Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek N1: Inšpektorji so odločili, da zaračunavanje za osebni prevzem na Mimovrste ni dovoljeno
Strani: 1
sporočil: 11.227
Ta je res precej "pederska" fora. Oni sicer svojim Trgovinam rečejo
"Prevzemni Centri", a vendarle niso drugega kot B&M trgovine. Z
resda omejenim asortimanom, ki ga je mogoče kupiti direktno pri
njih, a je ta vendarle različen od nič! V bistvu ti zakasirajo
plačo blagajnika, ki je tam. In je v resnici butasto. Če omogočajo
plačilo ob prevzemu na njihovem prevzemnem mestu, potem mora
blagajničarka bit tam, pa pa če pride en sam tak kupec na
mesec.
Sicer je že ideja spletne trgovine in osebnega prevzema nekoliko skregana z logiko, a vseeno.
So pa krasen stroj za mletje kapitala. Na vsak € prihodkov je nekaj centov izgube. v letu, kjert so bile 4/4 leta vse tehnične trgovine zaprte... in so sami Mimoredovci dvignili prodajo za (Pazi) 48,4%, so uspešno pridelali 3.6 milijona izgube (Leto poprej 4,8).
Zato se zdaj gredo eBay model. Kjer so le platforma ki poveže Kupca in prodajalca. in pobira provizijo. DropShipment varianta.
Sicer je že ideja spletne trgovine in osebnega prevzema nekoliko skregana z logiko, a vseeno.
So pa krasen stroj za mletje kapitala. Na vsak € prihodkov je nekaj centov izgube. v letu, kjert so bile 4/4 leta vse tehnične trgovine zaprte... in so sami Mimoredovci dvignili prodajo za (Pazi) 48,4%, so uspešno pridelali 3.6 milijona izgube (Leto poprej 4,8).
Zato se zdaj gredo eBay model. Kjer so le platforma ki poveže Kupca in prodajalca. in pobira provizijo. DropShipment varianta.
sporočil: 1.924
[Endimion]Po mojem mnenju je dobro, da ima spletna trgovina tudi osebni prevzem. Ko imaš opravek blizu spletne trgovine, se zapelješ mimo in takoj prevzameš artikel. To je bolje, kot da greš posebej na pošto po naročeni artikel, plačaš poštnino, artikel pa dobiš šele naslednji dan ali kasneje.
Sicer je že ideja spletne trgovine in osebnega prevzema nekoliko skregana z logiko ...
sporočil: 3.117
Zadeva ima že brado:
slo-tech.com/forum/t773872/249
Šele sedaj pa se je našel kupec, ki je naredil prijavo inšpekciji
slo-tech.com/forum/t773872/249
Šele sedaj pa se je našel kupec, ki je naredil prijavo inšpekciji
sporočil: 1.321
[aimon]Z osebnim prevzemom jim odpadejo stroski s pakiranjem in embalazo.
> [Endimion]
> Sicer je že ideja spletne trgovine in osebnega prevzema nekoliko skregana z logiko ...
Po mojem mnenju je dobro, da ima spletna trgovina tudi osebni prevzem. Ko imaš opravek blizu spletne trgovine, se zapelješ mimo in takoj prevzameš artikel. To je bolje, kot da greš posebej na pošto po naročeni artikel, plačaš poštnino, artikel pa dobiš šele naslednji dan ali kasneje.
Glede na to, da imajo osebni prevzem, so dodatni stroski POS terminali.
Po mojem so placilo ob prevzemu zaceli zaracunavati zato, da se jim ne kopicijo neprevzeti izdelki?
Sprva se opazil nisem, po drugem ali tretjem narocilu sem sele videl, da to zaracunavajo.....Shoppster pa ne; pa se cenejsi so bili; vsaj pri izdelkih, ki sem jih kupoval.
sporočil: 2.033
[aimon]Je pa to lahko nelojalna konkurenca klasični trgovini. Ker klasična trtgovina deluje po drugačni zakonodaji kot spletna (obvezna no question ask vračila itd). In po drugačni računici. Bo potem treba dodelati in urediti še ta (mo)del.
> [Endimion]
> Sicer je že ideja spletne trgovine in osebnega prevzema nekoliko skregana z logiko ...
Po mojem mnenju je dobro, da ima spletna trgovina tudi osebni prevzem. Ko imaš opravek blizu spletne trgovine, se zapelješ mimo in takoj prevzameš artikel. To je bolje, kot da greš posebej na pošto po naročeni artikel, plačaš poštnino, artikel pa dobiš šele naslednji dan ali kasneje.
Dvomim da zaradi neprevzemanja. Ker ta tveganje vseeno
ostaja.
Pred leti, ko so banke podražile transakcijske provizije za pos terminale, so eni trgovci in oštirji imeli nekaj dni ekstra postavko v obliki "fee-ja", če si plačal s kartico. Tržni inšpektorat je to v kali zatrl.
Ekstra stroškov zaradi izbire načina plačila NE SME BITI in pika! Lahko pa ti ta strošek denimo zaračuna špediter. Če plačaš blago dostavljalcu, ti pa on komot lahko računa svoje delo. A to plačaš spediterju, ne pa trgovcu od katerega je blago!
Seveda se v B&M trgovinah.. potem lahko "da popust" na gotovinsko plačilo. Ampak ta popust ni del cenika. Pa niti ne vem kok bi se to trgovcem še splačalo. Včasih je bilo to menda dražje (Elektronske transakcije)
Pred leti, ko so banke podražile transakcijske provizije za pos terminale, so eni trgovci in oštirji imeli nekaj dni ekstra postavko v obliki "fee-ja", če si plačal s kartico. Tržni inšpektorat je to v kali zatrl.
Ekstra stroškov zaradi izbire načina plačila NE SME BITI in pika! Lahko pa ti ta strošek denimo zaračuna špediter. Če plačaš blago dostavljalcu, ti pa on komot lahko računa svoje delo. A to plačaš spediterju, ne pa trgovcu od katerega je blago!
Seveda se v B&M trgovinah.. potem lahko "da popust" na gotovinsko plačilo. Ampak ta popust ni del cenika. Pa niti ne vem kok bi se to trgovcem še splačalo. Včasih je bilo to menda dražje (Elektronske transakcije)
sporočil: 8.460
Men so všeč, je pa res dobro mal pogledat po konkurenci.
Mislim, da so dražji, kot so bili.
Hitrost dostave pa tudi ni vedno taka kot bi morala bit.
Imel neprijetno izkušnjo, ko sem moral cakat na pomivalca 5 dni, namesto obljubljene dostave naslednji dan.
Tako sem po pralni stroj raje sel v lokalni mercator:).
Mislim, da so dražji, kot so bili.
Hitrost dostave pa tudi ni vedno taka kot bi morala bit.
Imel neprijetno izkušnjo, ko sem moral cakat na pomivalca 5 dni, namesto obljubljene dostave naslednji dan.
Tako sem po pralni stroj raje sel v lokalni mercator:).
sporočil: 1.924
[Froc]V klasični trgovini Hofer sem vrnil artikel in sem zanj dobil denar.
Je pa to lahko nelojalna konkurenca klasični trgovini. Ker klasična trtgovina deluje po drugačni zakonodaji kot spletna (obvezna no question ask vračila itd)
:)
Podobna izkušnja. TV je od njihovega lagerja na Šmartinki takrat do mene v Savskem naselju (takrat) potoval od ponedeljka, do petka večer, ko sem vso jezo stresel na njihov FB profil.
Podobna izkušnja. TV je od njihovega lagerja na Šmartinki takrat do mene v Savskem naselju (takrat) potoval od ponedeljka, do petka večer, ko sem vso jezo stresel na njihov FB profil.
sporočil: 1.321
[Endimion]Vsekakor so se poslabsali, kar se ti e dobavnih rokov.
:)
Imam pa zato shoppster zaenkrst samo dobre izkusnje, ceprav moram za prevzem narediti ovinek do Crnuc.
Strani: 1