Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek (graf) Kriptovalute v rdečem
Strani: 1 2
sporočil: 4.272
[jani1974]Dobro, da nisem še jaz. Potem bi bila pušiona na kvadrat.
Se opravičujem. Sem kupil bitcoin in kot običajno, ko kaj kupim...
[bumag]Do takrat bo verjetno vlakec smrti naredil še par krogov. Osebno sem pričakoval, da se bo sesulo. Tapametni so pač pobrali smetano in padec je rezultat. Vprašanje je le, ali bo šlo še dol oz. koliko. Da bi šla cena na 150k€, kakor so nekateri tukaj napovedovali že za letošnji maj, se mi zdi pa noro in neverjetno. Že to, da je monetiziran pohlep "vreden" 60 jurjev, je dovolj noro. So pa eni krasno pokasirali iz tega kazina. Na račun suckerjev seveda, ker je to zero-sum game. Pri kriptu se nič ne ustvarja. Kvečjemu se troši enormne količine štroma.
Sedaj je še dobro ko pada. Ko ga ugasnejo ne bo več padal :)
sporočil: 11.068
[bumag]In zakaj bi ga sploh ugasnili? Da tisti, ki jih imajo največ ne bi več služili? Ni variante. Kriptovalute bodo obstale in tu poti nazaj ni več. Jaz celo predvidevam, da bo teh še več kot do sedaj, saj bodo pričele kriptožetone izdajati tudi centralne banke. Tega do sedaj še ni bio, ko pa bo, se bo delež kriptovalut v sistemu še bistveno povečal.
Sedaj je še dobro ko pada. Ko ga ugasnejo ne bo več padal :)
sporočil: 1.307
Zadnja sprememba: alpha7B5sn 04.12.2021 12:09
Ja, tudi tu smo v vojni. Med tistimi, ki bi radi ohranili in celo
razširili, uveljavili svojo dodatno kontrolo, in med tistimi, ki se
temu in še marsičemu (prikritemu) upirajo. Gre pa v vseh trenutno
potekajočih vojnah na strani prvih za ene in iste v ozadju, pri
drugih pa se zasedba najbrž malce spreminja, oziroma je le del njih
fiksen.
sporočil: 8.460
[robi2107]Pocakajmo še sevcenka:).
> [jani1974]
> Se opravičujem. Sem kupil bitcoin in kot običajno, ko kaj kupim...
Dobro, da nisem še jaz. Potem bi bila pušiona na kvadrat.
[jani1974]
Ti imaš ponavadi srečo, tako da vsaj min donos ne izostane:).
sporočil: 4.602
Zadnja sprememba: dronyx 04.12.2021 13:14
jaz celo predvidevam, da bo teh še več kot do sedaj, saj bodo pričele kriptožetone izdajati tudi centralne banke. Tega do sedaj še ni bio, ko pa bo, se bo delež kriptovalut v sistemu še bistveno povečal.Kaj se je na Kitajskme zgodilo, ko je začela njihova centralna banka distribuirat svojo kripto valuto? Ostale so prepovedali. Centralne banke ne marajo konkurence. Sedaj jim morda ustreza, da se ljudje navadijo na trgovanje s kripto valutami, potem pridejo s svojimi "fed coini" in ostalim zagrenijo življenje. Mogoče drugje ne bo tako ekstremno, kot na Kitajskem, sigurno pa ne bo več tako, kot je sedaj.
Drugače pa bi se investitorji v kripto že lahko naučili, da kripto ne mara stabilnost, ker s tem se ne služi denarja. Če ne gre več navzgor, potem naredijo, da gre strmo navzdol. Tisti, ki poznajo delovanje trga v obeh primerih služijo. Poleg tega ima menda 10.000 posameznikov v lasti več kot 1/3 vseh bitcoinov. Večja je koncentracija, lažje manipuliraš s trgom. Niso pa taki strmi padci prav dobra reklama za "Store of value". Morda za tiste z res dobrimi živci.
sporočil: 4.602
Se opravičujem. Sem kupil bitcoin in kot običajno, ko kaj kupim...Tudi če si kupil na ATH obljubljajo, da bo šel bitcoin krepko čez 100.000 USD. Torej čas je na tvoji strani, samo potrpljenje. Če so se pa zmotili, potem pa pač lekcija iz investiranja, zakaj se nečemu reče špekulacija.
sporočil: 1.321
[jani1974]Drugic prej vprasaj ;-)
sporočil: 6.570
[vrac]Saj, saj, točno moj argument proti kripto valutam. Vsak jih lahko izda, poljubno imenuje in s poljubnim številom žetonov.
> [bumag]
> Sedaj je še dobro ko pada. Ko ga ugasnejo ne bo več padal :)
In zakaj bi ga sploh ugasnili? Da tisti, ki jih imajo največ ne bi več služili? Ni variante. Kriptovalute bodo obstale in tu poti nazaj ni več. Jaz celo predvidevam, da bo teh še več kot do sedaj, saj bodo pričele kriptožetone izdajati tudi centralne banke. Tega do sedaj še ni bio, ko pa bo, se bo delež kriptovalut v sistemu še bistveno povečal.
Fiat valute so navzgor omejene s številom držav oz. centralnih bank, kripto pa nič.
In kot pri vsaki zero sum game, bo več kriptovalut pomenilo samo, da bo njihova posamična vrednost padala.
[jani1974]Zato pa se kupuje samo BTC ETH, pogojno se LTC in XRP.
> [vrac]
> > [bumag]
> > Sedaj je še dobro ko pada. Ko ga ugasnejo ne bo več padal :)
>
> In zakaj bi ga sploh ugasnili? Da tisti, ki jih imajo največ ne bi več služili? Ni variante. Kriptovalute bodo obstale in tu poti nazaj ni več. Jaz celo predvidevam, da bo teh še več kot do sedaj, saj bodo pričele kriptožetone izdajati tudi centralne banke. Tega do sedaj še ni bio, ko pa bo, se bo delež kriptovalut v sistemu še bistveno povečal.
Saj, saj, točno moj argument proti kripto valutam. Vsak jih lahko izda, poljubno imenuje in s poljubnim številom žetonov.
Fiat valute so navzgor omejene s številom držav oz. centralnih bank, kripto pa nič.
In kot pri vsaki zero sum game, bo več kriptovalut pomenilo samo, da bo njihova posamična vrednost padala.
P: v btc od 2500$ dalje...skesiral sem ze 4x vec, kot sem vlozil, noter imam pa cirka 15-kratnik vlozenega.
[rename]Če bom prej vprašal, se potem ne bom mogel delati pametnega, ko bo ratalo :-(
> [jani1974]
> Se opravičujem. Sem kupil bitcoin in kot običajno, ko kaj kupim...
Drugic prej vprasaj ;-)
sporočil: 23
čas vnosa: 04.12.21 13:57
Že 5x se mi je zgodilo da sem bil po nakupu globoko v minusu. Po
par mesecih ali letih pa so vse takrat zgrešene naložbe postale
zelo dobičkonosne. Potrpljenje
sporočil: 1.237
tole ni naključje, kripto trg je postal veliko bolj odporen in ga
je vedno težje sesuti, prav čakalo se je trenutek da se visok
leverage strese...nepremičninske bombice iz kitajske, novi kovid
sev, predlogi višjih OM, padec vrednosti na borzah v tem tednu..ta
sobota je bila prav idealna...mislim da ko naslednji teden najdejo
zdravilo in sicer vklopijo usd printer in ameriške borze ozelenijo
se veselica nadaljuje...tam do marca..
[rename]In utemeljitev, zakaj so te kriptovalute nekaj posebenega? Ker zlato in srebro se svetita, pa relativno redka sta, EUR in USD imata vsaj teoretično neke resne države zadaj, za kripto pa ne vem, kaj bi bil kriterij?
Zato pa se kupuje samo BTC ETH, pogojno se LTC in XRP.
[jani1974]Na kratko: zato. ;-)
> [rename]
> Zato pa se kupuje samo BTC ETH, pogojno se LTC in XRP.
In utemeljitev, zakaj so te kriptovalute nekaj posebenega? Ker zlato in srebro se svetita, pa relativno redka sta, EUR in USD imata vsaj teoretično neke resne države zadaj, za kripto pa ne vem, kaj bi bil kriterij?
Malo razsirjeno:
- v crypto gamblingu ne mores iskati logike in kriterijev za odlocanje
- prav tako pozabi na tehnicne analize in sloganje iz kavne usedline
- vsedes se na vlakec in cakas, da te pripelje do zeljenega (etapnega) cilja.
- kupujes, ko drvi navzdol, prodas, ko dosezes svoj cilj.
- kljucno pa je, da znas biti potrpezljiv HODLer (pozabil poudariti, da pozabi na bote, skripte in ostale dnevne trgovce)
sporočil: 624
Lahko da bo res. Sam veste koliko denarja so natisnili, nekam ga
morajo skriti , verjetno veliko tudi v kriptovalute.
sporočil: 5.775
Zdajle je trg razžarjen do belega za nakupovanje stvari v enem
novem virtualnem svetu. Mislim da se je govorilo o miljonih za
navidezno jahto. Se trenutno ne morem spomniti imena zadeve izpred
10-15 let kjer so ljudje isto kupovali "zemljo" iz pikslov....pa so
na koncu zaslužili samo ta prvi - TAKO ko VEDNO.
Proti temu so kojni exatna znanost.
Sem našel.
A virtual yacht sells in the Sandbox metaverse for $ 650,000
www.entrepreneur.com › ... › Metaverso
3 days ago — This month alone, a parcel of land in Axie Infinty was sold for $ 2.3 million and one in Decenterland for $ 2.4 million. More About Metaverso.
Proti temu so kojni exatna znanost.
Sem našel.
A virtual yacht sells in the Sandbox metaverse for $ 650,000
www.entrepreneur.com › ... › Metaverso
3 days ago — This month alone, a parcel of land in Axie Infinty was sold for $ 2.3 million and one in Decenterland for $ 2.4 million. More About Metaverso.
sporočil: 12
Zadnja sprememba: MAN-263595 05.12.2021 21:00
Pozdravljeni,kripto valute se med seboj zelo razlikujejo. Predvsem med osnovnimi L1 (layer 1) je glavni kriterij da tehnološko predstavljajo platformo na kateri ostali gradijo in živijo. Npr. ETH je valuta popolnoma drugih osnov kot BTC. ETH je trenutno najbolj razširjena tehnološka platforma in zelo veliko poznavalcev se že strinja, da ji bo zelo težko vzeti tehnološki primat. Lahko pa se zgodi, da ga v prihodnosti premaga kateri od manjših tekmecev. V glavnem tisti, ki bo v naslednjih letih absolutno prevladal bo krojil prihodnost sveta v naslednjih desetletjih saj bo zmagovalna L1 platforma osnova web3 in vsega digitalnega sveta (vključujoč posel in finance) v prihodnosti. Če temu dejstvu dodamo današnje vrednosti teh nekaj valut, ki tvorijo L1 platforme, potem mi ni jasno od kje in od kod lahko govorite o kriptovalutah brez vrednosti. Cena zmagovalca bo zletela v nebo...
Sploh se ne sekiraj in počakaj nekaj časa.
NAJVEČJA NEUMNOST KI JO LAHKO NAREDIŠ JE DA SEDAJ KAJ PRODAŠ (realiziraš izgubo)... pusti pri miru.
Če ti kaj pomaga sem tudi jaz dokupil...
NAJVEČJA NEUMNOST KI JO LAHKO NAREDIŠ JE DA SEDAJ KAJ PRODAŠ (realiziraš izgubo)... pusti pri miru.
Če ti kaj pomaga sem tudi jaz dokupil...
Zadnja sprememba: hostamox 05.12.2021 21:21
V ekonomiji je cena vedno nekje med ponudbo in
povpraševanjem.V grobem:).
Če imamo neskoncno mnogo kriptovalut, povprasevanje pa je vedno končno... .
Nimam pa pojma o kriptovalutah na splošno.
Pri bitcoinu mi je všečna povezava, vrednost valute je pogojena s ceno energije.
Energijo je kot tako izredno težko skladiscit, nafta, elektrika, drva.
Plus na borzah za to obstajajo instrumenti, ki malim niso dosegljivi oz so predragi za drzanje.
P.s
Sem šel pogledat starost tvojega nicka pa si cel dinozaver:).
Čemu tako navdušenje nad novotarijami?
[jani1974]Odkar te "resne" države štancajo triljarde denarja, je le-ta vedno bolj joke. Ena od funkcij denarja je namreč tudi tezavrirna, hranilec vrednosti. Sam presodi, koliko še izpolnjuje to funkcijo.
In utemeljitev, zakaj so te kriptovalute nekaj posebenega? Ker zlato in srebro se svetita, pa relativno redka sta, EUR in USD imata vsaj teoretično neke resne države zadaj, za kripto pa ne vem, kaj bi bil kriterij?
Pri bitcoinu mi je všečna povezava, vrednost valute je pogojena s ceno energije.Kje si pa to nasel???
Točno kako kot ste napisali.
Pri ETH pa je vrednost valute v lastništvu ETH, ki jih je omejeno mnogo. Ker pa se ekosistem na platformi zgrajenih aplikacij in drugih produktov zelo hitro širi in je za poslovanje na teh aplikacijah potrebno imet ETH da se plačuje provizijo oziroma poslovanje in glede na to da je večina ETH oziroma okrog 85% v cold denarnicah na varnem (pri HOLD vlagateljih), potem je lahko vsakomur jasna smer gibanja te valute...
Pri ETH pa je vrednost valute v lastništvu ETH, ki jih je omejeno mnogo. Ker pa se ekosistem na platformi zgrajenih aplikacij in drugih produktov zelo hitro širi in je za poslovanje na teh aplikacijah potrebno imet ETH da se plačuje provizijo oziroma poslovanje in glede na to da je večina ETH oziroma okrog 85% v cold denarnicah na varnem (pri HOLD vlagateljih), potem je lahko vsakomur jasna smer gibanja te valute...
[rename]Tega imaš dosti na netu.
> Pri bitcoinu mi je všečna povezava, vrednost valute je pogojena s ceno energije.
Kje si pa to nasel???
Cena rudarjenja enega bitcoina.
Pac energija potrebna za razvozlavanje formul.
Cena naj bi bila trenutno med 5 in 10 k.
Išči price bitcoin mining.
Saj so skoz neki naslovi, koliko stroma požre rudarjenje:).
Pa to še vedno ne določa cene. To je zgolj denar, ki ga je potrebno
plačati da prideš do 1 BTC. Ko pa ga imaš nimaš neke osnove kot pri
ETH (ETH je praktično kot delnica podjetja - beri je lastništvo
platforme, ki si je želi poslovni, finančni in drugi svetovi). Pri
BTC nimaš nobene osnove in vrednost se oblikuje zgolj na podlagi
kako željen jje pri drugih oziroma kako verjamenjo vanj (podobno
kot pri zlatu - zlato ima takšno vrednost zgolj zaradi tega ker je
tako zaželjen in iskan, če tega nebi bilo bi bila cena dosti nižja,
ima pa dobro lastnost da ne "rjavi" zato ohranja vrednost skozi
stoletja).
Nisem tega nikoli toliko raziskoval.
Po naturi sem daytrader.
Tako da je pomebna volatilnost in spread.
In pri kriptu če je prva všečna, je spread malo manj.
Vsaj kar sem nazadnje gledal na demu.
Po naturi sem daytrader.
Tako da je pomebna volatilnost in spread.
In pri kriptu če je prva všečna, je spread malo manj.
Vsaj kar sem nazadnje gledal na demu.
Strani: 1 2