Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Volkovi z Wall Streeta: kratkoročne obveznice in bitcoinova prednost pred zlatom
Strani: 1 2
sporočil: 32.621
Zadnja sprememba: najobj 27.11.2023 22:07
> > slovenska verzija raziskave:
> > www.2100news.com/wp-...231127.pdf
> ... čuj, moje ugotovitve so res čez palec, tukaj forum.finance.si/?m=...926&single pa sem Franklu ob začetku bitkojn norije pri nas že pred šestimi leti napisal, kakšne so šanse in zakaj niso, da razen za gemblanje s pohlepom bitkojn postane v praksi uporabna denarna valuta ...
>
> P.S.: kot sem napisal v nalimanem postu, sem pripravljen slišati, v čem sem se zmotil, ker ne razumem kriptovalut in zdaj že pozabljenega blokčejna, s katerim bi tisoč investitorjem lahko prodal 20 odstotkov svojega stanovanja, ker bi se tisoč investitorjev tako rado tlačilo pod mojo streho ...
Poanta kripto ekosistema ni niti slučajno to, kar si ti napisal Franklu, tvoji argumenti so za v gostilno prepričevati prepričane. Če pa si boš vzel pol ure časa za prebrati raziskavo, pa boš spoznal na podatkih podprt pogled na to področje, ki je vse kaj drugega, kot plačevanje z bitcoini v gostilni.... OK, sicer nisi niti z eno samo besedo povedal, kaj sem v moji gostilniški razlagi zaradi volatilnosti (ne)uporabnosti bitkojna kot plačilnega sredstva napisal narobe, ker namreč samo to sem te vprašal ... no, ampak če pozabim na gostilne in na Frankla - takrat je bil bitkojn predstavljen kot superduper plačilno sredstvo - bi bilo dobro, če bi ti čisto na kratko povedal, kje in kako se da v praksi uporabit bitkojne boljše kot evre ali dolarje ... khmm, če seveda kot v bistvu kažejo vse točke zgoraj nalimane raziskave zaradi volatilnosti bitkojne in ostale kriptovalute skupaj s povezanimi indeksi - ja, kripto ekosistem se res bolj fensi sliši - ne uporabljaš zgolj za gemblanje s pohlepom in ko preprosto rečeno z vsakokratnim cenejšim nakupom upaš, da boš ob vsakokratni dražji prodaji našel še bolj pohlepnega od sebe, ki v naslednji iteraciji za sebe seveda upa enako kot ti ... evo, in tako jovo na novo, kot ne glede na nivo trenutne cene ponavljanju istega rečejo naši južni bratje ...
Strani: 1 2