Izbrani forum: Moje finance
Izbrana tema: članek Bomo dobili davek na nepremičnine in bo postal aktualen prenos otrokom?
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#3054348] 07.01.25 20:10 · odgovor na: (# 3054347)
[EKSPROPRIACIJA]Hehe, pobožne želje. Ali lastniku vrednostnih papirjev prodajo ravno tako ne morejo dodatno obdavčiti, če spremenijo zakonodajo, in si lastnik bil že pred spremembo. To so že večkrat spreminjali in teh dilem ni, zato jih tudi tukaj ne bo.
Nepremičnine dane v pravni promet pred uveljavitvijo Golobovega davka na nepremičnine so bile zgrajene, kupljene, uporabljane, oddajane pod predpostavko, da davka ni. Zato bi tak davek veljal za nazaj in je neustaven. Morda bi se strinjal z idejo, da Golobov davek velja za nepremičnine, ki prvič pridejo v pravni promet po uveljavitvi zakona, torej novogradnje.
Izplena od tega davka ne bo, ker ima vsaka familija recimo 4 člane, koliko " nepremičninskih tajkunov" ima več kot 4 nepremičnine. Ti s 5 ali več nepremičninami so profiji in bodo davek prevalili na najemnike. Najemniški tajkuni ( ljudje brez lastne nepremičnine) bodo tako prispevali za razbremenitev plač ljudem z lastnimi ( morda miljonskimi prvimi nepremičninami). Komunistična logika forever.Zakonsko se to lahko enostavno reši. Saj tudi po EU in Švici tak davek imajo....škoda, da mi postajamo doktorji, kako nekaj utajiti, ne pa kako nekaj zaslužiti. (to sem opazil že pri čaščenju lika dr davčnih utaj). Drugi del pa absolutno ne drži, ker se bo davek pobotal z davkom na najemnino, če imaš notri najemnike. Kar je edino prav. Kaj bi pa ti potem prevalil?
Neposredni odgovori na sporočilo št. 3054348
Strani: 1
[#3054350] 07.01.25 21:40 · odgovor na: (# 3054348)
Ste reko da v Švici že imajo tak davek da živim v prvi nepremičnini vredni milion ne plačam davka NIČ, sosed pa ima dve vredni 200jurjev po možnosti eno podedoval pa plača 2jurja davka?..
[#3054352] 07.01.25 23:01 · odgovor na: (# 3054348)
Zakonsko se to lahko enostavno reši. Saj tudi po EU in Švici tak davek imajo....škoda, da mi postajamo doktorji, kako nekaj utajiti, ne pa kako nekaj zaslužiti. (to sem opazil že pri čaščenju lika dr davčnih utaj). Drugi del pa absolutno ne drži, ker se bo davek pobotal z davkom na najemnino, če imaš notri najemnike. Kar je edino prav. Kaj bi pa ti potem prevalil?No pa poglejmo, če trditev "ker se bo davek pobotal z davkom na najemnino" drži. Da se pobota v celoti mora veljati
vrednost_nepremicnine * 1,45% = letna_najemnina * 25%, iz česar sledi, da mora biti
letna_najemnina = vrednost_nepremičnine * 5,8%
Pa me popravi, če sem se kje zmotil. Višino najemnin, bo treba zvišati, na vsaj 5,8% , ker so običajne najemnine tam nekje okoli 3 - 4 % od vrednosti nepremičnin.
QED
Strani: 1