Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Primerjava: Koliko nižje davke od Slovenije ima Hrvaška
Strani: 1
sporočil: 6.185
[XDOLE2]Vprašajmo se zakaj? Nezaupanje v državo je na najvišji točki sam politikom to ne kapne....
Tudi prej ni bilo bolje.
sporočil: 6
Ma daj kakšne nebuloze kvasiš.
Seveda ni bilo idealno, so pa vsaj nekaj prisluhnili in razbremenili del plač, pa še vsako leto bi bilo bolje.
Tile pa vsake pol leta z nekimi dodatki. Ma resno se sprašujem kot podjetnik, s parimi zaposlenimi, z vso birokracijo ki se še poleg tega ubadamo, kam nas to pelje...
Seveda ni bilo idealno, so pa vsaj nekaj prisluhnili in razbremenili del plač, pa še vsako leto bi bilo bolje.
Tile pa vsake pol leta z nekimi dodatki. Ma resno se sprašujem kot podjetnik, s parimi zaposlenimi, z vso birokracijo ki se še poleg tega ubadamo, kam nas to pelje...
sporočil: 1.196
Zadnja sprememba: alpha7B5sn 06.05.2025 10:09
[slovenecnb1]Ampak to nezaupanje v oblast se je v zgodovini slovenskega naroda daleč preredko manifestiralo na ustrezen način. Bilo je par prelomnih trenutkov, ko se je to vendarle zgodilo in smo za las ujeli 'zadovoljivi izhod'. Vendar, zadovoljivo bistveno prej in rajši uide navzdol kot navzgor. (Tudi) zato smo tam, kjer smo, in tako, kakor smo, in veliki, kolikor smo še.
> [XDOLE2]
> Tudi prej ni bilo bolje.
Vprašajmo se zakaj? Nezaupanje v državo je na najvišji točki sam politikom to ne kapne....
sporočil: 1.396
Kot pravi kleni Slovenec čez leto dni ponovno voli novi novi obraz
in problemi bodo izginili...
sporočil: 38
Mene ša pa zanima primerjava pokojnin v SLO in HR. A bomo mi zato
ker nam država več pobere imeli potem tudi večje penzije ali ne?
sporočil: 611
[trocki]HR = 3% DPN, SLO = 2% DPN.
Zakaj manjka primerjava nepremičninskega davka?
To pa zato, ker imajo svobodnjaki kar nekaj nepremičnin :)). Tudi normirance smo v Sloveniji primarno dobili zaradi javnega sektorja, ki še zraven "fuša" (+ ala provizije od ... saj veste), ne pa zaradi podjetnikov - samo v vednost, da ne bo nesporazuma.
Primerjalno gledano je HR "off shore" cona napram Sloveniji. Čakam, kdo bo ponudil program, da zniža davke v Sloveniji in ta tega "zafrustriranega fanteka" pošljemo v "večna lovišča" :)).
sporočil: 2.063
Zadnja sprememba: 0430ABAKU 06.05.2025 14:20
Sem se ravno dobro vrnil s Kanarcev, kjer me je vrgla na rit višina
DDV.Višja stopnja 7%, znižana stopnja 4%. Tudi to je EU.
Ni čudno, da imajo lahko pivo po 2€. In to Nemci.
sporočil: 1.672
Seveda nisem mislil na davek na promet nepremičnin, ampak na davek
na lastništvo nepremičnin.
Strani: 1