Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FrRoSt sporočil: 8.271
[trocki]
Ampak za 200k kredita ne plačaš samo 200k, ampak precej več.
Če pa imaš 200k in jih investiraš s 5% donosom, v 40 letih tudi prislužiš za stanovanje.

Po mojem se pri nas računica izide le zaradi take rasti cen nepremičnin v zadnjih 30 letih, ki se bo kot kaže nadaljevalo tudi v bodoče. Razen če bi se nekoč nekdo opogumil in uvedel nepremičninski davek.
Sicer bi to ljudje počeli tudi v razvitem svetu, pa ne. Tako je v Nemčiji le 40% lastnikov stanovanj, pri nas pa 90. Pa c3ene stanovanj so v Nemčiji nižje, plače pa ne tako zelo ;)
Moj sodelavec jih nima!! 200k namreč!! Ima pa ženo in 2-letnega otroka! Zdaj sta se morala izseliti iz stanovanja z ugodno najemnino (300€) in zato plačujeta novo najemnino 700€!!

Tako je življenje! Oba imata dobrega jurja plače. Kaj misliš, bosta imela še kakšnega otroka!??

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3007853

Strani: 1

trocki sporočil: 629
Mi je žal tvojega sodelavca, ampak on očitno ne spada k temi o stanovanjskih posojilih, ker si ga ne more privoščiti. Za to, da plačuje 700€ najemnine (najbrž za luknjo, če je to v Ljubljani), pa je kriv nedelujoči nepremičninski trg. Zato mu preostane le to, da od politikov zahteva ureditev le-tega. Če nič drugega, lahko vsaj na volitvah voli stranko, ki se za to zavzema. Ampak moje mnenje je, da je za ureditev tega trga bolj malo upanja. V družbi, kjer je 90% lastnikov nepremičnine, se ne da veliko storiti, ker gre za kar velik delež volilcev. In ti so zadovoljni, če njihovo 50 let staro stanovanje v bloku postane vredno milijon, čeprav ga ne nameravajo prodati. A milijonarjiso pa le... ;)
dz1975 sporočil: 2.264
30% za streho na glavo je čisto normalna cena, ne vem kaj je s tem narobe.

Strani: 1