Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Koliko fotovoltaik lahko prenese Elesovo omrežje? Veliko, zatrjujejo v Elesu
Strani: 1
sporočil: 4.252
In upam, da nikoli ne bomo tako daleč, kot Nemčija.
Na račun največjega števila sončnic imajo daleč najdražjo elektriko.
Indonezijski premog zmaga !!!
sporočil: 166
Ja no nevem. če vštejem še ceno sprememb na podnebju potem nevem
kdo je najcenejši. Premog je pa največja sfinjerija kar so tudi
poljaki ugotovili.
sporočil: 32
Bistveno vprašanje, ki se mi postavi ob tem je; Zakaj se vztraja
pri net-metering varianti obračunavanja, kjer se na strehe meče
največje možno število panelov, energijo ustvarja, ko se je ne
potrebuje in porablja, ko paneli ne delujejo. Zaradi tega sistema
se ljudje grejejo s klimami in še na druge načine porabljajo
energijo - kar je v popolnem nasprotju z varčno rabo energije. In v
tem jaz ne vidim nobene zelene prihodnosti....
sporočil: 166
V osnovi je zadeva zelo smiselna:
- Ker imaš vir blizu porabnikov
- ker ima vsak dostop do vira
Je pa res da je omrežje v osnovi staro 50 let in tega ne omogoča tako da smo v nekem prehodnem obdobju. Pa tudi človek se bo mogel prilagodit.
- Ker imaš vir blizu porabnikov
- ker ima vsak dostop do vira
Je pa res da je omrežje v osnovi staro 50 let in tega ne omogoča tako da smo v nekem prehodnem obdobju. Pa tudi človek se bo mogel prilagodit.
sporočil: 1.047
[info10]če se grejejo s klimo niti ni tako napačno, saj imajo moderne klime kar dobre izkoristke. problem je, ker na veliko grejejo z IR paneli in za povrh se to še oglašuje
Bistveno vprašanje, ki se mi postavi ob tem je; Zakaj se vztraja pri net-metering varianti obračunavanja, kjer se na strehe meče največje možno število panelov, energijo ustvarja, ko se je ne potrebuje in porablja, ko paneli ne delujejo. Zaradi tega sistema se ljudje grejejo s klimami in še na druge načine porabljajo energijo - kar je v popolnem nasprotju z varčno rabo energije. In v tem jaz ne vidim nobene zelene prihodnosti....
sporočil: 1.554
[]Ja, premog zmaga, samo ne na mojem dvorišču :)
In upam, da nikoli ne bomo tako daleč, kot Nemčija.
Oz, če ti je cilj kratko in poceni živeti, potem morda res.
sporočil: 153
Mene moti matematika. Na sedaj instaliranih 900MW imamo 200MW
negetovosti v proizvodnji, kar je cca
22MW rezerve na 100MW instalirane moči sončnic. Glede na izjavo pa rabimo samo 5MW na 100 MW instalirane moči.
Ima tudi zelo prav eden od komentatorjev iz prejšnjih podobnih tem, da je velik skriti strošek sončnic prav potrebna rezervna na-sončnična moč. To pač moraš zgraditi in plačati.
22MW rezerve na 100MW instalirane moči sončnic. Glede na izjavo pa rabimo samo 5MW na 100 MW instalirane moči.
Ima tudi zelo prav eden od komentatorjev iz prejšnjih podobnih tem, da je velik skriti strošek sončnic prav potrebna rezervna na-sončnična moč. To pač moraš zgraditi in plačati.
Ali pa zato, ker imajo drugačno prehrano. Ali pa zato, ker veliko
kitajcev še danes živi preprosto in ruralno življenje. Ali pa zato,
ker imajo drugačno genetiko. Ali pa zato, ker......
Gotovo je pa samo eno, kurjenje premoga jim ne podaljšuje življenja.
sporočil: 10.844
[XDONA1]Razen v dolgih zimskih nočeh, ko temperatura pade na -40°C.... Takrat pa pomaga da dodaš kaj gorljivega na ogenj...Takrat tudi premog pride prav...Računaj da marsikje po svetu ni lesa za kurjavo...
Ali pa zato, ker imajo drugačno prehrano. Ali pa zato, ker veliko kitajcev še danes živi preprosto in ruralno življenje. Ali pa zato, ker imajo drugačno genetiko. Ali pa zato, ker......
[0513ANITO]Pri kitajcih se dobi posušene kakce od jakov, baje gorijo še bolje kot les :)
> [XDONA1]
> Ali pa zato, ker imajo drugačno prehrano. Ali pa zato, ker veliko kitajcev še danes živi preprosto in ruralno življenje. Ali pa zato, ker imajo drugačno genetiko. Ali pa zato, ker......
>
> Gotovo je pa samo eno, kurjenje premoga jim ne podaljšuje življenja.
Razen v dolgih zimskih nočeh, ko temperatura pade na -40°C.... Takrat pa pomaga da dodaš kaj gorljivega na ogenj...Takrat tudi premog pride prav...Računaj da marsikje po svetu ni lesa za kurjavo...
sporočil: 18.363
[0513ANITO]Tako je in kdor to razume je primerno založen z vsemi razpoložljivimi viri, sploh ob naših energetskih "genialcih". In potem ni zime za eskime:-). Lep dan.
> [XDONA1]
> Ali pa zato, ker imajo drugačno prehrano. Ali pa zato, ker veliko kitajcev še danes živi preprosto in ruralno življenje. Ali pa zato, ker imajo drugačno genetiko. Ali pa zato, ker......
>
> Gotovo je pa samo eno, kurjenje premoga jim ne podaljšuje življenja.
Razen v dolgih zimskih nočeh, ko temperatura pade na -40°C.... Takrat pa pomaga da dodaš kaj gorljivega na ogenj...Takrat tudi premog pride prav...Računaj da marsikje po svetu ni lesa za kurjavo...
[bigl]Poleg Toplotne črpalke zrak/voda imam še 2 klimi (od tega ena talna prav za gretje), pa 1600 l kurilca, 10 m3 suhih bukovih drv (za toplozračni kamin, če nebi bilo elektrike)... Pa še ene 200 kg premoga tam iz pred leta 1975...
> [0513ANITO]
> > [XDONA1]
> > Ali pa zato, ker imajo drugačno prehrano. Ali pa zato, ker veliko kitajcev še danes živi preprosto in ruralno življenje. Ali pa zato, ker imajo drugačno genetiko. Ali pa zato, ker......
> >
> > Gotovo je pa samo eno, kurjenje premoga jim ne podaljšuje življenja.
>
> Razen v dolgih zimskih nočeh, ko temperatura pade na -40°C.... Takrat pa pomaga da dodaš kaj gorljivega na ogenj...Takrat tudi premog pride prav...Računaj da marsikje po svetu ni lesa za kurjavo...
Tako je in kdor to razume je primerno založen z vsemi razpoložljivimi viri, sploh ob naših energetskih "genialcih". In potem ni zime za eskime:-). Lep dan.
PS... Od vsega naštetega najbolj šparam drva in kurilca (tega bi v avto zlil)
tako da elektrika Rulz.... Razen če.....
sporočil: 18.363
Zadnja sprememba: bigl 25.09.2023 20:00
[0513ANITO]Podobno, ampak rezerve je vsaj za dve leti, če vse odpove. Tudi premoga je še nekaj,a ni tako star, mislim uležan:-). Lep dan.
> [bigl]
> > [0513ANITO]
> > > [XDONA1]
> > > Ali pa zato, ker imajo drugačno prehrano. Ali pa zato, ker veliko kitajcev še danes živi preprosto in ruralno življenje. Ali pa zato, ker imajo drugačno genetiko. Ali pa zato, ker......
> > >
> > > Gotovo je pa samo eno, kurjenje premoga jim ne podaljšuje življenja.
> >
> > Razen v dolgih zimskih nočeh, ko temperatura pade na -40°C.... Takrat pa pomaga da dodaš kaj gorljivega na ogenj...Takrat tudi premog pride prav...Računaj da marsikje po svetu ni lesa za kurjavo...
>
> Tako je in kdor to razume je primerno založen z vsemi razpoložljivimi viri, sploh ob naših energetskih "genialcih". In potem ni zime za eskime:-). Lep dan.
Poleg Toplotne črpalke zrak/voda imam še 2 klimi (od tega ena talna prav za gretje), pa 1600 l kurilca, 10 m3 suhih bukovih drv (za toplozračni kamin, če nebi bilo elektrike)... Pa še ene 200 kg premoga tam iz pred leta 1975...
PS... Od vsega naštetega najbolj šparam drva in kurilca (tega bi v avto zlil)
tako da elektrika Rulz.... Razen če.....
sporočil: 3.117
Tole se bo dogajalo v naslednjih 3 tednih.
Če imaš čas, pridi poslušat!
- Resnica o globalnem segrevanju (Dr. Sterhl) 30.9.2023 na Igu
- Film Nuclear Now (režija Oliverja Stone) 5.10.2023 v Cankarjevem domu
- Miti in resnice o varovanju okolja (konferenca) 11.10.2023 na IJS
Linki:
www.mojaobcina.si/ig...anost.html
Obvezne prijave na: info@slovenian-lawyers.com
Nuclear Now: jedrska.si/aktualno/...uclear-now
vstopnice.cd-cc.si/s...18204.html
IJS: www.dropbox.com/scl/...zsu46&dl=0
Linki:
[0126Bacis]Če ti prideš, pridem tudi jaz. Pjotr Novak pa tudi... Bomo nekaj spil skupaj...
Tole se bo dogajalo v naslednjih 3 tednih.
Linki:
[0513ANITO]Seveda pridem !!!
> [0126Bacis]
> Tole se bo dogajalo v naslednjih 3 tednih.
> Če imaš čas, pridi poslušat!
>
> - Resnica o globalnem segrevanju (Dr. Sterhl) 30.9.2023 na Igu
> - Film Nuclear Now (režija Oliverja Stone) 5.10.2023 v Cankarjevem domu
> - Miti in resnice o varovanju okolja (konferenca) 11.10.2023 na IJS
>
> Linki:
> www.mojaobcina.si/ig...anost.html
> Obvezne prijave na: info@slovenian-lawyers.com
>
> Nuclear Now: jedrska.si/aktualno/...uclear-now
> vstopnice.cd-cc.si/s...18204.html
>
> IJS: www.dropbox.com/scl/...zsu46&dl=0
Če ti prideš, pridem tudi jaz. Pjotr Novak pa tudi... Bomo nekaj spil skupaj...
sporočil: 1.534
[0126Bacis]
> [0513ANITO]
> Če ti prideš, pridem tudi jaz. Pjotr Novak pa tudi... Bomo nekaj spil skupaj...Me boste veseli, če pridem tudi jaz? :)
Seveda pridem !!!
[BorutHocevar]Seveda, prijavite se, kot piše na linku!
> [0126Bacis]
> > [0513ANITO]
> > Če ti prideš, pridem tudi jaz. Pjotr Novak pa tudi... Bomo nekaj spil skupaj...
>
> Seveda pridem !!!
Me boste veseli, če pridem tudi jaz? :)
sporočil: 1.117
[BorutHocevar]Zelo te bomo veseli, škoditi ti ne more.
> [0126Bacis]
> > [0513ANITO]
> > Če ti prideš, pridem tudi jaz. Pjotr Novak pa tudi... Bomo nekaj spil skupaj...
>
> Seveda pridem !!!
Me boste veseli, če pridem tudi jaz? :)
sporočil: 1.534
[1011Arist]To bo prava underground scena, vključno s terminom ved (sobota zvečer) :)
Zelo te bomo veseli, škoditi ti ne more.
Sem se prijavil. Upam, da me moji pustijo :)
sporočil: 32.632
Zadnja sprememba: najobj 26.09.2023 12:32
[0513ANITO]
> [0126Bacis]
> Tole se bo dogajalo v naslednjih 3 tednih.
> Če imaš čas, pridi poslušat!
>
> - Resnica o globalnem segrevanju (Dr. Sterhl) 30.9.2023 na Igu
> - Film Nuclear Now (režija Oliverja Stone) 5.10.2023 v Cankarjevem domu
> - Miti in resnice o varovanju okolja (konferenca) 11.10.2023 na IJS
>
> Linki:
> www.mojaobcina.si/ig...anost.html
> Obvezne prijave na: info@slovenian-lawyers.com
>
> Nuclear Now: jedrska.si/aktualno/...uclear-now
> vstopnice.cd-cc.si/s...18204.html
>
> IJS: www.dropbox.com/scl/...zsu46&dl=0
Če ti prideš, pridem tudi jaz. Pjotr Novak pa tudi... Bomo nekaj spil skupaj...... čuj, sicer (zaenkrat) nima zveze z jedrsko energijo v takšni - obstaja tudi drugačna - obliki, ampak če se boste forumaši res srečali, vprašaj onega - jaz ga ne morem - po nicku sodeč verjetno Poljaka Pyotra, kaj si misli o tem sl.wikipedia.org/wik...i_Galiciji ukrajinskem "čiščenju" Poljakov, medtem ko ob z ukrajinskimi pesticidi "obogateni" hrani podpira ukrajinske nacifašiste v podobnem boju za "očiščenje" z Rusi večinsko upload.wikimedia.org...%85-en.png poseljenega dela nekdanje sovjetske republike Ukrajine ...
P.S.: just couldn't resist ...
[najobj]Samo povem ti, da ne boš taval... Pyotr ni Poljak...Je čisto običajen Slovenec... Ima pač svoje mnenje o dogajanjih tam v Ukrajini
> [0513ANITO]
> > [0126Bacis]
> > Tole se bo dogajalo v naslednjih 3 tednih.
> > Če imaš čas, pridi poslušat!
> >
> > - Resnica o globalnem segrevanju (Dr. Sterhl) 30.9.2023 na Igu
> > - Film Nuclear Now (režija Oliverja Stone) 5.10.2023 v Cankarjevem domu
> > - Miti in resnice o varovanju okolja (konferenca) 11.10.2023 na IJS
> >
> > Linki:
> > www.mojaobcina.si/ig...anost.html
> > Obvezne prijave na: info@slovenian-lawyers.com
> >
> > Nuclear Now: jedrska.si/aktualno/...uclear-now
> > vstopnice.cd-cc.si/s...18204.html
> >
> > IJS: www.dropbox.com/scl/...zsu46&dl=0
> Če ti prideš, pridem tudi jaz. Pjotr Novak pa tudi... Bomo nekaj spil skupaj...
... čuj, sicer (zaenkrat) nima zveze z jedrsko energijo v takšni - obstaja tudi drugačna - obliki, ampak če se boste forumaši res srečali, vprašaj onega - jaz ga ne morem - po nicku sodeč verjetno Poljaka Pyotra, kaj si misli o tem sl.wikipedia.org/wik...i_Galiciji ukrajinskem "čiščenju" Poljakov, medtem ko ob z ukrajinskimi pesticidi "obogateni" hrani podpira ukrajinske nacifašiste v podobnem boju za "očiščenje" z Rusi večinsko upload.wikimedia.org...%85-en.png poseljenega dela nekdanje sovjetske republike Ukrajine ...
P.S.: just couldn't resist ...
sporočil: 32.632
[0513ANITO]
> [najobj]
> > [0513ANITO]
> > > [0126Bacis]
> > > Tole se bo dogajalo v naslednjih 3 tednih.
> > > Če imaš čas, pridi poslušat!
> > >
> > > - Resnica o globalnem segrevanju (Dr. Sterhl) 30.9.2023 na Igu
> > > - Film Nuclear Now (režija Oliverja Stone) 5.10.2023 v Cankarjevem domu
> > > - Miti in resnice o varovanju okolja (konferenca) 11.10.2023 na IJS
> > >
> > > Linki:
> > > www.mojaobcina.si/ig...anost.html
> > > Obvezne prijave na: info@slovenian-lawyers.com
> > >
> > > Nuclear Now: jedrska.si/aktualno/...uclear-now
> > > vstopnice.cd-cc.si/s...18204.html
> > >
> > > IJS: www.dropbox.com/scl/...zsu46&dl=0
>
> ... čuj, sicer (zaenkrat) nima zveze z jedrsko energijo v takšni - obstaja tudi drugačna - obliki, ampak če se boste forumaši res srečali, vprašaj onega - jaz ga ne morem - po nicku sodeč verjetno Poljaka Pyotra, kaj si misli o tem sl.wikipedia.org/wik...i_Galiciji ukrajinskem "čiščenju" Poljakov, medtem ko ob z ukrajinskimi pesticidi "obogateni" hrani podpira ukrajinske nacifašiste v podobnem boju za "očiščenje" z Rusi večinsko upload.wikimedia.org...%85-en.png poseljenega dela nekdanje sovjetske republike Ukrajine ...
>
> P.S.: just couldn't resist ...
Samo povem ti, da ne boš taval... Pyotr ni Poljak...Je čisto običajen Slovenec... Ima pač svoje mnenje o dogajanjih tam v Ukrajini... eh, itak da je Slovenec, le da sem glede na njegov forumski nick pač mislil, da je Pyotr poljskih korenin, ker naš Peter je poljski Pyotr v angleški transkripciji ... khmm, ker da je forumski Pyotr v resnici Rus oziroma ruskih korenin, si po njegovih že pred to vojno do Rusov izrazito sovražnih postih na totem forumu res težko predstavljam ...
P.S.: če se prav spomnim, so bila včasih ruska in ukrajinska imena enaka, kako pa v Ukrajini po novem rečejo Pyotru, pa nimam pojma, ker zdaj so Ukrajinci vsa komunistična ruska imena zamenjali v antikomunistična in je prej ruski Vladimir zdaj po novem ukrajinski Volodimir ... no, ko pa sem glih pri novih ukrajinskih imenih, me zanima, kako se po novem imenuje brat od nekdanjega svetovnega prvaka v boksu in zdaj kijevskega župana še vedno enako imenovanega Vitalija Klička, ki je na Wikipediji očitno sl.wikipedia.org/wik...li%C4%8Dko še vedno ostal po rusko Vladimir, kot je bil v času, ko je tudi on kot njegov brat Vitalij - oba sta bila res odlična boksarja "ruske" šole - bil svetovni prvak v boksu ... aja, in čeprav je čisto pravi kleni Slovenec, pa našega Pyotra vseeno lahko vprašaš, ker me res zanima, kaj si misli o ukrajinskem nacističnem "čiščenju" Poljakov, Rusov in Židov med WW2, če se že danes s "čiščenjem" Rusov z njihovih domov strinja, ker so na "demokratičnem" zahodu rekli, da je to "demokratično" ...
[0126Bacis]Prijavljen!!! Na Dogodek na IGu
> [BorutHocevar]
> > [0126Bacis]
> > > [0513ANITO]
>
> > > Če ti prideš, pridem tudi jaz. Pjotr Novak pa tudi... Bomo nekaj spil skupaj...
> >
> > Seveda pridem !!!
>
> Me boste veseli, če pridem tudi jaz? :)
Seveda, prijavite se, kot piše na linku!
Strani: 1