Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Odločeno, kam bo šlo 95 milijonov za naložbe podjetij. Kdo so prejemniki in kaj napovedujejo
Strani: 1
sporočil: 18.363
OK. Preletel sem samo zato, da sem se prepričal, da ni slučajno
kakšna NVO postala gospodarska družba....Lep dan.
sporočil: 1.403
[TejaGrapulin]Kam bo slo? V zrak kot vse subvencije.
> [mmeznar]
> Nikjer ne piše, a gre za povratna al nepovratna sredstva.
Gre za subvencije
sporočil: 18.363
[mar123]Subvencije so finančni vzvod in z vzvodom lažje premikaš, dviguješ karkoli je že breme. Lep dan.
> [TejaGrapulin]
> > [mmeznar]
> > Nikjer ne piše, a gre za povratna al nepovratna sredstva.
>
> Gre za subvencije
Kam bo slo? V zrak kot vse subvencije.
P.S.: Boscarol je hvaležen za subvencije in vračal in vrnil družbi več, kot je od nje prejel.
[bigl]mi ni panike ce nekdo vlozi svoj denar za investicij, da pa nek uradnik daje moje milijone brez odgovornosti.
> [mar123]
> > [TejaGrapulin]
> > > [mmeznar]
> > > Nikjer ne piše, a gre za povratna al nepovratna sredstva.
> >
> > Gre za subvencije
>
> Kam bo slo? V zrak kot vse subvencije.
Subvencije so finančni vzvod in z vzvodom lažje premikaš, dviguješ karkoli je že breme. Lep dan.
P.S.: Boscarol je hvaležen za subvencije in vračal in vrnil družbi več, kot je od nje prejel.
vzames nekomu ki zna preziveti na trgu in das drugemu.
sporočil: 8.460
A je bolje, da se tvoji miljoni dajejo samo za stvari, ki so že v
osnovi nedobickonosne npr infrastruktura na slabo poseljenih
obmocjih, socialne pomoči ciganom, subvencije za vrtce ipd.
Zadnja sprememba: mar123 10.12.2022 21:59
[hostamox]Seveda ne, ampak subvencije tudi ne. Sej ta denar je treba nekomu ki zna vzeti denar in ga dati nekomu ki obljublja brez odgovornosti.
A je bolje, da se tvoji miljoni dajejo samo za stvari, ki so že v osnovi nedobickonosne npr infrastruktura na slabo poseljenih obmocjih, socialne pomoči ciganom, subvencije za vrtce ipd.
Vseeno tele firme investirajo in kot firma tudi placujejo davke in
to ne malo :).
Ti kot fizična oseba imaš moznost pridobit socialno podporo, če ti zagusti, subvencijo vrtca, brezplacno solstvo do diplome.
Katere možnosti imajo podjetja, da dobijo nekaj za svoje placilo davkov.
Lokalno podjetje je enih deset, petnajst let nazaj pridobilo podobno subvencijo ali subvencije, takrat ni bilo dobička. Trenutno ga imajo ene dva miljona in ljudje čakajo na zaposlitev pri njih.
Ti kot fizična oseba imaš moznost pridobit socialno podporo, če ti zagusti, subvencijo vrtca, brezplacno solstvo do diplome.
Katere možnosti imajo podjetja, da dobijo nekaj za svoje placilo davkov.
Lokalno podjetje je enih deset, petnajst let nazaj pridobilo podobno subvencijo ali subvencije, takrat ni bilo dobička. Trenutno ga imajo ene dva miljona in ljudje čakajo na zaposlitev pri njih.
sporočil: 43
Zanimivo je, da sta bila dva pomembnejša kriterija za pridobitev
subvencije v okviru javnega razpisa za spodbujanje velikih
investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost v Republiki
Sloveniji (JR INVEST 2022) dvig dodane vrednosti na zaposlenega in
vsaj ohraniti število zaposlenih. Zakaj kriterij ohraniti število
zaposlenih pri tako izrazitem pomankanju kadrov na vseh
industrijskih področjih. Zakaj?
Socialna komponenta ?
Težko upravičit subvencijo pred ljudstvom, če delavci z investicijo postanejo tehnološki višek. :)
Težko upravičit subvencijo pred ljudstvom, če delavci z investicijo postanejo tehnološki višek. :)
sporočil: 11.068
[hostamox]V osemdesetih letih je bil eden izmed glavnih kriterijev za pridobitev investicijskega kredita od banke (subvencij itak ni bilo), zmanjšanje števila zaposlenih. Če se še kdo spomni. Jaz se, ker sem delal na tem.
Socialna komponenta ?
Se pa strinjam, malce čudno bi bilo, da bi te subvencije SPIRIT-a ustvarjale osnovo za odpuščanje. Vseeno gre v tem primeru po vseh kriteriih za zelo uspešna podjetja in bi bil takšen kriterij v bistvu absurden. Kam naj gredo, na nižjo plačo?
Strani: 1