Strani: 1 2 3 4 5 6

Endimion sporočil: 10.831
[#2946523] 07.08.21 19:07 · odgovor na: (#2946458)
Odgovori   +    2
Kdo te sili v cepljenje? Nihče.

Cepljenje denimo proti Rumeni mrzlici, je pri nas pogoj, da sploh dobiš pomorsko knjižico. Brez tega te živ bog od ladjarja ne zaposli! In tako je že 50 let! Pa še pejt ti "jest ne bom nobene kemikalije.." Ja jo boš al pa ni kariere.

Nihče te ne sili se cepit. Nimamo obveze, in jaz pravim da je bolje, da jo nimamo. Naj vsak zase.

Dal sem ven številke in grafe. Od onih podatkov, ki so vsem nam na voljo. In tudi dal disclaimer, kjer sem vedel da podatkov ni, in jih nimam jaz, jih nimaš Ti, in jih nima nihče na ven. Pa dobim nazaj cel kup filozofiranja. O tem, zakaj imamo v Sloveniji odpor do cepljenja prav proti Covid, bi lahko napisal traktat sam po sebi, in je povezan z ravnanjem in komunikacijo oblasti.

Vse kar počnem, je gledanje številk. Če so podatki nepopolni, ali celo lažnjivi, se lahko kasneje posujem s pepelom. A take imam. Nisem si jih jaz zmislil. Se spomniš olimpijskih iger v Soulu 1988? Ben Johnson na 100m zmaga pred Carlom Lewisom. Potem se izkaže da je Johnson dopingiran. Si predstavljaš, da bi na kol nataknili onega ki je imel štoparico? Ker to počnete. Že 5-ic. Ni problema z drugačnim pogledom. Ampak naj bo neka metrika, ki jo lahko preverim.

Tebi se zdi smešno, da se obešam na števila. Na kaj pa naj se? Na rekla kazala? Ker to dobim od antivaxerjev. Poznam enga k pozna enga. Vse skup pa nepreverljivo. Niti ne zapisano nikjer. Razen na družbenih omrežjih.

Jaz in partnerka oba izpolnjujeva PCT pogoj, in imava v žepih potrdila. A ko nama je danes v centru Ljubljane kelnarca rekla za to, sva vstala in šla. Ker smatrala da kelnar pa ni ona oseba ki bo to gledal. Našla sva oštarijo, kjer je moja kelnarju gladko rekla, da če pride inšpektor/policaj/mestni redar, da bo ona potrdila videl. Ne pa on. In da naj me niti ne sprašuje za to. Ker mu tega ne bom pokazal pa če se na glavo postavi. Natakarju namreč.

In ni bilo prvič da sem vstal in šel. Ko nas bo zadosti takih, ki bodo ta fašizem poignorirali, bo drugače. Ker ko da država prepoved, naj jo tudi sama preverja. Ne pa Ređepi k ti je dal čevape, al Ana Roš pr kateri si pustil regres za eno večerjo, al šjora Marina, pr kateri si apartma v najem vzel za podaljšan vikend. Naj bo to naloga države, pa da vidimo, kako učinkovito ga lahko kontrolirajo.
[#2946524] 07.08.21 19:27 · odgovor na: alain (#2946452)
Odgovori   +    1
Dajva drugače zastavit primer.

Se ne cepiš in zboliš. Imel si se priliko cepit, pa se nisi. Odkartaj onih 50 jurjev za zdravljenje.

Se cepiš in zboliš. Prav je da te zdravstveni sistem cajta. In pocajta.

Se cepiš in umreš. Država tvojim potomcem odpizdi odškodnino, če dokažete, da je bila posledica cepljenja. Ne mi o 90 let starih, ki so imeli raka...

Se ne cepiš in umreš. No ja. To je pol to.

Tako so nekako možne variante.

In priznajva si, da če bi bila smrtnost Covida ranga ebole, bi si folk vbrizgal v žilo jeben cevosan, če bi nekdo zinil, da pomaga.

Jaz ti dam številko, da kadilci zaradi svoje razvade v zadnjih desetih letih nakazali v priracun okoli 3 in pol milijarde €, ti pa tarčo premakneš v smer "A bom zdaj plačeval po 25 letih plačevanja prispevkov???"

Kolikokrat ti je hiša zgorela, a vendarle jo imaš zavarovano zoper požar. Zakaj bi avtomobil zavaroval zoper kraji, saj ti ga v 25 letih niso nikoli ukradli. Imaš zavarovanje zoper vdor vode? Saj ti v 25 letih ni počila cev...

To pa sprejmeš a ne? Ker kaj če.

In ne želi si ameriškega sistema, kjer komot fašeš odpoved, če nisi... cepljen.
najobj sporočil: 32.573
[#2946527] 07.08.21 19:47 · odgovor na: Endimion (#2946523)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 07.08.2021 19:53
[Endimion]

Cepljenje denimo proti Rumeni mrzlici, je pri nas pogoj, da sploh dobiš pomorsko knjižico. Brez tega te živ bog od ladjarja ne zaposli! In tako je že 50 let! Pa še pejt ti "jest ne bom nobene kemikalije.." Ja jo boš al pa ni kariere.

Nihče te ne sili se cepit. Nimamo obveze, in jaz pravim da je bolje, da jo nimamo. Naj vsak zase.

Dal sem ven številke in grafe. Od onih podatkov, ki so vsem nam na voljo. In tudi dal disclaimer, kjer sem vedel da podatkov ni, in jih nimam jaz, jih nimaš Ti, in jih nima nihče na ven. Pa dobim nazaj cel kup filozofiranja. O tem, zakaj imamo v Sloveniji odpor do cepljenja prav proti Covid, bi lahko napisal traktat sam po sebi, in je povezan z ravnanjem in komunikacijo oblasti.

Vse kar počnem, je gledanje številk. Če so podatki nepopolni, ali celo lažnjivi, se lahko kasneje posujem s pepelom. A take imam. Nisem si jih jaz zmislil. Se spomniš olimpijskih iger v Soulu 1988? Ben Johnson na 100m zmaga pred Carlom Lewisom. Potem se izkaže da je Johnson dopingiran. Si predstavljaš, da bi na kol nataknili onega ki je imel štoparico? Ker to počnete. Že 5-ic. Ni problema z drugačnim pogledom. Ampak naj bo neka metrika, ki jo lahko preverim.

Tebi se zdi smešno, da se obešam na števila. Na kaj pa naj se? Na rekla kazala? Ker to dobim od antivaxerjev. Poznam enga k pozna enga. Vse skup pa nepreverljivo. Niti ne zapisano nikjer. Razen na družbenih omrežjih.

Jaz in partnerka oba izpolnjujeva PCT pogoj, in imava v žepih potrdila. A ko nama je danes v centru Ljubljane kelnarca rekla za to, sva vstala in šla. Ker smatrala da kelnar pa ni ona oseba ki bo to gledal. Našla sva oštarijo, kjer je moja kelnarju gladko rekla, da če pride inšpektor/policaj/mestni redar, da bo ona potrdila videl. Ne pa on. In da naj me niti ne sprašuje za to. Ker mu tega ne bom pokazal pa če se na glavo postavi. Natakarju namreč.

In ni bilo prvič da sem vstal in šel. Ko nas bo zadosti takih, ki bodo ta fašizem poignorirali, bo drugače. Ker ko da država prepoved, naj jo tudi sama preverja. Ne pa Ređepi k ti je dal čevape, al Ana Roš pr kateri si pustil regres za eno večerjo, al šjora Marina, pr kateri si apartma v najem vzel za podaljšan vikend. Naj bo to naloga države, pa da vidimo, kako učinkovito ga lahko kontrolirajo.
... čuj, če ti ni odveč, tole forum.finance.si/?m=...397&single preberi in komentiraj številke, ker namreč tudi jaz rad gledam številke, le vidim jih malo drugače kot z zdaj že leto in pol trajajočim 24/7 medijskim pranjem možganov prestrašeni ljudje na totem forumu pa i šire ...

P.S.: sam nimam problemov s cepljenjem s preizkušenimi cepivi, imam pa probleme z enačenjem korone s kugo in virusno hemoragično mrzlico, ampak ker nisem ogrožena mlada ženska, sem se tokrat vdal v usodo - če sem baksuz, bom cepljen ali ne cepljen itak v vsakem primeru najebal, če pa nisem baksuz, pa velja enako, le da ne bom najebal - in sem se cepil z eno dozo po vseh veljavnih standardih - ko sem se razpičkan za cepljenje odločil, bi se cepil tudi s strihninom - še vedno poskusnim(!) cepivom ameriškeim duplim Johnsonom - to www.rtvslo.si/zdravj...ena/587476 sem prebral kakšen dan po cepljenju - da bi vsaj še nekaj cajta živel vsaj približno življenju podobno življanje, ki sem ga živel do medijsko sproducirane - tukaj www.rtvslo.si/zdravj...ijo/516812 poglej številke - od gerontokracije namerno potencirane koronanorije ... aja, in ker se glih končujejo olimpijske igre še nekaj, kar mi dodatno povečuje dvom v "ukrepe", in sicer za športnike žaljiva za nevarnost okužb pa absurdna pravila z "odrešilnimi" maskami na zmagovalnem odru - ob himni in zastavi maske ja, naslednjo minuto ne, potem pa do nadaljnega večinoma itak samo čez usta spet ja - kar sploh ni vredno komentirat, zato se bom še enkrat spomnil - ena slika pove več kot tisoč besed - na slike svetovnih gospodarjev izpred 100 let www.google.com/searc...20&bih=937 in na slike www.msn.com/en-xl/li...d=msedgntp svetovnih gospodarjev danes, ko bi po njihovi brezbrižni sproščenosti lahko rekel, da kljub ranljivosti zaradi starosti svetovne gospodarje - kje so maske, kje je dvometerska medsebojna razdalja ? - korone očitno ni čisto nič strah, kot tudi svetovne gospodarje sredi pandemije španske gripe na mirovni konferenci v Parizu januarja 1919 ni bilo strah, čeprav takrat ni bilo nobenih cepiv ...
najobj sporočil: 32.573
[#2946529] 07.08.21 20:02 · odgovor na: anon-488811 (#2946493)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 07.08.2021 20:10
[Copcop]
> alzo, ko bo zaradi napovedanega berufsverbota necepljena polovica (50%) delovno aktivnega prebivalstva - od česa bo živela cepljena polovica prebivalstva -

Preveč resno jemlješ fb in youtube strokovnjake, ki napovedujejo nenapovedljivo.
... čuj, sploh ni treba fb in youtube strokovnjakov, je dovolj spremljati ameriški CNN in evropske mainstream medije in slišat in videt tudi tisto, kar niso hoteli povedat in pokazat ...
> P.S.: ker si tako dober s številkami, bi lahko razložil, zakaj tote tvoje "cherry picking" številke za Slovenijo -

Ker živiva v Sloveniji.
... ja, in ker živiva v Sloveniji, v primerjavi s svetovnimi drugačne slovenske številke pomenijo kaj ? ...

P.S.: sicer precej spretno manipuliraš in se sprenevedaš, le da jaz glih nisem pravi naslov za to ...
anon-351779 sporočil: 5.775
[#2946538] 07.08.21 20:29 · odgovor na: (#2946390)
Odgovori   +    2
BRUTALNA LEVA CENZURA. Napišeš kako je bilo v socializmu, pa je post adijo.
Levaki celega sveta ne razumejo da jih imamo DOST in da reakcija PRIDE.

Jaz pa pri tej kovid norosti ZAHTEVAM da se objavlja telesna pripravljenost oz aktivnost. Empirično ugotavljam da večinoma zbolijo pisarniški "garači", delavčki pa izjemno redko z zelo blagimni simptomi in tisti ki se resno ukvarjajo s športom.
Ko vidim priporočeno telesno aktivnost v člankih, se samo smejim. Priporoča se celih PET ur na teden. HAHAHAHA. Danes sem bil 3 ure na brusilki, potem pa 4 ure pospravljal skladišče. Na mesec prehodim cca 150km in premečem kar nekaj ton izdelkov med obdelavo. Ovce se pa špikajo in mislijo da so varne......

Poetic justice: Študiraj da ti ne bo treba delat.
anon-207617 sporočil: 6.899
[#2946539] 07.08.21 20:30 · odgovor na: depersin (#2946521)
Odgovori   +    2
[depersin]
> [NemirniTujec]
> > twitter.com/RealJoel...52/photo/1
> Ta link seveda ni baza, ampak misinterpretirani screenshoti se enega od premnogih twitterskih antivax bebcev, ki pac ne razume velikostnih razredov.

S takim žaljivim tonom si povedal vse o sebi in o tem, da si neverodostojen. Ja. Twitter je očitno dober takrat, ko piše v tvoj prid.
In to s ponosom!

Spostljiv ton do antivaxerskih skodljivcev ki ne razumejo velikostnih razredov, je izredno kontraproduktiven ker jim daje auro normalnosti, sprejemljivosti. Twitter ni nikakrsna enota. Nekaj takega kot spostljivo iskati "srednjo pot" in "kompromisne resitve" - denimo med nasilnimi norci in organizirano druzbo, med znanostjo in religijo, med geografijo in flat earth society, rasisti in manjsinami... Vse to je zelo dekadentno in brezupno.

Norce je treba dat v norisnico (in tam zdraviti kolikor je mogoce), nasilneze v zapor, fanatike in ideoloske blazneze pa je treba zasmehovati in javno izpostavljati njihovo norost, vedno znova in znova, s suhoparnimi dejstvi in brez vsake milosti in prijaznosti, ker ta rec je nalezljiva bolj kot covid. To ohranja zdravje civilizacije, checks and balances, korencek in palica.

Nepovezan primer, da bo lazje dojeti sporocilo brez custev; avtomatski, absolutisticni cestni radarji v civiliziranih in ne-diktatorskih druzbah niso postavljeni da bi jebali cca 85% racionalne populacije, ki se obcasno spozabi in krsi druzbeno sprejete predpise, ampak da nenehno mlati po onih nekaj odstotkih neuravnovesenih goved, ki ne morejo nehati divjati in ogrozati zivljenj. Zato vecina populacije podpirq obstoj takih radarjev. Samo v najbolj govejih druzbah se pipulacija radarjem upre, protestira, jih unicuje in na volitvah zavrne njih uveljavitev... denimo v Mariboru :-)

Lenin je menil, da vsako civilizacijo samo trije zgreseni obroki locujejo od kaosa. Jaz dodajam, da imajo tudi tri (ali morda stiri, pet) zgresene vzgojne klofute podoben ucinek - dolocen delez populacije zal razume samo surovo silo - celo najbolj ljubeca Jacinda Arden je redke puntarje med strasno miroljubnimi in vodljivimi novozelandci poklopila kar z vojsko! Ni drzave brez policije.

Jaz sem zgolj droben, najdrobnejsi, skoraj nezaznaven pomocnik ohranjanja cudovitega cloveskega izuma, torej organizirane civilizacije - spletni bic bozji :-))

Vsakokrat, ko namenimo spostovanje dekadentnim skodljivcem, gresimo zlocin proti civilizirani druzbi. Ne oglasim se vec pogosto, ampak ko se, pa ne bom popuscal budalam niti za sekundo, niti za milimeter. Nemirni drzi svoj trdi (in oholi :-)) standard, no quarter is given!

youtu.be/ZCukUiXSxb4

To nisu krivci primitivci
Što su pokupili mast
Korov nikne digod stigne
Ma svaka njima čast

Krivi smo mi

Otkud' svi ti paraziti
Što su nam zagustili
Nemoj stari moj
Krivi smo mi
Što smo ih pustili

Ma šta su znali đenerali
I brkati majori
Jedino da viću
Pali, ali nisu najgori

Krivi smo mi

Ni svi ti silni infantilni
Što su puške sanjali
Ne, ne derane
Krivi smo mi
Što smo se sklanjali
alain sporočil: 5.172
[#2946541] 07.08.21 20:33 · odgovor na: Endimion (#2946524)
Odgovori   +    5
Zadnja sprememba: alain 07.08.2021 20:35
A bejz bejz, zato ker je cepivo na voljo bi moral placevati za bolnico? Ja zakaj pa tega nikoli ni pocel nihce, ko so zboleli za gripo kljub temu, da je cepivo vsako leto na voljo? Pa smo imeli ze ogromno mrtvih in hospitaliziranih starih. Da ne govorim se za kaksne druge bolezni, kjer so cepiva. Sorry to gre prevec v idiotsko smer razmisljanja, sem te imel za razumnega cloveka, pa vidim, da je tudi tebe ujelo kolesje masovnih medijev, kako smo necepljeni krivi za vse. Smo le korak od posebnih taborisc, na koncu pa nas boste se streljali na presernovem trgu....
depersin sporočil: 10.224
[#2946543] 07.08.21 20:52 · odgovor na: anon-207617 (#2946539)
Odgovori   +    1
[NemirniTujec]
> S takim žaljivim tonom si povedal vse o sebi in o tem, da si neverodostojen. Ja. Twitter je očitno dober takrat, ko piše v tvoj prid.

In to s ponosom!
Takih, kot si ti, seveda ne moremo jemati resno, ker si vaxerska budala in škodljivec in velik fanatik. Ti pašeš v norišnico.
[#2946544] 07.08.21 20:54 · odgovor na: Endimion (#2946523)
Odgovori   +    8
[Endimion]
To je seveda laž. Vsaka diskriminacija necepljenih je prisiljevanje.
[#2946545] 07.08.21 21:00 · odgovor na: Endimion (#2946524)
Odgovori   +    6
[Endimion]
Dajva drugače zastavit primer.

Se ne cepiš in zboliš. Imel si se priliko cepit, pa se nisi. Odkartaj onih 50 jurjev za zdravljenje.
Samo, če ne plačuješ zavarovanja.
Se cepiš in zboliš. Prav je da te zdravstveni sistem cajta. In pocajta.
Ne. Prav je, da proizvajalec cepiva plača.
Se cepiš in umreš. Država tvojim potomcem odpizdi odškodnino, če dokažete, da je bila posledica cepljenja.
Proizvajalec cepiva naj dokaže, da ni. On je močnejši in naj dokazuje.
In priznajva si, da če bi bila smrtnost Covida ranga ebole, bi si folk vbrizgal v žilo jeben cevosan, če bi nekdo zinil, da pomaga.
Ampak, ker ni, je tveganje pri cepljenju preveliko.
Jaz ti dam številko, da kadilci zaradi svoje razvade v zadnjih desetih letih nakazali v priracun okoli 3 in pol milijarde €, ti pa tarčo premakneš v smer "A bom zdaj plačeval po 25 letih plačevanja prispevkov???"
Zavarovan si zato, da te zdravijo, če zboliš. Zasebna zavarovalnica tudi ne more kar spreminjati pravil. Mora te obvestiti in ti lahko prekineš.

Mi pa moramo obvezno plačevati zavarovanje. Zato država nima pravice diskriminirati.
[#2946546] 07.08.21 21:03 · odgovor na: (#2946526)
Odgovori   +    4
[ForumskiBandit]
glej glej. torej kot cepljeni zvračaš odgovornost na državo, necepljen si je sam kriv?
zakaj? zato ker si bil priden in poslušal mnenje "stroke", tudi če je ta napačna?

a ni potem bolj prav, da v vsakem primeru plačaš za posledice sam, saj navsezadnje si se sam odločil, pa še sam nosi odgovornost za svojo odločitev?
Dobro napisano. Če se cepiš in gre kaj narobe, naj plača proizvajalec ali pa ti sam.
anon-207617 sporočil: 6.899
[#2946547] 07.08.21 21:04 · odgovor na: depersin (#2946543)
Odgovori   +    5
Zadnja sprememba: anon-207617 07.08.2021 21:16
[depersin]
> [NemirniTujec]
> > S takim žaljivim tonom si povedal vse o sebi in o tem, da si neverodostojen. Ja. Twitter je očitno dober takrat, ko piše v tvoj prid.
>
> In to s ponosom!

Takih, kot si ti, seveda ne moremo jemati resno, ker si vaxerska budala in škodljivec in velik fanatik. Ti pašeš v norišnico.
Krohot :-)))) medtem ko vas torej vec zivi v enem telesu, ste ocitno vsaj pri tej stvari enotni, slozni, skoraj ena persona :-)))

Ali gre tukaj bolj za samo-vikanje v slogu kraljice Viktorije, po anglesko "royal we": www.yourdictionary.c...m/royal-we

P.S. hkrati naj za mnozice s kratkim attention spanom OPOZORIM, da nikjer nisem nikoli zagovarjal siljenja ljudi k cepljenju, ker sem glede takih prijemov strasno skepticen - jaz sem se oglasil izkljucno zato, da debunkam, izpostavim, in se norcujem in brez sramu postavim na svoje mesto norosti glede nevarnosti ali ucinkovitosti cepiv.

Nikakor pasi jaz ne pridrzujem pravice da bi sodil,ali naj druzba prisili svoje clane k cepljenju ali ne. Kot tudi ne ali naj ima obcestne radarje ali ne - to so kompleksna vprasanja druzbenih odnosov posamicnih druzb/etnij, in kako imajo urejena razmerja svobode, individualnosti, komunitarnosti in tako dalje. Jaz nisem nikakrsen diktator, jaz sem zgolj brezkompromisen bullshit oznacevalec.

P.p.s.: v brexitaniji je recimo nezaslisano da bi se od ljudi zahtevalo lastnistvo azurnega osebnega dokumenta z osnovnimi podatki in bivaliscem. Baje je to strasen totalitarizem :-) Tukaj bivalisce dokazujes tako, da prinesec dva aktualna komunalna racuna - denimo za vodo, pa se bancni izpisek z naslovom. Jaz mislim da so vsi skupaj fuknjeni kar se tega tice - ampak nic ne tezim naj zdaj oni tako delajo, kot Nemirna prisilna betica misli da je prav. When in Rome,do as romans do. Prnesem napoved za council tax jer je tam gormoj naslov (vodo in banko imam ze zdavnaj paperless) ko da smo v srednjem veku :-)
[#2946552] 07.08.21 21:26 · odgovor na: depersin (#2946544)
Odgovori   +    1
[depersin]
> [Endimion]
> Kdo te sili v cepljenje? Nihče.

To je seveda laž. Vsaka diskriminacija necepljenih je prisiljevanje.
Lahko tudi tako zapelješ.. ampak vse sorte reči je, ki jih ne moreš. Denimo ni tomaka izpod 15. Pa ni alkohola izpod 18. Pa vendarle pumpamo želodce mladoletnikom. Le kako???

Nihče te ne sili v cepljenje. Se pač testiraj. Ni blema. Pravila si nisem jaz spomnil. Vprašaj Janeza.

Kjer imam problem s tem PCT je v tem da to preverja kelnar ali Oštir, ali oddajalec apartmaja.

Če država nekaj ukaže, naj to tudi preverja lepo sama. Ne pa mi med sabo.
hostamox sporočil: 8.460
[#2946555] 07.08.21 21:41 · odgovor na: Endimion (#2946552)
Odgovori   +    0
Če noče preverjat ima še vedno lahko zaprto.
Imaš kar nekaj dejavnosti, ki jih ne moreš opravljat brez preverjanja strank.
Prodaja zdravil na recept, prodaja ffs, orožja in streliva.
Pri vseh obstaja doloceno tveganje za širšo populacijo, podobno pri covidu.

Kako bi na tako preverjanje gledali v civiliziranem svetu, pa lahko napiše dopisnik od tam:).
hostamox sporočil: 8.460
[#2946557] 07.08.21 21:50 · odgovor na: alain (#2946450)
Odgovori   +    1
[alain]
Kdaj boste ze enkrat dojeli cepilni histeriki, da jaz nimam nic proti cepljenju starih, imunsko sibkih in tistih s pridruzenimi boleznimi, ki vsaj v 99% polnijo bolnice. Moj point je vedno bil zgolj v temu, da je siljenje ostalih v cepljenje nepotrebno in da je segregacija ljudi na osnovi pct nacela pac popolni nacizem, ki napr.v avstraliji dobiva skoraj filmske

Če si se kdaj cepil so te verjetno najprej vprašali ali si zdrav.
Tako da naceloma naj bi se cepilo le zdrave.
damir123456 sporočil: 825
[#2946559] 07.08.21 22:01 · odgovor na: hostamox (#2946557)
Odgovori   +    6
Zadnja sprememba: damir123456 07.08.2021 22:14
mene tudi moti to poročanje, 6 mesecev trdijo, da cepljeni ne prenašajo. Včeraj je ženska iz cdcja rekla, da isto trosijo virus kot neceplejeni. študija je bila prekratka.
2 tedna nazaj pravijo, da mora bit 12 tednov med odmerki. da 8 ni ok. Študija prekratka.
v izraelu pravijo, da popušča po 6 mesecih. to se ni vedelo ored 3 meseci.

Tako se ne dela in pika.

učinkovitost je tudi vaprašljiva.

izrael: Serious COVID cases said to pass 300, a 4-month high

www.timesofisrael.co...onth-high/
[#2946560] 07.08.21 22:09 · odgovor na: Endimion (#2946552)
Odgovori   +    5
[Endimion]
> [depersin]
> > [Endimion]
> > Kdo te sili v cepljenje? Nihče.
> To je seveda laž. Vsaka diskriminacija necepljenih je prisiljevanje.
Lahko tudi tako zapelješ.. ampak vse sorte reči je, ki jih ne moreš. Denimo ni tomaka izpod 15. Pa ni alkohola izpod 18.
To ne opravičuje diskriminacije necepljenih.
Nihče te ne sili v cepljenje. Se pač testiraj.
Ravno ta tvoj stavek je siljenje v cepljenje. Test velja 48 ur, cepljenje pa 6 mesecev. Diskriminacija.
Ni blema. Pravila si nisem jaz spomnil.
Ga pa zagovarjaš.
[#2946561] 07.08.21 22:11 · odgovor na: hostamox (#2946557)
Odgovori   +    6
[hostamox]
Če si se kdaj cepil so te verjetno najprej vprašali ali si zdrav.
Tako da naceloma naj bi se cepilo le zdrave.
Tega že zdavnaj ni več. Zdaj je pritisk na cepljenje - tudi, če si bolan.
anon-317028 sporočil: 30.415
[#2946566] 07.08.21 22:56 · odgovor na: (#2946505)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-317028 07.08.2021 23:08
[alek14]
> [FIN-311684]
> > [alek14]
> > > [FIN-311684]
> > > > [alek14]
> > > > > [FIN-311684]
> > > > > Francoski profesor Didier Raoult je rekel, da je smrtnost pri cepljenih in necepljenih primerljiva. Aktivna politika cepljenja ne bo dala rezultatov.
> > > >
> > > > Pač je rekel nekaj kar ni res. Ni prvi, ni zadnji.
> > >
> > > Ja včasih ga res kresne, nato ga vsi napadejo, kmalu se vse umiri in mu nekako dajo prav, res pa je da cepljenja ne more ustaviti...Poglej kaj je ponovno bleknil, predlaga, da se zaščitimo od virusa, če v nos natlačimo mazilo VapoRub...fr.sputniknews.com/f...-covid-19/ kar pa ni nič drugega kot tole www.lekarnar.com/izd...a%C5%A1elj Sicer, proizvajalec pravi, da se VapoRub lahko nanese na prsni koš in grlo za lajšanje kašlja. Ne sme se ga uporabljati v nosu ali ustih...Raoult nasprotuje cepljenju proti Covidu, raje bi bolne zdravil...Verjetno bo na koncu imel prav.
> >
> > Prej bo konec vesolja preden bo imel prav. SARS-CoV-2 ni HIV. HIV poteka počasi in je zdravljenje celo bolj učinkovoto od cepiva. Covid se zgodi prikrito (okuženemu) v 4 dneh od okužbe. Pri tem imaš trajne okvare ožilja in nekaterih organov. Vprašanje je le koliko let svojega življenja si pripravljen vreči v smeti. Pri Covid je profilaksa izjemnega pomena, da se prepreči razdejanje v telesu, ki ga naredi Covid. 4% ljudi ima izgubo funkcije organov tako veliko, da se ne morejo vrniti več na delo vsaj 12 (in več) mesecev po preboletju. Tu govorimo o ca. 80% izgubi funkcije. Vsaj 1/3 ima merljive poškodbe, ki pa jih posameznik ne čuti, dokler ne pritisne tistega organa (recimo pljuča) do konca. Tu so izgube funkcije manj kot 80% - teh ne zaznaš takoj, a če telo obremeniš ali fizično ali z drugo boleznijo bodo te izgube postale vidne. Poškodbe so najverjetneje trajne. Pred enim letom smo ugibali, da bo najbrž tako, sedaj zanesljivo vemo, da je tako.
> > Zdravljenje na že narejene poškodbe nima nobenega učinka. Edino cepivo te poškodbe povsem prepreči. Čeprav se cepljeni ljudje okužijo - se okužba drži v nosno žerelni votlini, ker tam ni protiteles. Toda v krvi so, in tja virus več ne more.
>
> Zakaj tega na takšen način nista sposobni povedati Logarjeva in Beovičeva? Pri njiju vse temelji na strahu, zastraševanju, vzbujanju straha, strašenju in vse povedano na prav zoprn način.

Hm. Mislim, da na to ni nihče pomislil. Napačna domneva, da je samo po sebi umevno...
Zato tudi dejstvo, da cepivo ne more preprečiti okužbe (v nosno-žrelni votlini ni protiteles - ta so v krvi), lahko pa prepreči težji potek. Žal zdravniki niso povedali (se jim je zdelo, da je za javnost prezapleteno?) Da pod težji potek razumemo napad virusa na ožilje (srce, ledvice, pljuča od znotraj), pod lažji potek pa okužbo v nosno-žrelnem predelu, ki ne poškoduje notranjih organov (v resnici meja ni črno-belo, pri ne-cepljenih vedno pride virus v kri, samo pri nekaterih se tam ne prime, zlasti pri otrocih).
Ker vse kaže, da nas bo Janša po poveličevanju Hitlerja, nacionalsocializma, po domače nacizma, spravil v covidni konclogor, se je širša družina dobila v restavraciji s šestimi hodi, torej, nekaj ur smo bili skupaj. Nekaj jih je bilo cepljenih, večina necepljenih. Na vprašanje kako necepljeni vedo, da niso okuženi je nastopil molk. Vsi smo se strinjali, da bi bilo lepo, če bi po koncu zabave vsi, cepljeni in necepljeni, lahko odšli na brezplačno testiranje in ugotovili, če smo okuženi. Rešitev? Vlada naj odpre veliko mest za brezplačno testiranje cepljenih in necepljenih, torej vseh tistih, ki se želijo testirati. Zakaj? Cepljeni ne vedo, da so okuženi in širijo okužbo, testirati jih je treba. Kako cepljeni Janša naj ve, da ni okužen in ne bo okužil svojih otrok?
anon-488811 sporočil: 1.100
[#2946582] 08.08.21 08:35 · odgovor na: najobj (#2946529)
Odgovori   +    1
... čuj, sploh ni treba fb in youtube strokovnjakov, je dovolj spremljati ameriški CNN in evropske mainstream medije in slišat in videt tudi tisto, kar niso hoteli povedat in pokazat ...
Lepo, da slišiš česa ne povedo.
... ja, in ker živiva v Sloveniji, v primerjavi s svetovnimi drugačne slovenske številke pomenijo kaj ? ...
Da so točne. Zabeleženo število umrlih zaradi korone se ujema s presežno smrtjo v opazovanem obdobju, kar za tujino niti približno ni samoumevno.

Recimo Rusija, urad za korono, ustanovljen po predsedniškem dekretu, beleži 165.000 smrti ruskih državljanov zaradi korone, ruski statistični urad, ki dobiva podatke iz bolnišnic, vodi statistiko 330.000 smrti, med tem ko je presežna smrtnost od marca 2020 do danes več kot 600.000 umrlih. Torej 4 krat več kot uradno priznava Moskva. Kako naj resno jemljemo rusko oblast in njene podatke? Tudi Rusi jo ne, zato ni presenetljivo, da odklanjajo tudi cepljenje, ki ga oblast propagira. Kar jih močno tepe, saj imajo ob nizki 15% precepljenosti in ignoriranju epidemioloških ukrepov sedaj sredi poletja dnevno več umrlih zaradi korone kot sredi zime.

Recimo Indija, uradno 430.000 umrlih zaradi korone, a statistika zaznava 4 milijone presežnih smrti v istem obdobju, torej 10 krat več, kar državo postavlja v svetovni vrh po številu kovid smrti.

Recimo Peru, kjer si pod pristiskom javnosti niso več zatiskali oči pred striženjem med uradnimi podatki in stanjem na terenu. Vlada je bila prisiljena ustanoviti neodvisno komisijo strokovnjakov, ki je pretresla podatke in ugotovila 3 krat višje število umrlih zaradi korone kot pred tem. Danes je Peru statistično prvi na svetovni lestvici po številu kovid umrlih na milijon.

A ne zgolj banana države, kot zgoraj naštete, do manipulacij, namernih ali nenamernih, prihaja tudi v razvitih državah.

Recimo Florida ZDA. Uradno 1800 umrlih na milijon, a statistika kaže več kot 3000 presežnih smrti na milijon v istem obdobju. Zakaj? Očitno ima oblast interes po uradnem zniževanju kodiv smrti, saj se bojijo, da ne bi izpadli večji nesposobneži kot so.

Zato, ko omenjaš svetovne številke, previdno. Neskladja zaznava tudi WHO, ki države poziva k evalvaciji podatkov, da bomo dobili realno razsežnost in vpliv virusne epidemije. Kovid ni gripa in stanje ni tako rožnato, kot se uradno prikazuje.

Seveda, če te bolj skrbi lakota, pošlji na 1919 ključno besedo HRANA5 in daroval boš 5 eur Unicefu za lačne otroke v Afriki.
[#2946590] 08.08.21 09:23 · odgovor na: damir123456 (#2946559)
Odgovori   +    5
www.instagram.com/tv...=copy_link
Ce je tole res, da se cepljeni ne stejejo vec v evidenco covid hospitalizacij, pa je to najvecja mozna svinjarija. Ampak pritisk farmacevtsko zdravniske mafije je noro mocan. Stalno prilagajanje podatkov samo da bi cepljenje izgledalo lepo. Podobno kot prej 20 let z islamskimi teroristi od 2001 naprej, a ni smesno kako ze eno leto in pol ni prakticno nobenega problema s terorizmom nikjer:-))) Seveda ker zdaj imamo novega zunanjega sovraznika za zastrasevanje ljudi...
anon-485444 sporočil: 1.924
[#2946595] 08.08.21 10:00
Odgovori   +    0
"Vodja enote za intenzivno nego v univerzitetni bolnišnici St. Louis Gasan Kamel je predstavil sliko pacienta, ki se je cepil proti covidu-19, in tistim, ki se ni. Rentgenske slike je pokazal z namenom, da se ljudje začnejo bolj zavedati, zakaj je cepljenje izjemno pomembno za njihovo zdravje.

... Ameriški zdravnik poudarja, da cepljene osebe, pozitivne na covid-19, pri bolnišničnem zdravljenju na splošno ne potrebujejo intenzivne nege, kot jo necepljene. Dodal je še, da morajo necepljenim bolnikom redno nuditi pripomočke za vzdrževanje življenja.

... Kamel upa, da bodo slike ljudi prepričale, da se cepijo. “Če ne marate mask, vam tudi respirator zagotovo ne bo všeč,” je dejal." demokracija.si/fokus...covidu-19/
[#2946596] 08.08.21 10:21 · odgovor na: anon-488811 (#2946582)
Odgovori   +    1
če smo pri Floridi je sodeč po grafu 60% cepljenost popolnoma neučinkovita

www.worldometers.inf...a/florida/

primerov več kot pozimi, smrti se pa tudi vračajo na iste številke.
[#2946598] 08.08.21 10:41 · odgovor na: damir123456 (#2946559)
Odgovori   +    3
[damir123456]
mene tudi moti to poročanje, 6 mesecev trdijo, da cepljeni ne prenašajo. Včeraj je ženska iz cdcja rekla, da isto trosijo virus kot neceplejeni. študija je bila prekratka.
2 tedna nazaj pravijo, da mora bit 12 tednov med odmerki. da 8 ni ok. Študija prekratka.
v izraelu pravijo, da popušča po 6 mesecih. to se ni vedelo ored 3 meseci.

Tako se ne dela in pika.

učinkovitost je tudi vaprašljiva.

izrael: Serious COVID cases said to pass 300, a 4-month high

www.timesofisrael.co...onth-high/
Včasih se zdi, da je največji izziv za Janševo vlado kako skriti resnico o Covidu.
[#2946599] 08.08.21 10:42 · odgovor na: (#2946597)
Odgovori   +    0
islandija in pozitivni cepljeni

twitter.com/eliaseyt...16/photo/1
[#2946602] 08.08.21 11:03 · odgovor na: alain (#2946590)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-317028 08.08.2021 11:07
[alain]
www.instagram.com/tv...=copy_link
... Podobno kot prej 20 let z islamskimi teroristi od 2001 naprej, a ni smesno kako ze eno leto in pol ni prakticno nobenega problema s terorizmom nikjer:-)))...
2001 je Amerika sprejela strategijo o globalni vojni proti terorizmu, ki je pripeljala do agresije na Irak in Afganistan. Porabljene so na tisoče in tisoče milijard dolarjev. Danes se Amerika globoko potolčena in vojaško ponižena umika iz Afganistana, podobno kot se je umikala iz Vietnama. Državo je pustila v kaosu. Veliko svojega orožja ni želela uničiti, raje ga je prepustila Talibanom (!!??), ki osvajajo teritorij in mesta eno za drugim.

Sicer, največji krivec za afganistansko tragedijo je Velika Britanija, ki je z ravnilom določila mejo med Afganistanom in Pakistanom, ki seveda podpira Talibane, ki so Paštuni, ki nikoli niso priznali z ravnilom določene meje. Kakor koli, Američani so izgubili vojno, podobno kot so jo izgubili v Iraku od koder so se prav tako skoraj umaknili. Borbe s terorizmom ni niti bilo, kajti, če bi jo Američani želeli bi morali napasti Savdovo Arabijo, saj so njeni državljani leta 2001 napadli Ameriko.
[#2946604] 08.08.21 11:33 · odgovor na: (#2946601)
Odgovori   +    2
[FIN344308]
Še dobro, da je Izrael tako pohitel s cepljenjem, da se lahko drugi učimo na njegovih napakah.

Po moje postaja tudi najbolj zagrizenim provaksejem jasno, da cepivo ne bo ustavilo epidemije, pa če se vsi cepimo.
Izraelski Jerusalem Post se sprašuje zakaj za zgodnje zdravljenje okužbe ne bi uporabili Ivermectin, ki stane manj kot 1 dolar na dan?...trialsitenews.com/je...-covid-19/

Izraelci imajo novo zdravilo...90% bolnikov zdravljenih z novim zdravilom, je odpuščenih v 5 dneh...www.jpost.com/health...ays-675961
[#2946607] 08.08.21 12:01 · odgovor na: (#2946606)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-317028 08.08.2021 12:03
[ForumskiBandit]
> [FIN344308]

> Po moje postaja tudi najbolj zagrizenim provaksejem jasno, da cepivo ne bo ustavilo epidemije, pa če se vsi cepimo.

ta najbolj zarukanim ne bo prej jasno, dokler jim ne bo Beovićevas povedala med poročili. do tedaj bodo tupili svoje, potem pa se bodo obnašali kot da je to ves čas jasno in da niso nikoli trdili drugače.
Zgodovinske knjige pravijo, da je 12.10.1768 ob deveti uri zvečer doktor Dimsdale cepil Katarino Veliko proti velikih boginj (črnih koz). Cepivo je bila tekočina iz mozolja kmeta Aleksandra Markova, ki je okreval po okužbi s črnimi boginjami. Carica je v kratkem času okrevala, kmetu pa podelila plemiški naziv. Za Katarino Veliko so se cepili drugi člani dvora in seveda drugi. Tradicija cepljenja in izdelave cepiv v Rusiji je dolga.
[#2946611] 08.08.21 12:23 · odgovor na: anon-317028 (#2946602)
Odgovori   +    0
Leta 2001 so kar lepo inscenirano sami napadli sebe, v medije po porinili zgodbo o nekih norih arabskih teroristih, ki so harali z letali sredi zda. Razlog? Napisal si ga sam. Tisoce in tisoce porabljenih $. Enako bo zdaj z borbo proti koroni.
anon-488811 sporočil: 1.100
[#2946614] 08.08.21 12:29 · odgovor na: damir123456 (#2946596)
Odgovori   +    0
Drži, med umrlimi je več kot 90% necepljenih, plus prenizka precepljenost in ignoriraje epidemioloških ukrepov jim dviguje smrtnost zaradi kovida. Zato je cepljenje absolutno smiselno.

Strani: 1 2 3 4 5 6