38 min
Sladoled in čokolado v Incomu ob podpori digitalizacije izdelujejo bolj učinkovito 1
45 min
Redko videno: ECB prodala del obveznic Worldlina
55 min
Ljubljanska borza ob 10.30: SBI TOP izgubil 0,15 odstotka
1 ura
Po Fedovi odločitvi: rast evropskih delnic, v zelenem večinoma tudi azijske
1 ura
Lušt: kako naredi umetna inteligenca boljši paradižnik 2
2 uri
Mars bo do konca 2026 v svoje evropske tovarne vložil milijardo evrov 1
2 uri
Predsednik NS Krke ostaja Jože Mermal 1
2 uri
Podatkovni centri Pošte Slovenije – temelj varne digitalne prihodnosti (Oglas)
2 uri
EU se bo z Veliko Britanijo in Kanado pogovarjala o sodelovanju v obrambnem posojilnem programu
3 ure
Po kitajski prepovedi uporabe Nvidiinih dražje delnice azijskih proizvajalcev čipov
3 ure
Vino tedna: Franc Kačičnik sauvignon selekcija 2022, posestvo Bela gora
4 ure
Kitajska med trgovinskimi pogajanji z ZDA opušča preiskavo Googla
8 ur
Kdo je po Erjavčevo najboljši slovenski politik in s kom bi šel na pijačo
8 ur
TOP IKT: Kdo so največja in najboljša podjetja v panogi IT
8 ur
TOP IKT: V telekomunikacijah povprečen čisti dobiček višji za skoraj trikrat
8 ur
Kako so pionirji robotskega čiščenja digitalizirali B2B-prodajo
14 ur
Slovenci bi kupovali nove avte, pogosteje bi jih plačevali z gotovino 1
15 ur
Za volanom – kako je Scania pocenila in umirila novi petvaljni dizel v super 11 1
15 ur
Fed znižal obrestne mere za četrt točke in odprl vrata za nova nižanja 7
15 ur
Najbolj brani članki danes

Strani: 1

JankoSteharnik sporočil: 109
[#3059051] 26.03.25 14:45
Odgovori   +    16
In kdo bo posledično - prikrivanje informacij javnega značaja - zapustil svoj položaj? Direktor NIJZ ali Ministrica?
In kdo bo posledično - neuspešno reševanje nedopustnih čakalnih vrst in neuspešne sanacije bolnišničnega poslovanja - zapustil svoj položaj? Ministrica ali direktorje zavodov?
Ali pa to nikogar sploh ne zanima? Ali pa teh 260tisoč nedopustnih čakajočih - to je število ljudi, ki popelje vsako novo stranko v parlament - indiferentnih do čakanja in v bistvu problemov sploh nimajo?
XDONA1 sporočil: 1.695
[#3059054] 26.03.25 15:13
Odgovori   +    2
To, da je sistem v k**** že dlje časa vemo. Na eni strani je krivda oblastnikov, pa ne edino te vlade, ampak vseh vlad v zadnjih 20 letih. Na drugi strani pa tudi nas bolnikov in sistem napotitev, kjer za skoraj vsako preiskavo dobiš napotnico za naprej.

No, sam osebno sem bil pozitivno presenečen, ko so mi pred kratkim za dve napotitvi, za katere mi je v sistemu javljajo prvi termin šele v juniju dobil datum v relativno kratkem času, ok, še vedno nad dopustnim, ampak bistveno hitreje. Tako da tisti info termini so bolj tako, tako.
FIN-475492 sporočil: 157
[#3059084] 26.03.25 20:49 · odgovor na: XDONA1 (#3059054)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: FIN-475492 26.03.2025 20:50
No, sam osebno sem bil pozitivno presenečen, ko so mi pred kratkim za dve napotitvi, za katere mi je v sistemu javljajo prvi termin šele v juniju dobil datum v relativno kratkem času, ok, še vedno nad dopustnim, ampak bistveno hitreje. Tako da tisti info termini so bolj tako, tako.
Če za začetek vsaj to uredili, da bi vedeli kje so vrste in koliko. Celotni sistem je prevelik zalogaj, očitno.
StajercvLJ sporočil: 443
[#3059094] 27.03.25 08:39
Odgovori   +    2
No, saj je skoraj pri vseh zadevah te vlade neko zavajanje ali napačno predstavljanje številk in dejstev, pa naj bo zanalašč ali zaradi površnosti. Kakorkoli, na tistih jumbo plakatih "Lažejo" je očitno kar precej resnice

Strani: 1