Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Rusija napadla energetsko omrežje Ukrajine
Strani: 1
sporočil: 2.539
Tudi Kremelj bo padel,samo vprašanje časa e še,verjetno nekje 2
februarja 2025 Leta-Baba VANGA
sporočil: 6.097
[FIN-467473]Ne vem očitno nisi še bil v Rusiji ampak večina Rusov je navajena živet na minimalcu tko da žal se bo prej zgodilo da pade EU to ti lahko povem iz lastnih izkušenj Rusija je homogena , EU pa dokler so koristi deluje sam to se lahko razleti v tren oka....ni daleč ko bodo začele države pritiskat zaradi energije in sistematičnega dogovora Rusije in Kitajske da pritiska z dumpingom na Eu s poceni robo zlasti se to vidi pri EV vozilih sam v Bruslju jim ne potegne k so blesavi..
Tudi Kremelj bo padel,samo vprašanje časa e še,verjetno nekje 2 februarja 2025 Leta-Baba VANGA
sporočil: 6.575
Kitajske da pritiska z dumpingom na Eu s poceni robo zlasti se to vidi pri EV vozilih sam v Bruslju jim ne potegne k so blesavi..JE res dumping ali pa so v Evropi (ne samo električni) avtomobili enostavno predragi?
sporočil: 1.743
Zadnja sprememba: 0531Zavar 26.12.2024 13:54
Vsaka vojna v zadnji fazi doseže najbolj radikalno fazo (zgodovina
iz ww1 in ww2).V tej vojni me je presenetilo to, da so Rusi izvajali etnično čiščenje in vojne zločine, ter zločine proti človeštvu (Buča) že v zgodnji fazi te vojne.
Sedaj se bijejo boji za tistih par sto km2 zemlje, preden nastopi premirje (kar je totalna neumnost, če mene vprašaš - ampak kdo mene kaj vpraša ? :)
V bistvu pa bo premirje grenko-sladki reality-check za obe strani.
p.s.
Ob tem da je (in bo) ta ruska agresija na sosednjo suvereno državo postavila nove standarde za reševanje takšnih konfliktov v prihodnosti.
Svet (upajmo) ne bo šel v novo svetovno vojno, vsaj ne v tapravo, bo pa precej vroče-hladna diplomatska, gospodarska in tudi kakšna "specialna operacija" se bo zelo dogajala v prihodnje.
sporočil: 32.387
Zadnja sprememba: najobj 26.12.2024 14:46
[primvla]... čuj, je pa zanimivo, da razen bežne omembe podobno kot tale kratka novička na Finance Live nobenega medija na "demokratičnem" zahodu ne zanima eksplozija v strojnici ruske tovorne ladje Ursa Major - brodolomi ruskih tovornih ladij zaradi eksplozij so/bodo po novem nekaj najbolj običajnega - in zato nočejo vznemirjat svoje "demokratične" javnosti z banalnostmi, kdo je nastavil eksploziv v strojnici - ker na "demokratičnem" zahodu noben nič ne piše, za razliko od atentata na ruskega generala na domačem pragu v Moskvi tokrat nacifašisti iz Kijeva niti ne rabijo nič zanikat - zaradi katerega je v Sredozemskem morju med Španijo in Alžirijo po eksploziji potonila ruska tovorna ladja Ursa Major ...
a ni baba vanga napovedala, da bo putin vladar sveta?
P.S.: če pozabim na medijsko ignoriranje napadov nacifašistov iz Kijeva z ameriškimi in britanskimi raketami na civiliste globoko v Rusiji, so se včeraj mediji na "demokratičnem" zahodu na veliko razpisali o ruskem zločinu www.rtvslo.si/svet/v...zje/731612 na dan novo ustanovljenih božičnih praznikov - nacifašistični glumac iz Kijeva ne glumi samo predsednika, s "prekvalifikacijo" ukrajinskih pravoslavcev v katoličane po novem glumi tudi papeža - seveda pa so mediji na "demokratičnem" zahodu pozabili napisat x.com/SpotlightNeedy...o-za-bozic , da je nacifašistični glumac iz Kijeva zavrnil ponujeno božično premirje, s katerim se je po Orbanovih besedah Putin strinjal ...
sporočil: 32.387
Zadnja sprememba: najobj 26.12.2024 15:13
[0531Zavar]... holy shit ! ... čuj, sicer ne vem, kje so glede na tole upload.wikimedia.org...ussian.svg in tole upload.wikimedia.org...%85-en.png Rusi izvajali etnično čiščenje, ker pa si omenil Bučo in totega forum.finance.si/?m=...867&single posta nikoli nisi hotel komentirat, vsaj toti forum.finance.si/?m=...133&single post preberi in mi povej, kaj bi naredil DCI Tom Barnaby iz legendarne TV serije Midsomer Murders s pričo, če bi po odkritju zločina naključni mimoidoči še dva dni mirno opravljal svoja vsakdanja opravila in se šele po dveh dneh spomnil, da mora o odkritem zločinu obvestiti policijo ... khmm, ker približno tako so ob prihodu ukrajinske vojske v Bučo tukaj www.ukrinform.net/ru...staff.html v petek 01.04.2022 ob 19:57 napisali Ukrajinci sami - ne morem verjet, da v Ukrajini novice ni še noben časovno uskladil ali jo proprosto pobrisal - ko so v svojem prvem stavku napisali "When leaving the city of Bucha in Kyiv region, the Russian troops mined civilian buildings and infrastructure." in ko Ukrajinci sami niso niti z eno samo samcato besedo omenili grozljivih prizorov, ki so se jih dva dni kasneje kar naenkrat spomnili, in sicer da so ob prihodu v Bučo dobesedno hodili po truplih razmetanih na ulicah, ki so jih Rusi na sredi ulic najprej zvezali, jih sredi ulic mučili in potem sredi ulic ustrelili v tilnik in ko pri najboljši volji ne razumem, zakaj bi Rusi ukrajinske civiliste - na ulicah mučenja niso običajna - zvezane, mučene in v tilnik ustreljene sami odnesli na ulice, da bi jih tam šele dva dni po prihodu v mesto na ulicah našla ukrajinska vojska ... evo, in ko sam vsega hudega vajen ne morem razumeti več kot ogabne "igre" - ne pozabi, sodim na osnovi ukrajinskega(!) medija - o kateri je nacifašistični glumac iz Kijeva govoril dva dni kasneje in ko je isto brez moralnih zadržkov - žrtve so bili ukrajinski državljani - ponavljal vsaki novi dan, ves "demokratični" zahod pa se je in se kot ti še danes zgraža, ker je slep, glup ali pa pokvarjen ...
Vsaka vojna v zadnji fazi doseže najbolj radikalno fazo (zgodovina iz ww1 in ww2).
V tej vojni me je presenetilo to, da so Rusi izvajali etnično čiščenje in vojne zločine, ter zločine proti človeštvu (Buča) že v zgodnji fazi te vojne.
Sedaj se bijejo boji za tistih par sto km2 zemlje, preden nastopi premirje (kar je totalna neumnost, če mene vprašaš - ampak kdo mene kaj vpraša ? :)
p.s.
Ob tem da je (in bo) ta ruska agresija na sosednjo suvereno državo postavila nove standarde za reševanje takšnih konfliktov v prihodnosti.
Svet (upajmo) ne bo šel v novo svetovno vojno, vsaj ne v tapravo, bo pa precej vroče-hladna diplomatska, gospodarska in tudi kakšna "specialna operacija" se bo zelo dogajala v prihodnje.
P.S.: ne ljubi se mi guglat točnega podatka, približno 30 tisoč civilnih žrtev - sploh ne nujno od ruskih dronov in raket, ampak tudi od ukrajinske zračne obrambe - po skoraj treh letih vojne je kot vojni zločin bolj težko primerjat s skoraj 50 tisoč večinoma mrtvih žensk in otrok v enem letu "vojne" v Gazi, ko pravičniki na "demokratičnem" zahodu s pravico do samoobrambe opravičujejo "Endlösung der Palestinensenfrage" židovskega mesarja iz Tel Aviva ...
sporočil: 6.575
[0531Zavar]Buča je bolj konstrukt kijevske propagande kot kaj drugega.
Vsaka vojna v zadnji fazi doseže najbolj radikalno fazo (zgodovina iz ww1 in ww2).
V tej vojni me je presenetilo to, da so Rusi izvajali etnično čiščenje in vojne zločine, ter zločine proti človeštvu (Buča) že v zgodnji fazi te vojne.
p.s.
In kakšni so ti novi standardi? A izraelski vpad (in poraz) v Libanon tudi spada v to kategorijo?
Sedanja faze vojne v Ukrajini se ni začela 2022. O tem bi kazalo povprašati prebivalce Donbassa, ki so bili žrtve kijevskega teroriziranja od leta 2014,
Strani: 1