Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Ali lahko ženske prodrejo v moški svet tehnologije?
Strani: 1
sporočil: 1.144
Zelo dobro za vzdušje in rezultate je, da so v IT-ju tudi
ženske.
Ne zato, ker so enake kot moški, ampak zato ker so drugačne kot moški.
Sem ter tja so do mene pokroviteljski ali pa se zame sploh ne zmenijo, pri čemer je težko ugotoviti, ali to počnejo zato, ker sem ženska, ali zato, ker sem podrejen kader.
Nekdo drug me je vprašal, ali bi želela delati v poslovodstvu, ker imam manj izkušenj s programiranjem kot moški, s katerimi delam. To me je zelo prizadelo, saj res želim biti programska inženirka – le, da sem v tem še nova.Ampak jokic z zgornjimi citati si pa ne bi želel v ekipi, ne glede na spol.
sporočil: 27.886
[FjodorKirilovic]mislim, da je bila svojcas neka lacanovska fora, po kateri obstaja "mosko" obsesivno in "zensko" histericno programiranje, samo se ne spomnim podrobnosti.
Zelo dobro za vzdušje in rezultate je, da so v IT-ju tudi ženske.
anyway, cist tako iz prakse dejansko ne bi uganil na prvo zogo spola avtorja iz izdelka. je pa res, da poznam samo majhne ekipe in tako nisem imel prilike imet nekega velikega vzorca, tako da je bolj anekdoticno.
sporočil: 10.559
Zadnja sprememba: kzupanc 26.10.2022 13:11
Lepo napisano. Le da: pomanjkanje samozavesti in zapostavljanje ne
temelji le na spolu, ampak recimo tudi na intro in ekstro
vertiranosti itd. Za sprejem kamorkoli bi morala obstajati
objektivna merila (testi, preverjanja ipd.). Le v redkih primerih
je prav, da o zaposlitvi odloča osebni vtis in subjektivna
odločitev. Če pa se s tem ne strinjate, potem padejo vse potrebe po
kvotah itd. A kvote so pa še vedno za 2 spola? Kaj pa za vse
detajle mavrice in N na N spolov? Hi Hi :)
sporočil: 1.144
[]Mogoče ne bi opazil razlike v programski kodi, gotovo pa pri zapisnikih o testiranju, navodilih za uporabnike itd.
anyway, cist tako iz prakse dejansko ne bi uganil na prvo zogo spola avtorja iz izdelka.
Po moje mora imeti vsak večji IT nekaj žensk, ki spravi v red moško šlamparijo.
sporočil: 18.363
[kzupanc]V knjigi der Trafikant Freud lepo pove, da tudi on ne razume žensk.Če to kaj pomaga na splošno, poznam jih nekaj, ki so dobre iženirke, pa tudi iz drugih profilov dobro delujejo v svetu tehnologije, kot menedžerke. Ampak jih je malo oz. premalo. Lep dan.
Lepo napisano. Le da: pomanjkanje samozavesti in zapostavljanje ne temelji le na spolu, ampak recimo tudi na intro in ekstro vertiranosti itd. Za sprejem kamorkoli bi morala obstajati objektivna merila (testi, preverjanja ipd.). Le v redkih primerih je prav, da o zaposlitvi odloča osebni vtis in subjektivna odločitev. Če pa se s tem ne strinjate, potem padejo vse potrebe po kvotah itd. A kvote so pa še vedno za 2 spola? Kaj pa za vse detajle mavrice in N na N spolov? Hi Hi :)
sporočil: 10.559
[bigl]Res je.
> [kzupanc]
> Lepo napisano. Le da: pomanjkanje samozavesti in zapostavljanje ne temelji le na spolu, ampak recimo tudi na intro in ekstro vertiranosti itd. Za sprejem kamorkoli bi morala obstajati objektivna merila (testi, preverjanja ipd.). Le v redkih primerih je prav, da o zaposlitvi odloča osebni vtis in subjektivna odločitev. Če pa se s tem ne strinjate, potem padejo vse potrebe po kvotah itd. A kvote so pa še vedno za 2 spola? Kaj pa za vse detajle mavrice in N na N spolov? Hi Hi :)
V knjigi der Trafikant Freud lepo pove, da tudi on ne razume žensk.Če to kaj pomaga na splošno, poznam jih nekaj, ki so dobre iženirke, pa tudi iz drugih profilov dobro delujejo v svetu tehnologije, kot menedžerke. Ampak jih je malo oz. premalo. Lep dan.
Moje pisanje je pa čisto v drugi smeri.
sporočil: 18.363
[kzupanc]Poznam tudi druge skrajnosti, ko kolegice na tehničnih fakultetah niso mogle diplomirati zaradi tega, ker so ženske! Hvala bogu, da so se časi spremenili, vsaj upam. Lep dan.
> [bigl]
> > [kzupanc]
> > Lepo napisano. Le da: pomanjkanje samozavesti in zapostavljanje ne temelji le na spolu, ampak recimo tudi na intro in ekstro vertiranosti itd. Za sprejem kamorkoli bi morala obstajati objektivna merila (testi, preverjanja ipd.). Le v redkih primerih je prav, da o zaposlitvi odloča osebni vtis in subjektivna odločitev. Če pa se s tem ne strinjate, potem padejo vse potrebe po kvotah itd. A kvote so pa še vedno za 2 spola? Kaj pa za vse detajle mavrice in N na N spolov? Hi Hi :)
>
> V knjigi der Trafikant Freud lepo pove, da tudi on ne razume žensk.Če to kaj pomaga na splošno, poznam jih nekaj, ki so dobre iženirke, pa tudi iz drugih profilov dobro delujejo v svetu tehnologije, kot menedžerke. Ampak jih je malo oz. premalo. Lep dan.
Res je.
Moje pisanje je pa čisto v drugi smeri.
sporočil: 5.120
BOB DNEVA
"Pomembno je iskanje priložnosti. Te so na voljo vsak dan, samo oči moramo odpreti."
Irena Linasi Rogač, podjetnica
28.oktober 2022
www.vecer.com
"Pomembno je iskanje priložnosti. Te so na voljo vsak dan, samo oči moramo odpreti."
Irena Linasi Rogač, podjetnica
28.oktober 2022
www.vecer.com
sporočil: 1.403
Dokler se punce ne bodo odlocale za tehnicne sole bo tezko to
spremeniti. Bi bilo zanimivo pogledati letosnji vpis in videti
prihodnost.
sporočil: 244
To, da se ne odločajo za tehnične šole, je posledica njihovega
slabšega dojemanja tehnike. Za tehniko je potreben razum, ne samo
intiligenca. Sicer pa bolje prosperirajo drugje kot v tehniki in
zakaj bi potem silile v tehniko. V naši družbi se na žalost ceni