Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Nemčija je tudi lani zaznala upad - nemški BDP se je skrčil za 0,2 odstotka
Strani: 1
sporočil: 433
Nemčiji so nastavili kar nekaj pasti, v katere se je Nemčija naivno
ujela : zeleni prehod, begunci, dragi energenti, financiranje
Zelenskega, blokada s setavnimi sklopi za vozila, ...
Sedaj se je začel naslednji korak. Američani umikajo svoje proizvodne obrate iz Nemčije.
Cilj je jasen.
Vzroki mi pa še niso.
Sedaj se je začel naslednji korak. Američani umikajo svoje proizvodne obrate iz Nemčije.
Cilj je jasen.
Vzroki mi pa še niso.
sporočil: 868
amerikancom pada optimizem, zato bojo scuzali zaveznike oz. vse v
njihovi sferi (zato dogovor z rusijo), da malo odlozijo pizdarijo,
ki prihaja, ko bojo pufi dosegli singularnost...
sporočil: 8.399
Evropa se mora vprašati, komu bo prodajala izdelke in storitve?
Dvomim, da ima EU proizvodnja pred sabo rasti, kvečjemu stagnacijo
in potem morda manjši upad. Razen če bo prebivalstvo EU raslo.
Dokler raste, bodo potrebe po rasti v proizvodnji. Ampak v EU že
ratuje gužva. Bo treba vrata pripreti. EU so po obsegu manjše od
USA, v EU pa že živi 500 mio ljudi, v USA pa 330 mio.
Glede storitev pa sem še optimist. Tu bo obseg še rasel. Farmacija gotovo.
Ampak vse bolj bomo stagnirali glede kupne moči, ker se zapiramo znotraj EU tržišča... bo treba najti skupen jezik vsaj z Arabci in Turki, do neke mere, ter seveda s Commonwealthom in USA. A kaže, da tudi USA precej zapirajo svoja vrata za EU izdelke.
Torej, obeta se nam stagnacija, morda manjše rasti, tudi malo upada, ampak recimo dolgoročno 0,3 % rasti GDP. Nek japonski scenarij.
Glede storitev pa sem še optimist. Tu bo obseg še rasel. Farmacija gotovo.
Ampak vse bolj bomo stagnirali glede kupne moči, ker se zapiramo znotraj EU tržišča... bo treba najti skupen jezik vsaj z Arabci in Turki, do neke mere, ter seveda s Commonwealthom in USA. A kaže, da tudi USA precej zapirajo svoja vrata za EU izdelke.
Torej, obeta se nam stagnacija, morda manjše rasti, tudi malo upada, ampak recimo dolgoročno 0,3 % rasti GDP. Nek japonski scenarij.
sporočil: 433
Evropa mora ... EU je mrtva. To si moramo priznati in si nehati
zatiskati oči.
Vse načela in vrednote EU-ja, prosti prehod meja, demokratična ureditev ( zgodba Romunije ) itn, ne veljajo več.
Sedaj si moramo slovenci spomagati sami.
Vse načela in vrednote EU-ja, prosti prehod meja, demokratična ureditev ( zgodba Romunije ) itn, ne veljajo več.
Sedaj si moramo slovenci spomagati sami.
Strani: 1