Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Na Poljskem poziv, naj se razišče, ali obstaja podlaga za izročitev ukrajinskega nacista, ki so se mu poklonili v kanadskem parlamentu
[hostamox]... eh, ker se je mimoidoči ziher zelo matral z branjem totega forum.finance.si/?m=...31#3028331 teksta, preden mi ga je zlobnež nalimal - po njegovem bi enako kot on moral tudi jaz trpeti zaradi branja do konca nalimanega članka - bi mu ti lahko pomagal s sliko 22 od 35, da se - dokler pride do tiste Judom v nacistični Nemčiji podobne prečrtane svinje v barvah ruske zastave, lahko mimoidoči od muke prej obupa - z branjem celega članka revež ne bo matral še enkrat ...
Zakaj pa je putin po tvoje sploh napadel Ukrajino?
Vseeno ni več tako mlad, da bi zdržal neko dolgo vojno, ali je bil napad le del širjenja ruskega vpliva, kazanje moči?
Kaj pa meniš o ukrajinskem nacionalizmu in o odkritem sovraštvu do vsega kar je rusko?
www.finance.si/manag.../a/8955844
Tule en del opisuje tudi to.
P.S.: just couldn't resist ...
Tudi njegov zapis ima rep in glavo in ga je brez problema brat in mu sledit.
Kar je pri tvojih včasih težko:).
[hostamox]
Zakaj pa je putin po tvoje sploh napadel Ukrajino?
Vseeno ni več tako mlad, da bi zdržal neko dolgo vojno, ali je bil napad le del širjenja ruskega vpliva, kazanje moči?
Kaj pa meniš o ukrajinskem nacionalizmu in o odkritem sovraštvu do vsega kar je rusko?
www.finance.si/manag.../a/8955844
Tule en del opisuje tudi to.
Zato, ker je dejansko mislil, da bo to lahko in hitro opravljeno delo. Trije dnevi niso neka dolga vojna. To je bilo mišljeno tako, kot da si za 70. rojstni dan zaželiš darilo, potem tri dni praznuješ in hop, po koncu žurke imaš že postavljeno marionetno vlado v Kijevu. Po vzoru na zavzetje Krima. Saj kaj drugega v dobrih dvajsetih letih svoje vladavine ni mogel pokazati.
Če bi ga žulili zgolj Rusi iz Donbasa, kot zmotno misli zaslepljeni kolega najobjestnejši (tudi tebe je že skoraj prepričal o nacifašistih, ki pa so predvsem ruskega izvora; glej moj prejšnji prispevek), ne bi glavne kolone usmeril iz Belorusije na Kijev, ne bi obkoljeval skoraj celotne Ukrajine in ne bi s prvo raketo štartal ravno na Ivano-Frankivsk.
Ukrajinsko sovraštvo do Rusov traja vsaj od 1937. Zakaj je tako, lahko preveriš sam. Pri tem upoštevaj še to, da do 24.2.2022 niso ravno vsi Ukrajinci sovražili Rusov, ampak tako kot vedno le nekateri, ki niso imeli česa drugega pametnejšega početi v življenju. Po tem datumu se pa o Ukrajinskem sovraštvu in njegovih vzrokih pogovarjajo le še miselno prikrajšani.
Dalj ko bo vojna trajala,dalj bo šlo to sovraštvo, podobno kot pri nas in po balkanu.
Scenarij, da se rusom prepusti Donbas, ukrajinci pa dobe možnost vkljucitve v Eu, bi moral bit sprejemljiv za obe strani.
[hostamox]
Po moje so budale na obeh straneh, trpijo pa tisti, ki bojo to sovraštvo prenašali naprej.
Dalj ko bo vojna trajala,dalj bo šlo to sovraštvo, podobno kot pri nas in po balkanu.
Scenarij, da se rusom prepusti Donbas, ukrajinci pa dobe možnost vkljucitve v Eu, bi moral bit sprejemljiv za obe strani.
Rusom kar prepustiti Donbas pomeni, da si dokončno izgubil tudi Krim ter dele Hersona in Zaporožja, da bodo jutri hoteli Transistrijo v Moldaviji, potem dele Baltskih držav, kamor so se v času SZ intenzivno priseljevali, tako kot v Donbas. Potem bodo širili Kaliningrad, dokončno olastninili Kurilske otoke, potem pa še mic po mic dele Kavkaza, pa Kazahstan, pa Tadžikistan, ...... pa vse do gabaritov bivše Sovjetske zveze. S tem, da v celotni Rusiji ni enega dostojnega naselja ali ene dostojne ulice z urejenim pločnikom izven Moskve, St.Petersburga ali Sočija. In da še za tisto kar že imajo, ni ne denarja ne ljudi, ki bi za to skrbeli.
Če poslušaš ta glavne ruske TV programe in npr. Solovyeva, pa Skabeyevo in Simonyanovo poteka Rusija preko Varšave in Berlina vse do Pariza, s tem da za London še niso povsem enotni ali je njihov ali angleški. Tovariš s tega foruma, katerega nick se začne na n pa še ni objavil prispevka, ne da bi izpustil omembo nacifašističnega kijevskega režima. Ko bi vsaj rusko TV kdaj pogledal. Še dobro, da sem štartal z naročnino, preden bo vse zastrupil s svojo propagando, hehe.
Pa še nekaj. Ukrajinci so Rusom v zameno za mir in suverenost nad celotnim ozemljem (Krim included) že pred desetletji izročili vse jedrsko orožje. In kaj imajo od tega danes?
[hostamox]... čuj, samo ena pripomba mimogrede, ker namreč tisti "njegov" zapis ni njegov, ampak ga je mimoidoči preprosto prepisal od nekega zelo (pro)zahodnega opazovalca, ki nima česa drugega pametnejšega početi v življenju, kot se ukvarjati z roftarsko psihoanalizo ruskega naroda in me res zanima, če bo mimoidoči povedal ime avtorja in ime medija, ki je članek objavil ... no, ampak ker se mimoidoči vztrajno izogiba konkretnim odgovorom na konkretna vprašanja o konkretnih dejstvih, zelo dvomim, da namesto šloganja o Putinovih namenih in roftarski psihoanalizi ruskega naroda - noben mu z dejstvi ne more oporekat - in da bi poleg poteptanih obljub neširitvi NATO pakta justicenow.de/wp-con..._new-1.jpg po ruski prostovoljni samorazpustitvi SZ mogoče mimoidoči malo razmislil o vzrokih za z dolga leta pripravljanim in s 5 milijardami dolarjev www.youtube.com/watc...y0y-JUsPTU plačanim državnim udarom - to je bil začetek - in po poteptanih podpisanih sporazumih v Minsku z izsiljeno vojno v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini, ki jih z "demokratično" propagando ne more spremeniti noben iz preprostega razloga, ker so se pač že zgodila ...
Nič ne bo narobe, če mimoidoči prebere cel članek. Mislim, da ima dovolj kapacitete in koncentracije, da zdrži do konca :), v relativno kratkem času :).
Tudi njegov zapis ima rep in glavo in ga je brez problema brat in mu sledit.
Kar je pri tvojih včasih težko:).
P.S.: verjetno ti je jasno, zakaj se na totem forumu ponavljam, zato se bom v prihodnje kakršnikoli debati z mimoidočim probal - če mi bo uspelo - čimbolj izogibat, ker ima iz meni neznanih razlogov - na psihoanalizo se ne spoznam - od mojega prvega posta naprej takorekoč apriori drugačno mnenje o vsem - po spominu je rock glasba www.youtube.com/watc...IVe-rZBcm4 edina stvar, o kateri se je v 15 letih občasnega dopisovanja forum.finance.si/?m=...le&replies mimoidoči strinjal z mano - in res nima smisla, da bi ga za moj okus malo preveč vase zagledanega celo zgolj z navajanjem preverljivih dejstev o vojni v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini probal prepričati o čem drugem ...
In ali si ukrajinci sploh zaslužijo svojo državo v teh gabaritih?
Ne poznam toliko zgodovine sem pa v zadnjih 10 letih parkrat slišal, da je v ukrajini na pol vojno stanje in da gre stanje iz slabega na slabše.
Slovenci na Koroškem so glasovali za Avstrijo.
Kosovarji za Kosovo.
Če si prebivalstvo tako močno želi pod Rusijo naj naredijo referendum.
Glede na najobjestnejsega zemljevid, rusko vplivno obmocje lepo sega do transnistrije.
Mogoče je za ljudi bolje da imajo močnega enega diktatorja, kot pa lokalne serife?
Če imamo fobijo pred rusi, bomo morali tudi sami v ukrajino, ker kot praviš drugače bojo rusi prišli k nam
Zato, ker je dejansko mislil, da bo to lahko in hitro opravljeno delo. Trije dnevi niso neka dolga vojna....trije dnevi so zrasli na Milleyevem zelniku in jih nafo&co scena neumorno ponavlja kot da so na ruskem. putinov (debilni - dobrih 100k vs 600k) blitzkrieg je po svoje deloval, sprozila so se pogajanja v turciji, ki jih je miniral BoJo, rusi pa so se (tudi precej tepeni) zaceli umikati iz okolice kijeva....
Ukrajinsko sovraštvo do Rusov traja vsaj od 1937. Zakaj je tako, lahko preveriš sam. Pri tem upoštevaj še to, da do 24.2.2022 niso ravno vsi Ukrajinci sovražili Rusov, ampak tako kot vedno le nekateri, ki niso imeli česa drugega pametnejšega početi v življenju. Po tem datumu se pa o Ukrajinskem sovraštvu in njegovih vzrokih pogovarjajo le še miselno prikrajšani.mislis ukrajinsko sovrastvo do sovjetov, ki jih je takrat vodil gruzinec in so bili ukrajinci po delezu umrnih v gladomoru (10%) recimo precej za kazakhstanom (38%), vmes so se neke ruske republike, ampak trpljenje je izkljucno v domeni kijeva? ukrajinsko sovrastvo so po drugi strani v namene destabilizacije sovjetske zveze kot sovraznika st. 1 toplo gojili amerikanci od petdesetih naprej (www.cia.gov/readingr..._0113.pdf) pa vse do viktorijinih piskotkov na majdanu, naprej jim niti ni bilo treba, je zadosti inercije (ceprav so vmes razni Grahami hodili bodrit protiteroristicno operacijo v donbasu).
Rusom kar prepustiti Donbas pomeni, da si dokončno izgubil tudi Krim ter dele Hersona in Zaporožja, da bodo jutri hoteli Transistrijo v Moldaviji, potem dele Baltskih držav, kamor so se v času SZ intenzivno priseljevali, tako kot v Donbas. Potem bodo širili Kaliningrad, dokončno olastninili Kurilske otoke, potem pa še mic po mic dele Kavkaza, pa Kazahstan, pa Tadžikistan, ...... pa vse do gabaritov bivše Sovjetske zveze. S tem, da v celotni Rusiji ni enega dostojnega naselja ali ene dostojne ulice z urejenim pločnikom izven Moskve, St.Petersburga ali Sočija. In da še za tisto kar že imajo, ni ne denarja ne ljudi, ki bi za to skrbeli. Pa še nekaj. Ukrajinci so Rusom v zameno za mir in suverenost nad celotnim ozemljem (Krim included) že pred desetletji izročili vse jedrsko orožje. In kaj imajo od tega danes?krim je za ukrajino cao, itak jim je bil 1957 (prej je bil 170 let ruski) podarjen v dobri veri v skupno drzavo in da se malo pomirijo od gladomora. ostalo so tvoje insinuacije (srbija do tokia), kot recimo moje: ameri si lahko mornarisko bazo v sevastopolu obrisejo pod nosom. kam v smislu krima pelje majdan in pozig ruskih demonstrantov v odessi so rusi zadosti zgodaj opazili in zasedba je bila po svoje razumljiva, v takih razmerah pade tudi mednarodno pravo (ce so v podobni vlogi ameri, pade veckrat videno se neznosno bolj lahkotno).
namesto, da smo poslali norega borisa minirat pogajanja, smo dobili besno oborozevanje rusije (ki je dobila na racun gomile mrtvih ukrajincev precej po picki) in s propagando napumpano mladino, ki jo bo vedno lazje pregovarjati v vpoklic, da ostalih geopoliticnih strelov v koleno (samo zato, da rusija dobi po mezincu) ne nastevam. zda se pocasi umirjajo (hvalabogu) in v blatu ostaja mazohisticna EU brez gat (kar je bil najbrz en izmed ZDA motenih ciljev) ter se vedno precej napaljena UK...
Nimam pojma. Mi je pa dobrodošlo njegovo mnenje.Kot vsako drugo, ki ima nek smisel.
Kolega, ki gosti nekaj mladih ukrajincev, pravi, da moraš za izhod iz države plačat in da obstajajo posebna podjetja, ki lovijo tiste, ki dobijo poziv.
To mi ne deluje niti malo drzavotvorno temveč zelo avtoritarno.
[hostamox]... ja, ampak to ne rabiš meni govoriti, temveč moraš to mimoidočemu povedat - itak verjetno malo špega - ker on trdi, da je Ukrajina demokratična država, Rusija pa je diktatura ...
Mimoidočega precej dolgo ni bilo tle, tako da je imel ogromno časa za študij. Mogoče ga take stvari zanimajo bolj detaljno.
Nimam pojma. Mi je pa dobrodošlo njegovo mnenje.Kot vsako drugo, ki ima nek smisel.
Kolega, ki gosti nekaj mladih ukrajincev, pravi, da moraš za izhod iz države plačat in da obstajajo posebna podjetja, ki lovijo tiste, ki dobijo poziv.
To mi ne deluje niti malo drzavotvorno temveč zelo avtoritarno.
P.S.: sam nimam problemov z drugače mislečimi in sem vesel drugačnih mnenj od svojega, tako da sem se včasih z mimoidočim z veseljem bockal - drugačno mnenje ima o vsem - na totem forumu ... no, kar pa se Ukrajine tiče, pa zaradi dobesedno norih obtožb "demokratične" propagande o "morilcu" Putinu - spomni se tistega skoraj umorjenega Skripala z najbolj smrtonosnim najbolj ruskim strupom novičokom, ki so ga Rusi hoteli umoriti - s šusom v glavo iz pištole ne bi šlo - z najbolj strupenim ruskim strupom v Angliji, potem ko so ga zaradi špijoniranja prej imeli 10 let zaprtega v Rusiji - dogajanje precej podrobno spremljam in sem na totem forumu - ja, tudi našemu mimoidočemu rusofobu, ko je prišel mimo - napisal cel kup postov takorekoč od prvega dne po državnem udaru, ko sta Victoria "Fuck the EU" Nuland in ameriški veleposlanik Geoffrey Pyatt kar v telefonskem pogovoru - Rusi so pogovor poslušali in objavili - določila ukrajinsko vlado, tako da bi tole forum.finance.si/?m=...275&single iz leta 2014 in tole forum.finance.si/?m=...012&single iz leta 2017 bi bilo dosti bolj zanimivo, če vsi nalimani za "demokratični" zahod obremenilni posnetki na Youtube ne bi bili pobrisani ... khmm, da zdaj ne govorim o tem, kako so samostojni in suvereni Ukrajinci zaradi iz Amerike uvoženih forum.finance.si/?m=...298&single gruzijskih "švilijev" z ameriškim državljanstvom za člana "ukrajinske" vlade morali čez noč spremeniti zakon, da so mu 1 (en) dan pred imenovanjem v vlado - tisti ameriško-gruzijsko-ukrajinski zdaj v Ameriki upokojeni politik Sakašvili je res nekaj posebnega - lahko podelili še ukrajinsko državljanstvo ... eh, kje so dobri stari cajti, ko si na Youtube še lahko pogledal posnetke o ameriški vladi z ukrajinskimi državljani v Kijevu ...
Je njegova diktatura mehkejša kot npr v S koreji, je pa vseeno samodržec z vsemi posledicami za ljudstvo.
Koliko je zahod še demokratičen in koliko je v rokah interesnih skupin, pa je vprašanje.
Čeprav tudi to je demokracija, da ti dajo na voljo rdečo ali modro tableto...
Po tem kako so karantanci ustolicevali kneze, smo bili že precej demokraticni, pa smo to potlej spet izgubili.
Putin je pred 24.2.22 prosil 6 mesecev Zahod in Kijev, da implementira Sporazum Minsk 2. Tega niso hoteli, Kijev je odstopil od tega 10 dni pred vojno...
.... nato so bila pogajanja med Kijevom in Moskvo marca in aprila 2022, dogovorijo se in potem zaradi miniranja Londona (deloma Washingtona) Kijev odstopi od zaljučkov pogajanj.
Meni se zdi jasno, kdo drži fige v žepu. Če pa ti iz teh faktov sklepaš na namere Moskve, da bi jih po podpisu kakršnihkoli sporazumov le te kršila in šla osvajati Poljsko...
... žal, tako stališče nima nobene realne podlage. Vsaj za sedaj ne. Ali pa imaš glede na druge podtone precej antiruske emocije... a to je tvoj problem.
Realni ljudje spoštujemo sporazume in sem prepričan, da kdor je pripravljen nanje v mednarodnem prostoru, ko bi bila botra Sporazumu USA in UK, bi se ga Rusi držali.
Simple as that. Ostala navajanja ne koristijo osnovni rdeči niti zgodbe.
Seveda Pridnestrje ostaja geopolitčni problem, Kaliningrad pa ne, razen kolikor ga Zahodnjaki blokirajo. Zakaj pa bi ga? No, to vprašaj Zahodnjake.
[hostamox]... OK, če zdaj pozabim na zgoraj opisano novo ameriško zvezno državo Ukrajino - to je bila poanta mojega posta - čisto vsaka smrt v Rusiji verjetno ni Putinovo delo ... no, ampak ni moj namen opravičevati trde roke Putina, temveč hočem povedat, da več kot očitno upload.wikimedia.org...C_2013.jpg diktatorski "morilec" Putin še leta 2012 na "demokratičnem" zahodu ni motil nobenega, dokler se - tisti nobenemu škodljiv niti koristen skoraj umorjeni penzionist Skripal sredi Anglije z najbolj strupenim zaprmejduš smrtonosnim ruskim strupom novičokom je samo ena izmed norosti "demokratičnih" rusofobov - z absurdnimi obtožbami propagandistična "ofenziva" ne samo proti Putinu ampak proti Rusiji ni začela ...
Da putin ni diktator in da ljudje sami padajo na sekire ne bi.
Je njegova diktatura mehkejša kot npr v S koreji, je pa vseeno samodržec z vsemi posledicami za ljudstvo.
Koliko je zahod še demokratičen in koliko je v rokah interesnih skupin, pa je vprašanje.
Čeprav tudi to je demokracija, da ti dajo na voljo rdečo ali modro tableto...
Po tem kako so karantanci ustolicevali kneze, smo bili že precej demokraticni, pa smo to potlej spet izgubili.
P.S.: moje zanimanje za Rusijo se je začelo, ko sem bil kot športni navdušenec - izven "common knowledge" me niti zgodovina niti politika ni preveč zanimala - zgrožen nad dobesednim izživljanjem ameriških plačancev od "demokratičnega" zahoda kontrolirane protidopinške organizacije WADA - njihovi "dokazi" so večinoma bili pričevanja za drag denar podkupljenih v Ameriko prebeglih nekdanjih ruskih športnih funkcionarjev - z absurdnimi obtožbami o dopingu ruskih športnikov, z njihovo diskvalifikacijo kar počez in posledično s prepovedjo državnih simbolov ob nastopanju vseh preostalih ruskih športnikov ... khmm, in ko so na vseh svetovnih športnih tekmovanjih - o medijski pokritosti le-teh ne rabim govoriti - Rusi morali 10 let trpeti poniževanje brez ruske zastave - Slovenci se pizdimo, ko polpismeni organizatorji slovensko zastavo včasih zamenjajo za slovaško - in ruske himne ob osvojenih medaljah vse do razen tenisa - ATP in WTA sta privatni organizaciji - sedanje kompletne izključitve iz vseh tekmovanj - le kako "zmagovalno" se počutijo aktualni "svetovni" prvaki brez sodelovanja vrhunskih športnikov Rusov - športne velesile Rusije ...
[hostamox]Se strinjam, ampak samo kot temporary solution, da se čimpšrej konča vojna.
Po moje so budale na obeh straneh, trpijo pa tisti, ki bojo to sovraštvo prenašali naprej.
Kasneje pa sledi desetletje ali več dolg diplomatski boj, da se aneksirana ozemlja na miren način spet pridružijo nazaj Ukrajini in EU, v zameno za ukinitev sankcij Rusiji in povrnitev te države v civiliziran svet.
Če je vedel, da je tip naci in ga je kljub temu vabil v kanadski parlament, to pomeni, da Zelenski ni več pri zdravi pameti, ker je Rusom dal legitimnost za okupacijo Ukrajine. Če ni vedel, bi se moral takoj opravičiti in zagotoviti trdno proti-nacistično in demokratično držo Ukrajine, ter pravičen boj za samostojnost proti ruski genocidni okupaciji.
[0531Zavar]... čuj, nacifašistični glumac iz Kijeva za "demokratični" zahod ne more narobe narediti nič, ker karkoli naredi - nasprotno kot sicer je bil po Kanadi tiho kot rit in razen sprenevedanja Justina tudi "demokratični" zahod je bil tiho kot rit - ne naredi v svojem imenu, ampak naredi s privolitvijo in torej v imenu "demokratičnega" zahoda ... khmm, in ko v svojo večvrednost prepričani psihopati enako kot včasih arijska rasa v Nemčiji www.youtube.com/watc...DuHXTG3uyY danes prepričani, da s "Tomorrow belongs to me" prihodnost sveta pripada samo njim, ampak so se z "Endlösung der Rusenfrage" enako kot Hitler z napadom na Ruse hudo zajebali, tako da bodo na svoji poti v svojo prihodnost Kitajci pred "demokratičnim" zahodom imeli mir ...
Tole je flop Zelenskega in poden od komuniciranja z javnostjo.
Če je vedel, da je tip naci in ga je kljub temu vabil v kanadski parlament, to pomeni, da Zelenski ni več pri zdravi pameti, ker je Rusom dal legitimnost za okupacijo Ukrajine. Če ni vedel, bi se moral takoj opravičiti in zagotoviti trdno proti-nacistično in demokratično držo Ukrajine, ter pravičen boj za samostojnost proti ruski genocidni okupaciji.
P.S.: mogoče na rdeče obarvani liveuamap.com/ od samega začetka vojne ozemeljsko praktično nespremenjeni karti nisi opazil, da z Ukrajinci večinsko poseljena Zahodna Ukrajina ozemljsko Ruse ne zanima, tako da če so Rusi "okupirali" z Rusi večinsko poseljeno nekdanjo sovjetsko republiko Ukrajine, potem smo z enakimi(!) merili merjeno tudi Slovenci "okupirali" s Slovenci večinsko poseljeno ozemlje nekdanje SFRJ, da zdaj o ne govorim o hrvaški "okupaciji" s Hrvati niti približno tako večinsko poseljenost ozemlja nekdanje SFRJ ... aja, o "demokratični" ukrajinizaciji en.wikipedia.org/wik...ucation%22 v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini pred vojno več kot 8 milijonske ruske manjšine pa mogoče kdaj drugič, če do zdaj povedano še ni bilo dovolj ...
[najobj]
P.S.: mogoče na rdeče obarvani liveuamap.com/ od samega začetka vojne ozemeljsko praktično nespremenjeni karti nisi opazil, da z Ukrajinci večinsko poseljena Zahodna Ukrajina ozemljsko Ruse ne zanima.
Daj no ne seri, kot je napisal mimoidoči in kot pravi oni podžupan v članku.
Cilj invazije je bila tridnevna vojna in postavitev proruske vlade.
[hostamox]... čuj, ker Siola ne berem, tega članka še nisem videl, ampak ker ti praviš, da ne gledaš TV, zato verjetno ne poznaš legendarne angleške TV serije Midsomer Murders in tudi ne veš, kdo je bil Detective Chief Inspector Tom Barnaby, ker sicer bi razumel, kaj sem takoj po na "demokratičnem" zahodu razvpitem ruskem zločinu - pozorno ga preberi - v svojem postu forum.finance.si/?m=...133&single o famozni Buči 05.04.2022 ob 19:54 hotel povedat ... khmm, oziroma bi razumel, da bi tako kot ob prihodu v Bučo takrat poveljnik ukrajinske vojske bolj težko šel mimo - ne da bi jih zgrožen nad krutostjo zločina opazil in takoj razbobnal po celem svetu - na cestah dobesedno razmetanih zvezanih in mučenih ukrajinskih civilnih žrtev zločina, ampak bi se šele čez dva dni spomnil, da bi enako kot priča v zgoraj omenjeni TV seriji Midsomer Murders zločin prijavil na policiji ...
siol.net/novice/slov...deo-616886
Če si slučajno spregledal.
P.S.: zdaj sem opazil, da spletna stran www.ukrinform.net/ru...staff.html ni več prosto dostopna, kot je bila pred letom in pol, vsekakor pa mi lahko verjameš, da je vse v zgoraj nalimanem postu res, ker ne vem, zakaj bi o Buči jaz s citiranjem izjave v angleščini lagal takrat, ko je bila poenotena in nadzorovana spletna stran še prosto dostopna in je z nekaj kliki vsak sam lahko preveril, kaj o dogajanjih na terenu pišejo Ukrajinci sami ...
[hostamox]Seveda je bila. Ko to ni šlo, se je odločil na počasi prebaviti vzhodni del Ukrajine. Cajt pa dela zanj. Ne za zahod in Kijev.
> [najobj]
> P.S.: mogoče na rdeče obarvani liveuamap.com/ od samega začetka vojne ozemeljsko praktično nespremenjeni karti nisi opazil, da z Ukrajinci večinsko poseljena Zahodna Ukrajina ozemljsko Ruse ne zanima.
Daj no ne seri, kot je napisal mimoidoči in kot pravi oni podžupan v članku.
Ker tudi zahodna podpora Kijevu ni več tako 100% kot je bila še leto dni nazaj.
[hostamox]
> [najobj]
> P.S.: mogoče na rdeče obarvani liveuamap.com/ od samega začetka vojne ozemeljsko praktično nespremenjeni karti nisi opazil, da z Ukrajinci večinsko poseljena Zahodna Ukrajina ozemljsko Ruse ne zanima.
Daj no ne seri, kot je napisal mimoidoči in kot pravi oni podžupan v članku.... čuj, ker večkrat prevarani in še vedno naivni Putin ni verjel, da bo NATO pakt - zaenkrat s svojimi vojaki menda še ni na terenu, oficirji pa so itak že - s svojim vedno bolj uničujočim orožjem neomejeno podprl z "demokratično" ukrajinizacijo en.wikipedia.org/wik...ucation%22 nacionalno iztrebljenje več kot 8 milijonske ruske manjšine nacifašističnega režima v Kijevu, je na začetku res bil maksimalistični cilj vzpostavitev marionetnega in Rusiji zelo naklonjenega režima v Kijevu, zdaj pa že zelo dolgo ne sanja več o celotni Ukrajini, ampak je Putinov minimalistični cilj zdaj zgolj v zadržanju z Rusi večinsko poseljenega rdeče obarvanega ozemlja ... khmm, in nove - če z ravnokar začeto vojno v Izraelu med Arabci in "demokratičnim" zahodom z WW3 itak ne bo vsega konec, bodo nove meje prej ali slej priznane - meje Rusije zavarovane s protitankovskimi ovirami in kilometere širokimi minskimi polji - zakaj bi se Rusi trudili z neprehodno trdnjavo, če ob osvajanju ostanka Ukrajine s svojo vojsko sami ne morejo preko nje - tako da samo z "demokratično" propagando napumpano budalo brez kančka lastne pameti lahko verjeme, da Putina zanima nova država Zahodna Ukrajina, kjer lokalno ukrajinsko prebivalstvo - že prej jih niso marali - zdaj Ruse sovražijo bolj kot samega hudiča, kaj šele da bi proti državam NATO pakta - drugih ni v bližini - Putin z vojsko šel kam dalje ... ja, je pa res, da se zaradi "demokratičnih" vojnih hujskačev, ki so sprovocirali nepotrebno in neželeno vojno - nekaj let je večkrat prevarani Putin "demokratični" zahod dobesedno prosil in moledoval, da ga poslušajo - proti Putinovi volji lahko zgodi še marsikaj, ker v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini brez "primernega" odgovora si Putin iztrebiti več kot 8 milijonov Rusov ne bo dovolil, ker takšnega etničnega čiščenja nobenemu ruskemu voditelju ne bo dovolilo 140 milijonov Rusov v Rusiji ... alzo, če skrajšam in končam v tvojem stilu, ne seri, ker enako kot mimoidoči nimaš pojma ...
Ukrajina se v svoji novodobni zgodovini ni nikoli v resnici opredelila do vloge svojih ljudi v času WW2, kjer so zelo radi sodelovali ne le pri pomorih Judov v sami Ukrajini (Babi Yar), ampak precej sodelovali kot pomožne enote v koncentracijskih taboriščih na Poljskem.
Poljaki so na nacistični režim še bolj alergični, kot na ruse. Naci režim je potolkel 2.7 milijona Poljakov. In 2.9 milijona poljskih Judov.
Greš ploskati enemu od "Trawniki men".. normalno da se je Poljakom utrgalo.
[Endimion]... no, ni pa normalno, da ta isti nacifašistični režim v Kijevu z orožjem in mogoče - podatki o Poljakih na fronti niso redki - tudi s svojo vojsko podpiraš ... khmm, če seveda z ostankom in v milijonih merjenim manjkom prebivalstva v vojni z Rusi izčrpane zgodovinsko "poljske" Ukrajine nimaš kakšnih drugačnih načrtov, ki jih iz objektivnih razlogov zdaj še ne moreš razkriti ...
Ta vlak je odpeljal čim so pro-naciste v obliki Azov bataljona vkomponirali v svoje redne oborožene sile.
Ukrajina se v svoji novodobni zgodovini ni nikoli v resnici opredelila do vloge svojih ljudi v času WW2, kjer so zelo radi sodelovali ne le pri pomorih Judov v sami Ukrajini (Babi Yar), ampak precej sodelovali kot pomožne enote v koncentracijskih taboriščih na Poljskem.
Poljaki so na nacistični režim še bolj alergični, kot na ruse. Naci režim je potolkel 2.7 milijona Poljakov. In 2.9 milijona poljskih Judov.
... boš opazil, da so bila zavezništva zelo pisana, precej premešana, in nobena reč ni za prmej držala niti 20 let.
Oziroma "sovražnik mojega sovražnika, je moj prijatelj".
Tako tudi to pot.
[najobj]
> [hostamox]
> > [najobj]
>
> > P.S.: mogoče na rdeče obarvani liveuamap.com/ od samega začetka vojne ozemeljsko praktično nespremenjeni karti nisi opazil, da z Ukrajinci večinsko poseljena Zahodna Ukrajina ozemljsko Ruse ne zanima.
> Daj no ne seri, kot je napisal mimoidoči in kot pravi oni podžupan v članku.
> Cilj invazije je bila tridnevna vojna in postavitev proruske vlade.
... čuj, ker večkrat prevarani in še vedno naivni Putin ni verjel, da bo NATO pakt - zaenkrat s svojimi vojaki menda še ni na terenu, oficirji pa so itak že - s svojim vedno bolj uničujočim orožjem neomejeno podprl z "demokratično" ukrajinizacijo en.wikipedia.org/wik...ucation%22 nacionalno iztrebljenje več kot 8 milijonske ruske manjšine nacifašističnega režima v Kijevu, je na začetku res bil maksimalistični cilj vzpostavitev marionetnega in Rusiji zelo naklonjenega režima v Kijevu, zdaj pa že zelo dolgo ne sanja več o celotni Ukrajini, ampak je Putinov minimalistični cilj zdaj zgolj v zadržanju z Rusi večinsko poseljenega rdeče obarvanega ozemlja ... khmm, in nove - če z ravnokar začeto vojno v Izraelu med Arabci in "demokratičnim" zahodom z WW3 itak ne bo vsega konec, bodo nove meje prej ali slej priznane - meje Rusije zavarovane s protitankovskimi ovirami in kilometere širokimi minskimi polji - zakaj bi se Rusi trudili z neprehodno trdnjavo, če ob osvajanju ostanka Ukrajine s svojo vojsko sami ne morejo preko nje - tako da samo z "demokratično" propagando napumpano budalo brez kančka lastne pameti lahko verjeme, da Putina zanima nova država Zahodna Ukrajina, kjer lokalno ukrajinsko prebivalstvo - že prej jih niso marali - zdaj Ruse sovražijo bolj kot samega hudiča, kaj šele da bi proti državam NATO pakta - drugih ni v bližini - Putin z vojsko šel kam dalje ... ja, je pa res, da se zaradi "demokratičnih" vojnih hujskačev, ki so sprovocirali nepotrebno in neželeno vojno - nekaj let je večkrat prevarani Putin "demokratični" zahod dobesedno prosil in moledoval, da ga poslušajo - proti Putinovi volji lahko zgodi še marsikaj, ker v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini brez "primernega" odgovora si Putin iztrebiti več kot 8 milijonov Rusov ne bo dovolil, ker takšnega etničnega čiščenja nobenemu ruskemu voditelju ne bo dovolilo 140 milijonov Rusov v Rusiji ... alzo, če skrajšam in končam v tvojem stilu, ne seri, ker enako kot mimoidoči nimaš pojma ...
Hehe, najprej je imel Putin maksimalistični cilj postaviti marionetno vlado, na koncu pa mimoidoči (ker je napisal točno to) nima pojma. Ti res ne opaziš, da si dezinformacija na dveh nogah? In eden najslabših in najmanj kredibilnih dopisnikov na ta forum.
[mimoidoci]
> [najobj]
> > [hostamox]
> > > [najobj]
> >
> > > P.S.: mogoče na rdeče obarvani liveuamap.com/ od samega začetka vojne ozemeljsko praktično nespremenjeni karti nisi opazil, da z Ukrajinci večinsko poseljena Zahodna Ukrajina ozemljsko Ruse ne zanima.
> > Daj no ne seri, kot je napisal mimoidoči in kot pravi oni podžupan v članku.
> > Cilj invazije je bila tridnevna vojna in postavitev proruske vlade.
> ... čuj, ker večkrat prevarani in še vedno naivni Putin ni verjel, da bo NATO pakt - zaenkrat s svojimi vojaki menda še ni na terenu, oficirji pa so itak že - s svojim vedno bolj uničujočim orožjem neomejeno podprl z "demokratično" ukrajinizacijo en.wikipedia.org/wik...ucation%22 nacionalno iztrebljenje več kot 8 milijonske ruske manjšine nacifašističnega režima v Kijevu, je na začetku res bil maksimalistični cilj vzpostavitev marionetnega in Rusiji zelo naklonjenega režima v Kijevu, zdaj pa že zelo dolgo ne sanja več o celotni Ukrajini, ampak je Putinov minimalistični cilj zdaj zgolj v zadržanju z Rusi večinsko poseljenega rdeče obarvanega ozemlja ... khmm, in nove - če z ravnokar začeto vojno v Izraelu med Arabci in "demokratičnim" zahodom z WW3 itak ne bo vsega konec, bodo nove meje prej ali slej priznane - meje Rusije zavarovane s protitankovskimi ovirami in kilometere širokimi minskimi polji - zakaj bi se Rusi trudili z neprehodno trdnjavo, če ob osvajanju ostanka Ukrajine s svojo vojsko sami ne morejo preko nje - tako da samo z "demokratično" propagando napumpano budalo brez kančka lastne pameti lahko verjeme, da Putina zanima nova država Zahodna Ukrajina, kjer lokalno ukrajinsko prebivalstvo - že prej jih niso marali - zdaj Ruse sovražijo bolj kot samega hudiča, kaj šele da bi proti državam NATO pakta - drugih ni v bližini - Putin z vojsko šel kam dalje ... ja, je pa res, da se zaradi "demokratičnih" vojnih hujskačev, ki so sprovocirali nepotrebno in neželeno vojno - nekaj let je večkrat prevarani Putin "demokratični" zahod dobesedno prosil in moledoval, da ga poslušajo - proti Putinovi volji lahko zgodi še marsikaj, ker v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini brez "primernega" odgovora si Putin iztrebiti več kot 8 milijonov Rusov ne bo dovolil, ker takšnega etničnega čiščenja nobenemu ruskemu voditelju ne bo dovolilo 140 milijonov Rusov v Rusiji ... alzo, če skrajšam in končam v tvojem stilu, ne seri, ker enako kot mimoidoči nimaš pojma ...
Hehe, najprej je imel Putin maksimalistični cilj postaviti marionetno vlado, na koncu pa mimoidoči (ker je napisal točno to) nima pojma. Ti res ne opaziš, da si dezinformacija na dveh nogah? In eden najslabših in najmanj kredibilnih dopisnikov na ta forum.... čuj, mimoidoči ... evo, ampak ti kot poosebljena informacija na dveh nogah si očitno pozabil, da si tukaj forum.finance.si/?m=...375&single v svojem prvem stavku napisal "Rusom kar prepustiti Donbas pomeni, da si dokončno izgubil tudi Krim ter dele Hersona in Zaporožja, da bodo jutri hoteli Transistrijo v Moldaviji, potem dele Baltskih držav, kamor so se v času SZ intenzivno priseljevali, tako kot v Donbas. Potem bodo širili Kaliningrad, dokončno olastninili Kurilske otoke, potem pa še mic po mic dele Kavkaza, pa Kazahstan, pa Tadžikistan", mimogrede pa si pozabil, da je med maksimalnim in minimalnim vsaj minimalna razlika ...
P.S.: ko boš naslednjič spet prišel mimo, prej malo preveri, kaj si že napisal na totem forumu, ker imaš bolj slab spomin, če mene kaj vprašaš ...
[Endimion]... ja, in če z ravnokar začeto vojno v Izraelu med Arabci in "demokratičnim" zahodom z WW3 itak ne bo vsega konec - molim, da se motim - se bo nacifašistični glumac iz Kijeva s svojo "predstavo" z velikimi črkami zapisal v ukrajinsko zgodovino ... khmm, pa ne glih na način, kot so mu obljubili režiserji predstave na "demokratičnem" zahodu ...
Če pogledaš zgodovino evropskih vojn od 100-letne med Anglijo in Feancijo,...
... boš opazil, da so bila zavezništva zelo pisana, precej premešana, in nobena reč ni za prmej držala niti 20 let.
Oziroma "sovražnik mojega sovražnika, je moj prijatelj".
Tako tudi to pot.
[najobj]Eh, kdor tebe razume..........
> [mimoidoci]
> > [najobj]
> > > [hostamox]
> > > > [najobj]
> > >
> > > > P.S.: mogoče na rdeče obarvani liveuamap.com/ od samega začetka vojne ozemeljsko praktično nespremenjeni karti nisi opazil, da z Ukrajinci večinsko poseljena Zahodna Ukrajina ozemljsko Ruse ne zanima.
> > > Daj no ne seri, kot je napisal mimoidoči in kot pravi oni podžupan v članku.
> > > Cilj invazije je bila tridnevna vojna in postavitev proruske vlade.
> > ... čuj, ker večkrat prevarani in še vedno naivni Putin ni verjel, da bo NATO pakt - zaenkrat s svojimi vojaki menda še ni na terenu, oficirji pa so itak že - s svojim vedno bolj uničujočim orožjem neomejeno podprl z "demokratično" ukrajinizacijo en.wikipedia.org/wik...ucation%22 nacionalno iztrebljenje več kot 8 milijonske ruske manjšine nacifašističnega režima v Kijevu, je na začetku res bil maksimalistični cilj vzpostavitev marionetnega in Rusiji zelo naklonjenega režima v Kijevu, zdaj pa že zelo dolgo ne sanja več o celotni Ukrajini, ampak je Putinov minimalistični cilj zdaj zgolj v zadržanju z Rusi večinsko poseljenega rdeče obarvanega ozemlja ... khmm, in nove - če z ravnokar začeto vojno v Izraelu med Arabci in "demokratičnim" zahodom z WW3 itak ne bo vsega konec, bodo nove meje prej ali slej priznane - meje Rusije zavarovane s protitankovskimi ovirami in kilometere širokimi minskimi polji - zakaj bi se Rusi trudili z neprehodno trdnjavo, če ob osvajanju ostanka Ukrajine s svojo vojsko sami ne morejo preko nje - tako da samo z "demokratično" propagando napumpano budalo brez kančka lastne pameti lahko verjeme, da Putina zanima nova država Zahodna Ukrajina, kjer lokalno ukrajinsko prebivalstvo - že prej jih niso marali - zdaj Ruse sovražijo bolj kot samega hudiča, kaj šele da bi proti državam NATO pakta - drugih ni v bližini - Putin z vojsko šel kam dalje ... ja, je pa res, da se zaradi "demokratičnih" vojnih hujskačev, ki so sprovocirali nepotrebno in neželeno vojno - nekaj let je večkrat prevarani Putin "demokratični" zahod dobesedno prosil in moledoval, da ga poslušajo - proti Putinovi volji lahko zgodi še marsikaj, ker v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini brez "primernega" odgovora si Putin iztrebiti več kot 8 milijonov Rusov ne bo dovolil, ker takšnega etničnega čiščenja nobenemu ruskemu voditelju ne bo dovolilo 140 milijonov Rusov v Rusiji ... alzo, če skrajšam in končam v tvojem stilu, ne seri, ker enako kot mimoidoči nimaš pojma ...
> Hehe, najprej je imel Putin maksimalistični cilj postaviti marionetno vlado, na koncu pa mimoidoči (ker je napisal točno to) nima pojma. Ti res ne opaziš, da si dezinformacija na dveh nogah? In eden najslabših in najmanj kredibilnih dopisnikov na ta forum.
... čuj, mimoidoči ... evo, ampak ti kot poosebljena informacija na dveh nogah si očitno pozabil, da si tukaj forum.finance.si/?m=...375&single v svojem prvem stavku napisal "Rusom kar prepustiti Donbas pomeni, da si dokončno izgubil tudi Krim ter dele Hersona in Zaporožja, da bodo jutri hoteli Transistrijo v Moldaviji, potem dele Baltskih držav, kamor so se v času SZ intenzivno priseljevali, tako kot v Donbas. Potem bodo širili Kaliningrad, dokončno olastninili Kurilske otoke, potem pa še mic po mic dele Kavkaza, pa Kazahstan, pa Tadžikistan", mimogrede pa si pozabil, da je med maksimalnim in minimalnim vsaj minimalna razlika ...
P.S.: ko boš naslednjič spet prišel mimo, prej malo preveri, kaj si že napisal na totem forumu, ker imaš bolj slab spomin, če mene kaj vprašaš ...
[Endimion]Podobno dela Putin, ruske neo-naciste , kamor spada tudi Wagner z veseljem izkorišča za umazane posle.
Ta vlak je odpeljal čim so pro-naciste v obliki Azov bataljona vkomponirali v svoje redne oborožene sile.
Tako da zgolj to dejstvo pomeni samo to, da je v tem delu dalnje vzhodne Evrope vsesplošno nizek standard demokracije inn spoštovanja civilizacijskih standardov, ter človekovih pravic.
Ukrajina se v svoji novodobni zgodovini ni nikoli v resnici opredelila do vloge svojih ljudi v času WW2, kjer so zelo radi sodelovali ne le pri pomorih Judov v sami Ukrajini (Babi Yar), ampak precej sodelovali kot pomožne enote v koncentracijskih taboriščih na Poljskem.To je problem zgodovinske identifikacije malih narodov, ki se hočejo osvoboditi od diktatur in Ukrajinci praktično nimajo drugih res uspešnih osamosvojiteljev kot so bili pripadniki Waffen SS enot za časa ww2.
Navsezadnje pa to ni tako edinstven pojav, poglej Hrvate. V zgodovini so bili najbolj uspešni osamosvojitelji Hrvaške ustaši med ww2 in zato ima t.i. domovinska vojna (pri Srbih) še danes pridih ustaštva.
Poljaki so na nacistični režim še bolj alergični, kot na ruse. Naci režim je potolkel 2.7 milijona Poljakov. In 2.9 milijona poljskih Judov.Poljaki imajo ob tem tudi sami malo slabe vesti. V Varšavi je pred vojno živelo skoraj pol miljona Židov, res misliš, da bi bilo možno getoizirati in pobiti večino teh ljudi brez sodelovanja lokalnega prebivalstva ?