Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

peter.golj sporočil: 14
Bog ne daj, da omogočijo še varčevanje v tretjem stebru. Proč vržen denar ! Se da s številkami dokazat. Npr. Modra zavarovalnica, ki je propagirana v njihovih sporočilih kot najbolj uspešen upravljalec. Sem penzjonist in sem varčeval pri njih. Moja renta je od 2021 do 2024 zrasla za 5% (sem navzgor zaokrožil !). Uradna inflacija, ki je primerno sfrizirana in seveda vsaj 1x nižja o dejanske, je bila v tem času okrog 18 % - dejanska torej okrog 30%. Posledično je vsako varčevanje v tretjem stebru proč vržen denar (tudi če upoštevamo "kao" davčne olajšave za varčeevanje). Edini način je, da vsak sam upravlja z denarjem, ki ga želi za penzijo hranit - ne more falit. Vlagaš v iste produkte kot sicer razni "upravljalci skladov", stroškov pa praktično nobenih, če ne vlagaš pri slovenskih upravlajlcih. Torej - npr. Modra zavarovalnica je modra (pametna) samo zase, saj udobno živijo od upravljanja, drobtinice z mize pa gredo njihovim varčevalcem. In podobno tudi pri drugih upravljalcih skladov.

Pa še ena pripomba na članek - mogoče bi pa FURS dal še podatke po prihodkovnih razredih,kakšne davke od dohodka iz dejavnosti plačujejo redni s.p-ji, oz. v končni fazi višino dohodnine, ki jo plačajo. Ker šele ta je dejanski davek, ki je plačan državi. Bi bilo primerno in poučno narediti eno primerjavo z normirci, ki so samozaposleni. Pa da vidimo. Bi verjetno večina bralcev zelooooo na široko razprla oči in bi se spraševali, kako nekateri (ne malo!) sploh uspejo preživeti glede na enormni dobiček, ki ga izkazujejo in je osnova za njihovo dohodnino. By the way: ko grem v štacune je zelo zelo pogosta beseda strank v vrsti pred blagajno . "Na davčno številko prosim.". Od kupovanje šivank do lokomotiv, če se pošalim.

Bi se še dalo razpravlajti. Drugače pa velja predvsem načelo : Ti imaš denar, ti daj ! Da se ne matramo preveč z ugotavljanjem kje so primerne meje.

Pa lep pozdrav !

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3040090

Strani: 1

Froc sporočil: 2.033
[peter.golj]
...

Pa lep pozdrav !
In plačajo v glavnem z gotovino. Ni graja, le dejstvo.

Strani: 1