Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FIN-379669 sporočil: 8.251
Ta meritev škode je popolnoma v neskladju z vsemi parametri merjenja škode v običajnih pravnih postopkih.

Ker logika tega merjenja je: Poplavilo mi je star kamion, ki je prodajno vreden 8.000 eur, služil bi lahko še 4 leta... hočem novega: Ta pa stane 100.000 eur.
In potem rečejo, da je neposredna škoda v takem primeru 100.000 eur.

In tako z vsakim predmetom enako naprej.

Metodolgija nima zveze z običjanimi standardi merjenja škode.

Ravno tako je v odškodninskem pravu ključno vprašanje odgovornosti in porazdelitve rizikov. Tu se nič ne upošteva.

Tretje vprašanje, cenitev škode sploh niso opravili strokovnjaki na način, kot se delajo realni obračuni za bodoča izvedena dela po veljavnih stroškovnikih.

Nato pa se pripravlja Zakon, ki bo zajel to cifro, ji dal veljavnost in nato parkiral denar pri SID banki.

Tu se pojavlja vprašanje, ali smo še pravna država.

Oškodovanci iz zgodbe striženja obveznic še danes v tej državi ne morejo dokazati škode - ker se fajtajo z državo - sedaj pa na vrat na nos država po neki metodologiji piše cifre, ki nimajo nobene realne podlage.

In za to se jemlje kot podlago prijavo škode v kar 183 občinah, torej skoraj vseh v Sloveniji.

Mene samo še nekaj zanima. Od kod pa bo ta denar prišel, če EU nam da nepovratnih cca 400 mio eur? A se bomo za 9,5 mlrd eur zadolžili?

Upam, da fiskalni svet še kako reče, pa Račusko sodšče tudi, pa še kdo... ker to nima zveze s parametri, v katerih je država doslej delovala. Gre za nevaren presedan, o čemer piše Črt v gornjem komentarju.

In Štajerc se upravičeno sprašuje, ali bo podobno kot pri reševanju bank. Za sedaj kaže, da bo 5 x huje. Cifre kar v nebo letijo. Noro.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3028449

Strani: 1

PAC89 sporočil: 124
Počasi, gre za oceno škode in ne nujno tudi za napoved izplačila odškodnin (ali napoved takih in drugačnih investicij) v tem znesku.
Tako vsaj upam.
najobj sporočil: 32.256
[]
Ta meritev škode je popolnoma v neskladju z vsemi parametri merjenja škode v običajnih pravnih postopkih.

Ker logika tega merjenja je: Poplavilo mi je star kamion, ki je prodajno vreden 8.000 eur, služil bi lahko še 4 leta... hočem novega: Ta pa stane 100.000 eur.
In potem rečejo, da je neposredna škoda v takem primeru 100.000 eur.

In tako z vsakim predmetom enako naprej.

Metodolgija nima zveze z običjanimi standardi merjenja škode.

Ravno tako je v odškodninskem pravu ključno vprašanje odgovornosti in porazdelitve rizikov. Tu se nič ne upošteva.

Tretje vprašanje, cenitev škode sploh niso opravili strokovnjaki na način, kot se delajo realni obračuni za bodoča izvedena dela po veljavnih stroškovnikih.

Nato pa se pripravlja Zakon, ki bo zajel to cifro, ji dal veljavnost in nato parkiral denar pri SID banki.

Tu se pojavlja vprašanje, ali smo še pravna država.

Oškodovanci iz zgodbe striženja obveznic še danes v tej državi ne morejo dokazati škode - ker se fajtajo z državo - sedaj pa na vrat na nos država po neki metodologiji piše cifre, ki nimajo nobene realne podlage.

In za to se jemlje kot podlago prijavo škode v kar 183 občinah, torej skoraj vseh v Sloveniji.

Mene samo še nekaj zanima. Od kod pa bo ta denar prišel, če EU nam da nepovratnih cca 400 mio eur? A se bomo za 9,5 mlrd eur zadolžili?

Upam, da fiskalni svet še kako reče, pa Račusko sodšče tudi, pa še kdo... ker to nima zveze s parametri, v katerih je država doslej delovala. Gre za nevaren presedan, o čemer piše Črt v gornjem komentarju.

In Štajerc se upravičeno sprašuje, ali bo podobno kot pri reševanju bank. Za sedaj kaže, da bo 5 x huje. Cifre kar v nebo letijo. Noro.
... čuj, isti je kurac, kakšno škodo so si toti majstri namerili, ker tam kjer ni, še vojska ne vzame ...

P.S.: malo prej sem na radiu slišal, da je totih 10 milijard izhodišče za pogajanje z našimi gospodarji v Bruslju, pozabili pa so majstri na vladi, da Slovenija ni Ukrajina, da bi naši gospodarji v Bruslju metali dodatne milijarde v luknjo brez dna ... aja, se opravičujem za tistega nekoliko prostaškega kurca na začetku posta, ampak ne glede na razloge me prevaranti vedno razpizdijo in kot si napisal, je to v bistvu (zavarovalniška) prevara ...
hostamox sporočil: 8.460
Pa kaj se sekiraš to se rešuje na volitvah ali pa z revolucijo. Prvo smo že imeli in drugo v neki mehki obliki tudi.
Mogoče je čas za odkrito diktaturo, ker tole vse vodi v to smer. Ali bo leva ali desna niti nima veze...
Mogoč pa si golob le želi sestopa in bo kuhal zabe do vrelišča, ali bojo začele skakat ali pa naj pocrkajo.
Njihova odlocitev.

Strani: 1