Strani: 1 2 3

hostamox sporočil: 8.460
[#3028763] 08.10.23 15:55 · odgovor na: mimoidoci (#3028757)
Odgovori   +    0
Zato pa nam je bog dal govor in to različen, ker s podobnim je baje problem... (Babilon).
0531Zavar sporočil: 2.054
[#3028764] 08.10.23 15:56 · odgovor na: hostamox (#3028714)
Odgovori   +    3
[hostamox]
Meje so večinoma v glavi. Eu kot taka je ziher nek vzorec za vnaprej, samo kot zgleda pred časom...
Pri tovrstnih projektih gre za t.i. "Blut und Boden" koncept, ki ga je zelo propagirala nacistična propaganda (najbrž tudi oni niso bili taprvi, ki so to pogruntali, gre za zelo staro ideologijo), kasneje pa so ga povzeli še mnogi, nazadnje, kar se spomnim, so propagirali koncept Srbi v post-YU vojnah in celo danes (vjekovna ognjšta srbskog naroda), skratka gre za zastarel koncept, kjer se samostojnost in suverenost enega naroda enači z lastništvom nad zemljo.. Zelo nevaren koncept , ki skoraj vedno pripelje do vojne.
Putin danes ta vzorec uporablja smao kot izgovor za dominacijo nad sosenjo državo...
boli njega patak za tistih par 100 km2 ozemlja in pravice tam živečih Rusov. Tukaj gre enostavno za imperialne ambicije (bolnega) posameznika, ki hoče pred smrt doseči večnost:
youtu.be/pz5AkS0sibM?t=137
[#3028765] 08.10.23 16:06 · odgovor na: najobj (#3028747)
Odgovori   +    0
Kot ti je že napisal drugi, malo težko opravicis svojo legitimnost, da ti ni do cele ukrajine, potem ko ti propade državni udar.
Aja pa da bi bil putin naiven, je rus in bivši kgbjevc.
Priznam, da imaš smisel za črni humor in ti povišam drugo cifro.
[#3028767] 08.10.23 16:12 · odgovor na: 0531Zavar (#3028764)
Odgovori   +    2
Pitaj boga, kaj si misli Putin, mogoče pa ne bi napadel ukrajine, če bi ukrajinci pokazali več strpnosti do tam živečih rusov.
0531Zavar sporočil: 2.054
[#3028768] 08.10.23 16:16 · odgovor na: hostamox (#3028767)
Odgovori   +    2
[hostamox]
Pitaj boga, kaj si misli Putin, mogoče pa ne bi napadel ukrajine, če bi ukrajinci pokazali več strpnosti do tam živečih rusov.
Sweet dreams :)
najobj sporočil: 32.631
[#3028777] 08.10.23 18:54 · odgovor na: mimoidoci (#3028757)
Odgovori   +    2
[mimoidoci]
> [najobj]
> > [mimoidoci]
> > > [najobj]
> > > > [hostamox]
> > > > > [najobj]
> > > >
> > > > > P.S.: mogoče na rdeče obarvani liveuamap.com/ od samega začetka vojne ozemeljsko praktično nespremenjeni karti nisi opazil, da z Ukrajinci večinsko poseljena Zahodna Ukrajina ozemljsko Ruse ne zanima.
>
> > > > Daj no ne seri, kot je napisal mimoidoči in kot pravi oni podžupan v članku.
> > > > Cilj invazije je bila tridnevna vojna in postavitev proruske vlade.
> > > ... čuj, ker večkrat prevarani in še vedno naivni Putin ni verjel, da bo NATO pakt - zaenkrat s svojimi vojaki menda še ni na terenu, oficirji pa so itak že - s svojim vedno bolj uničujočim orožjem neomejeno podprl z "demokratično" ukrajinizacijo en.wikipedia.org/wik...ucation%22 nacionalno iztrebljenje več kot 8 milijonske ruske manjšine nacifašističnega režima v Kijevu, je na začetku res bil maksimalistični cilj vzpostavitev marionetnega in Rusiji zelo naklonjenega režima v Kijevu, zdaj pa že zelo dolgo ne sanja več o celotni Ukrajini, ampak je Putinov minimalistični cilj zdaj zgolj v zadržanju z Rusi večinsko poseljenega rdeče obarvanega ozemlja ... khmm, in nove - če z ravnokar začeto vojno v Izraelu med Arabci in "demokratičnim" zahodom z WW3 itak ne bo vsega konec, bodo nove meje prej ali slej priznane - meje Rusije zavarovane s protitankovskimi ovirami in kilometere širokimi minskimi polji - zakaj bi se Rusi trudili z neprehodno trdnjavo, če ob osvajanju ostanka Ukrajine s svojo vojsko sami ne morejo preko nje - tako da samo z "demokratično" propagando napumpano budalo brez kančka lastne pameti lahko verjeme, da Putina zanima nova država Zahodna Ukrajina, kjer lokalno ukrajinsko prebivalstvo - že prej jih niso marali - zdaj Ruse sovražijo bolj kot samega hudiča, kaj šele da bi proti državam NATO pakta - drugih ni v bližini - Putin z vojsko šel kam dalje ... ja, je pa res, da se zaradi "demokratičnih" vojnih hujskačev, ki so sprovocirali nepotrebno in neželeno vojno - nekaj let je večkrat prevarani Putin "demokratični" zahod dobesedno prosil in moledoval, da ga poslušajo - proti Putinovi volji lahko zgodi še marsikaj, ker v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini brez "primernega" odgovora si Putin iztrebiti več kot 8 milijonov Rusov ne bo dovolil, ker takšnega etničnega čiščenja nobenemu ruskemu voditelju ne bo dovolilo 140 milijonov Rusov v Rusiji ... alzo, če skrajšam in končam v tvojem stilu, ne seri, ker enako kot mimoidoči nimaš pojma ...
> > Hehe, najprej je imel Putin maksimalistični cilj postaviti marionetno vlado, na koncu pa mimoidoči (ker je napisal točno to) nima pojma. Ti res ne opaziš, da si dezinformacija na dveh nogah? In eden najslabših in najmanj kredibilnih dopisnikov na ta forum.
> ... čuj, mimoidoči ... evo, ampak ti kot poosebljena informacija na dveh nogah si očitno pozabil, da si tukaj forum.finance.si/?m=...375&single v svojem prvem stavku napisal "Rusom kar prepustiti Donbas pomeni, da si dokončno izgubil tudi Krim ter dele Hersona in Zaporožja, da bodo jutri hoteli Transistrijo v Moldaviji, potem dele Baltskih držav, kamor so se v času SZ intenzivno priseljevali, tako kot v Donbas. Potem bodo širili Kaliningrad, dokončno olastninili Kurilske otoke, potem pa še mic po mic dele Kavkaza, pa Kazahstan, pa Tadžikistan", mimogrede pa si pozabil, da je med maksimalnim in minimalnim vsaj minimalna razlika ...
>
> P.S.: ko boš naslednjič spet prišel mimo, prej malo preveri, kaj si že napisal na totem forumu, ker imaš bolj slab spomin, če mene kaj vprašaš ...
Eh, kdor tebe razume..........
... OK, verjetno je moje modrovanje tam zgoraj res preveč zapleteno, da bi ga glih vsak na totem forumu razumel ... no, ampak tebe in tvoje enostavne in jasne besede - zdaj sem tvoje šloganje še boldal - pa bi moral razumeti vsak, ki razume slovensko in zna pogledat na zemljevid ...
[#3028779] 08.10.23 19:09 · odgovor na: 0531Zavar (#3028764)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 08.10.2023 19:12
[0531Zavar]
> [hostamox]
> Meje so večinoma v glavi. Eu kot taka je ziher nek vzorec za vnaprej, samo kot zgleda pred časom...
Pri tovrstnih projektih gre za t.i. "Blut und Boden" koncept, ki ga je zelo propagirala nacistična propaganda (najbrž tudi oni niso bili taprvi, ki so to pogruntali, gre za zelo staro ideologijo), kasneje pa so ga povzeli še mnogi, nazadnje, kar se spomnim, so propagirali koncept Srbi v post-YU vojnah in celo danes (vjekovna ognjšta srbskog naroda), skratka gre za zastarel koncept, kjer se samostojnost in suverenost enega naroda enači z lastništvom nad zemljo.. Zelo nevaren koncept , ki skoraj vedno pripelje do vojne.
Putin danes ta vzorec uporablja smao kot izgovor za dominacijo nad sosenjo državo...
boli njega patak za tistih par 100 km2 ozemlja in pravice tam živečih Rusov. Tukaj gre enostavno za imperialne ambicije (bolnega) posameznika, ki hoče pred smrt doseči večnost:
youtu.be/pz5AkS0sibM?t=137
... alzo, če jaz zdaj tebe prav razumem, ima mimoidoči prav, češ da bo Putin obnovil nekdanji sovjetski imperij z baltskimi članicami NATO pakta vred ...

P.S.: malo hecne so tvoje izjave o ruski manjšini - tudi Madžari so www.rtvslo.si/svet/e...rov/682627 ogroženi - ki ji je več kot osem milijonski z ukrajinizacijo grozilo "demokratično" iztrebljenje, ob tem pa mirno pozabiš na manjšine iz slovenske zgodovine in celo na aktualna dogajanja www.rtvslo.si/svsd/s...ezo/683595 s slovensko manjšino v Italiji in - trenutno je tam zatišje - Avstriji ... no, je pa res, da svojim "demokratičnim" gospodarjem poslušno slovensko politiko bolj zanima nekdanja sovjetska republika Ukrajina in po novem še Izrael, kot pa da bi slovensko politiko zanimala - najbolj hecno je www.rtvslo.si/svsd/m...uje/684077 da proruski diktator Orban za slovensko manjšino kar dobro skrbi - slovenska manjšina www.rtvslo.si/1920/p...ena/645329 v sosednji Italiji in Avstriji ...
[#3028781] 08.10.23 19:21 · odgovor na: hostamox (#3028765)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: najobj 08.10.2023 19:25
[hostamox]
Kot ti je že napisal drugi, malo težko opravicis svojo legitimnost, da ti ni do cele ukrajine, potem ko ti propade državni udar.
Aja pa da bi bil putin naiven, je rus in bivši kgbjevc.
Priznam, da imaš smisel za črni humor in ti povišam drugo cifro.
... eh, saj zato pa sem mimoidočemu napisal, da je med maksimalnim ciljem na začetku in minimalnim ciljem zdaj vsaj minimalna razlika ...

P.S.: življenje je dinamično in svet se spreminja, tako da se tudi Rusi in bivši KGB-jevci morajo prilagajat ... aja, zakaj tega forum.finance.si/?m=...745&single in predvsem tega forum.finance.si/?m=...133&single nisi nič komentiral, saj tista izjava ukrajinskega poveljnika - OK, res je prevedena v angleščino - ob prihodu v Bučo in moja primerjava s "pozabljivo" pričo iz angleške TV serijo Midsomer Murders ni tako zahtevna, da tega ne bi razumel ...
[#3028787] 08.10.23 20:06 · odgovor na: najobj (#3028781)
Odgovori   +    0
Aja, pozabil.
Ne vem, takrat so govorili tudi o tem, da so to storili ukrajinci.
Propaganda je močna na obeh straneh.
Nimam čustvene moči, da bi se šel poglabljat v to.
Vsekakor je možnost, čeprav majhna , da so ukrajinci delali kake čistke.
Kot pravim, nisem bral, niti ne nameravam,ker s tem ne rešiš ničesar.
Si pa nekaj pisal o molitvi, upam, da misliš resno in greš ta teden kaj v cerkev.
[#3028791] 08.10.23 20:51 · odgovor na: hostamox (#3028787)
Odgovori   +    1
Ko sem ravno zaključil z molitvijo.
Ker je debata o razlicnistih med ljudmi, kaj je res in kaj ne.
Priporocam v branje tale svetel zgled.
novice.svet24.si/cla...jihov-logo
mimoidoci sporočil: 6.275
[#3028793] 08.10.23 22:41 · odgovor na: najobj (#3028779)
Odgovori   +    3
[najobj]
> [0531Zavar]

... alzo, če jaz zdaj tebe prav razumem, ima mimoidoči prav, češ da bo Putin obnovil nekdanji sovjetski imperij z baltskimi članicami NATO pakta vred ...

ti pa se veseliš vsakega Iskanderja, ki v nakupovalnem centru odnese vsaj 40 ukrajinskih življenj in to v delih Ukrajine, ki Putina sploh ne zanimajo.
[#3028826] 09.10.23 12:58 · odgovor na: mimoidoci (#3028793)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: najobj 09.10.2023 13:02
[mimoidoci]
> [najobj]
> > [0531Zavar]
>
> ... alzo, če jaz zdaj tebe prav razumem, ima mimoidoči prav, češ da bo Putin obnovil nekdanji sovjetski imperij z baltskimi članicami NATO pakta vred ...
ti pa se veseliš vsakega Iskanderja, ki v nakupovalnem centru odnese vsaj 40 ukrajinskih življenj in to v delih Ukrajine, ki Putina sploh ne zanimajo.
... oh, joj ! ... čuj, in kaj zdaj pričakuješ, da ti bom odgovoril ? ...

P.S.: v delih Ukrajine, ki Putina sploh ne zanimajo, se že drugo leto vojne bolj ali manj nemoteno igra fuzbal www.flashscore.si/no...le/overall v vseh kategorijah skupaj z ženskami in mladinci vred, sezona ekipnih športov v dvoranah se letos še ni začela, Rusi pa so se že naveličali vedno znova zanikovati namerne napade na civiliste kot zdaj v majhni vasi nekaj kilometrov oddaljeni od fronte - BTW, glede na bližino so topovske granate ali droni bolj poceni - s 500 kilometrov dosega in nekaj milijonov evrov drago supersonično raketo Iskander čisto slučajno v času problemov Bidena s podporo Ukrajini v ameriškem kongresu, jaz pa nimam pojma in tudi ti ga nimaš, kaj je res in kaj ne ... no, glede na toti članek www.nytimes.com/2023...ticleShare pa zelo dvomim, da bodo Ukrajinci novinarjem NYT - nekaj se vendarle premika - spet dovolili neodvisano preiskavo kot čisto slučajno pred dnevi ob obisku Blinkena v Kijevu v istem trenutku Rusom pripisanega zločina v enako nepomembnem mestecu Kostiantynivka ... alzo, če skrajšam, ko boš enako kot zdaj s Putinovo obnovitijo nekdanjega sovjetskega imperija z baltskimi članicami NATO pakta vred spet totalno zabluzil, drugič ne premikaj tarče z blesavimi insinuacijami na moj račun, ampak preprosto idi mimo ...
[#3028839] 09.10.23 15:18 · odgovor na: najobj (#3028826)
Odgovori   +    3
[najobj]
> [mimoidoci]
> > [najobj]
> > > [0531Zavar]
> >
> > ... alzo, če jaz zdaj tebe prav razumem, ima mimoidoči prav, češ da bo Putin obnovil nekdanji sovjetski imperij z baltskimi članicami NATO pakta vred ...

> ti pa se veseliš vsakega Iskanderja, ki v nakupovalnem centru odnese vsaj 40 ukrajinskih življenj in to v delih Ukrajine, ki Putina sploh ne zanimajo.

... oh, joj ! ... čuj, in kaj zdaj pričakuješ, da ti bom odgovoril ? ...

P.S.: v delih Ukrajine, ki Putina sploh ne zanimajo, se že drugo leto vojne bolj ali manj nemoteno igra fuzbal www.flashscore.si/no...le/overall v vseh kategorijah skupaj z ženskami in mladinci vred, sezona ekipnih športov v dvoranah se letos še ni začela, Rusi pa so se že naveličali vedno znova zanikovati namerne napade na civiliste kot zdaj v majhni vasi nekaj kilometrov oddaljeni od fronte - BTW, glede na bližino so topovske granate ali droni bolj poceni - s 500 kilometrov dosega in nekaj milijonov evrov drago supersonično raketo Iskander čisto slučajno v času problemov Bidena s podporo Ukrajini v ameriškem kongresu, jaz pa nimam pojma in tudi ti ga nimaš, kaj je res in kaj ne ... no, glede na toti članek www.nytimes.com/2023...ticleShare pa zelo dvomim, da bodo Ukrajinci novinarjem NYT - nekaj se vendarle premika - spet dovolili neodvisano preiskavo kot čisto slučajno pred dnevi ob obisku Blinkena v Kijevu v istem trenutku Rusom pripisanega zločina v enako nepomembnem mestecu Kostiantynivka ... alzo, če skrajšam, ko boš enako kot zdaj s Putinovo obnovitijo nekdanjega sovjetskega imperija z baltskimi članicami NATO pakta vred spet totalno zabluzil, drugič ne premikaj tarče z blesavimi insinuacijami na moj račun, ampak preprosto idi mimo ...

Drugič moraš za uvod napisati še: "Dobrodošli v mojem svetu relativizacije"

Sem si ogledal tudi tole polinkano ukrajinsko ligo malo podrobneje, ker je zanimiva. Če jo ne bi ti tako veselo uporabljal pri svojem relativiziranju, si jo verjetno tudi jaz ne bi ogledal. Mimogrede tudi po You tubu sem pogledal. Kar sem opazil je, da jo igra tudi precej tujcev, samo za Oddeso npr. igrata tudi dva Slovenca. Zanimivo kljubovanje vojni, ki ga vi putinovi navijači slabo razumete. Si ti opazil pri tem kakšne varnostne faktorje, da ti ne nosim na pladnju vseh dejstev in da ne degradiram tvojega truda?

Kaj zdaj, verjameva v flashscore, ne verjameva pa desetisočem obvestil in posnetkov groze v Hrozi po vseh svetovnih medijih? Aha vidim tudi, da Rusi nimajo več časa za zanikanje take količine izmišljenih zločinov, ker so itak izmišljeni. Lepo je v tvojem svetu zanikanja resnice o barabijah moralno pohabljenega režima. In igranje fuzbala je živ dokaz, da so masakri po vsej Ukrajini (kamor pač pade) izmišljeno delo medijev razvitega sveta, al kako? Bolano.
[#3028840] 09.10.23 15:55 · odgovor na: mimoidoci (#3028839)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 09.10.2023 16:08
[mimoidoci]
> [najobj]
> > [mimoidoci]
> > > [najobj]
> > > > [0531Zavar]
> > >
> > > ... alzo, če jaz zdaj tebe prav razumem, ima mimoidoči prav, češ da bo Putin obnovil nekdanji sovjetski imperij z baltskimi članicami NATO pakta vred ...
>
> > ti pa se veseliš vsakega Iskanderja, ki v nakupovalnem centru odnese vsaj 40 ukrajinskih življenj in to v delih Ukrajine, ki Putina sploh ne zanimajo.
>
> ... oh, joj ! ... čuj, in kaj zdaj pričakuješ, da ti bom odgovoril ? ...
>
> P.S.: v delih Ukrajine, ki Putina sploh ne zanimajo, se že drugo leto vojne bolj ali manj nemoteno igra fuzbal www.flashscore.si/no...le/overall v vseh kategorijah skupaj z ženskami in mladinci vred, sezona ekipnih športov v dvoranah se letos še ni začela, Rusi pa so se že naveličali vedno znova zanikovati namerne napade na civiliste kot zdaj v majhni vasi nekaj kilometrov oddaljeni od fronte - BTW, glede na bližino so topovske granate ali droni bolj poceni - s 500 kilometrov dosega in nekaj milijonov evrov drago supersonično raketo Iskander čisto slučajno v času problemov Bidena s podporo Ukrajini v ameriškem kongresu, jaz pa nimam pojma in tudi ti ga nimaš, kaj je res in kaj ne ... no, glede na toti članek www.nytimes.com/2023...ticleShare pa zelo dvomim, da bodo Ukrajinci novinarjem NYT - nekaj se vendarle premika - spet dovolili neodvisano preiskavo kot čisto slučajno pred dnevi ob obisku Blinkena v Kijevu v istem trenutku Rusom pripisanega zločina v enako nepomembnem mestecu Kostiantynivka ... alzo, če skrajšam, ko boš enako kot zdaj s Putinovo obnovitijo nekdanjega sovjetskega imperija z baltskimi članicami NATO pakta vred spet totalno zabluzil, drugič ne premikaj tarče z blesavimi insinuacijami na moj račun, ampak preprosto idi mimo ...
Drugič moraš za uvod napisati še: "Dobrodošli v mojem svetu relativizacije"

Sem si ogledal tudi tole polinkano ukrajinsko ligo malo podrobneje, ker je zanimiva. Če jo ne bi ti tako veselo uporabljal pri svojem relativiziranju, si jo verjetno tudi jaz ne bi ogledal. Mimogrede tudi po You tubu sem pogledal. Kar sem opazil je, da jo igra tudi precej tujcev, samo za Oddeso npr. igrata tudi dva Slovenca. Zanimivo kljubovanje vojni, ki ga vi putinovi navijači slabo razumete. Si ti opazil pri tem kakšne varnostne faktorje, da ti ne nosim na pladnju vseh dejstev in da ne degradiram tvojega truda?

Kaj zdaj, verjameva v flashscore, ne verjameva pa desetisočem obvestil in posnetkov groze v Hrozi po vseh svetovnih medijih? Aha vidim tudi, da Rusi nimajo več časa za zanikanje take količine izmišljenih zločinov, ker so itak izmišljeni. Lepo je v tvojem svetu zanikanja resnice o barabijah moralno pohabljenega režima. In igranje fuzbala je živ dokaz, da so masakri po vsej Ukrajini (kamor pač pade) izmišljeno delo medijev razvitega sveta, al kako? Bolano.
... OK, ker zdaj že vem, da tebe novinarji NYT in njihove raziskave www.nytimes.com/2023...ticleShare ne zanimajo in ker vidim, da si se zagrel za posnetke groze v vasi Groza, še tole forum.finance.si/?m=...133&single komentiraj, sploh pa komentiraj izjavo poveljnika ukrajinske vojske "When leaving the city of Bucha in Kyiv region, the Russian troops mined civilian buildings and infrastructure." ob prihodu ukrajinske vojske v Bučo in dejstvo, da Ukrajinci sami na svoji uradni spletni strani www.ukrinform.net/ru...staff.html niso niti z eno samo samcato besedo omenili grozljivih prizorov - jaz bi na mestu poveljnika o grozljivih prizorih ukrajinsko in svetovno javnost obvestil najprej - ki so se jih dva dni kasneje kar naenkrat spomnili, in sicer da so ob prihodu v Bučo dobesedno hodili po truplih razmetanih na ulicah, ki so jih Rusi na sredi ulic najprej zvezali, jih sredi ulic mučili in potem sredi ulic ustrelili v tilnik ... khmm, kar sem jaz v svojem svetu relativizacije primerjal s "pozabljivo" pričo v legendarni TV seriji Midsomer Murders, ko bi po odkritju zločina naključni mimoidoči še dva dni mirno opravljal svoja vsakdanja opravila in se šele po dveh dneh spomnil, da mora o odkritem zločinu obvestiti policijo ...

P.S.: ker nisem pravnik, bi bilo zanimivo vedeti, če bi se zgoraj citirana izjava ukrajinskega poveljnika na kakšnem sodišču štela kot posredni dokaz za zločin ...
[#3028852] 09.10.23 18:17 · odgovor na: najobj (#3028840)
Odgovori   +    2
[najobj]
> [mimoidoci]
> > [najobj]
> > > [mimoidoci]
> > > > [najobj]
> > > > > [0531Zavar]
> > > >
> > > > ... alzo, če jaz zdaj tebe prav razumem, ima mimoidoči prav, češ da bo Putin obnovil nekdanji sovjetski imperij z baltskimi članicami NATO pakta vred ...
> >
> > > ti pa se veseliš vsakega Iskanderja, ki v nakupovalnem centru odnese vsaj 40 ukrajinskih življenj in to v delih Ukrajine, ki Putina sploh ne zanimajo.
> >
> > ... oh, joj ! ... čuj, in kaj zdaj pričakuješ, da ti bom odgovoril ? ...
> >
> > P.S.: v delih Ukrajine, ki Putina sploh ne zanimajo, se že drugo leto vojne bolj ali manj nemoteno igra fuzbal www.flashscore.si/no...le/overall v vseh kategorijah skupaj z ženskami in mladinci vred, sezona ekipnih športov v dvoranah se letos še ni začela, Rusi pa so se že naveličali vedno znova zanikovati namerne napade na civiliste kot zdaj v majhni vasi nekaj kilometrov oddaljeni od fronte - BTW, glede na bližino so topovske granate ali droni bolj poceni - s 500 kilometrov dosega in nekaj milijonov evrov drago supersonično raketo Iskander čisto slučajno v času problemov Bidena s podporo Ukrajini v ameriškem kongresu, jaz pa nimam pojma in tudi ti ga nimaš, kaj je res in kaj ne ... no, glede na toti članek www.nytimes.com/2023...ticleShare pa zelo dvomim, da bodo Ukrajinci novinarjem NYT - nekaj se vendarle premika - spet dovolili neodvisano preiskavo kot čisto slučajno pred dnevi ob obisku Blinkena v Kijevu v istem trenutku Rusom pripisanega zločina v enako nepomembnem mestecu Kostiantynivka ... alzo, če skrajšam, ko boš enako kot zdaj s Putinovo obnovitijo nekdanjega sovjetskega imperija z baltskimi članicami NATO pakta vred spet totalno zabluzil, drugič ne premikaj tarče z blesavimi insinuacijami na moj račun, ampak preprosto idi mimo ...

> Drugič moraš za uvod napisati še: "Dobrodošli v mojem svetu relativizacije"
>
> Sem si ogledal tudi tole polinkano ukrajinsko ligo malo podrobneje, ker je zanimiva. Če jo ne bi ti tako veselo uporabljal pri svojem relativiziranju, si jo verjetno tudi jaz ne bi ogledal. Mimogrede tudi po You tubu sem pogledal. Kar sem opazil je, da jo igra tudi precej tujcev, samo za Oddeso npr. igrata tudi dva Slovenca. Zanimivo kljubovanje vojni, ki ga vi putinovi navijači slabo razumete. Si ti opazil pri tem kakšne varnostne faktorje, da ti ne nosim na pladnju vseh dejstev in da ne degradiram tvojega truda?
>
> Kaj zdaj, verjameva v flashscore, ne verjameva pa desetisočem obvestil in posnetkov groze v Hrozi po vseh svetovnih medijih? Aha vidim tudi, da Rusi nimajo več časa za zanikanje take količine izmišljenih zločinov, ker so itak izmišljeni. Lepo je v tvojem svetu zanikanja resnice o barabijah moralno pohabljenega režima. In igranje fuzbala je živ dokaz, da so masakri po vsej Ukrajini (kamor pač pade) izmišljeno delo medijev razvitega sveta, al kako? Bolano.

... OK, ker zdaj že vem, da tebe novinarji NYT in njihove raziskave www.nytimes.com/2023...ticleShare ne zanimajo in ker vidim, da si se zagrel za posnetke groze v vasi Groza, še tole forum.finance.si/?m=...133&single komentiraj, sploh pa komentiraj izjavo poveljnika ukrajinske vojske "When leaving the city of Bucha in Kyiv region, the Russian troops mined civilian buildings and infrastructure." ob prihodu ukrajinske vojske v Bučo in dejstvo, da Ukrajinci sami na svoji uradni spletni strani www.ukrinform.net/ru...staff.html niso niti z eno samo samcato besedo omenili grozljivih prizorov - jaz bi na mestu poveljnika o grozljivih prizorih ukrajinsko in svetovno javnost obvestil najprej - ki so se jih dva dni kasneje kar naenkrat spomnili, in sicer da so ob prihodu v Bučo dobesedno hodili po truplih razmetanih na ulicah, ki so jih Rusi na sredi ulic najprej zvezali, jih sredi ulic mučili in potem sredi ulic ustrelili v tilnik ... khmm, kar sem jaz v svojem svetu relativizacije primerjal s "pozabljivo" pričo v legendarni TV seriji Midsomer Murders, ko bi po odkritju zločina naključni mimoidoči še dva dni mirno opravljal svoja vsakdanja opravila in se šele po dveh dneh spomnil, da mora o odkritem zločinu obvestiti policijo ...

P.S.: ker nisem pravnik, bi bilo zanimivo vedeti, če bi se zgoraj citirana izjava ukrajinskega poveljnika na kakšnem sodišču štela kot posredni dokaz za zločin ...

Ko boš razložil varnostne ukrepe Ukrajinske Premier lige se pa slišiva za nadaljnja komentiranja. Ne moreš ves čas glumit bolesnog majmuna, ki nekaj butastega zakuri, potem se pa izmika.
[#3028864] 09.10.23 20:27 · odgovor na: mimoidoci (#3028852)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 09.10.2023 20:33
> > Drugič moraš za uvod napisati še: "Dobrodošli v mojem svetu relativizacije"
> >
> > Sem si ogledal tudi tole polinkano ukrajinsko ligo malo podrobneje, ker je zanimiva. Če jo ne bi ti tako veselo uporabljal pri svojem relativiziranju, si jo verjetno tudi jaz ne bi ogledal. Mimogrede tudi po You tubu sem pogledal. Kar sem opazil je, da jo igra tudi precej tujcev, samo za Oddeso npr. igrata tudi dva Slovenca. Zanimivo kljubovanje vojni, ki ga vi putinovi navijači slabo razumete. Si ti opazil pri tem kakšne varnostne faktorje, da ti ne nosim na pladnju vseh dejstev in da ne degradiram tvojega truda?
> >
> > Kaj zdaj, verjameva v flashscore, ne verjameva pa desetisočem obvestil in posnetkov groze v Hrozi po vseh svetovnih medijih? Aha vidim tudi, da Rusi nimajo več časa za zanikanje take količine izmišljenih zločinov, ker so itak izmišljeni. Lepo je v tvojem svetu zanikanja resnice o barabijah moralno pohabljenega režima. In igranje fuzbala je živ dokaz, da so masakri po vsej Ukrajini (kamor pač pade) izmišljeno delo medijev razvitega sveta, al kako? Bolano.
> ... OK, ker zdaj že vem, da tebe novinarji NYT in njihove raziskave www.nytimes.com/2023...ticleShare ne zanimajo in ker vidim, da si se zagrel za posnetke groze v vasi Groza, še tole forum.finance.si/?m=...133&single komentiraj, sploh pa komentiraj izjavo poveljnika ukrajinske vojske "When leaving the city of Bucha in Kyiv region, the Russian troops mined civilian buildings and infrastructure." ob prihodu ukrajinske vojske v Bučo in dejstvo, da Ukrajinci sami na svoji uradni spletni strani www.ukrinform.net/ru...staff.html niso niti z eno samo samcato besedo omenili grozljivih prizorov - jaz bi na mestu poveljnika o grozljivih prizorih ukrajinsko in svetovno javnost obvestil najprej - ki so se jih dva dni kasneje kar naenkrat spomnili, in sicer da so ob prihodu v Bučo dobesedno hodili po truplih razmetanih na ulicah, ki so jih Rusi na sredi ulic najprej zvezali, jih sredi ulic mučili in potem sredi ulic ustrelili v tilnik ... khmm, kar sem jaz v svojem svetu relativizacije primerjal s "pozabljivo" pričo v legendarni TV seriji Midsomer Murders, ko bi po odkritju zločina naključni mimoidoči še dva dni mirno opravljal svoja vsakdanja opravila in se šele po dveh dneh spomnil, da mora o odkritem zločinu obvestiti policijo ...
>
> P.S.: ker nisem pravnik, bi bilo zanimivo vedeti, če bi se zgoraj citirana izjava ukrajinskega poveljnika na kakšnem sodišču štela kot posredni dokaz za zločin ...
Ko boš razložil varnostne ukrepe Ukrajinske Premier lige se pa slišiva za nadaljnja komentiranja. Ne moreš ves čas glumit bolesnog majmuna, ki nekaj butastega zakuri, potem se pa izmika.
... OK, če pozabim na s tabo res nepozabno korektno dopisovanje o absolutno in v primerjavi z angloameričani tudi relativno grozljivem številu sovjetskih (= ne samo ruskih) žrtev v zmagi proti nacizmu, je pač lahko preverljivo dejstvo - ravnokar sem preveril - da sem z vpletanjem lahko preverljivih dejstev o razlogih za rusko vojno proti nacifašističnemu režimu iz Kijeva ogenj z butasto debato s tabo zakuril jaz, ti pa si ogenj "pogasil" s svojim šloganjem "Rusom kar prepustiti Donbas pomeni, da si dokončno izgubil tudi Krim ter dele Hersona in Zaporožja, da bodo jutri hoteli Transistrijo v Moldaviji, potem dele Baltskih držav, kamor so se v času SZ intenzivno priseljevali, tako kot v Donbas. Potem bodo širili Kaliningrad, dokončno olastninili Kurilske otoke, potem pa še mic po mic dele Kavkaza, pa Kazahstan, pa Tadžikistan" , češ da bo Putin z začetkom v Ukrajini obnovil nekdanji sovjetski imperij z baltskimi članicami NATO pakta vred, mimogrede pa si za večji ogenj vrgel še kakšen 3 milijone evrov dragi supersonični Iskander na nekaj kilometrov oddaljeno vas in hkrati priročno pozabil na ameriške novinarje iz NY Times ...

P.S.: nimam pojma, kakšni so varnostni ukrepi Ukrajinske Premier lige - ne pozabi na vse ostale članske lige z mladinci in ženskami vred - in nimam pojma, kje in kako bi jih zguglal, vsekakor pa so fuzbalski stadioni lahke tarče iz zraka, če bi si krvoločni Rusi res tako želeli pobijat nedolžne civiliste - BTW, ne poznam statistike, ampak imam občutek, da se Rusi razen za vsako vojno normalnim kolateralnim izogibajo žrtvam med civilisti - kot mi že tri dni hočeš dopovedat ti ... aja, če si zadovoljen z mojim pojasnilom, se že veselim tvojega komentarja izjave poveljnika ukrajinske vojske "When leaving the city of Bucha in Kyiv region, the Russian troops mined civilian buildings and infrastructure." ob prihodu ukrajinske vojske v Bučo ob lahko preverljivem dejstvu, da Ukrajinci sami na svoji uradni spletni strani www.ukrinform.net/ru...staff.html niso niti z eno samo samcato besedo omenili grozljivih prizorov - jaz bi na mestu poveljnika o grozljivih prizorih ukrajinsko in svetovno javnost obvestil najprej - ki so se jih kar naenkrat spomnili dva dni kasneje ... no, če pa nisi zadovoljen z mojim pojasnilom, zakaj nimam pojma, kakšni so varnostni ukrepi za fuzbal v vseh ukrajinskih ligah, pa lahko samo zavzdihnem in rečem moj standardni ... eh, jebiga ...

Strani: 1 2 3