Strani: 1

anon-317028 sporočil: 30.415
[#2967364] 20.10.21 16:13
Odgovori   +    3
Slovenija potrebuje novo vlado, ki bo skupaj s tehnološko naprednim Huaweiem gradila 5G omrežje.
aljosalp sporočil: 184
[#2967552] 21.10.21 13:01
Odgovori   +    2
Mah.. Kakšno razmetavanje z denarjem. Kaj rabi 5G ne razumem. Ko nekdo reče, da je 1Gbit/s brzine.. Pa kdo to rabi? Dajmo malce trezne pameti.
5G je na frekvencah 25GHz.. torej razdalja od antene do telefona je cca manj kot 500m. Ali v urbanem okolju ala LJ, KR, MB, KP, CE, GO, NM.. pa še kakšno se še splača.. Poleg tega verjetno še turistične lokacije ala Kranjska, Bled, Portorož.. In samo da pokriješ npr Portorož bo potrebno cca 30-50 enot. Vsa periferija, kjer je itak težava z fiksnim dostopom , ker ni parice/optike etc (ADSL) tam 5G ne bo prinesel boljši internet v vas. Ali pač.. Da bi v slovenske gorice dali 5G za unih 50 hiš bo praktično antena na glavo prebivalca...
Jaz raje vidim 4G kod se šika tam kjer je pokritost malce slabša (in roko na srce v SLO mobitel dela v večini primerov kakor treba), ter optika do fiksnih naročnikov. Mislim, da je to boljša opcija..
Sicer pa, primerjava z italijo. to poletje v Toscani.. ne 4G ali 5G.. še signal je tam teško najdeti.. kamo li imeti internet, ki dostojno dela... Apartma je imel Wifi kateri je bil 4G.. vendar je boljše delal moj 4G v posebnem vogalu sobe kakor njihov wifi.. Žal se preveč slovencev ne zaveda, da ko mobitel lovi na triglavu to ni zaradi cepiva za Covid in čipa v roki.. ampak je splošno solidna mreža, ki jo imamo.. z malimi izjemami pri ADSL ampak se popravlja...
shevchenko sporočil: 21.898
[#2967554] 21.10.21 13:18 · odgovor na: aljosalp (#2967552)
Odgovori   +    2
[aljosalp]
Mah.. Kakšno razmetavanje z denarjem. Kaj rabi 5G ne razumem. Ko nekdo reče, da je 1Gbit/s brzine.. Pa kdo to rabi? Dajmo malce trezne pameti.
meni prav tako ne rabi. kolega trdi, da s 5g pobere film v nekaj sekundah. no, kasneje pa izvem, da filmov itak ne gleda. ja torej???

Strani: 1