Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Donald Trump je zmagovalec ameriških volitev
Strani: 1
sporočil: 8.292
Trump je edini v zgodovini USA, ki je zmagal 3 volitve zapovrstjo
(če verjamemo njegovi zgodbi). Tip je fenomen v vsakem
primeru.
Sploh pa je fenomen, da je takega frika in poslovnega genija, kot je Elon (ki je bil goreč AntiTrumpovec), spreobrnil na svojo stran.
Oranžni je posebnež.
Upam, da ne bo imela Baba Vanga prav, kar je zapisala o njem, in da bo mentalno dokaj čil prebrodil še ta mandat.
Bomo videli, kaj bo. Vsekakor bo pestro in gospodarski kazalci bodo skakali gor in potem dol, pa spet gor. Bo že.
Sploh pa je fenomen, da je takega frika in poslovnega genija, kot je Elon (ki je bil goreč AntiTrumpovec), spreobrnil na svojo stran.
Oranžni je posebnež.
Upam, da ne bo imela Baba Vanga prav, kar je zapisala o njem, in da bo mentalno dokaj čil prebrodil še ta mandat.
Bomo videli, kaj bo. Vsekakor bo pestro in gospodarski kazalci bodo skakali gor in potem dol, pa spet gor. Bo že.
sporočil: 1.356
[PAC89]:).
Glede na evropske politične trende ne bi rekla, da so drugi svet.
To je bila bolj besedna igra in sem jo pustil v komentarju.
Mišljeno je bilo, da so preprosto drugačni od nas, svojstveni, nam težje razumljeni, dojemljivi.
Ampak glede na njihovo razslojenost, veliko neenakost so komot tudi drugi svet. No go cone mest npr.
sporočil: 27.831
Zadnja sprememba: crt 06.11.2024 09:43
odgovor eu bo verjetno tisto, cesar je trenutno edina zmozna -
doubling down on stupid (policies), ces zdaj bomo pa mi vsem
pokazali, da pa ze nismo taki kot americani.lahko me zbudite, ko bo poljska imela atomsko bombo. brez tega je vse ostalo joke. tacas (se bolj) rastline in zivali...
sporočil: 133
[odvisnik]Vztrajam, da niso drugi svet :)
> [PAC89]
> Glede na evropske politične trende ne bi rekla, da so drugi svet.
:).
To je bila bolj besedna igra in sem jo pustil v komentarju.
Mišljeno je bilo, da so preprosto drugačni od nas, svojstveni, nam težje razumljeni, dojemljivi.
Ampak glede na njihovo razslojenost, veliko neenakost so komot tudi drugi svet. No go cone mest npr.
Da obrazložim: ZDA se "selijo" v Evropo, vedno so se, na staro celino pride marsikaj (upam, da ne vse), pa čeprav z zamikom in tudi v Evropi imaš v večjih mestih no-go predele, tudi v Evropi raste neenakost, tudi v Evropi gre marsikje javni zdravstveni sistem v smer amerikanizacije, pojavljajo se politični posebneži, ljudje imajo občutek, da je vedno več nasilja in še bi lahko naštevala.
V tem smislu se mi zdi, da jim ratujemo vedno bolj podobni. Ko bi jim bili še v čem drugem, bi bilo super.
sporočil: 27.831
[PAC89]yup :)
V tem smislu se mi zdi, da jim ratujemo vedno bolj podobni. Ko bi jim bili še v čem drugem, bi bilo super.
To se čisto strinjam, da jim postajamo podobni v tem, kar
pišeš.
Azija s kitajsko očitno prihaja na prvo mesto.
Azija s kitajsko očitno prihaja na prvo mesto.
sporočil: 43
[]nesposobni evropski birokrati na čelu z ursulo privatno odpirajo šampanjce. zdaj imajo alibi, da oni bi že ravnali prav, ampak morajo upoštevati ameriko, sicer se ne strinjajo ampak morajo... palestince bodo izstrebili, ampak zdaj bo evropska politika lahko na pravi strani zgodovine ( ala french resistance 1942..ali pa Fajon 2024 )
odgovor eu bo verjetno tisto, cesar je trenutno edina zmozna - doubling down on stupid (policies), ces zdaj bomo pa mi vsem pokazali, da pa ze nismo taki kot americani.
lahko me zbudite, ko bo poljska imela atomsko bombo. brez tega je vse ostalo joke. tacas (se bolj) rastline in zivali...
konzervo bodo še malo brcali dol po cesti in bodo še naprej presenenečeni, ko se jim bo dogajal narod v obliki novih lokalnih trumpov
[sliposek]Počakajmo na debelo gospo.
Ni več dvoma, SLO zet je zmagal. Za začetek kip Melanije v Sevnico.
sporočil: 32.297
Zadnja sprememba: najobj 06.11.2024 11:56
[]... čuj, sicer ne vem, kaj je o Trumpu zapisala Baba Vanga, vsekakor pa če se ne bo zgodilo nič nenavadnega - Amerika pač ni Moldavija, kjer lahko s potrebnim številom "pravilnih" glasov iz tujine v zadnjem trenutku spreobrneš rezultat in zmagaš na volitvah - bi bil jaz na njegovem mestu v prihodnje na javnih zborovanjih zelo previden ... khmm, ker če mu je Vsemogočni pomagal prvič, ni glih nujno, da mu bo pomagal še drugič ...
Trump je edini v zgodovini USA, ki je zmagal 3 volitve zapovrstjo (če verjamemo njegovi zgodbi). Tip je fenomen v vsakem primeru.
Oranžni je posebnež.
P.S.: komentarja ameriških volitev www.finance.si/in-zd.../a/9028652 ne bom komentiral, ker glede na pravila forum.finance.si/?rules ima odgovorna urednica ziher administratorski status in bi potem mene na totem forumu - kot so včasih rekli - lahko uzela magla ...
sporočil: 8.292
Poglej, žal, dolgoročno se Rusom v Moldaviji piše podobno kot Srbom
na Kosovu. Bodo ostali, a Moldaviji ne bodo vladali. Če ne drugače,
bodo dovolj Romunov še v državo spravili, kak Rus bo pa tudi od tam
odšel.
Strani: 1