Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Po borznih pretresih: kakšni so zdaj scenariji?
Strani: 1
sporočil: 2
Mene pa zanima vezano na spodnjo izjavo »mi dokupujemo, ko delnice
upadajo in ko je popolna panika na kapitalskih trgih« kako v
PDA-delniškem skladu to tudi izvedete v praksi, saj imate na dan
31.3.2025 popolnoma investiran sklad, le 0,8% prostih sredstev
(depoziti in denarna sredstva) ostalo 99,2% pa so naložbe (cca 150
različnih naložb v portfelju). S čim ste torej včeraj dokupovali
delnice, ko je vladala popolna panika na kapitalskih trgih, če pa
nimate prostih denarnih sredstev v skladu? Kako potem dosegate to
vašo nadpovprečno donosnost sklada, ki je v 3 letih na ravni 3
letne inflacije
»Mi dokupujemo, ko delnice upadajo in ko je popolna panika na kapitalskih trgih. In to, kar smo videli v zadnjih dneh, je bila popolna panika. In če kdaj, se splača dokupovati takrat, ko je na trgih popoln strah. Če ste seveda srednje- ali pa dolgoročni vlagatelj. Kratkoročno pa si niti slučajno ne bi upal napovedovati nič,« razlaga Hribar.
»Mi dokupujemo, ko delnice upadajo in ko je popolna panika na kapitalskih trgih. In to, kar smo videli v zadnjih dneh, je bila popolna panika. In če kdaj, se splača dokupovati takrat, ko je na trgih popoln strah. Če ste seveda srednje- ali pa dolgoročni vlagatelj. Kratkoročno pa si niti slučajno ne bi upal napovedovati nič,« razlaga Hribar.
sporočil: 138
Zadnja sprememba: MF-484504 09.04.2025 08:31
Potem si pa izposodijo. Sicer pa jim ni vse za verjeti, saj niso
jasnovidci.
sporočil: 6.272
[MarkoGarbajs]
Mene pa zanima vezano na spodnjo izjavo »mi dokupujemo, ko delnice upadajo in ko je popolna panika na kapitalskih trgih« kako v PDA-delniškem skladu to tudi izvedete v praksi, saj imate na dan 31.3.2025 popolnoma investiran sklad, le 0,8% prostih sredstev (depoziti in denarna sredstva) ostalo 99,2% pa so naložbe (cca 150 različnih naložb v portfelju). S čim ste torej včeraj dokupovali delnice, ko je vladala popolna panika na kapitalskih trgih, če pa nimate prostih denarnih sredstev v skladu? Kako potem dosegate to vašo nadpovprečno donosnost sklada, ki je v 3 letih na ravni 3 letne inflacije
Odlično opažanje blefa "strokovnjakov za vaš denar".
Strani: 1