Strani: 1

FIN-544124 sporočil: 4.840
[#3067671] 02.09.25 12:37
Odgovori   +    2
Ja, ja fizika je neizprosna, ampak čisto enostavna.

Vse to smo se učili že v 8. razredu osnovne šole.

Hudo je, ker fanatiki razogljičenja nočejo razumeti vsaj nekaj osnov fizike.

In še dalje zganjajo zeleno histerijo.
FIN-205757 sporočil: 137
[#3067678] 02.09.25 13:59
Odgovori   +    3
Seveda. Vse jasno. Glede fanatikov pa takole: Oni so nič, ker nič ne vedo. Otroci mestnih salonskih levičarjev. Svojo histreijo pa bodo zganjali točno toliko časa, kolikor jim bomo mi (tiha večina) to še dovolili. Zbrati je potrebno politično voljo in jih prepovedati! Vprašanje vsem poltitčnim strankam pred volitvami: "Imate pogum za kaj takšnega?"
OgnjenAnto sporočil: 463
[#3067680] 02.09.25 14:11 · odgovor na: FIN-205757 (#3067678)
Odgovori   +    10
Zadnja sprememba: OgnjenAnto 02.09.2025 14:12
[FIN-205757]
Seveda. Vse jasno. Glede fanatikov pa takole: Oni so nič, ker nič ne vedo. Otroci mestnih salonskih levičarjev. Svojo histreijo pa bodo zganjali točno toliko časa, kolikor jim bomo mi (tiha večina) to še dovolili. Zbrati je potrebno politično voljo in jih prepovedati! Vprašanje vsem poltitčnim strankam pred volitvami: "Imate pogum za kaj takšnega?"
Mislim, da je večji problem v elektro energetskih dinozavrih, ki se mentalno ne premaknejo iz prejšnjega stoletja.
Ohmov zakon je res enak.
Samo tehnologije so pa šle naprej. Elektro omrežje prihodnosti preprosto ne more biti enako kot omrežju, kot smo ga gradili nekoč.

Pa seveda, delat bo treba. Vse regulatorne spremembe, pa gredo predvsem v smeri, kako dejansko čim manj delat, pa čim več se z papirologijo ukvarjat.

In potem bomo jokali, ko nas bo še pol Afrike čez par desetletij prehitelo po modernosti elektro omrežja. Ker pač starega nimajo, gradijo že nove generacije sistema v startu. Leapfrog varijanta.
Isto, kot so Kitajci preskočili drate in 2G telefonijo in šli direkt na 3G, 4G in 5G.

Te trge je treba deloma de-regulirati, da lahko privat investitorji in podjetja začnejo ponujati alternativne rešitve in elektro omrežja. Potem se bo tudi para-državni sektor začel premikati.
0430ABAKU sporočil: 2.122
[#3067682] 02.09.25 15:24
Odgovori   +    7
Meni so težili, ko sem se hotel priklopiti na soseda. Na vsak način so hoteli, da naredim celo traso čez več parcel direktno na omarico, ker naj bi imel sosed prešibek kabel. Potem so se omehčali ostro rekoč, da sem zadnji, ki so mu to dovolili.

Ni vrag, ko sem čez pol leta spedenal parcelo, ravno na frišno položil asfalt, so prišli do mene, da moram pa jaz dovoliti priklop naslednjemu sosedu. Pa že jaz sem bil zaprmej zadnji s pretankim kablom.

Zdaj sem pa najprej vložil informativno vlogo, če lahko naredim solarno elektrarno in dobil vehementno, da niti v sanjah. Kljub temu sem potem zaprosil za uradno soglasje in dobil odobreno.

Sem dobil občutek, da tile štromarji ne vedo, kje imajo glavo.
najobj sporočil: 32.835
[#3067694] 02.09.25 20:12 · odgovor na: OgnjenAnto (#3067680)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 02.09.2025 20:13
[OgnjenAnto]
> [FIN-205757]
> Seveda. Vse jasno. Glede fanatikov pa takole: Oni so nič, ker nič ne vedo. Otroci mestnih salonskih levičarjev. Svojo histreijo pa bodo zganjali točno toliko časa, kolikor jim bomo mi (tiha večina) to še dovolili. Zbrati je potrebno politično voljo in jih prepovedati! Vprašanje vsem poltitčnim strankam pred volitvami: "Imate pogum za kaj takšnega?"
Mislim, da je večji problem v elektro energetskih dinozavrih, ki se mentalno ne premaknejo iz prejšnjega stoletja.
Ohmov zakon je res enak.
Samo tehnologije so pa šle naprej. Elektro omrežje prihodnosti preprosto ne more biti enako kot omrežju, kot smo ga gradili nekoč.

Pa seveda, delat bo treba. Vse regulatorne spremembe, pa gredo predvsem v smeri, kako dejansko čim manj delat, pa čim več se z papirologijo ukvarjat.

In potem bomo jokali, ko nas bo še pol Afrike čez par desetletij prehitelo po modernosti elektro omrežja. Ker pač starega nimajo, gradijo že nove generacije sistema v startu. Leapfrog varijanta.
Isto, kot so Kitajci preskočili drate in 2G telefonijo in šli direkt na 3G, 4G in 5G.

Te trge je treba deloma de-regulirati, da lahko privat investitorji in podjetja začnejo ponujati alternativne rešitve in elektro omrežja. Potem se bo tudi para-državni sektor začel premikati.
... ja, in bodo lahko privat investitorji in podjetja začeli ponujati alternativne rešitve in elektro omrežja z bogatimi subvencijami države, enako kot država bogato subvencionira električne avtomobile ... eh, jebiga ...

P.S.: mogoče se motim in ne razumem kapitalizma, ampak ker je njihov dobiček na prvem mestu, nikjer na svetu - niti na "demokratičnem" zahodu ne - privat investitorji in podjetja ne vlagajo v infrastrukturo, ki je namenjena vsem ljudem ...

Strani: 1