Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Anže Logar: mama Janša, oče Drnovšek – veliko gospodarstvenikov bi želelo takega
Strani: 1 2
sporočil: 1.675
Kdor meni, da Anže Logar nima političnih šans, zelo verjetno živi v zablodi.No, saj bomo kmalu videli, kdo živi v zablodi ;)
sporočil: 116
Se strinjam z napisanim. Da bo takšna katastrofa, če pridejo teli
na oblast, sem bil prepričan že pred volitvami. Za vas in vaše
novinarje tega žal ne morem reči - vi ste spregledali prepozno!
sporočil: 10.844
[David69]Glup kot Novinar.... ;)
Se strinjam z napisanim. Da bo takšna katastrofa, če pridejo teli na oblast, sem bil prepričan že pred volitvami. Za vas in vaše novinarje tega žal ne morem reči - vi ste spregledali prepozno!
sporočil: 6.667
Sam bi rekel, da je Logarjeva politična mama Janez Janša, njegov oče pa je morda pokojni Janez Drnovšek.O Janši ne gre izgubljati besed (kakovost njegovega vladanja smo doživeli tako med finančno krizo in epidemijo in rezultati so bili obakrat bedni), pod DRnovškom pa so vladali japiji, ki so botrovali tajkunizaciji, podiranju slovenske industrije itd.
Tako da, Logar ne hvala. Gre za s pahorjanskimi elementi prežeto osebo, ki nima nobenih reallnih izkušenj razen iz politike
Katastrofalen članek oziroma "endorsment" ali karkoli ta sestavek pač je. Za takšna skropucala res ne bi rad plačeval naročnine.
sporočil: 1.000
sansa ali verjetnost po definiciji ne more biti negativna, tako da
stevilo ljudi, ki zive v zgoraj omenjeni zablodi je verjetno blizu
nic.
sporočil: 8.460
Frankel niti ni toliko novinar, še manj pa glup :).
Glede na trojček komentarjev zgoraj, bi še mal zvišal stavo na Logarja.
Poleg njega bi dal zraven še mesca, prebilica in tonina.
Edini problem, ki ga imajo vsi
trije, je, da so preveliki "kmetje", ampak ok tudi islandci so ribiči :).
Vsak ima možnosti do svojega mnenja in svoje realnosti, oblast je
nek seštevek vsega tega.
In ta vsota ali pod Janšo ali trenutno z Golobom je precej bizarna.
Ali meniš, da pač slovenci ne zmoremo imeti bolj "normalnih" predstav o svetu?
Včeraj sem videl fotko, ko so bili skupaj mahnic, sarec, en poljak iz eu in lokalni veljak na ogledu po poplavah.
Luštno in pozitivno :).
In ta vsota ali pod Janšo ali trenutno z Golobom je precej bizarna.
Ali meniš, da pač slovenci ne zmoremo imeti bolj "normalnih" predstav o svetu?
Včeraj sem videl fotko, ko so bili skupaj mahnic, sarec, en poljak iz eu in lokalni veljak na ogledu po poplavah.
Luštno in pozitivno :).
sporočil: 10.844
Zadnja sprememba: 0513ANITO 27.11.2023 11:06
[hostamox]Ne velja za Frankla... Velja za Novinarje na Splošno...
Frankel niti ni toliko novinar, še manj pa glup :).
So precej redke izjeme, ki se ne Presstituirajo...
sporočil: 6.275
[rx170]
> Sam bi rekel, da je Logarjeva politična mama Janez Janša, njegov oče pa je morda pokojni Janez Drnovšek.
O Janši ne gre izgubljati besed (kakovost njegovega vladanja smo doživeli tako med finančno krizo in epidemijo in rezultati so bili obakrat bedni), pod DRnovškom pa so vladali japiji, ki so botrovali tajkunizaciji, podiranju slovenske industrije itd.
Tako da, Logar ne hvala. Gre za s pahorjanskimi elementi prežeto osebo, ki nima nobenih reallnih izkušenj razen iz politike
Katastrofalen članek oziroma "endorsment" ali karkoli ta sestavek pač je. Za takšna skropucala res ne bi rad plačeval naročnine.
Pri tebi človek ceni, da argumentom nasprotovanja vedno sledi tudi predlog boljše politične alternative. Ker drugače bi bralec lahko pomislil, da si med onimi zmeneti, ki na volitvah zmorejo le glas proti in jim je pri tem popolnoma vseeno kateri novi obraz "endorsajo" z obkrožitvijo na volilnem lističu.
sporočil: 228
A zdaj so tudi že Finance stopile na "zamenjajmo Goloba"
vlak?
Se pa bojim, da je predlagana "pedrovska" varianta še bolj katastrofalna od sedanje, ker dva deca še nikoli nista kakšnega fejst otroka naredila...
Se pa bojim, da je predlagana "pedrovska" varianta še bolj katastrofalna od sedanje, ker dva deca še nikoli nista kakšnega fejst otroka naredila...
sporočil: 70
Logar bo super opcija, če bo dokazal, da ne bo nikoli več pod
diktatom Janše.
Roko na srce - raje bi imel zdajle Janšo na oblasti kot Goloba in Meseca.
Roko na srce - raje bi imel zdajle Janšo na oblasti kot Goloba in Meseca.
sporočil: 10.866
In ta pojav ni tako omejen.
Janez Janša je kot politična figura sicer izjemno popularen znotraj svoje opcije, hkrati pa totalno mrzek vsem ostalim.
In ja, vse od 2011 je imela SDS zelo stabilno podporo med 200 do 350.000 glasov. Ampak to je to. Višje ne gredo, in se je za vprašat zakaj? Moje mnenje je, ker delujejo runkeljsko. Ne toliko JJ sam, kot pa falanga okoli njega.
Na volitvah volimo vtis. Ne vsebine. Od nekdaj je tako, in ne le pri nas. Kandidat mora biti všečen. Mora vleči. Mora met oni šmek.
A ma Anže to? Ne vem. Volitve za DZ so precej drugačna beštija kot pa volitve predsednika Republike.
Meni deluje da nima. Deluje cagavo. Načelni človek brez izdelanih načel. Vsaj prvi vtis je tak. En tak SDS Borut Pahor. Na momente meji na Cerarja, ki je venomer nekaj proučeval, nikol pa nič do konca proučil.
Pri angažmanu Anžeta Logarja v DZ politiki bo izjemno pomembna reakcija ne tolko levih al medijev, al stricih iz ozadja.
Ker materiala imajo zadosti. Če si danes odstopil kot šef sveta stranke SDS, ostaneš pa kot poslanec, še leto in pol nazaj si bil minister... ob vseh neumnostih, ki jih je zganjala takrat oblast s Covidom,... skratka da s sebe spere SDS pečat bo preteklo nekaj časa. In to mora narediti, če naj računa na glasove leve sredine. Ali neke majhne sredine.
Pomemben bo odziv Trstenjakove. Anže ve, da ga lahko Janša zakoplje (politično, ne dejansko) do nafte globoko. In to s serijo 5 exov (prej tweetov). Ne rabi več. Pa je kariere Anžeta Logarja kot vidnega politika v Sloveniji konec. Tam bo po mojem mnenju torišče. Če Anžetu ta gambit uspe, je sposoben politik. A glede na stanje duha v SDS, se bojim, da ga bodo požrli.
Ker ljudje v Sloveniji nimamo tolko problema z desnosredinsko politično mislijo, ali idejami. Bolj imamo problem z akterji, ki jo predstavljajo. Oz še huje. Problem imamo le z eno osebo.
Ki je šef svoje partije z drugim najdaljšim stažem na ozemlju ne le Slovenije, ampak kompletne Juge, v zadnjih 77 letih. Prvi je bil oni z eno nogo, ki počiva pod marmorjem na Dedinju (da je ironija popolna).
Obstoječa oblast je zanič. Ne vedo kaj delajo, ne vedo kaj bi. In kar nekaj z betonom politih idej je padlo. Najprej ta, da naj bo šef vlade gospodarstvenik. In ta, da naj bo naravoslovec, ker oni iz FDV ja so kao teoretiki (pri čemer se smejem, ker je JJ diplomiral na Popitovem faksu). Skratka Golob je spent force. To bo zaključilo mandat s podporo v enomesečni številkah, če jo sploh bo.
Ja. Sem glasoval za Goloba. Sem razočaran? Zelo. Noro. Mi je žal? Ne. Ker mrzim Janeza Janšo politika. Videt ga več ne morem. Seveda je to zate komotno iracionalna odločitev, a taka je. Moj glas pa vseeno šteje.
Janez Janša je kot politična figura sicer izjemno popularen znotraj svoje opcije, hkrati pa totalno mrzek vsem ostalim.
In ja, vse od 2011 je imela SDS zelo stabilno podporo med 200 do 350.000 glasov. Ampak to je to. Višje ne gredo, in se je za vprašat zakaj? Moje mnenje je, ker delujejo runkeljsko. Ne toliko JJ sam, kot pa falanga okoli njega.
Na volitvah volimo vtis. Ne vsebine. Od nekdaj je tako, in ne le pri nas. Kandidat mora biti všečen. Mora vleči. Mora met oni šmek.
A ma Anže to? Ne vem. Volitve za DZ so precej drugačna beštija kot pa volitve predsednika Republike.
Meni deluje da nima. Deluje cagavo. Načelni človek brez izdelanih načel. Vsaj prvi vtis je tak. En tak SDS Borut Pahor. Na momente meji na Cerarja, ki je venomer nekaj proučeval, nikol pa nič do konca proučil.
Pri angažmanu Anžeta Logarja v DZ politiki bo izjemno pomembna reakcija ne tolko levih al medijev, al stricih iz ozadja.
Ker materiala imajo zadosti. Če si danes odstopil kot šef sveta stranke SDS, ostaneš pa kot poslanec, še leto in pol nazaj si bil minister... ob vseh neumnostih, ki jih je zganjala takrat oblast s Covidom,... skratka da s sebe spere SDS pečat bo preteklo nekaj časa. In to mora narediti, če naj računa na glasove leve sredine. Ali neke majhne sredine.
Pomemben bo odziv Trstenjakove. Anže ve, da ga lahko Janša zakoplje (politično, ne dejansko) do nafte globoko. In to s serijo 5 exov (prej tweetov). Ne rabi več. Pa je kariere Anžeta Logarja kot vidnega politika v Sloveniji konec. Tam bo po mojem mnenju torišče. Če Anžetu ta gambit uspe, je sposoben politik. A glede na stanje duha v SDS, se bojim, da ga bodo požrli.
Ker ljudje v Sloveniji nimamo tolko problema z desnosredinsko politično mislijo, ali idejami. Bolj imamo problem z akterji, ki jo predstavljajo. Oz še huje. Problem imamo le z eno osebo.
Ki je šef svoje partije z drugim najdaljšim stažem na ozemlju ne le Slovenije, ampak kompletne Juge, v zadnjih 77 letih. Prvi je bil oni z eno nogo, ki počiva pod marmorjem na Dedinju (da je ironija popolna).
Obstoječa oblast je zanič. Ne vedo kaj delajo, ne vedo kaj bi. In kar nekaj z betonom politih idej je padlo. Najprej ta, da naj bo šef vlade gospodarstvenik. In ta, da naj bo naravoslovec, ker oni iz FDV ja so kao teoretiki (pri čemer se smejem, ker je JJ diplomiral na Popitovem faksu). Skratka Golob je spent force. To bo zaključilo mandat s podporo v enomesečni številkah, če jo sploh bo.
Ja. Sem glasoval za Goloba. Sem razočaran? Zelo. Noro. Mi je žal? Ne. Ker mrzim Janeza Janšo politika. Videt ga več ne morem. Seveda je to zate komotno iracionalna odločitev, a taka je. Moj glas pa vseeno šteje.
Sam menim, da če ima jj podporo runkeljnov ti ne bojo izginili, če
izgine JJ in da se razumemo, tudi tisti, ki volijo anti Jj so
podobni runkeljni :).
Meni je pri vsej tej igri najzanimivejše do kje lahko gremo in koliko novih obrazov še :).
Mi je pa nekje od PS naprej ravno.
Volim Nsi in približno vem kaj pricakovat.
Saj tudi tisti, ki volijo anti Jj nekaj pričakujejo. Sam meni se cedalje bolj zdi da so politično nori ali pa totalno naivni, mogoče le neumni b:)
Meni je pri vsej tej igri najzanimivejše do kje lahko gremo in koliko novih obrazov še :).
Mi je pa nekje od PS naprej ravno.
Volim Nsi in približno vem kaj pricakovat.
Saj tudi tisti, ki volijo anti Jj nekaj pričakujejo. Sam meni se cedalje bolj zdi da so politično nori ali pa totalno naivni, mogoče le neumni b:)
[mimoidoci]Seveda ni na meni kreiranje političnih alternativ, pravico do svojega na argumentih utemeljenega mnenja pa seveda imam.
> [rx170]
> > Sam bi rekel, da je Logarjeva politična mama Janez Janša, njegov oče pa je morda pokojni Janez Drnovšek.
>
> O Janši ne gre izgubljati besed (kakovost njegovega vladanja smo doživeli tako med finančno krizo in epidemijo in rezultati so bili obakrat bedni), pod DRnovškom pa so vladali japiji, ki so botrovali tajkunizaciji, podiranju slovenske industrije itd.
>
> Tako da, Logar ne hvala. Gre za s pahorjanskimi elementi prežeto osebo, ki nima nobenih reallnih izkušenj razen iz politike
>
> Katastrofalen članek oziroma "endorsment" ali karkoli ta sestavek pač je. Za takšna skropucala res ne bi rad plačeval naročnine.
Pri tebi človek ceni, da argumentom nasprotovanja vedno sledi tudi predlog boljše politične alternative. Ker drugače bi bralec lahko pomislil, da si med onimi zmeneti, ki na volitvah zmorejo le glas proti in jim je pri tem popolnoma vseeno kateri novi obraz "endorsajo" z obkrožitvijo na volilnem lističu.
sporočil: 32.631
Zadnja sprememba: najobj 27.11.2023 19:08
... Kdor meni, da Anže Logar nima političnih šans, zelo verjetno
živi v zablodi. ...... alzo, če mene kdo kaj vpraša, zaskrbljeni gospodarstvenik Frankl kljub vsem težavam z menjavo Goloba že po letu in pol malo prehiteva, če pa se vrnem k novemu obrazu slovenskih gospodarstvenikov, pa je za kimanje našim gospodarjem v Bruslju tudi Anže Logar dovolj dober ... no, koliko pa ima Logar političnih šans za vodenje nove zmagovalne stranke in posledično za vodenje nove slovenske vlade, pa je za las premagani predsedniški kandidat že izmeril kar sam, ko ga je na še enih v seriji "samodanijanša" volitvah premagala - če si sposodim Franklove besede - kandidatka urbanega, levega in premožnega proletariata v osebi NPM ...
P.S.: če bi malo šlogal, bo Logar drugo leto - volk v Sloveniji bo sit in koza v Bruslju ostala cela - šel po poti všečega Pahorja, čez pet let - šteto od danes šest - pa se bo mogoče tudi večni Janša vendarle naveličal aktivne politike in bo enako kot njegov vzornik v Murglah postal desni stric iz ozadja, Logar pa bo s pretrgano popkovino po vrnitvi iz Bruslja imel prosto pot, da kot vsem ljudem všečni predsednik vlade in predsednik države končno tudi za desne volivce ponovi všečega Pahorja v kompletu ...
sporočil: 1.554
[David69]A ti imaš raje solzivec v oči? :)
Se strinjam z napisanim. Da bo takšna katastrofa, če pridejo teli na oblast, sem bil prepričan že pred volitvami. Za vas in vaše novinarje tega žal ne morem reči - vi ste spregledali prepozno!
sporočil: 28.033
a ves da je mozno mislit, da je X crap, ne da bi avtomaticno
mislil, da ne-X je pa zmaga...
vedno se spomnim one fotke z enih demonstracij na madzarskem, ko stric nosi transparent: NISEM GLASOVAL ZA TE PRASCE, in na drugi strani: GLASOVAL SEM ZA TADRUGE PRASCE.
se zlasti je vendarle za pricakovat neko moznost niansiranja, kadar sta obe glavni plemeni ze bili veckrat testirani.
bolj je problem, ko gre za enkratne posebne situacije, sprejeta je odlocitev A, sledi kurac in po ljudski pameti iz tega "logicno" sledi, da B bi bilo pa super ali vsaj manjsi kurac - kar sploh ne drzi samoumevno in nima zveze z logiko, ni pa tudi mozno dokazati, da ni tako, ker pac ne moremo pritisniti undo in ponoviti eksperimenta pod enakimi pogoji.
potem gre to v ljudsko modrost in folkloro in nekoc, ko pride neka priblizno podobna situacija, juhej! zdaj pa izberemo B. nakar mega kurac. joj, zakaj pa zdaj to, sploh pa kako smo sploh prisli do tega, in tegasepares...
torej kot oni vic:
- mami, zakaj vedno odrezemo konce hrenovk, ko jih pecemo?
- tako je pocela moja mama
- mami, zakaj vedno...
- tako je pocela...
- mami, zakaj vedno...
- tako je pocela...
- ja zdaj grem pa sama pogledat. [se lepo oblece in gre k babici]
- babi, zakaj vedno odrezemo konce hrenovk, ko jih pecemo?
- a se vedno niste kupili vecje ponve?
vedno se spomnim one fotke z enih demonstracij na madzarskem, ko stric nosi transparent: NISEM GLASOVAL ZA TE PRASCE, in na drugi strani: GLASOVAL SEM ZA TADRUGE PRASCE.
se zlasti je vendarle za pricakovat neko moznost niansiranja, kadar sta obe glavni plemeni ze bili veckrat testirani.
bolj je problem, ko gre za enkratne posebne situacije, sprejeta je odlocitev A, sledi kurac in po ljudski pameti iz tega "logicno" sledi, da B bi bilo pa super ali vsaj manjsi kurac - kar sploh ne drzi samoumevno in nima zveze z logiko, ni pa tudi mozno dokazati, da ni tako, ker pac ne moremo pritisniti undo in ponoviti eksperimenta pod enakimi pogoji.
potem gre to v ljudsko modrost in folkloro in nekoc, ko pride neka priblizno podobna situacija, juhej! zdaj pa izberemo B. nakar mega kurac. joj, zakaj pa zdaj to, sploh pa kako smo sploh prisli do tega, in tegasepares...
torej kot oni vic:
- mami, zakaj vedno odrezemo konce hrenovk, ko jih pecemo?
- tako je pocela moja mama
- mami, zakaj vedno...
- tako je pocela...
- mami, zakaj vedno...
- tako je pocela...
- ja zdaj grem pa sama pogledat. [se lepo oblece in gre k babici]
- babi, zakaj vedno odrezemo konce hrenovk, ko jih pecemo?
- a se vedno niste kupili vecje ponve?
sporočil: 1.554
Ni to bistven argument. Je pa lep pokazatelj delovanja prejšnje
vlade. Poleg tega, da bi jo lahko okarakterizirali tudi z
"ostržkovo" vlado... beri laži in to.
[rx170]Da je Logar prežet z pahorjanskimi elementi je res strašansko močan argument proti Logarju, kjer bi bilo vsako dodatno pojasnilo kvečjemu begajoče.
> [mimoidoci]
> > [rx170]
> > > Sam bi rekel, da je Logarjeva politična mama Janez Janša, njegov oče pa je morda pokojni Janez Drnovšek.
> >
> > O Janši ne gre izgubljati besed (kakovost njegovega vladanja smo doživeli tako med finančno krizo in epidemijo in rezultati so bili obakrat bedni), pod DRnovškom pa so vladali japiji, ki so botrovali tajkunizaciji, podiranju slovenske industrije itd.
> >
> > Tako da, Logar ne hvala. Gre za s pahorjanskimi elementi prežeto osebo, ki nima nobenih reallnih izkušenj razen iz politike
> >
> > Katastrofalen članek oziroma "endorsment" ali karkoli ta sestavek pač je. Za takšna skropucala res ne bi rad plačeval naročnine.
>
>
> Pri tebi človek ceni, da argumentom nasprotovanja vedno sledi tudi predlog boljše politične alternative. Ker drugače bi bralec lahko pomislil, da si med onimi zmeneti, ki na volitvah zmorejo le glas proti in jim je pri tem popolnoma vseeno kateri novi obraz "endorsajo" z obkrožitvijo na volilnem lističu.
Seveda ni na meni kreiranje političnih alternativ, pravico do svojega na argumentih utemeljenega mnenja pa seveda imam.
Še dobro, da nisi "kreiral" politične alternative, ker bi se mi ostali kar v hlače od tako prepričljivih dejstev.
Zadnja sprememba: mimoidoci 28.11.2023 08:53
[Endimion]
In ta pojav ni tako omejen.
Če se skupaj pohecava: Na vse moje leve prijatelje je Nataša Pirc Musar naredila blazen vtis. Ob tem, da jim je všečna in da jih vleče ima še oni šmek.
[mimoidoci]Kdor je funkcionalno pismen, je popolnoma razumel ta argument.
> [rx170]
> > [mimoidoci]
> > > [rx170]
> > > > Sam bi rekel, da je Logarjeva politična mama Janez Janša, njegov oče pa je morda pokojni Janez Drnovšek.
> > >
> > > O Janši ne gre izgubljati besed (kakovost njegovega vladanja smo doživeli tako med finančno krizo in epidemijo in rezultati so bili obakrat bedni), pod DRnovškom pa so vladali japiji, ki so botrovali tajkunizaciji, podiranju slovenske industrije itd.
> > >
> > > Tako da, Logar ne hvala. Gre za s pahorjanskimi elementi prežeto osebo, ki nima nobenih reallnih izkušenj razen iz politike
> > >
> > > Katastrofalen članek oziroma "endorsment" ali karkoli ta sestavek pač je. Za takšna skropucala res ne bi rad plačeval naročnine.
> >
> >
> > Pri tebi človek ceni, da argumentom nasprotovanja vedno sledi tudi predlog boljše politične alternative. Ker drugače bi bralec lahko pomislil, da si med onimi zmeneti, ki na volitvah zmorejo le glas proti in jim je pri tem popolnoma vseeno kateri novi obraz "endorsajo" z obkrožitvijo na volilnem lističu.
>
> Seveda ni na meni kreiranje političnih alternativ, pravico do svojega na argumentih utemeljenega mnenja pa seveda imam.
Da je Logar prežet z pahorjanskimi elementi je res strašansko močan argument proti Logarju, kjer bi bilo vsako dodatno pojasnilo kvečjemu begajoče.
Še dobro, da nisi "kreiral" politične alternative, ker bi se mi ostali kar v hlače od tako prepričljivih dejstev.
[rx170]Če bi bili vsi funkcionalno pismeni, bi tvoja prepričljivost dobila Nobelovo za književnost.
> [mimoidoci]
> > [rx170]
> > > [mimoidoci]
> > > > [rx170]
> > > > > Sam bi rekel, da je Logarjeva politična mama Janez Janša, njegov oče pa je morda pokojni Janez Drnovšek.
> > > >
> > > > O Janši ne gre izgubljati besed (kakovost njegovega vladanja smo doživeli tako med finančno krizo in epidemijo in rezultati so bili obakrat bedni), pod DRnovškom pa so vladali japiji, ki so botrovali tajkunizaciji, podiranju slovenske industrije itd.
> > > >
> > > > Tako da, Logar ne hvala. Gre za s pahorjanskimi elementi prežeto osebo, ki nima nobenih reallnih izkušenj razen iz politike
> > > >
> > > > Katastrofalen članek oziroma "endorsment" ali karkoli ta sestavek pač je. Za takšna skropucala res ne bi rad plačeval naročnine.
> > >
> > >
> > > Pri tebi človek ceni, da argumentom nasprotovanja vedno sledi tudi predlog boljše politične alternative. Ker drugače bi bralec lahko pomislil, da si med onimi zmeneti, ki na volitvah zmorejo le glas proti in jim je pri tem popolnoma vseeno kateri novi obraz "endorsajo" z obkrožitvijo na volilnem lističu.
> >
> > Seveda ni na meni kreiranje političnih alternativ, pravico do svojega na argumentih utemeljenega mnenja pa seveda imam.
>
> Da je Logar prežet z pahorjanskimi elementi je res strašansko močan argument proti Logarju, kjer bi bilo vsako dodatno pojasnilo kvečjemu begajoče.
>
> Še dobro, da nisi "kreiral" politične alternative, ker bi se mi ostali kar v hlače od tako prepričljivih dejstev.
Kdor je funkcionalno pismen, je popolnoma razumel ta argument.
Ti, ki si bolj razgledan, a si kje zasledil oz raziskoval ali še
kje obstaja tak fenomen novih obrazov, ki niso toliko novi oz. ali
obstaja kak izraz za to v politični teoriji?
To vajo lahko ponavljaš do nezavesti.
In ni nič čudnega v razvitih demokracijah. Ko izgubiš volitve, "prevzameš odgovornost" za poraz, in se umakneš. Lej VB. tam so zamenjali tri premjeje v manj kot dveh mesecih. in to kar znotraj stranke. Tam imajo volitve na 4 leta, vmes pa prejmjeja odstavlja in nastavlja kar vladajoča stranka.
Italja? 55 vlad v 75 letih. v povprečju menjava na eno leto in pol. Folk pa kar živi.
Te menjave niso nič takega. In če je komično gledat hiperprodukcijo novih obrazov na levi, je tragično gledati manjko novih obrazov na desni.
In še popravek. z "runkeljni" nisem mislil volilk in volilcev SDS. Mislil sem na ekipo, ki jo ima Janez okoli sebe. Ki je z nekaj izjemami, hudo uboga. Ljudje glasujejo kot glasujejo. Ni nelegitimnih ali nelegalnih razlogov. Vsi razlogi so veljavni.
Meni ni problem priznati, da je ta vlada, golobova, z naskokom najslabša vlada v zgodovini te države. Ti res ne vedo, kaj počno. Takoj druga najslabša je Pahorjeva, in tretja Janševa med Corono. A zadnji dve sta imeli nekaj malega lee-waya. Pahorjeva zato, ker smo takrat zgrmeli v recesijo, Janševa pa s Covidom. In obakrat bi se najbrž dalo vse skupaj bolje odpeljat. POnavljat pa ne moremo vaje, da bi rekli "ja če bi bil Lojze namest poldeta, bi blo pa vse drugače."
Pri politiki se vedno spomnim dialoga iz Serije "Yes Prime Minister".
Premje vpraša Sir Humpry-a:
"Mar nismo na oblasti zato, da izboljšamo življenje ljudi?"
Sir Humpry pa nazaj:
"Ah kje pa. Se vidi,m da ste sveži. Na oblasti smo zato, da ohranjamo stanje ravno toliko dobro, da bomo še enkrat izvoljeni..."
In ni nič čudnega v razvitih demokracijah. Ko izgubiš volitve, "prevzameš odgovornost" za poraz, in se umakneš. Lej VB. tam so zamenjali tri premjeje v manj kot dveh mesecih. in to kar znotraj stranke. Tam imajo volitve na 4 leta, vmes pa prejmjeja odstavlja in nastavlja kar vladajoča stranka.
Italja? 55 vlad v 75 letih. v povprečju menjava na eno leto in pol. Folk pa kar živi.
Te menjave niso nič takega. In če je komično gledat hiperprodukcijo novih obrazov na levi, je tragično gledati manjko novih obrazov na desni.
In še popravek. z "runkeljni" nisem mislil volilk in volilcev SDS. Mislil sem na ekipo, ki jo ima Janez okoli sebe. Ki je z nekaj izjemami, hudo uboga. Ljudje glasujejo kot glasujejo. Ni nelegitimnih ali nelegalnih razlogov. Vsi razlogi so veljavni.
Meni ni problem priznati, da je ta vlada, golobova, z naskokom najslabša vlada v zgodovini te države. Ti res ne vedo, kaj počno. Takoj druga najslabša je Pahorjeva, in tretja Janševa med Corono. A zadnji dve sta imeli nekaj malega lee-waya. Pahorjeva zato, ker smo takrat zgrmeli v recesijo, Janševa pa s Covidom. In obakrat bi se najbrž dalo vse skupaj bolje odpeljat. POnavljat pa ne moremo vaje, da bi rekli "ja če bi bil Lojze namest poldeta, bi blo pa vse drugače."
Pri politiki se vedno spomnim dialoga iz Serije "Yes Prime Minister".
Premje vpraša Sir Humpry-a:
"Mar nismo na oblasti zato, da izboljšamo življenje ljudi?"
Sir Humpry pa nazaj:
"Ah kje pa. Se vidi,m da ste sveži. Na oblasti smo zato, da ohranjamo stanje ravno toliko dobro, da bomo še enkrat izvoljeni..."
hehe... pa a veš, da ga res ima.
Ko je morala "žrebati" nove člane Programskega sveta RTV je mirno okurcala DZ in Goloba, da naj ji z zakonom ne nalagajo pristojnosti, ki so izven njenih ustavnih okvirjev.
Vučića je, v diplomatskem tonu seveda, na temo svobode govora okurcala kar na press konferenci. Sredi beograda.
In ko je bil protest za rojstva (nekakšen Anti-splav protest), pa so neke feministke šle to uzupirat s puljenjem zastavic, je Pirc Musarjeva eno od njih, ki je sedela v njenem "posvetovalnem odboru", zabrislaa vven iz posvetovalnega odbora. Ker, kar je storila mladenka, je bilo moralno zavrženo. Ne glede na to, a se s samo vsebino siceršnjega protesta strinjaš, ali ne.
Ne oglaša se pogosto, sploh ne na temo dnevne politike. A se oglasi, ko je to potrebno. Vmes gre še na rokometno ali odbojkarsko tekmo. clo na eno kegljanje je vmes šla. :)
Ni tisti "Stiff Suit", kot je bil Tuerk, ma ono priljudnost, hkrati pa svojo vlogo predsednice bistveno bolje razume kot Pahor. Neke formalne moči tako nima (kar je imho narobe, a ima brado v tem, da je bil nekoč Predsednik Kučan).
Ko je morala "žrebati" nove člane Programskega sveta RTV je mirno okurcala DZ in Goloba, da naj ji z zakonom ne nalagajo pristojnosti, ki so izven njenih ustavnih okvirjev.
Vučića je, v diplomatskem tonu seveda, na temo svobode govora okurcala kar na press konferenci. Sredi beograda.
In ko je bil protest za rojstva (nekakšen Anti-splav protest), pa so neke feministke šle to uzupirat s puljenjem zastavic, je Pirc Musarjeva eno od njih, ki je sedela v njenem "posvetovalnem odboru", zabrislaa vven iz posvetovalnega odbora. Ker, kar je storila mladenka, je bilo moralno zavrženo. Ne glede na to, a se s samo vsebino siceršnjega protesta strinjaš, ali ne.
Ne oglaša se pogosto, sploh ne na temo dnevne politike. A se oglasi, ko je to potrebno. Vmes gre še na rokometno ali odbojkarsko tekmo. clo na eno kegljanje je vmes šla. :)
Ni tisti "Stiff Suit", kot je bil Tuerk, ma ono priljudnost, hkrati pa svojo vlogo predsednice bistveno bolje razume kot Pahor. Neke formalne moči tako nima (kar je imho narobe, a ima brado v tem, da je bil nekoč Predsednik Kučan).
sporočil: 1.675
[Endimion]Meni se zdi, da s temi potezami ne more sprati s sebe pečata SDS, natančneje Janeza Janše. To ve tudi Frankl, sicer ne bi pisal hvalospevov o njem. On pač skozi njega vidi Janšo.
... skratka da s sebe spere SDS pečat bo preteklo nekaj časa. In to mora narediti, če naj računa na glasove leve sredine. Ali neke majhne sredine.
Edina realna opcija za Logarja bi bila, da bi prevzel SDS, odstranil Janšo in njegovo falango ter poskušal prepričati volivce, da bo od zdaj SDS drugačna stranka. Ampak z odstopom si je to možnost zapravil. Najverjetneje se bo pridružil množici Janševih bivših političnih sopotnikov na smetišču zgodovine.
Strani: 1 2