Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kdo ali kaj »kuri« delnice na ljubljanski borzi?
Strani: 1
sporočil: 708
Samo vprasanje casa je bilo, kdaj bodo Slovenske delnice drazje.
Vecina Slo delnic tudi sedaj niso drage. So se vedno poceni, ce jih
primerjamo s tujimi. Razen KRKG. Pa tudi ta ni draga.
Spekulira se tudi z individualnimi nalozbenimi racuni. Slovenci imamo vec kot 30 milijard neobrestovanih ojrov na bankah....
Je pa tudi slaba stran nasih "modrih cipov". Drzava se vedno ni dala tace stran od vecine. Razen od NLB. Kako posluje danes NLB se vidi iz aviona. No, tudi pri Krki drzava ne dela skode. Cisto drugace pa je pri Petrolu. Kjer dela skodo.
In ne smemo pozabiti tudi na plitkost nasega trga. Vsa ta dejstva bodo tudi naprej cenila nase "blue chipe".
Sam sem ze eden taksnih, ki sem v del portfelja za "penzijo" vtaknil nekaj nasih delnic. In jih ne bom prodajal se nekaj casa
Spekulira se tudi z individualnimi nalozbenimi racuni. Slovenci imamo vec kot 30 milijard neobrestovanih ojrov na bankah....
Je pa tudi slaba stran nasih "modrih cipov". Drzava se vedno ni dala tace stran od vecine. Razen od NLB. Kako posluje danes NLB se vidi iz aviona. No, tudi pri Krki drzava ne dela skode. Cisto drugace pa je pri Petrolu. Kjer dela skodo.
In ne smemo pozabiti tudi na plitkost nasega trga. Vsa ta dejstva bodo tudi naprej cenila nase "blue chipe".
Sam sem ze eden taksnih, ki sem v del portfelja za "penzijo" vtaknil nekaj nasih delnic. In jih ne bom prodajal se nekaj casa
sporočil: 6.144
Za Krko glih ne bi reku da je precenjena saj je P/E cca 12
povprečje SAP 500 pa je 24 tko da je še prostora .....
sporočil: 2
"Problem je likvidnost. Če imamo kot sklad za sto milijonov evrov
Krke ob povprečnem dnevnem prometu v višini 600 tisoč evrov,
potrebujemo deset dni, da naložbo prodamo"
Te matematike pa ne razumem.Deset dni po 600k je 6 M.
Pa tudi Triglav skladi imajo cca 2.2 miljarde v upravljanju,če bi par % investirali v Slo borzo in rapršili v teh 5 delnic kot jih omenja bi to predstavljalo veliko manj kot 100 mio za Krko.Isto velja za Sava sklade ,ki ravno tako v porfelju nimajo Slo delnic.
Me čudi da tuji skladi potem sploh vlagajo v Slo .
Pa tudi Triglav skladi imajo cca 2.2 miljarde v upravljanju,če bi par % investirali v Slo borzo in rapršili v teh 5 delnic kot jih omenja bi to predstavljalo veliko manj kot 100 mio za Krko.Isto velja za Sava sklade ,ki ravno tako v porfelju nimajo Slo delnic.
[saso.hribe]1mio kosmatga dobička skoraj na dan ustvarjo kaj bi še ? Skladi pa ne pridajaji ampak živijo od dividend
"Problem je likvidnost. Če imamo kot sklad za sto milijonov evrov Krke ob povprečnem dnevnem prometu v višini 600 tisoč evrov, potrebujemo deset dni, da naložbo prodamo"
sporočil: 912
Pri Krki moraš upoštevati še visoko rizičnost, ker je odvisna od
Rusije. Putin se lahko vsak trenutek odloči, da se ta pravljica
konča.
[GV-1113]Možno sam ne vem zakaj so bili novembra cel mesec v Novem mestu
Pri Krki moraš upoštevati še visoko rizičnost, ker je odvisna od Rusije. Putin se lahko vsak trenutek odloči, da se ta pravljica konča.
sporočil: 2
Hotel opozoriti na napako v članku.(da bi prodajali 10 dni,če bi
imeli 100 mio kRKG)
Se strinjam in sva na istem bregu.
Prav tako se čudim ,da je za tuje sklade Slo Sbi ok za naše pa ne.
Se strinjam in sva na istem bregu.
Prav tako se čudim ,da je za tuje sklade Slo Sbi ok za naše pa ne.
sporočil: 382
dobeseden citat je, pa se morda malo izgubi drugi del izjave "če ne
želimo premikati tečaja"...
sporočil: 484
Kakšna je zgodba okrog teh individualnih računov? Zakaj se tu gre?
Zadnje cajte bolj površno spremljam pa izgleda mi je povsem ušlo
tole.
sporočil: 2.010
[slovenecnb1]Jaz ne bi primerjal muda i bubrege.
Za Krko glih ne bi reku da je precenjena saj je P/E cca 12 povprečje SAP 500 pa je 24 tko da je še prostora .....
S&P500 je na visoko likvidnem trgu z veliko ponudbe in povpraševanja.
Po Krki pa posega nekaj mandlcev, ki z danes na jutri ne vedo, če Golob in Mesec ne bosta dobila spet kakšnih prebliskov.
Tudi v krizi se Yenkiji obrnejo izredno hitro. Čez noč vse razprodajo in potem začnejo od začetka.
Pri nas se kar nekaj menca in čaka.
Nekoč je bil v Financah članek, da je Krka boljša kot Facebook (Meta). Neko hudo specifiko so primerjali.
Zdaj, pred nekaj dnevi pa je bil članek, da je Krka spet (komaj) prilezla na rekord, ki je bil prej od 2008.
Facebook je med tem časom prilezel s $15 na $625.
Strani: 1