Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Šef NLB Blaž Brodnjak lani zaslužil več kot milijon evrov
Strani: 1
sporočil: 4.155
Ubošček, glavno, da je dobil milijon.
Tudi ostali člani uprave bodo nekako preživeli.
Če bo pa komu trda predla, naj kar pove, da bomo zbirali zamaške.
Hvala Bogu, od mene NLB ne dobi niti centa.
Tudi ostali člani uprave bodo nekako preživeli.
Če bo pa komu trda predla, naj kar pove, da bomo zbirali zamaške.
Hvala Bogu, od mene NLB ne dobi niti centa.
sporočil: 1.232
Tile vsaj davke plačajo Sloveniji. Za razliko od madžarskih šefov
OTP. Pa tudi dobiček v tem drugem primeru odteka na
Madžarsko.
Kar se mene tiče, bi morala biti izbira med NLB in OTP iz vidika nacionalne koristi jasna.
Kar se mene tiče, bi morala biti izbira med NLB in OTP iz vidika nacionalne koristi jasna.
sporočil: 6.157
[GV-1113]Z domoljubjem smo zaključili so nam nabil omrežnine zavarovalnice nas tudi lupijo , občine s stavbnimi zemljišči se jim je pa tud zrolalo od nobenga nimamo nič in moje domoljubje se s tem konča čim več ven pa koristit to kar sem v 32 letih privat plačal v tej zloveniji za skoraj nič vse v pm... in EU zraven
Tile vsaj davke plačajo Sloveniji. Za razliko od madžarskih šefov OTP. Pa tudi dobiček v tem drugem primeru odteka na Madžarsko.
sporočil: 1.200
Ne se sekirati. A si delničar? Tile vsaj plačajo davke. V bistvu bi
moral biti vesel, da je šlo toliko davkov in prispevkov v proračun.
sporočil: 1.526
[slovenecnb1]Pošteno povedano, dodal bi še:
> [GV-1113]
> Tile vsaj davke plačajo Sloveniji. Za razliko od madžarskih šefov OTP. Pa tudi dobiček v tem drugem primeru odteka na Madžarsko.
>
> Kar se mene tiče, bi morala biti izbira med NLB in OTP iz vidika nacionalne koristi jasna.
Z domoljubjem smo zaključili so nam nabil omrežnine zavarovalnice nas tudi lupijo , občine s stavbnimi zemljišči se jim je pa tud zrolalo od nobenga nimamo nič in moje domoljubje se s tem konča čim več ven pa koristit to kar sem v 32 letih privat plačal v tej zloveniji za skoraj nič vse v pm... in EU zraven
- zavarovalnina za nepremičnino zadnja leta (in tudi letos) +10%, kljub majhni inflaciji. Razlog, ja veste, izračuni so se nekaj spremenili, na to ne moremo vplivati
- NLB in podobne banke: astronomske provizije pri nakazovanju tujih valut, tudi znotraj EU.
- omrežnine, zdravstvo.....
Brodnjak je sicer sposoben menedžer, vendar je pozabil, kdo je NLB sploh rešil pred propadom.
sporočil: 18
[Muki]Si kaj v sorodu s slavno Alenko :)
V bistvu bi moral biti vesel, da je šlo toliko davkov in prispevkov v proračun.
sporočil: 2.164
[XDONA1]
> [slovenecnb1]
> > [GV-1113]
> > Tile vsaj davke plačajo Sloveniji. Za razliko od madžarskih šefov OTP. Pa tudi dobiček v tem drugem primeru odteka na Madžarsko.
> >
> > Kar se mene tiče, bi morala biti izbira med NLB in OTP iz vidika nacionalne koristi jasna.
>
> Z domoljubjem smo zaključili so nam nabil omrežnine zavarovalnice nas tudi lupijo , občine s stavbnimi zemljišči se jim je pa tud zrolalo od nobenga nimamo nič in moje domoljubje se s tem konča čim več ven pa koristit to kar sem v 32 letih privat plačal v tej zloveniji za skoraj nič vse v pm... in EU zraven
Pošteno povedano, dodal bi še:
- zavarovalnina za nepremičnino zadnja leta (in tudi letos) +10%, kljub majhni inflaciji. Razlog, ja veste, izračuni so se nekaj spremenili, na to ne moremo vplivati
- NLB in podobne banke: astronomske provizije pri nakazovanju tujih valut, tudi znotraj EU.
- omrežnine, zdravstvo.....
Brodnjak je sicer sposoben menedžer, vendar je pozabil, kdo je NLB sploh rešil pred propadom.
Priložnost za alternativo.
Kar se tiče zavarovanj, naložba v delnico ali pa zavaruje minimalno.
Če si pravna oseba pa so višje cene tudi višji stroški in preneseš po verigi naprej, če gre seveda.
Reveži brez premoženja nimamo problemov s tem:).
sporočil: 1.526
[Dynisco]Ja, samo se je treba vprašati koliko tega dobička je prišlo podarjenega s strani ECB.
Glede na rezultate, povsem zasluženo!
Jaz pri NLB ne opažam kakšnih novitet v ponudbi in rasti števila komitentov.
sporočil: 1.200
Nisem. Me pa bolj moti, če ima npr. eden od petnajstih
poddirektorjev na Elesu plače 7.000 eur, kot to, da ima snažilka v
privat podjetju 1.000.000 plače.
sporočil: 610
[XDONA1]
Ja, samo se je treba vprašati koliko tega dobička je prišlo podarjenega s strani ECB.
Jaz pri NLB ne opažam kakšnih novitet v ponudbi in rasti števila komitentov.
Seveda je kos profita tudi od ECB, ni debate. Ampak, kaj pa naj bi po tvoje s tem dobičkom napravili? Naj se mu odpovedo, naj ga vrnejo ali pa najbolj priljubljena proletarska ideja, da ga pošenkajo raji z obrestmi na depozite?!
NLB je delala dobro pred ECB veselico, med njo pa še bolje. In če bojo tako delali tudi dalje, jim jaz privoščim vsak zasluženi milijon.
[vilist]
A veste tisto, ko ti v firmi rečejo, da bi ful radi ampak da ne morejo in ti 1x na 2 leta zvišajo plačo za 3%? In potem vidiš tole... 2x več kot dve leti prej... 30% več v enem letu... noro! Ne rečem, saj delajo dobro... ampak z letnim zviševanjem vodenja računa je velik lažje delat dobiček... in rezultat
Če bi bila v firmi od tebe kaka korist, ne bi rabil ti fehtati za vsak procent, ampak bi te vodilni sami nagradili s povišico in upali, da bo dovolj velika, da ne boš šel drugam. Če pa je tvoje pojavljanje na šihtu nepomembna, v trenutku nadomestljiva generika, je pa samo njihova dobra volja, da ti na vsake dve leti šenkajo tiste 3%.
sporočil: 6.157
[odvisnik]Jst delam zato da se ne bom primerjal z reveži ti se pa daj sam za te reveže skrbimo mi ki pa selimo kar se da drugam tko da reveži boste še večji mi bomo pa spizdl da nas pustijo pri miru in da nam še kaj ostane ...
> [XDONA1]
> > [slovenecnb1]
> > > [GV-1113]
> > > Tile vsaj davke plačajo Sloveniji. Za razliko od madžarskih šefov OTP. Pa tudi dobiček v tem drugem primeru odteka na Madžarsko.
> > >
> > > Kar se mene tiče, bi morala biti izbira med NLB in OTP iz vidika nacionalne koristi jasna.
> >
> > Z domoljubjem smo zaključili so nam nabil omrežnine zavarovalnice nas tudi lupijo , občine s stavbnimi zemljišči se jim je pa tud zrolalo od nobenga nimamo nič in moje domoljubje se s tem konča čim več ven pa koristit to kar sem v 32 letih privat plačal v tej zloveniji za skoraj nič vse v pm... in EU zraven
>
> Pošteno povedano, dodal bi še:
> - zavarovalnina za nepremičnino zadnja leta (in tudi letos) +10%, kljub majhni inflaciji. Razlog, ja veste, izračuni so se nekaj spremenili, na to ne moremo vplivati
> - NLB in podobne banke: astronomske provizije pri nakazovanju tujih valut, tudi znotraj EU.
> - omrežnine, zdravstvo.....
>
> Brodnjak je sicer sposoben menedžer, vendar je pozabil, kdo je NLB sploh rešil pred propadom.
Priložnost za alternativo.
Kar se tiče zavarovanj, naložba v delnico ali pa zavaruje minimalno.
Če si pravna oseba pa so višje cene tudi višji stroški in preneseš po verigi naprej, če gre seveda.
Reveži brez premoženja nimamo problemov s tem:).
sporočil: 4.155
Če smo že pri domoljubju in plačevanju davkov.
Te prežvečene floskule mi dol visijo.
V kakšni resni državi, na žalost jih je čedalje manj, kjer še vlada red, bi mogoče človek res s ponosom plačal davek.
V Sloveniji niti slučajno.
Pri nas se dela z davkoplačevalskim denarjem, kot s suhim listjem jeseni.
Milijoni se mečejo za nepomembne stvari in večina je vse nekajkrat preplačano.
Ne samo na državni ravni.
Občine so tudi poglavje zase in marsikje vreče brez dna.
Mimogrede.
Dobrih 10 let nazaj smo v občini, ki šteje malo več kot 11 tisoč ljudi, v enem popoldnevu " privarčevali " cca 1 milijon proračunskega denarja.
Samo v občinah se v enem letu razgubi ogromno milijonov.
Te prežvečene floskule mi dol visijo.
V kakšni resni državi, na žalost jih je čedalje manj, kjer še vlada red, bi mogoče človek res s ponosom plačal davek.
V Sloveniji niti slučajno.
Pri nas se dela z davkoplačevalskim denarjem, kot s suhim listjem jeseni.
Milijoni se mečejo za nepomembne stvari in večina je vse nekajkrat preplačano.
Ne samo na državni ravni.
Občine so tudi poglavje zase in marsikje vreče brez dna.
Mimogrede.
Dobrih 10 let nazaj smo v občini, ki šteje malo več kot 11 tisoč ljudi, v enem popoldnevu " privarčevali " cca 1 milijon proračunskega denarja.
Samo v občinah se v enem letu razgubi ogromno milijonov.
sporočil: 2.164
[slovenecnb1]
> [odvisnik]
> > [XDONA1]
> > > [slovenecnb1]
> > > > [GV-1113]
> > > > Tile vsaj davke plačajo Sloveniji. Za razliko od madžarskih šefov OTP. Pa tudi dobiček v tem drugem primeru odteka na Madžarsko.
> > > >
> > > > Kar se mene tiče, bi morala biti izbira med NLB in OTP iz vidika nacionalne koristi jasna.
> > >
> > > Z domoljubjem smo zaključili so nam nabil omrežnine zavarovalnice nas tudi lupijo , občine s stavbnimi zemljišči se jim je pa tud zrolalo od nobenga nimamo nič in moje domoljubje se s tem konča čim več ven pa koristit to kar sem v 32 letih privat plačal v tej zloveniji za skoraj nič vse v pm... in EU zraven
> >
> > Pošteno povedano, dodal bi še:
> > - zavarovalnina za nepremičnino zadnja leta (in tudi letos) +10%, kljub majhni inflaciji. Razlog, ja veste, izračuni so se nekaj spremenili, na to ne moremo vplivati
> > - NLB in podobne banke: astronomske provizije pri nakazovanju tujih valut, tudi znotraj EU.
> > - omrežnine, zdravstvo.....
> >
> > Brodnjak je sicer sposoben menedžer, vendar je pozabil, kdo je NLB sploh rešil pred propadom.
>
>
> Priložnost za alternativo.
> Kar se tiče zavarovanj, naložba v delnico ali pa zavaruje minimalno.
> Če si pravna oseba pa so višje cene tudi višji stroški in preneseš po verigi naprej, če gre seveda.
>
> Reveži brez premoženja nimamo problemov s tem:).
Jst delam zato da se ne bom primerjal z reveži ti se pa daj sam za te reveže skrbimo mi ki pa selimo kar se da drugam tko da reveži boste še večji mi bomo pa spizdl da nas pustijo pri miru in da nam še kaj ostane ...
Ja ful skrbite.
Preberi si komentarje pod člankom o pdjetnici s pajkicami.
Podobno kot podjetja omenjena zgoraj tudi slo podjetniki večkrat lupijo, storitev pa je bolj povprečna .
In kam boš šel, če je drugje še več konkurence.
Vsak, ki se gre podjetje bi moral težit k rasti podjetja, a to je bolj izjema kot pravilo.
Sam vidim, da je ponavadi domet slo podjetništva naložba v nepremicnine.
Menim da imamo na slo podjetniškem trgu polno anomalij, ki jih bojo sosedje,trg slej ko prej zmanjšal.
Prvo bo še dražja delovna sila, vsaj tista na katero ste slo podjetniki vajeni ;).
sporočil: 1.975
Brtodnjak spada med t.i. "posvečene kadre".
Osebno mislim, da ni slab manager, je pa pač "posvečen"
(odtod miljoni, da se razumemo, v enem manjšem podjetju bi fural 2,5 jurja na mesec) :)
Osebno mislim, da ni slab manager, je pa pač "posvečen"
(odtod miljoni, da se razumemo, v enem manjšem podjetju bi fural 2,5 jurja na mesec) :)
[odvisnik]
Vsak, ki se gre podjetje bi moral težit k rasti podjetja...
Od kod ti pa tale...?!
Strani: 1