Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Bodo luč sveta ugledale delavske lastniške zadruge ministrov Maljevac-Mesec?
Strani: 1
sporočil: 314
To še koga spominja na divjo privatizacijo iz začetka devetdesetih
let?
Na "skrivno" financiranje družb pooblaščenk ali drugih "namenskih" družb - bodočih lastnic financerja?
To so spet čudaške rešitve, le komu pade na pamet, da bo družba financirala odkup lame sebe tako, da bo to strošek? To lahko dela le z dividendami.
Ah, saj ni vredno pisati...
Na "skrivno" financiranje družb pooblaščenk ali drugih "namenskih" družb - bodočih lastnic financerja?
To so spet čudaške rešitve, le komu pade na pamet, da bo družba financirala odkup lame sebe tako, da bo to strošek? To lahko dela le z dividendami.
Ah, saj ni vredno pisati...
sporočil: 71
Pa naj bo še ta hibrid, če ga želijo.
V mojem podjetju bom lastnik jaz in samo jaz.
Sicer pa povprašajte Akrapoviča, kakšne izkušnje je imel s tem.
V mojem podjetju bom lastnik jaz in samo jaz.
Sicer pa povprašajte Akrapoviča, kakšne izkušnje je imel s tem.
sporočil: 65
Jaz ne razumem zakaj se vse tako zakomplicira. Oz. razumem, da je
to posledica usklajevanja mnogih silnic in interesov, ampakse tako
se vse skupaj oddaljuje od primarnega namena.
Še vedno se mi zdi boljše, da se zaposlenim ponudi opcija nakupa deleža podjetja po v naprej dogovorjeni ceni in s tem pridobita obe strani (firma zavzetega delavca in financiranje, delavec pa občutek, da ustvarja tudi nekaj zase, za prihodnost sebe in skupnosti v kateri dela).
Oz. v okviru javne debate bi si jaz želel slišati zakaj je predlagan predlog BOLJŠI od koncepta delniških opcij.
Hkrati bi pa rabili neko kakovostno bazo USPEŠNIH in NEUSPEŠNIH poskusov solastništva. Iz obeh je treba ven pobrati lekcije -- in na osnovi teh 'lekcij' bi jaz pričakoval zakon in tudi njegovo argumentacijo.
Še vedno se mi zdi boljše, da se zaposlenim ponudi opcija nakupa deleža podjetja po v naprej dogovorjeni ceni in s tem pridobita obe strani (firma zavzetega delavca in financiranje, delavec pa občutek, da ustvarja tudi nekaj zase, za prihodnost sebe in skupnosti v kateri dela).
Oz. v okviru javne debate bi si jaz želel slišati zakaj je predlagan predlog BOLJŠI od koncepta delniških opcij.
Hkrati bi pa rabili neko kakovostno bazo USPEŠNIH in NEUSPEŠNIH poskusov solastništva. Iz obeh je treba ven pobrati lekcije -- in na osnovi teh 'lekcij' bi jaz pričakoval zakon in tudi njegovo argumentacijo.
sporočil: 184
Maljevac more prvo čevape mal na strano dati, preveč trans maščob
in premalo gibanja, slabo vpliva na psihofizično stanje človeka.
Govori ta predlog tudi mogoče o kakšnem scenariju, ko začne
podjetje delati izgubo, kako je z pokrivanjem minusa? Je takrat
tudi solidarnostni čut, ali se obrne plošča?
sporočil: 6.194
To je ena delniška družba ki ima namesto dveh d.d. en d. Kot da se
sam dividende izplačujejo butli kdo pa kupuje stroje orodja merilno
tehniko kombije vse te dividende gredo v to in več ko misliš da
imaš manj imaš in potem bo en delavec solastnik piskal zakaj ne
dobi dividend? Dejte se smešit nikol niste delal pa pišete romane
ki so neizvedljivi v praksi z mentaliteto ljudi ki jo imamo
sporočil: 986
Če bi malo mislili pred desetimi leti ko se je še dalo kaj kupiti
bi imeli sedaj še adrio in tehniko v slovenskih rokah in veliko
denarja v slovenskem proračunu in dobro plačane slovenske delavce.
sporočil: 1.226
Spet bodo zakomplicirali v neskončnost in rodili nekaj popolnoma
neuporabnega.
Samo zato, da se lahko igrajo z besednimi zvezami, kot so "delavske zadruge".
Mislim, da je med vsemi dosedanjimi vladami ravno Golobova najdlje od zdrave pameti. V tej primerjavi se mi celo Šarec zdi skoraj normalen.
Samo zato, da se lahko igrajo z besednimi zvezami, kot so "delavske zadruge".
Mislim, da je med vsemi dosedanjimi vladami ravno Golobova najdlje od zdrave pameti. V tej primerjavi se mi celo Šarec zdi skoraj normalen.
Strani: 1