Strani: 1

anon-317028 sporočil: 30.415
[#2924338] 22.04.21 14:03
Odgovori   +    7
Naše javno zdravstvo, ne samo ZDL, je veliki kaos in zmeda. Zaposlene zanimajo le njihovi zaslužki in covid dodatki, za drugo jim dol visi. Sprenevedanje, izmikanje in nepriznavanje odgovornosti so največje vrline zdravnikov in drugega osebja včlanjenega v razne parazitske sindikate. Kdo naj svetuje Janši kako naprej v teh časih, kaj naj naredi? Zdravnike naj umakne od sebe, saj razmišljajo le o denarju in lastnem zaslužku. Naj pokliče veterinarje, ki opazujejo živali kako se obnašajo v krizi, naj pokliče opazovalce ptičev, ki veliko vedo o življenju naših pernatih življenskih sopotnikov...le bolnih zdravnikov psihično obremenjenih z denarjem naj ne sprašuje.
XZDRA4 sporočil: 702
[#2924353] 22.04.21 14:21
Odgovori   +    10
Poplas Susič je torej drugorazredna managerka. Ob prvem kaosu zaradi izpada informacijskega sistema je nekaj govoričila, vpletla zraven še za koliko zaledja morajo poskrbeti in, da uganili ste, ni se opravičila ljudem, ki so dve uri čakali v vrsti. Sedaj zopet napake, ki so najbrž podobne. Ni učljivosti. Da ne govorim o celotni triperesni deteljici, ki je omenjena zgoraj.
Če dobro premislim, tretjerazredna.
XDONA1 sporočil: 1.725
[#2924388] 22.04.21 15:17
Odgovori   +    13
"V ZDL, ki ga vodita Antonija Poplas Susič in Tea Stegne Ignjatovič, vodja cepljenja pa je Simona Repar Bornšek..."

Gospe pa res potrebujejo vsaka po dva priimka :)
Ajmene, ja, take imamo, vse na papirju, a v praksi bolj malo.
anon-178149 sporočil: 4.311
[#2924393] 22.04.21 15:25
Odgovori   +    6
Če kdo misli, da se pri cepljenju množice ljudi ne dogajajo napake je super naivnež. Država je imela leto dni časa, da bi povezala register prebivalcev v neko aplikacijo za itvajanje cepljenja pa ni storila nič. Sedaj pač vsak po svoje nekaj flika. Sam sem bil včeraj na cepljenju, malce čudno sem deloval pri 70+, ko se je cepila sama "mladina". A očevidno je pri privatnih koncvesionarjih še večja zmeda. Ko sem ugotovil, da cepijo nad 60 let in me ni še nihče povabil, sem v petek uporabil aplikacijo ZDL in v sredo opravil cepljenje. Glede na izjave v medijih se kar hitro pride na vrsto po registraciji. Seveda sem pa sedaj prejel pomembno obvestilo moje privatne koncesionarke (roko na srce sem potreboval nekaj dni neuspešnega telefoniranja, in tudi na e-mail sem čakal nekaj dni) da so mojo željo posredovali ZDL. Se ji najlepše zahvaljujem za neažurne informacije.
Torej napake se delajo, in se še bodo delale, a kakor sem videl poteka zadeva lepo organizirano, čakal sem natako 0 minut!
sopranos sporočil: 11.446
[#2924445] 22.04.21 17:52 · odgovor na: anon-178149 (#2924393)
Odgovori   +    5
[MarijanMacek]
Če kdo misli, da se pri cepljenju množice ljudi ne dogajajo napake je super naivnež. Država je imela leto dni časa, da bi povezala register prebivalcev v neko aplikacijo za itvajanje cepljenja pa ni storila nič. Sedaj pač vsak po svoje nekaj flika. Sam sem bil včeraj na cepljenju, malce čudno sem deloval pri 70+, ko se je cepila sama "mladina". A očevidno je pri privatnih koncvesionarjih še večja zmeda. Ko sem ugotovil, da cepijo nad 60 let in me ni še nihče povabil, sem v petek uporabil aplikacijo ZDL in v sredo opravil cepljenje. Glede na izjave v medijih se kar hitro pride na vrsto po registraciji. Seveda sem pa sedaj prejel pomembno obvestilo moje privatne koncesionarke (roko na srce sem potreboval nekaj dni neuspešnega telefoniranja, in tudi na e-mail sem čakal nekaj dni) da so mojo željo posredovali ZDL. Se ji najlepše zahvaljujem za neažurne informacije.
Torej napake se delajo, in se še bodo delale, a kakor sem videl poteka zadeva lepo organizirano, čakal sem natako 0 minut!
Kot jaz vidim je precej odvisno od posamičnega ZD, konkretnega zdravnika in tudi od tega kako aktiven, zoprn je posameznik. Potem se v zadevo vmešavajo še inšpektorji. Vlada stalno spreminja strategijo in tako dodatno omogoča ribarjenje v kalnem.

V našem ZD bi bili sposobni precepiti vsaj 5-10x toliko ljudi. A cepiv ni.
XZDRA4 sporočil: 702
[#2924463] 22.04.21 18:19 · odgovor na: XDONA1 (#2924388)
Odgovori   +    5
Pa res. Pazi sad to:
Triperesna deteljica,
Sveti trije kralji, to jest kraljice,
Troedina Boginja...

Mi trije smo najboljši par...
[#2924499] 22.04.21 20:52 · odgovor na: sopranos (#2924445)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-317028 22.04.2021 20:55
[sopranos]
> [MarijanMacek]
V našem ZD bi bili sposobni precepiti vsaj 5-10x toliko ljudi. A cepiv ni.
Vlada bi uvedla koronski potni list, cepiv pa ni za tiste, ki čakajo v vrsti za cepljenje, tudi za tiste, ki se zaradi nekakšnih dvomov ne želijo cepiti, med temi sem jaz, priznam, veseli me, da je "MarijanMaček" preživel, vendar, zaradi moje nesrečne osebne izkušnje, naj jemlje tamale aspirinčke.
sopranos sporočil: 11.446
[#2924503] 22.04.21 21:04 · odgovor na: anon-317028 (#2924499)
Odgovori   +    2
Kako osebne izkušnje, če se nočeš cepiti?
[#2924516] 22.04.21 21:34 · odgovor na: sopranos (#2924503)
Odgovori   +    7
Zadnja sprememba: anon-317028 22.04.2021 21:41
[sopranos]
Kako osebne izkušnje, če se nočeš cepiti?
Mama, polna življenja, brez očal brala s spominom 100 na uro, skoraj 90 let stara, je poklicana na cepljenje...in v nekaj dneh umrla, zdravnik je rekel, da je vzrok krvni strdek, zdravnici očitam, da ji ni povedala nič o krvnem strdku in ji ni dala tamale aspirinčke, ki škodovali ne bi. Katero cepivo je bilo? Nikoli ne bom povedal...Upravičeno mislim, če se ne bi cepila bi bila živa. In zakaj bi se jaz, ki že leta nisem bil pri zdravniku in nobenih Big Farminih strupov ne jem, cepil?
[#2924551] 23.04.21 08:13 · odgovor na: (#2924541)
Odgovori   +    1
[alek14]
> [FIN-311684]
> > [sopranos]
> > Kako osebne izkušnje, če se nočeš cepiti?
>
> Mama, polna življenja, brez očal brala s spominom 100 na uro, skoraj 90 let stara, je poklicana na cepljenje...in v nekaj dneh umrla, zdravnik je rekel, da je vzrok krvni strdek, zdravnici očitam, da ji ni povedala nič o krvnem strdku in ji ni dala tamale aspirinčke, ki škodovali ne bi. Katero cepivo je bilo? Nikoli ne bom povedal...Upravičeno mislim, če se ne bi cepila bi bila živa. In zakaj bi se jaz, ki že leta nisem bil pri zdravniku in nobenih Big Farminih strupov ne jem, cepil?

Aspirin je kontraindicran pri strdkih, ki jih povzročajo cepiva. Če je strdek nastal prej kot 10 dni po cepljenju, ni od cepiva. Strdki nastajajo ko se formira celična imunost, prvi teden so protitelesa.
Cepila se je v ponedeljek, umrla v nedeljo zjutraj, da je bil strdek je ugotovil zdravnik. Danes je ta nesrečni dogodek za nami, razumljivo, navdušenja za cepljenje ni.
kzupanc sporočil: 10.716
[#2924600] 23.04.21 10:51
Odgovori   +    0
S kritikami s estrinjam. Ampak kritika, to moramo vedeti, n epomeni, da ne bi bilo lahko še mnoooogo slabše. Primer imam vse naokrog. Glede cepljenja pa vidimo, kaj je s pročili o stranskih učinkih cepiv. Po svoje še dobro, da druge države nekaj mesece vnaprej množično tetsirajo cepivo tudi za nas. Maturanotv res ne bi smeli cepiti vnaprej. Tudi mlajših od 40 let ne. Za starejše od 50 je pa za mnoge zelo pomembno, da so cepljeni čim prej. Tim. kritična infrastruktura je tudi mnogo zaposlenih v gospodarstvu. Po moje bi morali vnaprej cepiti vse zaposlene, ki morajo v službo, nad določeno starostjo (npr. 50 ali 45 let). Racionalnosti običajnega IQ včeraj v Tarči ni pokazala niti Erika Žnidaršič. Govorila je o tem, da ne bi smeli cepiti diplomatov, pa o šolnikih. Utihnila pa takoj, ko je Štrukelj rekel, da so šolnike cepili prepozno. Pri učiteljih bi bilo tudi čisto oK, če bi cepili najprej starejše od neke meje.
[#2924604] 23.04.21 10:57 · odgovor na: anon-178149 (#2924393)
Odgovori   +    0
[MarijanMacek]
Država bi res lahko naredila poenotene aplikacije že za marsikaj že desetletja...
Je pa očitno pri takih zadevah bolj eod spodaj navzgor. Sama palikacija je zelo enostavna zadeva. Potem se nadgrajuje (povezava z bazo, prenos na več uporabnikov, nadgradnja na poljubno velikost (država ali več). Če dražava začen eneko javno naročilo po predpisih, oblikuje zahteve, dobi ponudbe, oceni, izbere,....., nazadnje po dalkjšem času dobi za enormno vsoto aplikacijo, ki je potreban prilagoditev, popravkov, učenja..........
[#2924610] 23.04.21 11:30 · odgovor na: (#2924588)
Odgovori   +    0
[alek14]
> [FIN-311684]
> > [alek14]
> > > [FIN-311684]
> > > > [sopranos]
> > > > Kako osebne izkušnje, če se nočeš cepiti?
> > >
> > > Mama, polna življenja, brez očal brala s spominom 100 na uro, skoraj 90 let stara, je poklicana na cepljenje...in v nekaj dneh umrla, zdravnik je rekel, da je vzrok krvni strdek, zdravnici očitam, da ji ni povedala nič o krvnem strdku in ji ni dala tamale aspirinčke, ki škodovali ne bi. Katero cepivo je bilo? Nikoli ne bom povedal...Upravičeno mislim, če se ne bi cepila bi bila živa. In zakaj bi se jaz, ki že leta nisem bil pri zdravniku in nobenih Big Farminih strupov ne jem, cepil?
> >
> > Aspirin je kontraindicran pri strdkih, ki jih povzročajo cepiva. Če je strdek nastal prej kot 10 dni po cepljenju, ni od cepiva. Strdki nastajajo ko se formira celična imunost, prvi teden so protitelesa.
>
> Cepila se je v ponedeljek, umrla v nedeljo zjutraj, da je bil strdek je ugotovil zdravnik. Danes je ta nesrečni dogodek za nami, razumljivo, navdušenja za cepljenje ni.

Razumem grenak priokus. Moje sožalje.
Možno je, da je cepivo, ki povzroči blage vnetne procese nekje sproslilo nek strdek, ki je tam že bil. Možnosti, da bi cepivo delovalo kot sodelujoči dejavnik ne bi mogel izključiti.
No, to je pa vseeno preveliko poenostavljanje. Znanstveniki priznavajo, da gre za redek pojav krvnih strdkov zaradi cepljenja. Lahko je tudi nekaj na 100 000 namesto nekaj na milijon. Nekaj na 10 000 pa po moje ni. Lahko je pa pri 90-letnikih in prikritih bolezenskih stanjih dosti bolj pogosto, da cepljenje in buren imunski odziv povzroči večje zaplete, ki pa so v bistveni mkeri prikriti obstajali že prej. Tako množičnega cepljenja s tako na hitro razvitimi in minimalno preizkušenimi cepivi še ni bilo. Bo pa čez leto oz. nekaj let izjemno mnogo podatkov za analize in raziskave posledic (zelo redkih in srednje ter dolgoročnih). Morda neželeni učinki ne bodo dosti drugačni kot je dejstvo pri drugih cepivih, kjer pa jih je zaradi mnogo nižjih številk veliko težje ugotoviti. Za kratkoročne in bolj pogoste učink epa mislim, da imamo podatkov že dovolj in da v glavnem trenutno ni strahu, da b ibila cepiva preveč nevarna za uporabo. razen pri rizičnih posameznikih. Med rizične pa 90-letnica PRAV GOTOVO SODI. To VEM jaz, ki nisem zdravnik, kaj šele znanstvenik za cepiva.
anon-182066 sporočil: 11.068
[#2924633] 23.04.21 13:59 · odgovor na: kzupanc (#2924604)
Odgovori   +    0
[kzupanc]
> [MarijanMacek]
> Če kdo misli, da se pri cepljenju množice ljudi ne dogajajo napake je super naivnež. Država je imela leto dni časa, da bi povezala register prebivalcev v neko aplikacijo za itvajanje cepljenja pa ni storila nič. Sedaj pač vsak po svoje nekaj flika. Sam sem bil včeraj na cepljenju, malce čudno sem deloval pri 70+, ko se je cepila sama "mladina". A očevidno je pri privatnih koncvesionarjih še večja zmeda. Ko sem ugotovil, da cepijo nad 60 let in me ni še nihče povabil, sem v petek uporabil aplikacijo ZDL in v sredo opravil cepljenje. Glede na izjave v medijih se kar hitro pride na vrsto po registraciji. Seveda sem pa sedaj prejel pomembno obvestilo moje privatne koncesionarke (roko na srce sem potreboval nekaj dni neuspešnega telefoniranja, in tudi na e-mail sem čakal nekaj dni) da so mojo željo posredovali ZDL. Se ji najlepše zahvaljujem za neažurne informacije.
> Torej napake se delajo, in se še bodo delale, a kakor sem videl poteka zadeva lepo organizirano, čakal sem natako 0 minut!

Država bi res lahko naredila poenotene aplikacije že za marsikaj že desetletja...
Je pa očitno pri takih zadevah bolj eod spodaj navzgor. Sama palikacija je zelo enostavna zadeva. Potem se nadgrajuje (povezava z bazo, prenos na več uporabnikov, nadgradnja na poljubno velikost (država ali več). Če dražava začen eneko javno naročilo po predpisih, oblikuje zahteve, dobi ponudbe, oceni, izbere,....., nazadnje po dalkjšem času dobi za enormno vsoto aplikacijo, ki je potreban prilagoditev, popravkov, učenja..........
Aplikacijo, ki so jo v Kočevju zastonj sami naredili, imajo na razpolagao zastonj vsi ZD v Sloveniji, če jo želijo. Nekateri so jo vzeli in kolikor se prebere, ta deluje brezhibno.
anon-182066 sporočil: 11.068
[#2924656] 23.04.21 14:53 · odgovor na: (#2924541)
Odgovori   +    0
[alek14]
> [FIN-311684]
> > [sopranos]
> > Kako osebne izkušnje, če se nočeš cepiti?
>
> Mama, polna življenja, brez očal brala s spominom 100 na uro, skoraj 90 let stara, je poklicana na cepljenje...in v nekaj dneh umrla, zdravnik je rekel, da je vzrok krvni strdek, zdravnici očitam, da ji ni povedala nič o krvnem strdku in ji ni dala tamale aspirinčke, ki škodovali ne bi. Katero cepivo je bilo? Nikoli ne bom povedal...Upravičeno mislim, če se ne bi cepila bi bila živa. In zakaj bi se jaz, ki že leta nisem bil pri zdravniku in nobenih Big Farminih strupov ne jem, cepil?

Aspirin je kontraindicran pri strdkih, ki jih povzročajo cepiva. Če je strdek nastal prej kot 10 dni po cepljenju, ni od cepiva. Strdki nastajajo ko se formira celična imunost, prvi teden so protitelesa.
kaj si mislil s tem, da je aspirin kontraindiciran pri krvnih strdkih. Jih preprečuje ali ne?

Strani: 1