjev), za navadne smrtnike je pa 50€/mesečno :)
Vse kar omenjaš zgoraj imaš tudi pri N26 metal, za cca 150€/leto (po spominu), plus dodatno, zavarovanja, itd.... vsa nakazila in plačila položnic so brezplačna.
Meni je šlo na naših bankah v nos to, da so računali za vsak mišji drekec, tudi za transakcije preko spletne banke, da ne govorimo še o karticah, plačila položnic, itd... za plačila v tujih valutah pa seveda uporabili njihovo tečajno listo, z enormnim spreadom.
Skratka, jaz že več let lepo preživljam SAMO s tujo neobanko in mi špila.
Jaz kombiniram oboje. Še leta 2024 sem od neobank dobil kar lepe
obresti, zdaj pa je dokaj bedno.
Imajo pa tudi neobanke svoje pasti, kjer te čakajo s spreadi. Sploh pri trgovanju z delnicami. In imel sem primere, kjer te potem pod črto pride NLB borzni posrednik nekajkrat ceneje, ker ti obračuna samo provizijo, delnico pa lahko kupiš po dejanski borzni ceni. Pri neobankah to ni mogoče, one ti jih preprodajo... potem pa se še hvalijo, da je strošek borznega posredovanja samo 1 EUR! Liars & cheaters!!!!
Imajo pa tudi neobanke svoje pasti, kjer te čakajo s spreadi. Sploh pri trgovanju z delnicami. In imel sem primere, kjer te potem pod črto pride NLB borzni posrednik nekajkrat ceneje, ker ti obračuna samo provizijo, delnico pa lahko kupiš po dejanski borzni ceni. Pri neobankah to ni mogoče, one ti jih preprodajo... potem pa se še hvalijo, da je strošek borznega posredovanja samo 1 EUR! Liars & cheaters!!!!
sporočil: 151
[GV-1113]Blaž, dej no...
In že iz principa ne bom spletnim neobankam nekaj plačeval, ko pa imam že pri NLB paket privatno, za katerega mesečno plačam 0 (nič) EUR. In za razliko od neobank mi ponujajo brezplačno mrežo bankomatov ter odzivnega osebnega bančnika, ki je celo živ človek in se mi takoj javi na (brezplačni) telefon.
Strani: 1