Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Dars v polletju s 17 odstotkov višjim dobičkom

Strani: 1

GV-1113 sporočil: 1.750
[#3067494] 30.08.25 11:52
Odgovori   +    10
Denarja imajo torej polno rit. Kljub temu pa že 20 let gradijo ubogih 30 km hitre ceste na Koroško.

Nagnati nesposobno šiviljo Bratušek in še upravo DARSa!
FIN-379669 sporočil: 8.752
[#3067502] 30.08.25 13:38 · odgovor na: GV-1113 (#3067494)
Odgovori   +    2
Pa glih Lenčo bi nagnal, ko je prej JJ kader bremzal desetletja to koroško traso (pa še keja drugega)... ejej, verodostojnost forumašev pa pada in pada.
(Samo še malo, da se oglasijo manipulantje, ki vodijo forum... in bodo Lenčo spakirali v nek golobji rezervat...)

Kolikor vidim, je ravno Lenča pognala to kolesje gradenj. Svaka ji čast. Da pa nas gradbinci lupijo, je pa druga zgodba. Morda bi moral kaj na to temo napisati, ampak ti še ni "proradilo". Prezahtevno, kenede?
slovenecnb1 sporočil: 6.347
[#3067505] 30.08.25 14:01 · odgovor na: FIN-379669 (#3067502)
Odgovori   +    2
[]
Pa glih Lenčo bi nagnal, ko je prej JJ kader bremzal desetletja to koroško traso (pa še keja drugega)... ejej, verodostojnost forumašev pa pada in pada.
(Samo še malo, da se oglasijo manipulantje, ki vodijo forum... in bodo Lenčo spakirali v nek golobji rezervat...)

Kolikor vidim, je ravno Lenča pognala to kolesje gradenj. Svaka ji čast. Da pa nas gradbinci lupijo, je pa druga zgodba. Morda bi moral kaj na to temo napisati, ampak ti še ni "proradilo". Prezahtevno, kenede?
Ne zavajaj. Projekti so se desetletja pripravljali in lenča je samo dobila postlano zakaj pa dolenjsko ne požene sposobna komisarka.....ker bo trajalo še 10 let birokracije ....
0531Zavar sporočil: 2.339
[#3067506] 30.08.25 14:07
Odgovori   +    5
DARS dobro zasluži zato, ker uspešno zaračunavajo parkirnino na avtocestah.
FIN-379669 sporočil: 8.752
[#3067507] 30.08.25 14:12 · odgovor na: slovenecnb1 (#3067505)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: FIN-379669 30.08.2025 14:12
Tvoje pisanje, četudi bi lahko točno, demantira stališče, ki si ga lajkal pri GV 113 in ne zanika mojega stališča, ki ga nisi lajkal.

Zakaj pri t.i desnih forumaših logika ni del miselnega procesa? Zakaj pri njih fer obravnava tematike ni mogoča? Je odklon v desno problem nižjega IQ ali verovanja v politično božanstvo ali preprosto stvar interesa ali poklicne nuje?

Odločil sem se, da bom bolj zajeban na tem forumu, ker se je začelo množiti laži in postaja ena politična kloaka, s polno nekih političnih radikalov. Ko pa še mainstream vodij foruma se nagiba k temu, potem res se postavi vprašanje, zaboga kje je ta zgodba skrenila?
GV-1113 sporočil: 1.750
[#3067511] 30.08.25 15:52 · odgovor na: FIN-379669 (#3067502)
Odgovori   +    3
"in bodo Lenčo spakirali v nek golobji rezervat..."

Ko bi jo le! Nekam ven iz Slovenije in to za vedno! Ampak v Bruslju je seveda nočejo, ker je na predstavitvi že pokazala svoje "intelektualne" sposobnosti.

Sicer pa šivilja Bratušek ni samo silovito nesposobna, ampak je tudi kradljiva. Brez stečaja nam je dobesedno ukradla delnice NKBM in obveznice NLB, pri čemer sta bili obe banki realno daleč od stečaja. Malo kasneje sta se izkazali kot pravi tovarni za delanje dobička.
primozxy sporočil: 630
[#3067512] 30.08.25 16:48 · odgovor na: GV-1113 (#3067494)
Odgovori   +    2
Saj primorka pa že 55 let ista
Pravi parking!!
FIN-544124 sporočil: 4.849
[#3067518] 30.08.25 17:46
Odgovori   +    1
Škoda sploh pisat okrog DARS.

Prihodke in dobiček mu določi vlada, ko odloča o višini cestnin.

Več, ko ima DARS dobička, slabše je za državljane.
1357 sporočil: 7.194
[#3067531] 31.08.25 03:33 · odgovor na: GV-1113 (#3067511)
Odgovori   +    0
O NKBM ne govori na počez in ne krivi ljudi po krivem. NKBM je bila banka desnega pola slo politike, A banka levega, NLB pa tehnokratov. In samo to je bil problem teh treh bank, da so jih vodili politični interesi. V normalnih državah je pa ravno obratno ( da sistemske banke kreirajo in nadzorujejo politiko).
mimoidoci sporočil: 6.332
[#3067543] 31.08.25 10:59 · odgovor na: 1357 (#3067531)
Odgovori   +    5
[1357]
O NKBM ne govori na počez in ne krivi ljudi po krivem. NKBM je bila banka desnega pola slo politike, A banka levega, NLB pa tehnokratov. In samo to je bil problem teh treh bank, da so jih vodili politični interesi. V normalnih državah je pa ravno obratno ( da sistemske banke kreirajo in nadzorujejo politiko).

Stari, daj ko pišeš svojo resnico in druge nebuloze tu po forumu, daj tu in tam malo razširiti (objasni) svoje teze, da ti normalni lahko vsaj odgovorimo. Tole zgoraj je prvič zabeležen kr neki. Čeprav si verjetno iz množice 400 tisoč volilcev, pa je tvoja forumska argumentacija doslej nepoznana vsaj 399 tisočem iz iste množice, kaj šele vsem ostalim bolj prisebnim. Skratka, bolj se potrudi.

Osebno sem imel prijatelja in v upravi NKBM in v upravi NLB, oba seveda leva, a noben od njiju ne bi imel pojma pri komentiranju tvojih ad hoc tendencioznih bedarij.
[#3067571] 31.08.25 22:35 · odgovor na: mimoidoci (#3067543)
Odgovori   +    1
Greva lepo po vrsti. NKBM je nastala v času koalicije LDS - SLS z združitvijo Mariborske in Goriške banke. Mariborsak banka se je tako rešila bankrota. Kontrolo nad NKBM je imela vedno desna opcija, predvsem ljudje iz SLS in SKD ( kasneje NSi), direktorji so bili vedno iz desnega političnega pola ( Hauc, Kovačič). Tudi Bratuškova, ki jo omenjaš je bila v nadzorni svet NKBM imenovana kot Bjukova sekreterka na ministrstvu za finance odgovorna z proračun. Gremo naprej A banka. Ta banka je bila vedno pod kontrolo levega pola politične scene, iz krogov nekdanje ZSMS in ZKS še iz bivše države. NLB je bila pa vedno plen in pod kontrolo tehnokratov ( nekateri jih imenujejo oldboysi), tako z leve kot desne strani. V organih te banke si imel Jamnika, pa Omerzo, pa Staniča ( vsi z desnega pola), na drugi strani pa Voljča, Narata in Kramarja, ki so vsi pripadali krogu trhnokratov politično precej prozornih. Prepričanih levičarjev je bilo v NLB vedno zgolj za vzorec in še to na položajih drugega ali celo tretjega reda v hiriarhiji upravljanja.
[#3067588] 01.09.25 10:09 · odgovor na: 1357 (#3067571)
Odgovori   +    4
[1357]
Greva lepo po vrsti. NKBM je nastala v času koalicije LDS - SLS z združitvijo Mariborske in Goriške banke. Mariborsak banka se je tako rešila bankrota. Kontrolo nad NKBM je imela vedno desna opcija, predvsem ljudje iz SLS in SKD ( kasneje NSi), direktorji so bili vedno iz desnega političnega pola ( Hauc, Kovačič). Tudi Bratuškova, ki jo omenjaš je bila v nadzorni svet NKBM imenovana kot Bjukova sekreterka na ministrstvu za finance odgovorna z proračun. Gremo naprej A banka. Ta banka je bila vedno pod kontrolo levega pola politične scene, iz krogov nekdanje ZSMS in ZKS še iz bivše države. NLB je bila pa vedno plen in pod kontrolo tehnokratov ( nekateri jih imenujejo oldboysi), tako z leve kot desne strani. V organih te banke si imel Jamnika, pa Omerzo, pa Staniča ( vsi z desnega pola), na drugi strani pa Voljča, Narata in Kramarja, ki so vsi pripadali krogu trhnokratov politično precej prozornih. Prepričanih levičarjev je bilo v NLB vedno zgolj za vzorec in še to na položajih drugega ali celo tretjega reda v hiriarhiji upravljanja.

No pa nadaljujva lepo po vrsti. Možno je namreč dvoje. Ali ti pri tvojih ponosnih 50+ še nisi osvojil koncepta "realna dejstva vs pravljica", ali pa jaz nisem 15 let preživel v slovenskem bančništvu.
[#3067609] 01.09.25 13:11 · odgovor na: mimoidoci (#3067588)
Odgovori   +    0
Jaz sem ti na tvojo pobudo odgovoril z priimki in povezavami za svoje trditve, sedaj pa prosim, da še ti na enak način podkrepiš s priimki in povezavami svojo trditev. Če si zaposlen v bančništvu, prosim navedi še to ali si operativec v neki filiali ali si del uprave banke ali metaforično rečeno ali si tisti, ki sprejme vlogo za kredit ali si tisti, ki kredit odobri ali zavrne.
najobj sporočil: 32.837
[#3067613] 01.09.25 14:18 · odgovor na: mimoidoci (#3067588)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: najobj 01.09.2025 14:25
[mimoidoci]
> [1357]
> Greva lepo po vrsti. NKBM je nastala v času koalicije LDS - SLS z združitvijo Mariborske in Goriške banke. Mariborsak banka se je tako rešila bankrota. Kontrolo nad NKBM je imela vedno desna opcija, predvsem ljudje iz SLS in SKD ( kasneje NSi), direktorji so bili vedno iz desnega političnega pola ( Hauc, Kovačič). Tudi Bratuškova, ki jo omenjaš je bila v nadzorni svet NKBM imenovana kot Bjukova sekreterka na ministrstvu za finance odgovorna z proračun. Gremo naprej A banka. Ta banka je bila vedno pod kontrolo levega pola politične scene, iz krogov nekdanje ZSMS in ZKS še iz bivše države. NLB je bila pa vedno plen in pod kontrolo tehnokratov ( nekateri jih imenujejo oldboysi), tako z leve kot desne strani. V organih te banke si imel Jamnika, pa Omerzo, pa Staniča ( vsi z desnega pola), na drugi strani pa Voljča, Narata in Kramarja, ki so vsi pripadali krogu trhnokratov politično precej prozornih. Prepričanih levičarjev je bilo v NLB vedno zgolj za vzorec in še to na položajih drugega ali celo tretjega reda v hiriarhiji upravljanja.
No pa nadaljujva lepo po vrsti. Možno je namreč dvoje. Ali ti pri tvojih ponosnih 50+ še nisi osvojil koncepta "realna dejstva vs pravljica", ali pa jaz nisem 15 let preživel v slovenskem bančništvu.
... čuj, mimoidoči ... evo, moram priznati, da so me zdaj kar malo zasrbeli prsti, ampak bom svoje privatno življenje za toti forum še naprej zadržal za sebe ... no, vsekakor pa ti po svojih dolgoletnih izkušnjah bolj od blizu kot od daleč lahko povem, da Matjaž Kovačič nikoli ni bil niti od levih niti od desnih, ker je vedno bil od vseh, še najbolj pa je bil in je še danes predvsem od samega sebe ...

P.S.: da ne boste preveč ugibali, je tukaj najugodnejsikrediti....a-maribor/ nekaj malega iz bogate zgodovine NKBM, ki je zaradi levih in desnih kretenov v slovenski politiki in zaradi požrešnega Kovačiča preko plenilcev ameriškega sklada Apollo in EBRD za državo(!) Slovenijo precej žalostno končala v rokah madžarskega tajkuna ... aja, ne spomnim se točnega datuma prevzema, vsekakor pa NKBM ni nastala z združitvijo (= prevzemom) s Komercialno Banko Nova Gorica, še manj pa jo je ta prevzem rešil pred v bistvu bankrotom več kot deset let kasneje, ko so jo za drobiž - ena slika(!) od šefa Apolla je bila dražja - prodali že prej omenjenim plenilcem ameriškega sklada Apollo in EBRD ...
[#3067617] 01.09.25 14:52 · odgovor na: najobj (#3067613)
Odgovori   +    0
No pa ti napiši svojo verzijo kako je nastala NKBM. Pa bodi natančen. Katera banka od združujočih je bila solventna in katera ne pa še to kdo je bil v tistem trnutku predsednik vlade, kdo podpredsednik in kdo finančni minister. Apollo in EBRD niso nobeni plenilci temveč so v tistem trenutku prišli z denarjem in sanirali banko. To bi lahko naredil kdorkoli z denarjev, bilo je pa veliko pametnjakovičev, ki so proizvajali teorije zarot nezavedajoč se glavnega pravila kapitalizma; Do lastništva česarkoli že se pride z denarjem.
[#3067622] 01.09.25 15:32 · odgovor na: najobj (#3067613)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: mimoidoci 01.09.2025 15:37
[najobj]
> [mimoidoci]
> > [1357]
> > Greva lepo po vrsti. NKBM je nastala v času koalicije LDS - SLS z združitvijo Mariborske in Goriške banke. Mariborsak banka se je tako rešila bankrota. Kontrolo nad NKBM je imela vedno desna opcija, predvsem ljudje iz SLS in SKD ( kasneje NSi), direktorji so bili vedno iz desnega političnega pola ( Hauc, Kovačič). Tudi Bratuškova, ki jo omenjaš je bila v nadzorni svet NKBM imenovana kot Bjukova sekreterka na ministrstvu za finance odgovorna z proračun. Gremo naprej A banka. Ta banka je bila vedno pod kontrolo levega pola politične scene, iz krogov nekdanje ZSMS in ZKS še iz bivše države. NLB je bila pa vedno plen in pod kontrolo tehnokratov ( nekateri jih imenujejo oldboysi), tako z leve kot desne strani. V organih te banke si imel Jamnika, pa Omerzo, pa Staniča ( vsi z desnega pola), na drugi strani pa Voljča, Narata in Kramarja, ki so vsi pripadali krogu trhnokratov politično precej prozornih. Prepričanih levičarjev je bilo v NLB vedno zgolj za vzorec in še to na položajih drugega ali celo tretjega reda v hiriarhiji upravljanja.

> No pa nadaljujva lepo po vrsti. Možno je namreč dvoje. Ali ti pri tvojih ponosnih 50+ še nisi osvojil koncepta "realna dejstva vs pravljica", ali pa jaz nisem 15 let preživel v slovenskem bančništvu.

... čuj, mimoidoči ... evo, moram priznati, da so me zdaj kar malo zasrbeli prsti, ampak bom svoje privatno življenje za toti forum še naprej zadržal za sebe ... no, vsekakor pa ti po svojih dolgoletnih izkušnjah bolj od blizu kot od daleč lahko povem, da Matjaž Kovačič nikoli ni bil niti od levih niti od desnih, ker je vedno bil od vseh, še najbolj pa je bil in je še danes predvsem od samega sebe ...

...čuj najobjestnejši...z žalostjo v srcu in z izrazom globokega presenečenja ugotavljam, da si zopet slabo prebral zapisano. Jaz z nobenimi imeni nisem operiral, je pa bila teza tovariša neparnega (1357), da je bila NKBM vedno desna. Ob tem je skoparil z utemeljitvami in imeni. Samo z univerzalnima Haucem in Kovačičem -pri katerem bi se lahko celo strinjal s teboj-, a brez Glogovška, Mesariča, Skernišakove, Svilana, Jovanoviča, Topleka .... in tudi brez drugih zgodb (Infond, Perutnina Ptuj, Zavarovalnica Maribor, Probanka, POM invest) zgodba o vselej desni NKBM ostaja nedorečena, da ne rečem celo izkrivljena, kakršen je po navadi tudi slog tovariša neparnega.
[#3067624] 01.09.25 15:45 · odgovor na: mimoidoci (#3067622)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 01.09.2025 15:47
[mimoidoci]
> [najobj]
> > [mimoidoci]
> > > [1357]
> > > Greva lepo po vrsti. NKBM je nastala v času koalicije LDS - SLS z združitvijo Mariborske in Goriške banke. Mariborsak banka se je tako rešila bankrota. Kontrolo nad NKBM je imela vedno desna opcija, predvsem ljudje iz SLS in SKD ( kasneje NSi), direktorji so bili vedno iz desnega političnega pola ( Hauc, Kovačič). Tudi Bratuškova, ki jo omenjaš je bila v nadzorni svet NKBM imenovana kot Bjukova sekreterka na ministrstvu za finance odgovorna z proračun. Gremo naprej A banka. Ta banka je bila vedno pod kontrolo levega pola politične scene, iz krogov nekdanje ZSMS in ZKS še iz bivše države. NLB je bila pa vedno plen in pod kontrolo tehnokratov ( nekateri jih imenujejo oldboysi), tako z leve kot desne strani. V organih te banke si imel Jamnika, pa Omerzo, pa Staniča ( vsi z desnega pola), na drugi strani pa Voljča, Narata in Kramarja, ki so vsi pripadali krogu trhnokratov politično precej prozornih. Prepričanih levičarjev je bilo v NLB vedno zgolj za vzorec in še to na položajih drugega ali celo tretjega reda v hiriarhiji upravljanja.
>
> > No pa nadaljujva lepo po vrsti. Možno je namreč dvoje. Ali ti pri tvojih ponosnih 50+ še nisi osvojil koncepta "realna dejstva vs pravljica", ali pa jaz nisem 15 let preživel v slovenskem bančništvu.
> ... čuj, mimoidoči ... evo, moram priznati, da so me zdaj kar malo zasrbeli prsti, ampak bom svoje privatno življenje za toti forum še naprej zadržal za sebe ... no, vsekakor pa ti po svojih dolgoletnih izkušnjah bolj od blizu kot od daleč lahko povem, da Matjaž Kovačič nikoli ni bil niti od levih niti od desnih, ker je vedno bil od vseh, še najbolj pa je bil in je še danes predvsem od samega sebe ...
...čuj najobjestnejši...z žalostjo v srcu in z izrazom globokega presenečenja ugotavljam, da si zopet slabo prebral zapisano. Jaz z nobenimi imeni nisem operiral, je pa bila teza tovariša neparnega (1357), da je bila NKBM vedno desna. Ob tem je skoparil z utemeljitvami in imeni. Samo z univerzalnima Haucem in Kovačičem -pri katerem bi se lahko celo strinjal s teboj-, a brez Glogovška, Mesariča, Skernišakove, Svilana, Jovanoviča, Topleka .... in tudi brez drugih zgodb (Infond, Perutnina Ptuj, Zavarovalnica Maribor, Probanka, POM invest) zgodba o vselej desni NKBM ostaja nedorečena.
... eh, z žalostjo v srcu in z izrazom globokega obžalovanja se ti opravičujem, ker sem po nemarnem komentiral tvoj komentar ... khmm, čeprav se mi zdi, da v svojem P.S. nisem preveč skril svojo poanto, da ti res ne bi vedel, zakaj sem se javil ...
[#3067625] 01.09.25 16:00 · odgovor na: 1357 (#3067617)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 01.09.2025 16:04
[1357]
No pa ti napiši svojo verzijo kako je nastala NKBM. Pa bodi natančen. Katera banka od združujočih je bila solventna in katera ne pa še to kdo je bil v tistem trnutku predsednik vlade, kdo podpredsednik in kdo finančni minister. Apollo in EBRD niso nobeni plenilci temveč so v tistem trenutku prišli z denarjem in sanirali banko. To bi lahko naredil kdorkoli z denarjev, bilo je pa veliko pametnjakovičev, ki so proizvajali teorije zarot nezavedajoč se glavnega pravila kapitalizma; Do lastništva česarkoli že se pride z denarjem.
... čuj, kot sem zgoraj napisal, bom svoje privatno življenje zadržal za sebe, enako pa bom naredil sicer z javno objavljenimi kariernimi podatki na Linkedln, kjer pri enem uporabniku - ko sem guglal, sem slučajno naletel na glavnega goriškega operativca - lahko dobesedno po datumih slediš, kaj se je skozi 30 let vključno s prevzemom Komercialne banke Nova Gorica dogajalo v NKBM ... khmm, sploh pa je tukaj najugodnejsikrediti....e49860510f o "stari" KBM pred osamosvojitvijo Slovenije napisano več kot dovolj in ker se je mimoidoči tukaj zgoraj potrudil z imeni in priimki, jaz ne bom več brskal po svojem spominu ... aja, in ko govoriš o solventnosti, sem tole www.sta.si/55087/lb-...m-postopku zguglal o goriški banki v letu 1994, ko bi naj bila z združitvijo ustanovljena NKBM ...

P.S.: tukaj sl.wikipedia.org/wik...ka_Maribor o zgodovini NKBM piše bolj malo, o Komercialni banki Nova Gorica pa ne piše nič ... khmm, če zdaj pozabim, da je na Wikipedijo nekdo nalimal člane uprave NKBM tik pred prevzemom madžarskega tajkuna, ki je zgodovino NKBM na spletu - včasih si jo lahko prebral - pobrisal v kompletu ... aja, z verniki o njihovi veri nima smisla razpravljati, zato se o kapitalizmu z neomejenim štancanjem kapitala s tabo ne bom zapletal ...
[#3067626] 01.09.25 16:50 · odgovor na: najobj (#3067624)
Odgovori   +    1
[najobj]

... eh, z žalostjo v srcu in z izrazom globokega obžalovanja se ti opravičujem, ker sem po nemarnem komentiral tvoj komentar ... khmm, čeprav se mi zdi, da v svojem P.S. nisem preveč skril svojo poanto, da ti res ne bi vedel, zakaj sem se javil ...

pri pisanju nekoga, ki mu ni mar za rodilnik, je tudi težje razbrati, kaj je bila njegova poanta v P.S.
Endimion sporočil: 11.015
[#3067627] 01.09.25 17:13 · odgovor na: mimoidoci (#3067543)
Odgovori   +    0
Oprosti.

Kovačičevi maili, ki jih je pošiljal na sedež stranke SDS, oz. njihovem ajatoli osebno, o tem, kako naj glasuje NS, da se izvede akvizicija na Hrvaškem, so bili javno objavljeni. Tudi Matjaževo stokanje, da naj vendar Janez naredi nekaj, ker od "naših" (i.e. SDS + NSi) dobiva le batine.
[#3067636] 01.09.25 20:05 · odgovor na: mimoidoci (#3067626)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 01.09.2025 20:20
[mimoidoci]
> [najobj]
>
> ... eh, z žalostjo v srcu in z izrazom globokega obžalovanja se ti opravičujem, ker sem po nemarnem komentiral tvoj komentar ... khmm, čeprav se mi zdi, da v svojem P.S. nisem preveč skril svojo poanto, da ti res ne bi vedel, zakaj sem se javil ...
pri pisanju nekoga, ki mu ni mar za rodilnik, je tudi težje razbrati, kaj je bila njegova poanta v P.S.
... eh, moj mimoidoči ... čuj, dokler skoraj vsi novinarji - spakedranščine "me prizadane" od kao intelektualcev niti ne štejem - na javni RTV Slovenija ob zadetem zadetku - prevladujočim žabarom se zadane očitno sliši bolj fensi kot zadene - uporabljajo žabarski "zadane" (WTF, igralec zadane zadatak?) od samostalnika "dati" namesto od samostalnika "zadeti" in slovenskega "zadene" (zadetek), tako da ob fuzbalu ali košarki pri zadetih zadetkih (sploh v slovenski gol ali koš) in zadanih udarcih slovenskemu jeziku vedno znova popizdevam, potem tudi jaz ob zanikanju pozitivne(!) trditve o svoji poanti namesto rodilnik(a) lahko uporabljam tožilnik ... khmm, sploh ker si niti hudo pametni slovenisti isjfr.zrc-sazu.si/sl...i-tozilnik niso glih najbolj na jasnem, kaj je bolj prav oziroma da je pravzaprav prav oboje in da se oboje lahko uporablja enakopravno ...

P.S.: žabarom namesto žabarjem sem po mariborsko napisal namerno, da te ne bi spet zamikalo pridigat o uporabi pravilne slovenščine ...
[#3067644] 01.09.25 21:10 · odgovor na: najobj (#3067636)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 01.09.2025 21:16
[najobj]
> [mimoidoci]
> > [najobj]
> >
> > ... eh, z žalostjo v srcu in z izrazom globokega obžalovanja se ti opravičujem, ker sem po nemarnem komentiral tvoj komentar ... khmm, čeprav se mi zdi, da v svojem P.S. nisem preveč skril svojo poanto, da ti res ne bi vedel, zakaj sem se javil ...

> pri pisanju nekoga, ki mu ni mar za rodilnik, je tudi težje razbrati, kaj je bila njegova poanta v P.S.

... eh, moj mimoidoči ... čuj, dokler skoraj vsi novinarji - spakedranščine "me prizadane" od kao intelektualcev niti ne štejem - na javni RTV Slovenija ob zadetem zadetku - prevladujočim žabarom se zadane očitno sliši bolj fensi kot zadene - uporabljajo žabarski "zadane" (WTF, igralec zadane zadatak?) od samostalnika "dati" namesto od samostalnika "zadeti" in slovenskega "zadene" (zadetek), tako da ob fuzbalu ali košarki pri zadetih zadetkih (sploh v slovenski gol ali koš) in zadanih udarcih slovenskemu jeziku vedno znova popizdevam, potem tudi jaz ob zanikanju pozitivne(!) trditve o svoji poanti namesto rodilnik(a) lahko uporabljam tožilnik ... khmm, sploh ker si niti hudo pametni slovenisti isjfr.zrc-sazu.si/sl...i-tozilnik niso glih najbolj na jasnem, kaj je bolj prav oziroma da je pravzaprav prav oboje in da se oboje lahko uporablja enakopravno ...

P.S.: žabarom namesto žabarjem sem po mariborsko napisal namerno, da te ne bi spet zamikalo pridigat o uporabi pravilne slovenščine ...
... evo, toti žabarski "zadane" me je tako razpizdil - ko sem jezen, sem namerno vulgaren - da sem namesto "glagol" napisal "samostalnik" ...

P.S.: ker tako očitne napake že celo uro noben ni popravil - sam sem bil prepozen, potem pa sem malo počakal na reakcijo - na totem forumu noben nima pojma o slovenščini ali pa noben ne bere mojih postov, jebiga ...
[#3067647] 01.09.25 21:55 · odgovor na: Endimion (#3067627)
Odgovori   +    4
[Endimion]
Oprosti.

Kovačičevi maili, ki jih je pošiljal na sedež stranke SDS, oz. njihovem ajatoli osebno, o tem, kako naj glasuje NS, da se izvede akvizicija na Hrvaškem, so bili javno objavljeni. Tudi Matjaževo stokanje, da naj vendar Janez naredi nekaj, ker od "naših" (i.e. SDS + NSi) dobiva le batine.
čuj, zakaj vi levi vedno štartate na neke obskurne novice, na neke e-maile, zvočno in slikovno montirana skrpucala in drobtinice necenzuriranih in MSM, kjer se v ozadju "sfumato" pojavlja tudi JJ. Dejstvo je, da je bil Kovačič oportunist, kar sva se strinjala celo s tovarišem najobjestnejšim. Mislim, da ga je celo Podobnik prvi povabil v upravo NKBM kot pomočnika Glogovšku. Ampak zato NKBM ni bila oduvijek desna banka, jebemti. Zakaj pa ne zguglaš čisto slučajno še legende Črta Mesariča, ki je bil pa ustanovni član orto desnega Foruma 21. Razen če F21 ni bil orto lev.

Ampak to na koncu sploh ni važno. Z NKBM se je pač špilal štajerski establišment in jo na koncu zajebal v odprodajo. Pa je čisto vseeno kdo je bil kje. Kovačič je bil vsaj dvakrat obsojen, skupaj s podjetnikom Raščanom za prevzemanje Dela in pa drugič za financiranje prevzema Večera. Verjetno še za kaj. Zdej, a so to Janševi mediji ali ne, niti nima veze. Poleg tega je mutil še po Črni Gori, Hrvaški in Srbiji. To in še kaj so bile njegove rabote. Neko post festum dopisovanje po e-mailh s komerkoli že, je pa predmet in argument tistih, ki jih resnične finančne pizdarije ne zanimajo kaj več kot zgolj levo/ desna alokacija krivde. In ti si pogosto v teh igricah zraven, čeprav sicer tehnično podkovan in dokaj racionalen človek.
[#3067651] 01.09.25 22:19 · odgovor na: najobj (#3067644)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: mimoidoci 01.09.2025 22:31
[najobj]
> [najobj]
> > [mimoidoci]
> > > [najobj]
> > >
> > > ... eh, z žalostjo v srcu in z izrazom globokega obžalovanja se ti opravičujem, ker sem po nemarnem komentiral tvoj komentar ... khmm, čeprav se mi zdi, da v svojem P.S. nisem preveč skril svojo poanto, da ti res ne bi vedel, zakaj sem se javil ...
>
> > pri pisanju nekoga, ki mu ni mar za rodilnik, je tudi težje razbrati, kaj je bila njegova poanta v P.S.
>
> ... eh, moj mimoidoči ... čuj, dokler skoraj vsi novinarji - spakedranščine "me prizadane" od kao intelektualcev niti ne štejem - na javni RTV Slovenija ob zadetem zadetku - prevladujočim žabarom se zadane očitno sliši bolj fensi kot zadene - uporabljajo žabarski "zadane" (WTF, igralec zadane zadatak?) od samostalnika "dati" namesto od samostalnika "zadeti" in slovenskega "zadene" (zadetek), tako da ob fuzbalu ali košarki pri zadetih zadetkih (sploh v slovenski gol ali koš) in zadanih udarcih slovenskemu jeziku vedno znova popizdevam, potem tudi jaz ob zanikanju pozitivne(!) trditve o svoji poanti namesto rodilnik(a) lahko uporabljam tožilnik ... khmm, sploh ker si niti hudo pametni slovenisti isjfr.zrc-sazu.si/sl...i-tozilnik niso glih najbolj na jasnem, kaj je bolj prav oziroma da je pravzaprav prav oboje in da se oboje lahko uporablja enakopravno ...
>
> P.S.: žabarom namesto žabarjem sem po mariborsko napisal namerno, da te ne bi spet zamikalo pridigat o uporabi pravilne slovenščine ...

... evo, toti žabarski "zadane" me je tako razpizdil - ko sem jezen, sem namerno vulgaren - da sem namesto "glagol" napisal "samostalnik" ...

P.S.: ker tako očitne napake že celo uro noben ni popravil - sam sem bil prepozen, potem pa sem malo počakal na reakcijo - na totem forumu noben nima pojma o slovenščini ali pa noben ne bere mojih postov, jebiga ...
čuj, če mene vprašaš tebe nihče ne bere. To vem, ker po dopisovanju s teboj nikoli ne dobim nobenega odziva. Ne v obliki odgovora (razen tvojega), ne v obliki plusiranja. Včasih pogledam tudi na števec ogledov posameznega threada pa tudi tam kaže bolj slabo kadar si vmešan ti.

To je prijazen opomnik :)
[#3067654] 01.09.25 23:01 · odgovor na: mimoidoci (#3067651)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 01.09.2025 23:16
[mimoidoci]
> [najobj]
> > [najobj]
> > > [mimoidoci]
> > > > [najobj]
> > > >
> > > > ... eh, z žalostjo v srcu in z izrazom globokega obžalovanja se ti opravičujem, ker sem po nemarnem komentiral tvoj komentar ... khmm, čeprav se mi zdi, da v svojem P.S. nisem preveč skril svojo poanto, da ti res ne bi vedel, zakaj sem se javil ...
> > > pri pisanju nekoga, ki mu ni mar za rodilnik, je tudi težje razbrati, kaj je bila njegova poanta v P.S.
> > ... eh, moj mimoidoči ... čuj, dokler skoraj vsi novinarji - spakedranščine "me prizadane" od kao intelektualcev niti ne štejem - na javni RTV Slovenija ob zadetem zadetku - prevladujočim žabarom se zadane očitno sliši bolj fensi kot zadene - uporabljajo žabarski "zadane" (WTF, igralec zadane zadatak?) od samostalnika "dati" namesto od samostalnika "zadeti" in slovenskega "zadene" (zadetek), tako da ob fuzbalu ali košarki pri zadetih zadetkih (sploh v slovenski gol ali koš) in zadanih udarcih slovenskemu jeziku vedno znova popizdevam, potem tudi jaz ob zanikanju pozitivne(!) trditve o svoji poanti namesto rodilnik(a) lahko uporabljam tožilnik ... khmm, sploh ker si niti hudo pametni slovenisti isjfr.zrc-sazu.si/sl...i-tozilnik niso glih najbolj na jasnem, kaj je bolj prav oziroma da je pravzaprav prav oboje in da se oboje lahko uporablja enakopravno ...
> >
> > P.S.: žabarom namesto žabarjem sem po mariborsko napisal namerno, da te ne bi spet zamikalo pridigat o uporabi pravilne slovenščine ...
> ... evo, toti žabarski "zadane" me je tako razpizdil - ko sem jezen, sem namerno vulgaren - da sem namesto "glagol" napisal "samostalnik" ...
>
> P.S.: ker tako očitne napake že celo uro noben ni popravil - sam sem bil prepozen, potem pa sem malo počakal na reakcijo - na totem forumu noben nima pojma o slovenščini ali pa noben ne bere mojih postov, jebiga ...
čuj, če mene vprašaš tebe nihče ne bere. To vem, ker po dopisovanju s teboj nikoli ne dobim nobenega odziva. Ne v obliki odgovora (razen tvojega), ne v obliki plusiranja. Včasih pogledam tudi na števec ogledov posameznega threada pa tudi tam kaže bolj slabo kadar si vmešan ti.

To je prijazen opomnik :)
... eh, moj mimoidoči ... čuj, seveda me noben ne bere, če pa me celo več od vseh še aktivnih forumašev forum.finance.si/?user na skoraj izumrlem forumu švedskega cajtnga v slovenskem jeziku razen tebe čisto vsi ignorirajo ... khmm, ker tudi ko je bil toti forum še živ, me glede na zdaj skoraj izumrlem forumu verjetno nikoli preseženo rekordno cifro forumskih ignorantov očitno že takrat preventivno noben nikoli ni bral ...

P.S.: če bi v edini stavnici pri nas www.e-stave.com/ ponujali stave, bi stavil točno na takšen komentar - čitam te kot odprto knjigo - ki si ga prijavil na mojo tebi namenjeno provokacijo ... khmm, in bi svoj denar seveda izgubil, ker zaradi unikatnega 10% vnaprejšnjega davka na vplačilo in glede na "zicer" z maksimalno kvoto 1,01 tudi ob zadeti stavi razen izgube preprosto ne morem dobiti nič ... aja, pa brez zamere, ker malo zajebancije v teh morečih cajtih res ne more škoditi ...

Strani: 1