Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Zakaj zlato ni obdavčeno, kripto pa bo?
Strani: 1
sporočil: 6.179
Kripto je neuporaben razen za ponzijevo shemo ki laufa dokler jo
naivneži filajo da se posamezniki mastijo in manipuliraji s črednim
nagonom psihoze kupi kupi prodaj prodaj vsaka čast tistemu ki se je
to spomnil da cuza mastne pare na izi
sporočil: 630
Jaz imam pa večino svojega premoženja v delnicah, velik del svojih
prihodkov dobim pa iz dividend. Zanimivo, da se nihče ne ukvarja s
tem, če sem jaz nad 25% obdavčitvijo kaj ogorčen in pa kam vse bi
se lahko jaz kaj odselil, da ne bi bilo davka za plačat...!?!
sporočil: 1.541
[Dynisco]Ja, očitno ti je pri nas tako lepo, drugače bi se že odselil drugam :)
Jaz imam pa večino svojega premoženja v delnicah, velik del svojih prihodkov dobim pa iz dividend. Zanimivo, da se nihče ne ukvarja s tem, če sem jaz nad 25% obdavčitvijo kaj ogorčen in pa kam vse bi se lahko jaz kaj odselil, da ne bi bilo davka za plačat...!?!
Vse laufa, zdravstvo, sociala, javne storitve, .... skratka, indija koromandija
:)
sporočil: 6.179
[XDONA1]
> [Dynisco]
> Jaz imam pa večino svojega premoženja v delnicah, velik del svojih prihodkov dobim pa iz dividend. Zanimivo, da se nihče ne ukvarja s tem, če sem jaz nad 25% obdavčitvijo kaj ogorčen in pa kam vse bi se lahko jaz kaj odselil, da ne bi bilo davka za plačat...!?!
Ja, očitno ti je pri nas tako lepo, drugače bi se že odselil drugam :)
[XDONA1]
Ja, očitno ti je pri nas tako lepo, drugače bi se že odselil drugam :)
Malo mi pomagaj, ne skužim kam meriš.
sporočil: 118
[Dynisco]Po tej logiki bi morali obdavčit tudi zlato. Sploh pa ni problem davek ampak zakon, ki praktično prepoveduje kriptovalute. Obvezno poročanje kripto imetja drugače si kaznovan. Naj potem naredijo enako še za gotovino in pa vse vrednostne predmete, ki jih Slovenci hranimo doma. Prenos med dvema osebama bo sprožil davčni dogodek. Torej nekdo ti vdre v wallet, prenakaže kripto sredstva ti pa moraš plačati davek. Pri vseh nakupih si obdavčen s 25%, bo veljalo enako za digitalno evro? Seveda ne, ker to pa naj ne bi bila kriptovaluta. Skratka, če bo to sprejeto bodo ljudje še letos vse prodali, ko še ni obdavčeno ali pa naredili nič oz. migrirali drugam. Davčni izplen si pa lahko sam izračunaš. Imajo pa kriptovalute hitrejšo adopcijo kot jo je imel internet in mobilni telefoni, in onesposobiti hitro rastočo industrijo v časih ko primanjkuje dodane vrednosti je milo rečeno idiotsko.
Jaz imam pa večino svojega premoženja v delnicah, velik del svojih prihodkov dobim pa iz dividend. Zanimivo, da se nihče ne ukvarja s tem, če sem jaz nad 25% obdavčitvijo kaj ogorčen in pa kam vse bi se lahko jaz kaj odselil, da ne bi bilo davka za plačat...!?!
Zadnja sprememba: Dynisco 30.04.2025 22:49
[ccc784]
Po tej logiki bi morali obdavčit tudi zlato. Sploh pa ni problem davek ampak zakon, ki praktično prepoveduje kriptovalute. Obvezno poročanje kripto imetja drugače si kaznovan. Naj potem naredijo enako še za gotovino in pa vse vrednostne predmete, ki jih Slovenci hranimo doma. Prenos med dvema osebama bo sprožil davčni dogodek. Torej nekdo ti vdre v wallet, prenakaže kripto sredstva ti pa moraš plačati davek. Pri vseh nakupih si obdavčen s 25%, bo veljalo enako za digitalno evro? Seveda ne, ker to pa naj ne bi bila kriptovaluta. Skratka, če bo to sprejeto bodo ljudje še letos vse prodali, ko še ni obdavčeno ali pa naredili nič oz. migrirali drugam. Davčni izplen si pa lahko sam izračunaš. Imajo pa kriptovalute hitrejšo adopcijo kot jo je imel internet in mobilni telefoni, in onesposobiti hitro rastočo industrijo v časih ko primanjkuje dodane vrednosti je milo rečeno idiotsko.
Zakaj zlato ni obdavčeno nisem imel pojma, dokler nisem tule v članku prebral, da so skuhali nek unikum dogovor okrog tega. In, če mene vprašaš, bi šmuglanje z zlatom obdavčil popolnoma enako, kot vse ostale dobičke.
Okrog kripta pa pretiravaš v neke nesmiselne absurde. Nobene transakcije in nakupi ne bodo obdavčene s 25 posto, ne vem od kje ti to.
In kaj je narobe s poročanjem? Poročamo tudi vsi ostali o stanju naložb in zakaj bi naj bil kripto tu neka posebnost? Si kupil BTC po 50 jurjev in ga prodal po 90; odcolaj 10 jurjev davka, kot vsi ostali!?
Pa ne me zdaj imeti za enega ljubitelja in uber fana davkov. Dam takoj glas, da ga ni več! Ampak, če davek na kapitalski dobiček je, ne vidim zakaj bi bil kripto, poleg meni nesmiselnega zlata, izvzet iz plačila tega davka?
Po mojem mnenju je to en res fantastičen davek, ker je končni in se ti profiti ne svaljkajo dalje po dohodnini in delajo dodatna sranja povezana s tem. Če vam ga rata zaobiti samo kapa dol, privoščim na debelo. Morda vzamemo šiml in ga ponucamo še pri drugih naložbah...;)
Strani: 1