Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek »Samo da ni Janša« in »Samo da ni Golob« se združujeta
Strani: 1 2
sporočil: 6.656
Nikjer ni zagotovoljeno, da bo NSI sploh v parlamentu.
Glede na sposobnost njihovega kadra demonstriranega med epidemijo velike škode niti ne bi iblo.
Glede na sposobnost njihovega kadra demonstriranega med epidemijo velike škode niti ne bi iblo.
sporočil: 445
Dobro jutro,
dober članek. Absolutno se strinjam, da potrebujemo ekonomski obrat v desno. Žal pa v niti eni konstelaciji ne vidim desnega programa. Gre zgolj za 50 odtenkov rdeče. Realno ni pričakovati, da se bo katerakoli od opisanih struktur lotila javnega sistema in ga poskušala reformirati v smislu velikosti in učinkovitosti. Javni aparat je že tako velik, da je postal že pošast sama po sebi. Motorke pa ne bo. Mi se še noža za puter bojimo :)
dober članek. Absolutno se strinjam, da potrebujemo ekonomski obrat v desno. Žal pa v niti eni konstelaciji ne vidim desnega programa. Gre zgolj za 50 odtenkov rdeče. Realno ni pričakovati, da se bo katerakoli od opisanih struktur lotila javnega sistema in ga poskušala reformirati v smislu velikosti in učinkovitosti. Javni aparat je že tako velik, da je postal že pošast sama po sebi. Motorke pa ne bo. Mi se še noža za puter bojimo :)
sporočil: 2.236
[MatejRigel]
Dobro jutro,
Še en reformator.
Če grem v zgodovino je nekaj takšnega probal Luter s cerkvijo.
Uspelo mu je, oz jim je ker je določen kapital videl prednost v tem.
Pa vmes je bilo še par desetletij vojn.
Le zato, da so si oznanjali kdo ima bolj prav.
Ni toliko potreba po reformi javnega sektorja, to nima smisla.
Temveč naučiti ljudi učinkovitosti, naučiti ljudi pripadnosti za stvar ipd.
Tega pa ne zmorejo ljudje, ki jim je v življenju glavno številka na računu.
Miljeji je v Argentini uspel, ker že 100 let padajo in ker so se elite dolgo napačno odločale.
Mi kot prvo nimamo tako močnih elit, kot drugo še vedno rastemo in kot tretje smo mali in z drugo geografijo.
Ko bo šla enkrat Evropa na nivo bližnjega Vzhoda, pa nam še taka pamet, diktator ipd ne more pomagati.
Ajde razen če smo Izraelci, Judje;).
Pa še sedaj Argentini ne gre slabo, v primerjavi z afriškimi državami.
Poglej kaj so naredili črnci z južno Afriko.
Po moje te ne bi smel skrbeti javni sektor. Temveč da bi ti kot direktor equinoxa imel tako maržo, da bi brez problema plačal 50 pošto državi.
Za tako maržo pa rabiš inovativnost, predanost itn.
Za zgled si lahko vzameš Boscarola ali pa Akrapovica.
:) motorka je zgolj simbol. Ne gre niti za mileja. Gre na primer
zato, da na primer porabimo za plačevanje rtv prispevka 10 mio za
poštino in procesiranje te dajatve. letno poberemo pa 100 mio. in
naša reforma tega je bila, da so namesto 12 položnic mesečno,
začeli pošiljati 2x6 položnic. gre zato, da smo na primer mi lift
obnovili za 60 jurjev, UKC pa 350 tisoč. Pa saj so finance objavile
aneks za podražitev notranje opreme za 50%. Lahko me odpraviš, da
sem nek fanboi, ampak dejstva, da 100 mio letno zapravimo za
poštino, ko država pošilja pošto svojim državaljanom, ne bo
spremenilo. Žal.
Ne vem, če si videl, moj predlog je za tako milo okolje kot je naše
je tole: National Partnership for Reinventing Government
www.govexec.com/mana...er/390046/
Nobenega profeta ni zraven :)
pa to so banalnosti! si predstavljaš, da pregledaš vse? ene dve
milijardi špeha je sigurno :)
sporočil: 91
[primvla]Kaj to pomeni tebi, da nujno treba dalje 200k fikusov futrat na luksuzni način, pa še ene 400k pelargonij v državnih firmah?
postavi si milleia doma namest fikusa, fanboi...
Motorka je premalo za vso to parazitijo, rabimo celo vojsko Miličov s tanki in bombniki..
Samo v SL dejansko mamo samo leve in še bolj leve politike, kot je kolega ugotovil, paraziti pa zmagajo vsake volitve.
Ja, sam a vidiš, mene že, ko omenim motorko napadejo :) si
predstavljaš, da bi res povedal kaj si mislim hahhaah
sporočil: 396
se pravi tvoje mnenje je, futrajmo javni sektor kakor se le da,
sami smo si krivi ce ne moremo dajati 50% stran. 50% ti še mafija
ne vzame.
sporočil: 2.667
Če bodo komi mafijci dali popolno podporo bleferju Prebiliču, ta
lahko zmaga na levici, a v tem primeru bo pod velikim vprašajem
uvrstitev SD v parlament, pa tudi Levica bo verjetno izpadla, še
posebno, če bo Golob vztrajal. SDS bo na naslednjih volitvah
zagotovo dobila 30% + glasov in to bi tovariš Frankl moral
upoštevati pri svojih vpogledih v prihodnost. Logar brez podpore
medijev nima šanse za vstop v parlament, na desni pa so še velike
uganke ob poraznih taktikah zagrenjenega Pogorelca, ki uničuje NSI
in še bolj porazni politiki SLS, ki blokira volilni potencial
podežalja v korist komi mafije. Ruparja nihče ne vidi kot resnega
kandidata za vstop v parlament, čeprav ima v različnih
kombinatorikah skoraj enake možnosti kot Levica, SD, NSI in
Resnica. Na koncu je seveda vedno vse odvisno tudi od denarja in
prikritega financiranja volilnih kampanj, saj bo POP navijal za
tistega, ki se bo finančno najbolj izkazal in temu bodo sledili
tudi vsi ostali kupljivi mediji, RTV pa je v resnici v rokah komi
mafije, a bodo vsaj kolikor toliko morali upoštevati zapisana
pravila o nastopih strank.
sporočil: 302
Meni je zanimivo spet to, da se nikogar ne sprašuje za program (in
izziva kjer delajo v nasprotju s le-tem), kdo bodo njegovi
sodelavci itd.
Na koncu bo Prebilič spet neka "sredina", zadevo bodo furali pa levi brez želje po optimizaciji, rezanju špeha. Ali pa naši "desni", ki so to le v imenu in v sovraštvu do migrantov.
Na koncu bo Prebilič spet neka "sredina", zadevo bodo furali pa levi brez želje po optimizaciji, rezanju špeha. Ali pa naši "desni", ki so to le v imenu in v sovraštvu do migrantov.
sporočil: 184
Kako naj ostaja upanje, če bodo (ali naj bi) Prebiliča v ospredje
potisnili tisti strici, ki so to storili z Golobom? Upanje na kaj,
na novo fasado starih temeljev?
Ma pejte nekam vsi skupaj.
Ma pejte nekam vsi skupaj.
sporočil: 1.668
Ah, Franklove mokre sanje, da bo Janša skozi stranska vrata zopet
prišel na oblast ... :))
sporočil: 83
[MatejRigel]Od srca ne verjamem, da bi poštnina kaj spremenila, razen, da bi Pošto slovenije in predvsem poštarje pahnila v še večje težave. Cel traktat na to temo se mi zdi popolnoma glup in neumesten (ker je to detajlček, ne pa usmeritev, ki bi kaj spremenila).
:) motorka je zgolj simbol. Ne gre niti za mileja. Gre na primer zato, da na primer porabimo za plačevanje rtv prispevka 10 mio za poštino in procesiranje te dajatve. letno poberemo pa 100 mio. in naša reforma tega je bila, da so namesto 12 položnic mesečno, začeli pošiljati 2x6 položnic. gre zato, da smo na primer mi lift obnovili za 60 jurjev, UKC pa 350 tisoč. Pa saj so finance objavile aneks za podražitev notranje opreme za 50%. Lahko me odpraviš, da sem nek fanboi, ampak dejstva, da 100 mio letno zapravimo za poštino, ko država pošilja pošto svojim državaljanom, ne bo spremenilo. Žal.
Javni sektor se ni poreveč razmahnil, pač so pa plače ušle z vajeti, pa tudi zadnje čase zaposlujejo samo še sekretarje. Tisti, ki delajo imajo še vedno precej slabe plače, dnevno pa se zaposlujejo neke čudežne deklice za 2+K€ za katere nihče ne ve kaj delajo, referenti (vsi, ki dejansko delajo - neglede na izobrazbo.) pa pravijo, da samo probleme in stroške.
Najnovejši val digitalizacije v JU (vezano na Krpan) je katastrofa brez primere. Ljudje v glavnem cele dneve skušajo premagati pasti, ki jih nastavlja sistem, ko poskušaj kaj narediti.
Zato so vsi postali igričarji, na stroko (zakoni, ZUP..) so pozabili, ker sistem ne predvideva, da bi o tem sploh še kdo razmišljal. In kljub temu nove zaposlitve zahtevajo vse več diplom in magisterijev, narava dela postaja pa taka, da bi lahko delala vsaka šolana opica.
Okoreli uradniki vsako brezzvezno poštico pošiljajo po ZUP (izredno drago) in s tem samo šokirajo stranke in podaljšujejo postopke. Šefi to zagovarjajo. Nihče se noče prašati koliko to stane, koliko časa za to porabi vložišče, če tega ne delaš, moraš znova in znova dokazovati, da nisi kršil Zakona o upravnem postopku.
Torej - nekaj bi bilo treba storiti (tudi) z javnio upravo, ampak za to bi rabili kalibra tipa Simič ali kdo je že porihtal DURS, da edino oni celo odločbe pošiljajo navadno - v kaselc (in ostalo).
Onkraj JU (in tudi v JU) pa so na splošno pri nas ljudje, ki vse naredijo (minimalac do poprečna plača) preslabo tretirani in plačani (včasih se ti zdi, da jih obravnavajo kot Game v Krasnem novem svetu) izvoljenci pa so predobro plačani in imajo preveč besede pri izvajanju svojih nebuloz, kar še dodatno stane. (čast izjemam, ki vedo, kaj delajo, ampak tak je eden na 10, ostali nas pa stanejo več, kot JU)
Sicer nam pa sploh ne gre tako slabo.
Če so vam te detaljli tako irelevantni, zakaj jih potem ne
spremenimo? zakaj? si vi želite dodano vrednost v Sloveniji na
ravni povprečnega poštarja ali na ravni povprečnega razvijalca
algoritmov umetne inteligence? Zakaj misliste, da lahko oblast reši
kompleksne probleme, enostavnih pa ni v stanju? ste prebrali
korbarjev članek o psu, ki laja in grize? Toplo priporočam.
[MatejRigel]
Ne vem, če si videl, moj predlog je za tako milo okolje kot je naše je tole: National Partnership for Reinventing Government
Nisem bral klobas. Ampak če te skrbi število bo to kot zgleda šlo dol po naravni poti:).
sporočil: 80
Včeraj po TV mlada simpatična punca za govorniško mizo in pred
panojem z logotipom Vlada RS govori o tem, da je potrebno čipirati
mačke in da so ugotovili, da lastniki psov ne znamo uporabljati
pasjih kletk. Dokler v javnem sektorju plačujemo ljudi, ki se
ukvarjajo s tako pomembno tematiko, in to cca. 40.000 do 50.000 EUR
letno (bruto bruto) nam ni pomoči . In to je samo eden
reprezentativen primerek v javnem sektorju. Drugače simpatična
punca
Ja. in oddaja študentskih domov v Ljubljani z 7000 tisoč posteljami
v juliju, avgustu in septembru prinese 10 mio dobička, pa se jim
jebe. Dijaški domovi to na primer počnejo. Seveda je lažje faflat o
čipiranju mačk. In kokoši :)
sporočil: 80
V bistu bi morali biti hvaležni za to punco. Ker nas strižejo kot
ovce je možno, da bo skrbela za nas, da uporabijo bolše škarje, da
bo manj bolelo :-)
sporočil: 32.617
Zadnja sprememba: najobj 25.04.2025 13:36
... V tem duhu je treba razumeti tudi nedavno afero Karigador
oziroma »sleepoverjev v troje« (predsednika Roberta Goloba, njegove
izvoljenke Tine Gaber in njene v vladi zaposlene najprijateljice)
pri poslovnežu Tomažu Subotiču. ...... čuj, Pero ... evo, sicer je Golob videti še kar pri moči in sploh z dvema mladenkama verjetno še ne rabi tiste tabletke, ampak kot sem že zadnjič ob Petrinem članku napisal, predsednik vlade Golob je varovana oseba in tudi njegov varnostnik - menda revež ni spal v avtomobilu - je verjetno malo "pomagal", da so se imeli fantastično - v Mariboru bi rekli "fsekali so grupnega" - in da z veseljem še pridejo ...
P.S.: se opravičujem, ker sem malo žleht, ampak glede na tvoj »sleepover v troje« tudi ti ne zaostajaš preveč ...
sporočil: 32.617
Zadnja sprememba: najobj 25.04.2025 13:59
[MatejRigel]... čuj, malo si me razočaral, ker bi ti kot človek financ moral vedeti, da tudi stroški države pomenijo višji BDP iste države, čim višji BDP pa je bistvo kapitalizma ...
:) motorka je zgolj simbol. Ne gre niti za mileja. Gre na primer zato, da na primer porabimo za plačevanje rtv prispevka 10 mio za poštino in procesiranje te dajatve. letno poberemo pa 100 mio. in naša reforma tega je bila, da so namesto 12 položnic mesečno, začeli pošiljati 2x6 položnic. gre zato, da smo na primer mi lift obnovili za 60 jurjev, UKC pa 350 tisoč. Pa saj so finance objavile aneks za podražitev notranje opreme za 50%. Lahko me odpraviš, da sem nek fanboi, ampak dejstva, da 100 mio letno zapravimo za poštino, ko država pošilja pošto svojim državaljanom, ne bo spremenilo. Žal.
P.S.: ker te že dolgo ni bilo na totem forumu, totega forum.finance.si/?m=...994&single na začetku malo krajšega na koncu pa malo daljšega posta nisi videl in ga nisi mogel komentirat, me pa zanima - če boš naliman post sploh prebral - kaj si misliš o argentinskih upokojencih, ki životarijo - če od lakote vsi še niso crknili - ob zamrznjenih pokojninah in 55,9 procentni inflaciji, ki jo je zrihtal tisti tvoj Milei s svojo motorko ...
sporočil: 564
Ni problem rečt, da je večina javnega sektorja socialna ustanova.
Pač stane, da imajo ljudje kot v Jugi službe, pa če imajo kaj za
počet al pa ne.
Je pa problem, ko ta ista država, ki jo mi plačujemo, po drugi strani maltretira privat delovno ljudstvo.
www.finance.si/kaj-b.../a/9033492
Ste vedeli, da imamo v državi kar okoli 25 inšpekcijskih služb in skoraj vse lahko obiščejo podjetje ali podjetnika?
In je problem, ko bi radi zaposleni v javnem sektorju imeli pravice, odgovornosti pa nobene.
Pomagajmo privat sektorju z razbremenitvijo birokracije in si priznajmo, da bo s poenostavijo birokratskih postopkov še manj ljudi imelo kaj za počet, bo pa vsaj privat sektor lažje dihal.
Je pa problem, ko ta ista država, ki jo mi plačujemo, po drugi strani maltretira privat delovno ljudstvo.
Ste vedeli, da imamo v državi kar okoli 25 inšpekcijskih služb in skoraj vse lahko obiščejo podjetje ali podjetnika?
In je problem, ko bi radi zaposleni v javnem sektorju imeli pravice, odgovornosti pa nobene.
Pomagajmo privat sektorju z razbremenitvijo birokracije in si priznajmo, da bo s poenostavijo birokratskih postopkov še manj ljudi imelo kaj za počet, bo pa vsaj privat sektor lažje dihal.
sporočil: 12
Po moje komentar Frankla strel v prazno:
1. Desno sredinske vlade brez Janše ne more biti.
2. Janša gotovo ne bo vabil v vlado ultra kaviar levičarjev, kar med drugimi Golob je.
3. Vsak pameten se zaveda da je vlada s kaviar levičarji samomorilska.
4. Še ena podobna vlada sedanji je potop Slovenije.
1. Desno sredinske vlade brez Janše ne more biti.
2. Janša gotovo ne bo vabil v vlado ultra kaviar levičarjev, kar med drugimi Golob je.
3. Vsak pameten se zaveda da je vlada s kaviar levičarji samomorilska.
4. Še ena podobna vlada sedanji je potop Slovenije.
[tomazkos]
Ni problem rečt, da je večina javnega sektorja socialna ustanova. Pač stane, da imajo ljudje kot v Jugi službe, pa če imajo kaj za počet al pa ne.
Jah glej v državi je vseprisotno mnenje, država mora to uredit in država temu sledi.
In država v sosednjem članku je uredila, a kot zgleda bo von horvath zmagal na sodišču....
In to je srž problema, da si nekateri privoščijo preveč na račun ostalih.
[MatejRigel]
Ja. in oddaja študentskih domov v Ljubljani z 7000 tisoč posteljami v juliju, avgustu in septembru prinese 10 mio dobička, pa se jim jebe. Dijaški domovi to na primer počnejo. Seveda je lažje faflat o čipiranju mačk. In kokoši :)
A si bil ti kdaj v študentu;).
Govoriš mal s srebrno žlico v ustih.
Za začetek izpitni roki so nekje do srede julija in se zopet začno 20 avgusta.
No, dijaški domovi to počnejo. Dajva tu začet :) nisem pa bil v
studentu, ker zivim v Ljubljani. Lahko je to srebrna ali pa zlata
žlica :)
Strani: 1 2