Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: IEKG
Strani: 1 ... 53 54 55 56 57 58
sporočil: 928
[ekonomist1]Smo manjsa skupina delnicarjev, ki smo placali cenitev Interevrope pri licinciranem neodvisnem cenilcu. Njegova cenitev je okoli 5,5 EUR za delnico ....
Sem dobil pošto od VZMD v petek, 20.6.2025...ne bom sprejel ponudbe za 2,63€; že sama knjigovodska vrednost je precej višja 3,74;
sem pa malo razmišljal; 3,74 je knjigovodska vrednost IEKG, samo a ni pošta prevzela skupino IEKG, še ostala povezana podjetja, ki so večinoma v 100% lasti IEKG, se spomnim, da sem izračunal, da je knjigovodska vrednost skupine IEKG cca. 5,60€...
In to ceno zahtevamo.
sporočil: 607
[0313EKINX]iz tvojih ust v božja ušesa
Smo manjsa skupina delnicarjev, ki smo placali cenitev Interevrope pri licinciranem neodvisnem cenilcu. Njegova cenitev je okoli 5,5 EUR za delnico ....
In to ceno zahtevamo.
to je že skorajda v rangu legendarnih napovedi od tilenrexija :)
[ekonomist1]A ni tako, da so učinki skupine že celokupno vključeni v kosolidirano bilanco IEKG dd - lastniški deleži odvisnih družb so pripoznani po neki vrednosti na aktivi IEKG?
Sem dobil pošto od VZMD v petek, 20.6.2025...ne bom sprejel ponudbe za 2,63€; že sama knjigovodska vrednost je precej višja 3,74;
sem pa malo razmišljal; 3,74 je knjigovodska vrednost IEKG, samo a ni pošta prevzela skupino IEKG, še ostala povezana podjetja, ki so večinoma v 100% lasti IEKG, se spomnim, da sem izračunal, da je knjigovodska vrednost skupine IEKG cca. 5,60€...
IEKG ima v lasti tudi nepremičnine in zemljišča...zneski v bilanci so po moje precej POD tržno vrednostjo zato menim da knjigovodska vrednost ne odraža realne vrednosti
+ IEKG ima vpeljan posel, pogodbene kupce...
Menim, da od 4-5€ prevzemne cene na delnico ni neko nerealno pričakovanje.
sporočil: 47
Sem šel pogledat na spletno stran od Intereurope; bilanca na
31.12.2024 je razdeljena na Intereuropa d.d. in Intereuropa
skupina, knjigovodska vrednost na delnico Intereuropa skupina je
5,16€, Intereuropa d.d. pa 3,65€ samo to sem hotel izpostavit, ker
so mi omenjali knjigovodsko 3,65€ in se s tem ne strinjam, ker
menim, da je pri prodaji pomembna knjigovodska vrednost na delnico
Intereuropa skupina 5,16€.
www.intereuropa.si/s...YwJGwwJGgw
sklep št. 2.1
Bilančni dobiček družbe, ugotovljen na dan 31. 12. 2024, znaša 18.719.463,59 EUR.
Bilančni dobiček v višini 18.719.463,59 EUR se uporabi na naslednji način:
1. del bilančnega dobička v višini 1.199.526,85 EUR se razdeli delničarjem, kot sledi:
- del bilančnega dobička v višini 106.579,65 EUR se uporabi za izplačilo prednostne
dividende delničarjem, ki so imetniki prednostnih delnic z oznako IEKN, tako da
prednostna dividenda znaša 0,01 EUR bruto na prednostno delnico;
3
- del bilančnega dobička v višini 1.092.947,20 EUR se uporabi za izplačilo navadne
dividende delničarjem, ki so imetniki prednostnih delnic z oznako IEKN in delničarjem,
ki so imetniki navadnih delnic z oznako IEKG, tako da navadna dividenda znaša 0,04
EUR bruto na prednostno in navadno delnico;
2. Preostanek bilančnega dobička v znesku 17.519.936,74 EUR ostane nerazporejen in bo
o njegovi uporabi odločeno v naslednjih poslovnih letih.
sklep št. 2.1
Bilančni dobiček družbe, ugotovljen na dan 31. 12. 2024, znaša 18.719.463,59 EUR.
Bilančni dobiček v višini 18.719.463,59 EUR se uporabi na naslednji način:
1. del bilančnega dobička v višini 1.199.526,85 EUR se razdeli delničarjem, kot sledi:
- del bilančnega dobička v višini 106.579,65 EUR se uporabi za izplačilo prednostne
dividende delničarjem, ki so imetniki prednostnih delnic z oznako IEKN, tako da
prednostna dividenda znaša 0,01 EUR bruto na prednostno delnico;
3
- del bilančnega dobička v višini 1.092.947,20 EUR se uporabi za izplačilo navadne
dividende delničarjem, ki so imetniki prednostnih delnic z oznako IEKN in delničarjem,
ki so imetniki navadnih delnic z oznako IEKG, tako da navadna dividenda znaša 0,04
EUR bruto na prednostno in navadno delnico;
2. Preostanek bilančnega dobička v znesku 17.519.936,74 EUR ostane nerazporejen in bo
o njegovi uporabi odločeno v naslednjih poslovnih letih.
A je kak napredek v postopku za posteno vrednost? Poravnalni je ze
kaj dal od sebe? Ce ima kdo info, hvala .
sporočil: 347
Danes sem od Ilirike prejel dopis, da so mi obdavčili sprejem
prevzemne ponudbe z 25% po navodilih FURS-a.
In sicer , čeprav sem imel z IEKG po sprejemu ponudbe po 1.57 zgubo, so mi celotni prejeti znesek (število delnic IEKG * 1.57) obdavčili z 25%...
???!!!
In sicer , čeprav sem imel z IEKG po sprejemu ponudbe po 1.57 zgubo, so mi celotni prejeti znesek (število delnic IEKG * 1.57) obdavčili z 25%...
???!!!
[IT2017a1]to kar pišeš se zdi pa res skoraj neverjetno
Danes sem od Ilirike prejel dopis, da so mi obdavčili sprejem prevzemne ponudbe z 25% po navodilih FURS-a.
???!!!
nekako je predmet obdavčitve vedno dosežen donos, ne pa prodajna vrednost nečesa?
povprašaj pri deležnikih kaj je podlaga za tole...
drgače kaj napredka pri postopku iekg? je poravnalni že kaj dorekel?
Zadnja sprememba: IT2017a1 05.09.2025 10:47
Je, vendar v SLO je marsikaj neverjetno...So v Iliriki prejeli dopis Fursa ki pravi, da se to izplačilo denarne odpravnine pri umiku delnic z borze šteje po 6 točki 90.člena zdoh-2 kot DIVIDENDO!!!
Zato so mi kar celotni prejeti znesek obdavčili z 25%. Sedaj pa me na Iliriki pošiljajo na FURS naj v okviru davčnega postopka uveljavljam zmanjšanje osnove za nabavno vrednost IEKG delnic, kar zakon v isti točki omogoča, vendar referent na FURS ne ve kako to narediti in mi predlaga splošni dopis na FURS...
Seveda sem jaz napoved za kapitalske dobičke že zdavnaj oddal in tam prijavil to transakcijo, ki pa je očitno napačna, saj ni šlo za prodajo delnic pač pa za dividende...
Zadnja sprememba: IT2017a1 05.09.2025 10:45
Glede poravnalnega, nimam novih info in mislim da še ni začel
zasedat...
[IT2017a1]Dej ti to zdaj lepo porihtaj :), da bojo na furs vedeli kako s takimi primeri. Ker sicer nas tole vse čaka, ko bo konec te sage in bodo izplačane odpravnine. Mi pa se ti bomo lepo zahvalili, morda dobiš še za pivo :)
Je, vendar v SLO je marsikaj neverjetno...
So v Iliriki prejeli dopis Fursa ki pravi, da se to izplačilo denarne odpravnine pri umiku delnic z borze šteje po 6 točki 90.člena zdoh-2 kot DIVIDENDO!!!
[mmzmmz123]čakam Finance, na mali davčni priročnik kaj narediti ob umiku delnic z borze :-)
> [IT2017a1]
> Je, vendar v SLO je marsikaj neverjetno...
>
> So v Iliriki prejeli dopis Fursa ki pravi, da se to izplačilo denarne odpravnine pri umiku delnic z borze šteje po 6 točki 90.člena zdoh-2 kot DIVIDENDO!!!
Dej ti to zdaj lepo porihtaj :), da bojo na furs vedeli kako s takimi primeri. Ker sicer nas tole vse čaka, ko bo konec te sage in bodo izplačane odpravnine. Mi pa se ti bomo lepo zahvalili, morda dobiš še za pivo :)
[FIskalnaFinta2]umik z borze in kdor se ni strinjal je dobil 1,57 eur poštene vrednosti na delnico.
Pa si bil poplačan ob umiku ali preko prevzemne ponudbe?
sporočil: 491
Zadnja sprememba: FIskalnaFinta2 05.09.2025 14:39
Oni to v bistvu tretirajo potem, kot da je vrednost delnic v tistem
trenutku nič, za to pa dobiš obdavčljivo nadomestilo.
[FIskalnaFinta2]To seveda nima smisla, ker firma ni (bila) v stečaju oz v jeziku bančnega bail-in-a nismo šli skozi point of no return, ko porežeš delničarje in obvezničarje.
Oni to v bistvu tretirajo potem, kot da je vrednost delnic v tistem trenutku nič, za to pa dobiš obdavčljivo nadomestilo.
Dividenda seveda tudi ni, ker izplačilo te potrdijo delničaji na skupščini, ta pa je že bila izplačana (0 koma Josef) in ustrezno obdavčena.