Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Razpisanih 160 milijonov evrov za naložbe v vrtce in osnovne šole
Strani: 1
sporočil: 2.650
Zakaj potrebujemo naložbe,če je otrok vsako leto manjše.Nepotrebne
naložbe,bo bolj potrebno delati na rodnosti ,vsaj 5 % proračuna za
večjo rodnost,kot v Vojski,pa še to bo premalo.
sporočil: 8.653
Ali pa tako alid rugače investiramo v rodnost priseljencev, ker tem
to še gre "od rok", Slovenci pa za vikend radi kolesarimo in v
petek takoj na vikend na Hrvaško šibamo (otrok je le še napor
ratal)...
sporočil: 2.584
[]Cel razviti svet gre v tej smeri.
Ali pa tako alid rugače investiramo v rodnost priseljencev, ker tem to še gre "od rok", Slovenci pa za vikend radi kolesarimo in v petek takoj na vikend na Hrvaško šibamo (otrok je le še napor ratal)...
Otroci počasi postajajo luksuz, so za bogate ali pa cigane in čudake.
Sam menim, da je to le nadaljevanje zweikinder sistema.
Imeti 2 ali 1 otroka je po moje ne jih imeti.
Otroci morajo bit vsaj trije ali več, da se naučijo živeti v skupnosti, skrbeti drug za drugega itn, okolica izven družine ti tega ne more dati.
Joj bluzator...
praviš, moraš imeti 3 otroke, sicer ni to nič... ja, potem bo rezultat: 10% jih bi imelo 3 otroke, 90% nič. No, izračunaj si potem demografski primanjkljaj.
Za razliko od tebe menim, da že en otrok marsikaj spremeni in vsak tak primer je plus za otroka, starša, stara starša in družbo. Dajmo spodbujati, da jih pride čim več odraslih vsaj do 1 otroka.
No, sedaj mi daj prav in ne ovinkari. :)
(Bolj se bojim, da je prava intenca, da bosta kasneje tudi rojstvo in vzgoja planirana s strani Sistema - tudi 99% priporočena... a to je druga tema.)
praviš, moraš imeti 3 otroke, sicer ni to nič... ja, potem bo rezultat: 10% jih bi imelo 3 otroke, 90% nič. No, izračunaj si potem demografski primanjkljaj.
Za razliko od tebe menim, da že en otrok marsikaj spremeni in vsak tak primer je plus za otroka, starša, stara starša in družbo. Dajmo spodbujati, da jih pride čim več odraslih vsaj do 1 otroka.
(Bolj se bojim, da je prava intenca, da bosta kasneje tudi rojstvo in vzgoja planirana s strani Sistema - tudi 99% priporočena... a to je druga tema.)
[]
Joj bluzator...
Jah glej tako pravi tehnologija.
Za ženske je nosečnost in rojevanje lahko velik problem, telo enostavno ni več isto.
Tako da otrocih naj odločajo ženske, ne midva ;)
Včasih sem bil sicer podobnega mnenja kot ti, sedaj menim, da je treba spoštovati voljo posameznika.
Sam imam srečo in imam pridno ženo in mi je življenje z otroci prijetno.
Nekateri nimajo te sreče in se jim je težko ukvarjat z otroci.
Zato zakaj jih silit v to.
Da sta oba polna zaposlena in imaš še otroke je po moje neodgovorno do otrok.
Otrok rabi bližino,skupnost v prvih parih letih in to ne more nobena institucija zagotoviti.
Tudi menihi in redovnice, ki so polno posvečeni služenju nimajo otrok, podobno Jezus itn.
sporočil: 2.217
Mladi so naša prihodnost, tako da s tem nimam problema.
Rajši vlagati v mlado generacijo, kot v orožje (čeprav bo tudi v slednje zelo trba vlagati ).
Skratka dobra novica, razen korupcijske hobotnice.
Kolikšen delež tega denarja v SLO se bo končalov korupciji ?
SLO je namreč visoko-korupcijska država (morda ne toliko kot bližnji vzhod, Bangladeš in/ali Afganistan, vsekakor pa najmanj toliko kot Srbija, Bosna in Hrvaška,. ž
Madžarska, Ukrajina, Rusija, so spet next next level na področju Evrope.
SLO je pomoje nekje na nivoju Balkana (torej nismo še dosegli nivoja vzhodne Evrope, ampak od Balkana ne odstopamo :)
Rajši vlagati v mlado generacijo, kot v orožje (čeprav bo tudi v slednje zelo trba vlagati ).
Skratka dobra novica, razen korupcijske hobotnice.
Kolikšen delež tega denarja v SLO se bo končalov korupciji ?
SLO je namreč visoko-korupcijska država (morda ne toliko kot bližnji vzhod, Bangladeš in/ali Afganistan, vsekakor pa najmanj toliko kot Srbija, Bosna in Hrvaška,. ž
Madžarska, Ukrajina, Rusija, so spet next next level na področju Evrope.
SLO je pomoje nekje na nivoju Balkana (torej nismo še dosegli nivoja vzhodne Evrope, ampak od Balkana ne odstopamo :)
Samo v katoliški cerkvi imaš to prepoved za duhovnike in
redovnice... malo čudno, a ne? Biblija nič ne govori o tem, ampak
si je navedena institucija to preprosto izmislila. Verjemi Bibliji
ali še bolje Bogu oz. njegovim najbližjim podanikom, ne pa
instituciji kot taki.
[]Mislim, da ima menistvo malce daljšo brado od biblije.
Samo v katoliški cerkvi imaš to prepoved za duhovnike in redovnice... malo čudno, a ne? Biblija nič ne govori o tem, ampak si je navedena institucija to preprosto izmislila. Verjemi Bibliji ali še bolje Bogu oz. njegovim najbližjim podanikom, ne pa instituciji kot taki.
Gre se za tako imenovano puscavnistvo.
Dvomim koliko ima cerkev zraven, nekaj ze ne pa vse.
Zadnjič sem bral o cistercijanih v Stični v začetku so smeli jesti le ribe od mesa in so v ta namen gradili ribnike v okolici.
Odpovedovanje je pač stalnica v verah.
Mislim da imaš to s celibatom tudi pri budistih in hindujcih.
Pač sprijaznit se bo treba, da večini ljudi niso otroci v planu.
Sam menim, da je tako celo bolje tako za otroke kot starše.
Zakaj bi nekoga silil v starševstvo npr.
Na svetu nas je vseeno čisto dovolj, bo svet pa bolj" temen in manj svetel" :).
Strani: 1