5 ur
Najbolj brani članki danes
8 ur
Pozor: OBI obvešča o vdoru v spletno stran, lahko so ogroženi podatki plačilnih kartic
8 ur
Po poplavah: podjetjem dobrih 140 milijonov evrov pomoči. Koliko pa je bilo zavarovanega? 1
9 ur
Trump usekal po Indiji z dodatnimi 25 odstotnimi carinami 4
9 ur
McDonald's četrletje zaključil z 11-odstotno rastjo dobička
9 ur
Sladke sanje o manj obveznostih 1
9 ur
Kakšen je polom sankcij EU proti Putinu 14
10 ur
Slovenska skupina Andrada pod pritiskom madžarskih medijev. Iztok Seljak: Šli bomo na sodišče 1
11 ur
Uber v drugem četrtletju okrepil dobiček za tretjino, napovedal odkup delnic
11 ur
Skupina Generali: večji dobiček, neznanke glede prodaje banke in odkup lastnih delnic
11 ur
Samovozeči taksiji prihodnje leto tudi v Evropi. Kje najprej, kdaj bi lahko prišli v Slovenijo?
11 ur
Pedagoginja vabi goste v nasad šipka in damaščanskih vrtnic
12 ur
Ljubljanska borza ob 13.30: Sava Re +1,65 odstotka
12 ur
Rezultati Novo Nordiska: izguba tržnega deleža in odpuščanja 1
12 ur
Frank van Meel, šef BMW M, o elektrifikaciji: Le velika moč ni dovolj, novi M3 bo ponujal čustva, nadzor in dinamiko 2
12 ur
Po Trumpovi napovedi carin na zdravila: delnice evropskih farmacevtov navzdol
13 ur
Germany Readies €100 Billion Fund to Invest in Strategic Assets
13 ur
TOP ČLANKI - Kaj danes berete
13 ur
Delnica NLB pred objavo tik pod rekordom: Kakšne rezultate pričakujejo analitiki?
14 ur
Banka OTP Slovenija v polletju s 141 milijonov evrov čistega dobička, dva odstotka manj kot v lanskem

Strani: 1

velikipok sporočil: 1.430
[#3065886] 04.08.25 13:52
Odgovori   +    19
Generalno gledano, levaki so lenuhi in bedaki.
Pamet v roke, ko boste naslednjič volili, da nam ne ponovite sranja, ki ga ravno živimo.
Je pa res, da si želim preveč za mentalni sklop slovenčekof.
FIN-379669 sporočil: 8.692
[#3065893] 04.08.25 14:58 · odgovor na: velikipok (#3065886)
Odgovori   +    4
Učiteljica v šoli je bolj kot ne po prepričanju levakinja. Jaz ne bi rekel, da je lena in neumna. Pa tudi kak gasilec, delavec v avtoservisni delavnici...
... ja, delavci v firmi, še bolj pa v javni upravi, so po prepričanju bolj levaki. A zato so glupi in leni? Škoda, da s takimi izjavami smetite ta forum.
[#3065894] 04.08.25 15:04 · odgovor na: FIN-379669 (#3065893)
Odgovori   +    5
Je zabolelo?
[#3065896] 04.08.25 15:21 · odgovor na: FIN-379669 (#3065893)
Odgovori   +    6
No, čisto pravilno je lenuhi ALI bedaki.
Sicer pa imam glede na svojo generacijo (pa še +1 in -1) svoje mnenje ravno o kategorijah ljudi, ki si jih našteval iz javnega sektorja... kdo je kam šel, kakšen pogled ima na svet, koliko je delaven in kaj je v svojem življenu dosegel.
XDONA1 sporočil: 1.648
[#3065900] 04.08.25 16:14 · odgovor na: velikipok (#3065886)
Odgovori   +    4
[velikipok]
Generalno gledano, levaki so lenuhi in bedaki.
Pamet v roke, ko boste naslednjič volili, da nam ne ponovite sranja, ki ga ravno živimo.
Je pa res, da si želim preveč za mentalni sklop slovenčekof.
A je naša desnica kaj drugega? (če temu sploh lahko rečeš desnica)
Ko so bili v koaliciji, sta se cedila med in mleko?

Mentalni domet naše desnice je udari kontra po levici. Polno idej, ko so v opoziciji, ko pa vladajo, pa ni in ni realizacije "potenciala".
Žal zato bomo Sovenci na volitvah zopet iskali nekaj novega, pa se zopet opekli.
odvisnik sporočil: 2.695
[#3065905] 04.08.25 17:40 · odgovor na: FIN-379669 (#3065893)
Odgovori   +    7
[]
Učiteljica v šoli je bolj kot ne po prepričanju levakinja. Jaz ne bi rekel, da je lena in neumna. Pa tudi kak gasilec, delavec v avtoservisni delavnici...
... ja, delavci v firmi, še bolj pa v javni upravi, so po prepričanju bolj levaki. A zato so glupi in leni? Škoda, da s takimi izjavami smetite ta forum.
Odvisno kako definiras lenost.

Sam ne poznam človeka, ki bi delal po 10 ur na njivi zase in podpiral levičarje.

Levičarji dobro vejo koliko je njihovo delo vredno in se ne bojo pritegnili čez svojo normo.
Bojo pa to zelo radi počeli ob svojih hobijih.

Za levičarje delo ni vrednota, čeprav to propagirajo, temveč muka.
Desnicarjem delo ni neka ovira v življenju.
najobj sporočil: 32.782
[#3065908] 04.08.25 19:42 · odgovor na: odvisnik (#3065905)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 04.08.2025 19:44
[odvisnik]
> []
> Učiteljica v šoli je bolj kot ne po prepričanju levakinja. Jaz ne bi rekel, da je lena in neumna. Pa tudi kak gasilec, delavec v avtoservisni delavnici...
> ... ja, delavci v firmi, še bolj pa v javni upravi, so po prepričanju bolj levaki. A zato so glupi in leni? Škoda, da s takimi izjavami smetite ta forum.
Odvisno kako definiras lenost.

Sam ne poznam človeka, ki bi delal po 10 ur na njivi zase in podpiral levičarje.

Levičarji dobro vejo koliko je njihovo delo vredno in se ne bojo pritegnili čez svojo normo.
Bojo pa to zelo radi počeli ob svojih hobijih.

Za levičarje delo ni vrednota, čeprav to propagirajo, temveč muka.
Desnicarjem delo ni neka ovira v življenju.
... čuj, kaj pa praviš za konzervativne gradualistične levičarje - malo nenavadno besedno zvezo sem tukaj forum.finance.si/?m=...014&single probal pojasnit - kaj je za mene vrednota ... khmm, in kam spada tisti Mahnič, ki razen strupenega gobcanja v parlamentu - od meni znanih sta enako kot Mahnič samo Pahor in Janša svojo politično kariero verjetno začela že v osnovni šoli, če ne celo v vrtcu - in v svojem življenju za ljudi koristnega ni naredil nič ...

P.S.: najrajši imam tiste kmete - nič slabega o kmetih, da ne bo pomote - ki poznajo nekaj sebi podobnih sovaščanov in zato vejo vse o vseh ... aja, ko že govoriš o lenih levičarjih in vrednosti njihovega dela, sem se spomnil na svoje dopisovanje forum.finance.si/?m=...le&replies s Petrom Franklom o lenih Mediterancih in Balkancih, ker tudi Slovenci spadamo med njih, čeprav večina na totem forumu nad Balkanci viha svoj prepotentni nos ...
[#3065910] 04.08.25 22:28 · odgovor na: najobj (#3065908)
Odgovori   +    0
[najobj]
> [odvisnik]
> > []
> > Učiteljica v šoli je bolj kot ne po prepričanju levakinja. Jaz ne bi rekel, da je lena in neumna. Pa tudi kak gasilec, delavec v avtoservisni delavnici...
> > ... ja, delavci v firmi, še bolj pa v javni upravi, so po prepričanju bolj levaki. A zato so glupi in leni? Škoda, da s takimi izjavami smetite ta forum.

> Odvisno kako definiras lenost.
>
> Sam ne poznam človeka, ki bi delal po 10 ur na njivi zase in podpiral levičarje.
>
> Levičarji dobro vejo koliko je njihovo delo vredno in se ne bojo pritegnili čez svojo normo.
> Bojo pa to zelo radi počeli ob svojih hobijih.
>
>
> Za levičarje delo ni vrednota, čeprav to propagirajo, temveč muka.
> Desnicarjem delo ni neka ovira v življenju.

... čuj, kaj pa praviš za konzervativne gradualistične levičarje - malo nenavadno besedno zvezo sem tukaj forum.finance.si/?m=...014&single probal pojasnit - kaj je za mene vrednota ... khmm, in kam spada tisti Mahnič, ki razen strupenega gobcanja v parlamentu - od meni znanih sta enako kot Mahnič samo Pahor in Janša svojo politično kariero verjetno začela že v osnovni šoli, če ne celo v vrtcu - in v svojem življenju za ljudi koristnega ni naredil nič ...

P.S.: najrajši imam tiste kmete - nič slabega o kmetih, da ne bo pomote - ki poznajo nekaj sebi podobnih sovaščanov in zato vejo vse o vseh ... aja, ko že govoriš o lenih levičarjih in vrednosti njihovega dela, sem se spomnil na svoje dopisovanje forum.finance.si/?m=...le&replies s Petrom Franklom o lenih Mediterancih in Balkancih, ker tudi Slovenci spadamo med njih, čeprav večina na totem forumu nad Balkanci viha svoj prepotentni nos ...

Lahko se daš kamor želiš.
Pač desničarji so povečini fuknjeni če želiš primerjavo z lenimi levičarji.

Sedaj če želiš predalček lahko izbiraš pameten in len ali deloven in fuknjen.

Seveda imaš vmes polno nians, v grobem pa je tako nekje.

Seveda imaš tudi fuknjene in lene na obeh straneh ;)

Sam se npr družim z levičarji, živim pa med desničarji.
Za oboje sem čudak. Ampak meni to ustreza.
1357 sporočil: 7.130
[#3065914] 05.08.25 06:06 · odgovor na: velikipok (#3065886)
Odgovori   +    1
Pozabil si povedati kdo je alternativa levo liberalnemu bloku? In kaj nudi? Pa ne prepisovat programskih alinej temveč kaj je ta alternativa levo liberalnemu bloku počenjala ko je bila na oblasti. Pa ni bila tako malo časa na oblasti ali samostojno ali pa v koaliciji z deli levoliberalnega bloka. Kaj je zapuščina SDS, Nsi ( in njene predhodnice SKD) in SLS na oblasti? Ko si to odgovoriš, dobiš tudi odgovor zakaj politično neaktiven del populacije na volitvah raje voli za levo liberalni blok kot pa za slovenske kvazi konzervativce.
g0ga sporočil: 131
[#3065918] 05.08.25 07:30
Odgovori   +    7
Dragi komentatorji. Ne se več prepirat, kaj je bolje/slabše, levo ali desno. Ko bi se le kdo našel z navadno kmečko zdravo logiko in uspel to Slovenijo zakrmariti čim bolj naravnost. In jo predvsem o očistiti klientelizma in korupcije pa bo za vse dovolj.
JankoSteharnik sporočil: 94
[#3065922] 05.08.25 08:31
Odgovori   +    3
Smo v zelo zapleteni situaciji. Kandidatom za pridobitev ali menjavo službe je na prvem mestu pomembno - Dobra plača! In javni sektor si je dvignil plače in veliko njih ocenjuje, da niti ni tako slaba. Je nad povprečno. Na drugem mestu pa je za kandidate - ravnotežje med zasebnim in službenim življenjem in tretjem - prilagodljivost glede lokacije in delovnega časa. In v javnem sektorju je reden dopoldanski delovnik z bistveno višjim letnim dopustom....
Kako potem preprečiti, da bi levica - ki vse to podpira - ne zmagala?

Ampak - ker je to zatečeno stanje, ki ga tudi desnica ne bo spreminjala - zakaj desnica ne zna povdariti, da je pa ona tista, ki ta nadstandard zna podpreti brez najemanja kreditov in zadolževanja države, temveč z ukrepi, ki bodo dodatno zagnali produktivnosti, privlačnost za zaposlovanje v gospodarstvu, privlačnost za vlaganja v Sloveniji.... in to celo z nižjimi davki, nižjimi prispevki, boljšo zdravstveno in dolgotrajno oskrbo, višjimi pokojninami...

Zna kdo to enačbo spisati? Ali nam le vsi lažejo?
[#3065923] 05.08.25 09:25 · odgovor na: JankoSteharnik (#3065922)
Odgovori   +    2
[JankoSteharnik]
Smo v zelo zapleteni situaciji. Kandidatom za pridobitev ali menjavo službe je na prvem mestu pomembno - Dobra plača! In javni sektor si je dvignil plače in veliko njih ocenjuje, da niti ni tako slaba. Je nad povprečno. Na drugem mestu pa je za kandidate - ravnotežje med zasebnim in službenim življenjem in tretjem - prilagodljivost glede lokacije in delovnega časa. In v javnem sektorju je reden dopoldanski delovnik z bistveno višjim letnim dopustom....
Kako potem preprečiti, da bi levica - ki vse to podpira - ne zmagala?

Ampak - ker je to zatečeno stanje, ki ga tudi desnica ne bo spreminjala - zakaj desnica ne zna povdariti, da je pa ona tista, ki ta nadstandard zna podpreti brez najemanja kreditov in zadolževanja države, temveč z ukrepi, ki bodo dodatno zagnali produktivnosti, privlačnost za zaposlovanje v gospodarstvu, privlačnost za vlaganja v Sloveniji.... in to celo z nižjimi davki, nižjimi prispevki, boljšo zdravstveno in dolgotrajno oskrbo, višjimi pokojninami...

Zna kdo to enačbo spisati? Ali nam le vsi lažejo?

Vsi lažejo.

Če ti je sedaj kaj lažje.
[#3065951] 05.08.25 17:14 · odgovor na: 1357 (#3065914)
Odgovori   +    9
Še n-tič bom povedal:
Nisem član po tvoje sekte iz kleti, nisem član nobene stranke.
Nekoč bil LDS, član in volilec, tudi funkcionar na regiskem nivoju. Že vsaj od konca 90.-ih let ne več. Ne član in ne volilec. Še ko so bili živi sem jih zapustil. Najprej člansko, nato tudi volilno.
Dolgo se nisem mogel odločiti za "desno". Ker smo vsi rojeni v stari Jugi in vzgajani tudi še nekaj let po tem že zaradi okolja v katerem živimo avtomatično prej levih kot desnih prepričanj. Saj so nam to že od mladih let vbijali v glavo (v šoli, na faksu, pa še v službah je bila vseprisotna ta sindikalistična podstat).

Potem pa sem preprosto začel misliti z glavo. Resda danes že malce sivo, pač drvim proti 60!
In sem primerjal kaj je kdo naredil, kaj je kdo obljubljal in naredil, kakšna operativnost, koliko nesoglasij/usklajenosti v koalicijah, kaj ima smisel zame, tako ekonomsko kot politično. Nisem več utopist ampak realist. In sem prišel do čerčiljanskega zaključka - če si nor, pač voliš levake. Ker razlika pri nas je, da levi niso le levi, so operativno celo levaki in bedaki. Dve levi roki, obilo gobcanja in popolnoma nesposobni za kakršnokoli resno delo. V zadnji iteraciji pa še bolj avtoritarni kot po tvoje člani sekte iz kleti. Mnogo bolj avtoritarni in nedemokratični. Ker za razliko od tebe sam že vsaj 20 let ocenjujem delovanje in ne zaklinjanje in gobcanje...

Zadnjo iteracijo volitev (po covid-u) pa sem volil SDS. Pa Logarja za "precednika". Lahko bi tudi NSi ali celo Konkretno... a sem računal in nisem hotel, da gre moj glas v nič. In zagotovo bom desni opciji tudi v prihajajoči in najbrž vsaki naslednji iteraciji do dneva, ko sebom poslovil s tega sveta, podelil svoj glas. Komu izmed drenjajočih "desnih" se za h koritu pa bom ocenil na dan volitev. Ker sem prepričan, da tako slabo nobena desna koalicija nikoli ne bo upravljala z državo kot trenutna leva. Pa desno in levo pri nas niti približno nima enačaja z zahodnimi političnimi sistemi. Pri nas so še desne trdo leve po večini vsebine. Oprane glave in zasluga komunistične preteklosti.

Delno je celo res kaj pišeš, ampak je celo SDS z vsemi napakami vseeno z naskokom boljša od tega sranja, ki ga živimo danes.

In res me je sram kakšne buteljne in politične neotesance imamo v vrhu vseh vej: Golob, Klakočar Zupančičeva, Pirc Musarjeva. En sam poden od podna. Če me bo že vsaj manj sram neukih in zagovedenih vladajočih ob obiskih v tujini, bom kar zadovoljen...
najobj sporočil: 32.782
[#3065964] 05.08.25 19:44 · odgovor na: odvisnik (#3065910)
Odgovori   +    0
[odvisnik]
> [najobj]
> > [odvisnik]
> > > []
> > > Učiteljica v šoli je bolj kot ne po prepričanju levakinja. Jaz ne bi rekel, da je lena in neumna. Pa tudi kak gasilec, delavec v avtoservisni delavnici...
> > > ... ja, delavci v firmi, še bolj pa v javni upravi, so po prepričanju bolj levaki. A zato so glupi in leni? Škoda, da s takimi izjavami smetite ta forum.
> > Odvisno kako definiras lenost.
> >
> > Sam ne poznam človeka, ki bi delal po 10 ur na njivi zase in podpiral levičarje.
> >
> > Levičarji dobro vejo koliko je njihovo delo vredno in se ne bojo pritegnili čez svojo normo.
> > Bojo pa to zelo radi počeli ob svojih hobijih.
> >
> >
> > Za levičarje delo ni vrednota, čeprav to propagirajo, temveč muka.
> > Desnicarjem delo ni neka ovira v življenju.
> ... čuj, kaj pa praviš za konzervativne gradualistične levičarje - malo nenavadno besedno zvezo sem tukaj forum.finance.si/?m=...014&single probal pojasnit - kaj je za mene vrednota ... khmm, in kam spada tisti Mahnič, ki razen strupenega gobcanja v parlamentu - od meni znanih sta enako kot Mahnič samo Pahor in Janša svojo politično kariero verjetno začela že v osnovni šoli, če ne celo v vrtcu - in v svojem življenju za ljudi koristnega ni naredil nič ...
>
> P.S.: najrajši imam tiste kmete - nič slabega o kmetih, da ne bo pomote - ki poznajo nekaj sebi podobnih sovaščanov in zato vejo vse o vseh ... aja, ko že govoriš o lenih levičarjih in vrednosti njihovega dela, sem se spomnil na svoje dopisovanje forum.finance.si/?m=...le&replies s Petrom Franklom o lenih Mediterancih in Balkancih, ker tudi Slovenci spadamo med njih, čeprav večina na totem forumu nad Balkanci viha svoj prepotentni nos ...
Lahko se daš kamor želiš.
Pač desničarji so povečini fuknjeni če želiš primerjavo z lenimi levičarji.

Sedaj če želiš predalček lahko izbiraš pameten in len ali deloven in fuknjen.

Seveda imaš vmes polno nians, v grobem pa je tako nekje.

Seveda imaš tudi fuknjene in lene na obeh straneh ;)

Sam se npr družim z levičarji, živim pa med desničarji.
Za oboje sem čudak. Ampak meni to ustreza.
... eh, pozabil sem napisat, da je moje vprašanje tebi(!) retorično, ker sam seveda vem, kam spadam, kaj so moje vrednote in zakaj ... khmm, kot pravzaprav tudi vem - njega si preskočil - kam spada tisti Mahnič, kaj so njegove vrednote in zakaj ...

P.S.: če bi ti v svojem prvem postu tam zgoraj napisal isto kot zdaj, te ne bi vprašal nič ...
[#3065970] 05.08.25 21:17 · odgovor na: velikipok (#3065951)
Odgovori   +    0
[velikipok]
Še n-tič bom povedal:
Nisem član po tvoje sekte iz kleti, nisem član nobene stranke.
Nekoč bil LDS, član in volilec, tudi funkcionar na regiskem nivoju. Že vsaj od konca 90.-ih let ne več. Ne član in ne volilec. Še ko so bili živi sem jih zapustil. Najprej člansko, nato tudi volilno.
Dolgo se nisem mogel odločiti za "desno". Ker smo vsi rojeni v stari Jugi in vzgajani tudi še nekaj let po tem že zaradi okolja v katerem živimo avtomatično prej levih kot desnih prepričanj. Saj so nam to že od mladih let vbijali v glavo (v šoli, na faksu, pa še v službah je bila vseprisotna ta sindikalistična podstat).

Potem pa sem preprosto začel misliti z glavo. Resda danes že malce sivo, pač drvim proti 60!
In sem primerjal kaj je kdo naredil, kaj je kdo obljubljal in naredil, kakšna operativnost, koliko nesoglasij/usklajenosti v koalicijah, kaj ima smisel zame, tako ekonomsko kot politično. Nisem več utopist ampak realist. In sem prišel do čerčiljanskega zaključka - če si nor, pač voliš levake. Ker razlika pri nas je, da levi niso le levi, so operativno celo levaki in bedaki. Dve levi roki, obilo gobcanja in popolnoma nesposobni za kakršnokoli resno delo. V zadnji iteraciji pa še bolj avtoritarni kot po tvoje člani sekte iz kleti. Mnogo bolj avtoritarni in nedemokratični. Ker za razliko od tebe sam že vsaj 20 let ocenjujem delovanje in ne zaklinjanje in gobcanje...

Zadnjo iteracijo volitev (po covid-u) pa sem volil SDS. Pa Logarja za "precednika". Lahko bi tudi NSi ali celo Konkretno... a sem računal in nisem hotel, da gre moj glas v nič. In zagotovo bom desni opciji tudi v prihajajoči in najbrž vsaki naslednji iteraciji do dneva, ko sebom poslovil s tega sveta, podelil svoj glas. Komu izmed drenjajočih "desnih" se za h koritu pa bom ocenil na dan volitev. Ker sem prepričan, da tako slabo nobena desna koalicija nikoli ne bo upravljala z državo kot trenutna leva. Pa desno in levo pri nas niti približno nima enačaja z zahodnimi političnimi sistemi. Pri nas so še desne trdo leve po večini vsebine. Oprane glave in zasluga komunistične preteklosti.

Delno je celo res kaj pišeš, ampak je celo SDS z vsemi napakami vseeno z naskokom boljša od tega sranja, ki ga živimo danes.

In res me je sram kakšne buteljne in politične neotesance imamo v vrhu vseh vej: Golob, Klakočar Zupančičeva, Pirc Musarjeva. En sam poden od podna. Če me bo že vsaj manj sram neukih in zagovedenih vladajočih ob obiskih v tujini, bom kar zadovoljen...

No ja tudi desna vlada, bi imela dva mandata polno kapo.
Kar se tiče kadrov, pa nisem ziher če tudi sds ne bo razočarala.
Saj ti bolj beze od nje kot pa prihajajo.
In da bi poslušal Kanglerja kot ministra, bi bilo tudi žalostno ;).
[#3065975] 05.08.25 23:25 · odgovor na: odvisnik (#3065970)
Odgovori   +    2
Vse kar si zapisal je res. Pa vseeno, še Kanglerja, hej, bil je moj župan, bi lažje prenašal kot Zuljanovo f..kfehtarco in fanta od Tine...
[#3065990] 06.08.25 08:05 · odgovor na: velikipok (#3065951)
Odgovori   +    0
Potem sva generacija, tudi sam sem 50+. Rzlikujeva se pa v tem da si ti obremenjen s formo, mene pa zanima predvsem vsebina. In vsebinsko na parlamentarnih volitvah nimam koga drugega za volit razen liberalnih, ne libertarnih, opcij, ki se pač ponujajo na posamičnih volitvah. Stranke, ki imajo v svojih kraticah S in D ali se predstavlajo kot konzervativci, so bile do sedaj vse vsebinsko zlagane, v najboljšem primeru so sindikalna izpostava določenega ceha. Do teh spoznanj prihajam z križanjem občutkov čutil, kar vidim po delovanju in zgodovini in kar slišim iz ust kandidatov ali kako se obnašajo kot državni funkcionarji izvršilne ali zakonodajne oblasti.

Tudi sam bi lahko napisal marsikakšno pikro čez liberalni blok, ne morem jim pa pri kadrovanju očitati kompetentnosti in strokovnosti, vsaj na najvišjih funkcijah v izvršni oblasti ( ministri, državni sekretaji, svetovalci ministrov). To pa ni ravno kvaliteta nasprotnega, nekdaj imenovanega "pomladni blok", kjer je edina zahtevana kvaliteta popolna lojalnost večnemu samooklicanemu vodji Janezu Janši.

Za konec še ena opazka. V tvojem postu sem zaznal določen kanček zagrenjenosti, kjer si med vrsticami povedal, da s strani tedanjega kadrovnika LDS Golobiča kot regionalmni funkcionar stranke nisi bil izbran za kandidata stranke za funkcije na državni ravni.
[#3066008] 06.08.25 11:22 · odgovor na: 1357 (#3065990)
Odgovori   +    0
[1357]
Potem sva generacija, tudi sam sem 50+. Rzlikujeva se pa v tem da si ti obremenjen s formo, mene pa zanima predvsem vsebina. In vsebinsko na parlamentarnih volitvah nimam koga drugega za volit razen liberalnih, ne libertarnih, opcij, ki se pač ponujajo na posamičnih volitvah. Stranke, ki imajo v svojih kraticah S in D ali se predstavlajo kot konzervativci, so bile do sedaj vse vsebinsko zlagane, v najboljšem primeru so sindikalna izpostava določenega ceha. Do teh spoznanj prihajam z križanjem občutkov čutil, kar vidim po delovanju in zgodovini in kar slišim iz ust kandidatov ali kako se obnašajo kot državni funkcionarji izvršilne ali zakonodajne oblasti.

Tudi sam bi lahko napisal marsikakšno pikro čez liberalni blok, ne morem jim pa pri kadrovanju očitati kompetentnosti in strokovnosti, vsaj na najvišjih funkcijah v izvršni oblasti ( ministri, državni sekretaji, svetovalci ministrov). To pa ni ravno kvaliteta nasprotnega, nekdaj imenovanega "pomladni blok", kjer je edina zahtevana kvaliteta popolna lojalnost večnemu samooklicanemu vodji Janezu Janši.

Za konec še ena opazka. V tvojem postu sem zaznal določen kanček zagrenjenosti, kjer si med vrsticami povedal, da s strani tedanjega kadrovnika LDS Golobiča kot regionalmni funkcionar stranke nisi bil izbran za kandidata stranke za funkcije na državni ravni.

Torej sta oba "krivca" za sceno kot je.
Če nista prepričana v svoj prav, bi mogoče volila outsaiderje in jim dala možnost .
crt sporočil: 28.222
[#3066010] 06.08.25 11:29 · odgovor na: 1357 (#3065990)
Odgovori   +    3
[1357]
Tudi sam bi lahko napisal marsikakšno pikro čez liberalni blok, ne morem jim pa pri kadrovanju očitati kompetentnosti in strokovnosti
res je, lahko jim samo nekompetentnost in nestrokovnost...
[#3066021] 06.08.25 15:25 · odgovor na: crt (#3066010)
Odgovori   +    0
Bravo, si mi vzel z ust. Čŕt, najlepša hvala. Ni kaj dodati...
[#3066023] 06.08.25 15:35 · odgovor na: 1357 (#3065990)
Odgovori   +    1
Delno ti je odgovoril Črt.
Falil si pa tudi gede Golobiča in LDS. Nisem zagrenjen in nobena krivica se mi ni zgodila. Le spregledal sem. Po delnem potuhnjenju so se začeli vračati stari nesposobni a preverjeni mladi komunisti iz ZSMS in gledal sem pritepene golobčke in podobno golazen, ki se je nalimala ma funkcije državnih (pod)sekretarjev. In kolikor vem je Golobič bil že takrat proti Taubiju... Žalostno je, da nam trenutno vlada tedanja 3 ali 4 liga LDS-ovcev, ki v normalnem okolju sploh ne bi smela nikoli priti na vrh. Zaradi nesposobnosti in nemoralnosti.
[#3066024] 06.08.25 15:38 · odgovor na: 1357 (#3065990)
Odgovori   +    0
A Maljevac in Mesečnik, pa UKZ, Musarca, Han ipd se ti zdijo ok? Svašta...
FjodorKirilovic sporočil: 1.273
[#3066025] 06.08.25 15:40 · odgovor na: crt (#3066010)
Odgovori   +    0
[]
> [1357]
> Tudi sam bi lahko napisal marsikakšno pikro čez liberalni blok, ne morem jim pa pri kadrovanju očitati kompetentnosti in strokovnosti

res je, lahko jim samo nekompetentnost in nestrokovnost...
:))
[#3066042] 06.08.25 18:59 · odgovor na: odvisnik (#3066008)
Odgovori   +    0
Za sogovornika ne vem, vem pa zase, da to opcijo, ki jo volim jo volim predvsem zaradi predvidljivosti. Pri nasprotni opciji veš samo to da, se bo vlada ukvarjala z ideološkimi bedarijami namesto z vsebino. V vseh 35 letih SLOvenije kot samostojne države se niso spremenili popolnoma nič, za njih je vse zgolj in samo ideologija, vsebina jih pa ne zanima.
[#3066043] 06.08.25 19:09 · odgovor na: velikipok (#3066024)
Odgovori   +    0
Vsi našteit so nujno zlo, pri koalicijskem vladanju. Se je pa v tem mandatu izkazalo, da so vsi našteti manjše zlo od posameznikov iz opozicije,ki so imeli možnost biti del koalicije. NSI je imela ponudbo za vstop v koalicijo pa jo je zavrnila, zavrnila jo je pa iz samo njej znanih razlogov, s formalnim razlogom da bo levica tihi partner koalicije, ki jih bo pomagala preglasovati v parlamentu.
Čisto personalno gledano, našteti niso največji problem, mene osebno so celo pozitivno presenetili. Zame osebno so veliko bolj problematični nekateri drugi ministri teh dveh strank, Vrečkova in Katičeva, ki obe dve nista v celem mandatu uspeli skozi parlament spraviti niti enega sistemskega zakona iz svojega področja.
[#3066045] 06.08.25 19:27 · odgovor na: odvisnik (#3066008)
Odgovori   +    0
Vrni se v 90. leta, predvsem drugo polovico. Kaj si imel tedaj na politični sceni, levo si imel SDP, današnjo SD, ki sama s seboj ni vedela kaj bi počela, v sredini si imel konglomerat imenovan LDS, na desni strani si imel SKD, ki je bila tedaj politična izpostava slovenske veje RKC, SLS, ki je bila sindikat kmetov, in pa tedaj sveže ppreimenovano SDS iz SSDS, ki je tedaj še jahala na Pučnik Tomašičevi zapuščini. Vse tri zadnje naštete stranke so se deklarirale kot konzervativne, svojo konzervativnost, pa dokazovale s podporo domobranstvu, ki ga je zgodovina jasno umestila na mesto ki mu pripada. Zlaganost teh treh konzervativnih opcij se je pa kazala v tem da so vse te stranke bile osko personalno vodene, ves vodilni kader teh strank je pa izhajal iz vrst nekdanje ZJS, ZSMS in SZDL iz starega sistema. Ostalih na tedanji politični sceni nisem omenjal, ker niso igrali omembe vredne vloge.
[#3066053] 06.08.25 22:33 · odgovor na: 1357 (#3066042)
Odgovori   +    0
[1357]
Za sogovornika ne vem, vem pa zase, da to opcijo, ki jo volim jo volim predvsem zaradi predvidljivosti. Pri nasprotni opciji veš samo to da, se bo vlada ukvarjala z ideološkimi bedarijami namesto z vsebino. V vseh 35 letih SLOvenije kot samostojne države se niso spremenili popolnoma nič, za njih je vse zgolj in samo ideologija, vsebina jih pa ne zanima.
Predvidljivi ziher so, na naslednjih volitvah ponavadi izparijo ;).

V Sloveniji mislim, da je bolje da se vlada čimmanj ukvarja z vsebino.
Ponavadi se zaplezajo.

Tako, da nič narobe če so ideološki, dokler to ne pomeni novih davkov.

V trenutni vladi smo dobili nov obvezni zdravstveni prispevek, prispevek za oskrbo , ki ne vemo ali bo ali ne in še dodaten proračunski denar za stanovanja.
S tem da po lanskih poplavah država ni naredila še nobene hiše, kot slisim.

Ne vem , kje se tu skriva kaj vsebine, razen ideologije, da država najbolje ve in zna.
[#3066056] 06.08.25 23:05 · odgovor na: 1357 (#3066045)
Odgovori   +    0
[1357]
Vrni se v 90. leta, predvsem drugo polovico. Kaj si imel tedaj na politični sceni, levo si imel SDP, današnjo SD, ki sama s seboj ni vedela kaj bi počela, v sredini si imel konglomerat imenovan LDS, na desni strani si imel SKD, ki je bila tedaj politična izpostava slovenske veje RKC, SLS, ki je bila sindikat kmetov, in pa tedaj sveže ppreimenovano SDS iz SSDS, ki je tedaj še jahala na Pučnik Tomašičevi zapuščini. Vse tri zadnje naštete stranke so se deklarirale kot konzervativne, svojo konzervativnost, pa dokazovale s podporo domobranstvu, ki ga je zgodovina jasno umestila na mesto ki mu pripada. Zlaganost teh treh konzervativnih opcij se je pa kazala v tem da so vse te stranke bile osko personalno vodene, ves vodilni kader teh strank je pa izhajal iz vrst nekdanje ZJS, ZSMS in SZDL iz starega sistema. Ostalih na tedanji politični sceni nisem omenjal, ker niso igrali omembe vredne vloge.
Od druge polovice 90 do danes, so ameri imeli dotcom balon, pa nepremičninsko krizo, trenutno pa so njihovi indeksi na all time high.

Od leta 95 do danes je minilo precej časa.
Tolko kot od 45 do 75 ali od 65 do 95.
Svet je popolnoma drugačen, kot je bil takrat in podobno je bilo v prejšnjih zgodovinskih obdobjih.
Npr od 15 do 45 smo začeli in končali dve svetovni vojni.

Slovenija je mala država, pri domobranstvu je bil problem, da se je o pobojih molčalo. To je podobno kot da si v družini nočeš priznat, da je nekaj narobe z nekom, ali da se o nečem ne govori ipd.

Ker je z domobranstvom povezanega kar nekaj ljudstva, je to zelo enostavna taktika za pridobivanje glasov.
Kot npr na drugi strani nasprotovanje RKC.

Drugače pa ni le državni nivo tisti, ki vlada.
Polno dela je tudi po lokalnih skupnostih, občinah.
Kjer se vsak, ki je željan politike lahko uveljavlja.
Sam kot vidim tule, je to se bolj porazno, kot na državnem nivoju .
Tako da ne vem, kaj pričakujete, če imamo že po občinskih svetih večinoma bedake, da bojo ti na državnem nivoju naenkrat pa pametnejši?

Tule imamo enega, ki se stalno svaljka po levi opciji, trenutno mislim, da je pri svobodi, in kot vem je nek vodja na enem ministrstvu.
Naredil pa še nič pametnega.

Strani: 1