Strani: 1 2 3 4 5

anon-168749 sporočil: 1.495
[#2879471] 04.11.20 11:12 · odgovor na: XDONA1 (#2879376)
Odgovori   +    5
Glede volilcev glede Donalda, se pa vprašaj, kaki vilolec smo bili mi vski, ko smo volili ali turčina ali pa pohorčina..
anon-116402 sporočil: 4.340
[#2879472] 04.11.20 11:13 · odgovor na: robi2107 (#2879456)
Odgovori   +    15
[robi2107]
> [usimoncic]
> Po drugi strani je blestel v zunanji politiki, blestel v ekonomski politiki in navsezadnje tudi pri Covidu same odločitve v marsičem niso bile napačne.

Blestel???? Kaj pa je še dosegel v zunanji politiki poleg tega, da je ZDA skregal celo z njenimi zavezniki in jo izločil iz mnogih mednarodnih forumov, za povrhu pa povozil še kakšno resolucijo ZN?
- mirovni proces na Bližnjem vzhodu
- pristrigel prste Kitajski, ki se ne gre ravno "fair play" (zunaj Kitajske hočejo prosti trg, doma je trg zelo zaprt)
- prvi US predsednik za časa mojega življenja, ki ni začel nobene vojne

O blestenju v ekonomski politiki tudi ne bi vedel kaj dosti. Lahko, da je kaj dereguliral in je bilo posledično odprtih nekaj novih delovnih mest, vendar pa deregulacija nima samo pozitivne plati. Samo spomnimo se, kam je recimo pripeljala deregulacija finančnega sektorja. Nova delovna mesta zato ne pokažejo cele slike.
- Prvi ameriški predsednik za časa mojega življenja, pri katerem več kot polovica državljanov meni, da po koncu njegovega mandata živijo bolje, kot na začetku
- Rekordna zaposlenost črncev
- bolj ali manj vsi relevantni kazalniki (BDP, borza)

O njegovih odloćitvah v zvezi z epidemijo pa sploh ne kaže izgubljati besed. Najprej zanikanje in totalna neaktivnost, ko je stvar eskalirala, pa obtoževanje vsevprek in valjenje krivde na druge. Zlasti pri virusu se je izkazal kot en kurčevi razvajeni paglavec.
Trump je že v februarju želel zapreti promet s Kitajsko, kar so demokrati obsodili kot ksenofobično dejanje. Trump je alociral enormno količino denarja za razvoj cepiva. Trump NI prevzel nadzora nad domačo industrijo pod pretvezo kriznih razmer (demokrati najverjetneje bi in potem v podjetja inštalirali svoj odsluženi politični kader), pa je kljub temu poskrbe, da je bila oprema vedno na voljo. Ukrepe je prepustil zveznim oblastem, ker se zaveda, da nikakor ni smiselno uvajati enake ukrepe v New Yorku in v Montani. Je pa seveda potrebno vedeti, da so nekateri (pretežno demokratski) guvernerji stvar totalno zasrali v svojih zveznih državah. Skratka, ni vse tako, kot slikajo CNN in naši javni mediji...

Edino, kar pri Covidu lahko očitamo Trumpu, je pretirano nasprotovanje maskam (na začetku jim je sicer nasprotoval tudi Fauci in večji del stroke ter WHO), občasna organizacija dogodkov s katerimi je povzročil masovno širjenje virusa (kar sicer velja enako za demokrate in njihove izgrede) in slabo komuniciranje.
anon-182066 sporočil: 11.068
[#2879473] 04.11.20 11:13
Odgovori   +    2
Nič, zgleda, da nas bo Trump še 4 leta zabaval s svojim domislicami.
macon sporočil: 12.861
[#2879475] 04.11.20 11:16 · odgovor na: (#2879468)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: macon 04.11.2020 11:17
[Pokinimisi]

Fak. Daj beri :))

Fejsbuk, twiter, gugl, jutjub BRISE in BLOKIRA. To ti govorim. Seveda, ce je Potrc edina oseba, ki si jo zaznal in ki govori kontra ukrepom, potem se tega seveda ne zavedas. Na yt recimo so pobrisali cel kup videov, kjer so znanstveniki razlagali in kazali podatke, nekaterim so celo pobrisali racune. Isto na twiterju. Pa ne gre samo za korono. Isto pocnejo tudi na drugih podrocjih, ki ne ustrezajo main stream agendi.
Ja, res je. Mislil sem samo na ta forum. O globalistični agendi sem že večkrat komentiral, zahodne belce delajo reveže in covid je zadnji iz niza pogruntavščin v to smer.
[#2879476] 04.11.20 11:18 · odgovor na: 0513ANITO (#2879443)
Odgovori   +    2
[0513ANITO]
> [Pokinimisi]
> Ne razumes. Ce jaz recem, da si ti nor, mene blokorako vsi portali, mediji mi ne namenijo niti minute airtima. Ce ti reces, da sem jaz nora, te vsi portali podpirajo in tebspodbujajo in mediji ti namenjajo prostor in cas. To je problem, ko ga ti v temntrenutku se ne zaznas, ker ti zaenkrat se ustreza. Ampak manjko svobode govora se slej ko ofej pozna vsem, tudi vam, ki tega zaenkrat se niste obcutili na svoji kozi in posledicno tega se niste opazili.

OK, ampak to ni cenzura... to je omejevanje dostopa do sredstev za razglašanje svojih idej.

Če hočeš to preseči moraš investirat v Svoj medij....Podobno kot je nastala Nova 24 TV.
Je to sarkazem? Kdo pa gleda Novo 24? Je tako pristranska, da še tisti, ki jo, tega nočejo priznati.
shevchenko sporočil: 21.898
[#2879479] 04.11.20 11:20 · odgovor na: (#2879474)
Odgovori   +    1
Upam, da obdrži Pensilvanijo in Michigan, ker zdaj potrebuje še obe južni državi (NC, GA).
50:50 trenutno na stavnicah
0513ANITO sporočil: 10.844
[#2879482] 04.11.20 11:21 · odgovor na: anon-182066 (#2879476)
Odgovori   +    4
[vrac]
> [0513ANITO]
> > [Pokinimisi]
> > Ne razumes. Ce jaz recem, da si ti nor, mene blokorako vsi portali, mediji mi ne namenijo niti minute airtima. Ce ti reces, da sem jaz nora, te vsi portali podpirajo in tebspodbujajo in mediji ti namenjajo prostor in cas. To je problem, ko ga ti v temntrenutku se ne zaznas, ker ti zaenkrat se ustreza. Ampak manjko svobode govora se slej ko ofej pozna vsem, tudi vam, ki tega zaenkrat se niste obcutili na svoji kozi in posledicno tega se niste opazili.
>
> OK, ampak to ni cenzura... to je omejevanje dostopa do sredstev za razglašanje svojih idej.
>
> Če hočeš to preseči moraš investirat v Svoj medij....Podobno kot je nastala Nova 24 TV.

Je to sarkazem? Kdo pa gleda Novo 24? Je tako pristranska, da še tisti, ki jo, tega nočejo priznati.
Mogoče...ti že veš...

Ja pa to en od načinov kako priti v "javnost" če te cenzurirajo ai pa nimaš ustreznega dostopa do medijev,

Da narediš svoj medij.
anon-116402 sporočil: 4.340
[#2879484] 04.11.20 11:23 · odgovor na: 0513ANITO (#2879439)
Odgovori   +    0
[0513ANITO]
> [usimoncic]
> > [0513ANITO]
> > > [usimoncic]
> > > Jaz absolutno podpiram svobodo govora do točke, ko ta postane sovražen govor. Ta točka pa je zame povsem jasna: direktna grožnja ali direkten poziv k nasilju. Moram pa reči da ne vidim kje JJ ovira pravico do svobode govora.
> >
> > Nakako tako, oz...Jaz sem celo pristaš, da je svoboda govora absolutna, ali pa je NI.
> >
> > Za sve užaljene/razžaljene so na voljo civilne tožbe.
>
> Torej če nek imam razglasi fatvo na gospoda z vzdevkom 0513ANITO, zato ker je z nekim postom na forumu Financ razžalil muslimane - a se tebi res to zdi sprejemljivo? In nenazadnje, a ne bomo s takim konceptom svobode govora dali ljudem zelo jasen znak, da o določenih stvareh ne smejo govoriti?

Lej...to je ferdamano tricki teren (verjetno se bova oba strinjala).

Bom dal eno primerjavo (če ne bo avtomatski algoritem cenziriral)

Česa se bolj bojiš??? Če ti nekdo reče "Ubil te bom" ali "Pazi kje hodiš"...

Prvi narekovaj je direktna grožnja s smrtjo in se po zakonu preganja, drugi je pa samo namig, ki ga zakon ne preganja....

Pa je verjetno večini jasno, da je oni drugi izrek, treba jemati precej bolj resno kot prvega, ki ga večina izreče v afektu in čez 5 sekund pozabi.

Ker se sam nočem postaviti v vlogo arbitra, kaj je meja svobode govora, tudi nočem biti arbitriran.... saj veš...dober namen vedno naredi največje sranje.
Se strinjam, da se da groziti na način, za katerega bo avtor trdil, da ni grožnja, pa vsi vemo da je. Kako se proti temu boriti jaz ne vem. Verjetno se kaj da narediti, brez da bi pomembno okrnil "neškodljivo svobodo govora".

Da se pa cenzurira grožnje, ki so izrečene v afektu in niso mišljene resno, pa po mojem ni noben problem. Predvsem pa je to nepovezano s težavami pri cenzuriranju "prikritih groženj". Sicer pa bo verjetno tudi avtor "grožnje v afektu" zadovoljen, da so izbrisali njegovo izjavo, ki jo je dal v afektu in nanjo ne bi bil ponosen. Skratka, če nekdo reče: "Ubil te bom!", bi jaz brez nadaljnjega tako izjavo cenzuriral. Če zadeva gre na sodišče, se pa tam ugotavlja koliko je to res grožnja in koliko zgolj blebetanje izrečeno v afektu.
1357 sporočil: 8.154
[#2879485] 04.11.20 11:23 · odgovor na: dani14 (#2879441)
Odgovori   +    0
Zakaj bi po tvoje "ekofašisti" zahodne države degradiraliv tretjerazredne? A ker bi tudi od preostanka sveta zahtevali da se obnaša tako kot zahodne države in začne racionalno upravljati z okoljem? Prav nič tretjerazrednega ne bi bilo če bi se malo državam, ki živijo od prodaje surovin in fosilnih energentov priprlo pipice z zmanjšanjem porabe teh surovin in če bi se države, ki ponujajo predvsem dumpinško poceni delovno silo in okolju neprijazne tehnologije temeljito dodatno ocarinilo/obdavčilo zaraid teh rabot.
anon-317028 sporočil: 30.415
[#2879486] 04.11.20 11:24 · odgovor na: macon (#2879447)
Odgovori   +    3
[macon]
> [FIN-311684]
> > [kren]
> > > [Pokinimisi]
> > >
> Trumpu kar dobro kaže, ni jasno zakaj paničari in grozi z Vrhovnim sodiščem. Kaže, da se kljub navidezni prednosti pri štetju glasov v posameznih državah, vendar boji izgube elektorjev.

Zato, ker so ustavili štetje v državah, kjer ima prednost in se boji goljufije. Se še kdo spomni Floride na volitvah za 2. Bushev mandat?
Rekli so, da člani volilnih odborov in komisij morajo iti spat. Kaj se Floride tiče je Al Gore ustavil ponovno štetje glasov in gentlemenski čestital nasprotniku za zmago.
[#2879488] 04.11.20 11:28 · odgovor na: 0513ANITO (#2879439)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-182066 04.11.2020 11:32
Anito, če ti kdo reče "Pazi kje hodiš" je lahko samo opozorilo, lahko je pa grožnja s smrtjo. Sodišče potem, če pride tja, razsoja kontekst izrečene ali zapisane besede. Tako, da ni to kar avtomatsko nekaznivo. Seveda pa tudi izjava "Ubil te bom", izrečena v šali, še zdaleč ni resna grožnja. Je pa preveč za pričakovati, da bi naše pravo ta dva konteksta razlikovalo. So jim na Pravu nalili preveč železobetona v glave, da bi zmogli zdravorazumsko razmišljati o praktičnih zadevah.
alain sporočil: 5.172
[#2879491] 04.11.20 11:36 · odgovor na: anon-116402 (#2879432)
Odgovori   +    1
Jaz nisem pisal o svobodi govora, ampak kako so se main stream mediji in jansa lepo zlizali okoli korone, pa ceprav ti isti mediji sicer ne marajo janse. Nasprotnikov pretiranih ukrepov, primerjave s hrvasko ni nikjer v medijih in to je problem. Ocitno zelo boli, da se da tudi drugace skozi korona krizo.
anon-61428 sporočil: 4.493
[#2879493] 04.11.20 11:39 · odgovor na: (#2879477)
Odgovori   +    6
[kren]
Očitno bo napeto do konca.
Neke vrste ameriški brexit. Folk je volil Trumpa toda establisment ne prizna rezultata. To se zna vlect do konca tedna ali dlje in vprašanje kako se bo končalo.

Če se danes veseliš zmage užališ svoje nasprotnike. Fak pa tak svet.
[#2879494] 04.11.20 11:39 · odgovor na: 0513ANITO (#2879482)
Odgovori   +    2
Nič osebnega nisem mislil, opozoriti sem hotel, da je programska politika Nove TV zgrešen primer lansiranja svoje resnice. "Levi mediji", mislim predvsem na RTV, so kljub temu, da so pristranski do desnice, vsaj toliko previdni, da vse oddaje in poročanja zapakirajo v navidezno nevtralnost. Res pa je, da pri kapitalsko in kadrovsko podhranjenih TV programih kot je Nova TV, čudežev ni za pričakovati.
dani14 sporočil: 6.657
[#2879503] 04.11.20 12:00 · odgovor na: 1357 (#2879485)
Odgovori   +    7
Ravno obratno, ekofašisti ti nabijejo davke in otežijo poslovanje, podjetja premikajo poslovanje v bolj prijazno okolje. Zato če izčrpamo iz slovenskih podjetji dodatno milijardo evrov, bomo dosegli samo umik ali zmanjšanje obratovanja, Kitajec in Indijec bosta pa namesto nas kupovala nafto in nam prodajala to, kar sami ne bomo več zmogli narediti.
[#2879511] 04.11.20 12:13 · odgovor na: (#2879497)
Odgovori   +    3
Pa dobro, ti si edina v bloku, ki nosi masko, ostali je ne. To mi nekako ne gre skupaj, očitno ne odklanjaš v celoti misli, da njena zaščita deluje. In sedaj se mi postavi logično vprašanje: jo nosiš zato, ker se bojiš kazni ali vendarle te v kotičku možganov včasih zaščemi, kaj pa če se okužim? Očitno tvoji sosedje kot preprosti ljudje, z malo pomanjkljivo izobrazbo, večinoma tudi slovensko slabo razumejo, mislijo da v hodnik vašega bloka virus ne bo prodrl. Tako da ti kar verjamem, da mask ne nosijo, če jih že, jo nosijo na vratu ali izpod nosa.
anon-207617 sporočil: 6.899
[#2879523] 04.11.20 12:50 · odgovor na: (#2879501)
Odgovori   +    8
Ne cudi se prevec ce je nekdo do vceraj absolutni desnicar, od danes pa totalni levicar. Folk ki potrebuje totalen fiks, pac isce totalitarno ponudbo. Ze velikokrat sem rekel, da je jansa dosti manj fuknjen od mase ki ga voli,in pravtako golobic s svojo kosarico izdelkov.

Zdaj pa k ameriki. Folk je volil za lutkarje ki setajo senilnega bidna po odru,to ni vprasanje. Vprasanje je, ali bo trumpo kljub temu uspel obsedeti na stolcku; najprej ga seveda ven vlece ellectoral college, ampak to ze vsi vejo.

Prava borba bo v preprecevanju stetja ogromno mestnih glasov, ki so po posti, ker so mestna volisca tako v kurcu, da po sluzbi noces 4 ure v torek zvecer v vrsti stat. Mestna volisca v rep states so seveda v kurcu zanalasc, in folk ki je volil po posti je precej bolj demokratsko nagnjen :-)

Pravkar so v nevadi, na robu in z 80% prestetimi "nehali stet" - cista politicna odlocitev, ker so dobro vedeli da ce bi steli naprej, bi verjetno pokazalo zmago trumpu, nato pa bi jo v roku tedna dni obrnili mestni glasovi rena in las vegasa. Takih prekucev nihce noce videt ker smrdijo po korupciji.

To bomo videli v Pensilvaniji, kjer bo trump imel danes 5% prednosti, potem pa vsak dan odstotek manj, in seveda se bo na trepalnice postavil da ustavi stetje, ker boli ga kurac ce bi na koncu "vseeno" zmagal za 0.5%, ce ima zdaj 5% prednosti ce nehamo stet.

Zakaj je stetje tako pocasno? Ker so banana republika? Morda. Morda pa zato, ker so rep vedeli,kje bo ogromno ljudi volilo po posti (vecja mesta v battle states), in so vnaprej naredili vse kar je mozno da bo ta proces sfukan, zato da bodo imeli izgovor zakaj ga ne upostevati.

Pa da ne bom samo repsov bashal - v usa ne rabis osebnega dokumenta, folk pride volit z jebenim racunom za vodo kjer je njegovo ime. Zakaj so dwmokrati neomajno priti ureditvi te bizarnosti? Ker polpismeni debili brez osebnih dokumentov pac bolj volijo za demokrate :-)

Volitve v usapol kurca nimajo z voljo ljudstva in demokraticnostjo, ampak so operativna borba od vodenja debilov na volisca, do onemogocanja poste in nastavljanja svojih sodnikov za sodne spore. Pac divji zahod. Zato pa sta kandidata lahko dva bebca z eno nogo v grobu.
pobalin sporočil: 14.456
[#2879524] 04.11.20 12:54 · odgovor na: hostamox (#2879386)
Odgovori   +    1
[hostamox]
Tu se je seveda za vprašat, ali se je politicna elita dokoncno odcepila od volilcev.
Po percepciji mnogih že zdavnaj.
Oz ali je vecina kapitala in moci odlocanja v rokah senilnih starcev.
V demokraciji je moč odločanja v rokah ljudstva. :-)

Kako to lahko iztiri, brexitansko epopejo poskuša nadgraditi tale fikcijska serija: 4d.rtvslo.si/arhiv/t.../174723868
Prvi epizodi sta žal že zbrisani iz arhiva nacionalne javne hiše.

Kako je voljo in moč ljudstva možno uglaševati, kaže ena druga poldokumentarna serija na nacionalki: 4d.rtvslo.si/arhiv/t.../174704072

Kot protiuslugo za tvoje priporočilo knjige o volkovih priporočam tole branje: www.goodreads.com/bo...s-are-here
moon sporočil: 1.623
[#2879544] 04.11.20 14:09 · odgovor na: anon-182066 (#2879494)
Odgovori   +    3
[vrac]
Nič osebnega nisem mislil, opozoriti sem hotel, da je programska politika Nove TV zgrešen primer lansiranja svoje resnice. "Levi mediji", mislim predvsem na RTV, so kljub temu, da so pristranski do desnice, vsaj toliko previdni, da vse oddaje in poročanja zapakirajo v navidezno nevtralnost. Res pa je, da pri kapitalsko in kadrovsko podhranjenih TV programih kot je Nova TV, čudežev ni za pričakovati.
Ce gledas skozi zelena (modra, roza, rdeca....) je vse v tocno tej barvi!
Najprej odstrani barvne lece, mogoce bos marsikaj zagledal..
[#2879547] 04.11.20 14:17 · odgovor na: (#2879540)
Odgovori   +    1
[Pokinimisi]

Vi itak ves čas mislite, da vas mi zajebavamo in vam načrtno škodimo. Pa to ne bi moglo biti dlje od resnice. Mi samo želimo dialog, ko boste vi gledali "naše" podatke, mi pa "vaše". Ampak tega ne doživimo. In potem se je vse izrodilo samo v "za" in "proti" ukrepom.
Pa dobro, kakšnega dialoga si želiš o resnosti nevarnosti virusa in v čem bi se naj spremenili podatki, ki so trenutno na razpolago s tistimi, za kater trdiš, da so "vaši" in očitno za tebe bolj pravilni od uradnih od NIJZ na Sledilniku recimo? Menda ne živimo v paralelni resničnosti, nekaj pa moramo verjeti uradnim informacijam, mar ne? Zakaj se slepiš in zavračaš ugotovitve in priporočila stroke, ki povečini govori v en glas in to niti slučajno ne, da so ukrepi pretirani?

Ampak eno stvar pa spregledate: če niti najbolj rizični ne nosijo mask, potem se očitno niti najbolj rizični tega virusa ne bojijo. In potem pridemo do tega, da vsi, z vlado vred, samo blefiramo in nosimo maske v javnosti, ker #agenda. Kaj to, da se niti najbolj rizični ne bojijo, se ti pa ne zdi vredno razmisleka?
Mene ne zanima kaj kdo drug misli, nosi masko ali jo ne, jo nosi na vratu ali pod nosom, verjame v virus ali pa tudi ne, bolj je pomembno, kakšno mnenje si ustvarim sam. Lahko bi se tudi motil, vendar se o tej temi o kateri debatirava, ne motim niti slučajno.
anon-20668 sporočil: 3.976
[#2879549] 04.11.20 14:21 · odgovor na: (#2879542)
Odgovori   +    4
[kren]
Mene je Rename obtožil, da sploh nisem desničar. Ker nisem koronapaničar. Čeprav sem večji desničar od njega. Nisem pa vernik Janeza Janše. On je pač najmanj lev od vseh, zato ga sprejemam s stisnjenimi zobmi. Moj favorit je Donald Trump. Čeprav se zavedam, da je (tako kot večina podjetnikov) slab politik. Preveč direkten in svojeglav je in premalo diplomatski (beri: ljigav).
Pri meni je podobno. Sem bolj za Trumpa (vsaj v primerjavi z Hillary ali Bidenom, nedajbože); in on je eden redkih vidnih politikov, ki zelo očitno ni korona-paničar. S tem da je (menda) dejansko zbolel za tem kitajskim prehladom - ampak mi je bila všeč njegova (seveda teatralna) poteza, ko je pomenljivo pred kamerami snel masko takrat, ko je prišel iz bolnišnice.
Tudi v tem pogledu se mi zdi zanimivo, da Janša tako odkrito in prizadevno navija za Trumpa (in to mi je v splošnem všeč) - morda je tu kako skrito sporočilo, da Janša vendarle ni tako zelo zagrizen koronapaničar (ampak mora zaradi vsega skupaj malo glumiti, da je...)?
anon-562831 sporočil: 301
[#2879553] 04.11.20 14:34 · odgovor na: (#2879457)
Odgovori   +    0
[kren]
> [bar123]
> > [kren]
> > > [rename]
> > > > [kren]
> > > > Kakšno vezo ima to z mojim komentarjem, ki si ga citiral?
> > >
> > > Vrnil je tok debate v naslovno temo :-))))
> > >
> > > (ne prosim vsake teme preobrnit v korono, plizz)
> >
> > Korona je vplivala na ameriške volitve bolj, kot si misliš. Pa očitno ne na škodo Trumpa, kot so mnogi napovedovali. Izgleda, da se večina Američanov vseeno bolj boji kolapsa gospodarstva, kot koronavirusa.
>
> Isto vecina slovencev
> ampak si ne upa povedati ker je taka histerija da potovcejo vsakega ki ne trobi v Jansev rog.

Meni se bolj zdi, da Janša trobi v rog koronapaničarjev. Največ koronapaničarjev je med starejšimi (ker so pač najbolj rizični), ki predstavljajo največjo volilno bazo v Sloveniji. In ker so večinoma že upokojeni, se jim jebe za gospodarstvo, ker (mislijo, da) niso odvisni od njega.
Ja res je, za razliko od Trumpa ki ne zeli biti politicno korekten ampak pove kot je.
[#2879559] 04.11.20 14:42 · odgovor na: dani14 (#2879503)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: 1357 04.11.2020 14:43
Zakaj razumevaš brezoglično družbo kot premik umazanih industrij v področja kjer je dovoljeno to delati. Ne, brezoglična družba pomeni v končni fazi neuporabo surovin fosilnega izvora, pa ne zato ker bi to bilo prepovedano temveč s pasivno prepovedjo preko enormne obdavčitve ali carin na takšne proizvode. In če hočeš takšno agendo vsiliti tudi preostanku sveta moraš imeti strupene, ampak ne v Trumpovem temveč v Kisingerjevem ali Bzezinskijevem smislu, pogajalce in brezobzirno vojsko za uresničevaje takšnega cilja. Zahod je vse do prihoda Trumpa to imel. S prihodom Trumpa na oblast in negovimi zblaznelimi idejami v politiki ter zanikanjem naravnih zakonov in prava je za račun kratkoročnega lastnega uspeha uničil srednjeročno in dolgoročno prihodnost ZDA in celega zahodnega sveta. Metaforično rečeno je Trump zaradi dveh šniclov ubil bika.
[#2879567] 04.11.20 14:50 · odgovor na: 1357 (#2879559)
Odgovori   +    1
Ti se razumeš kaj na real politiko ali je to bolj španska vas? Katera vojska bo prisilila Kitajce in nasploh celotno Azijo in Afriko, da preneha uporabljati nafto, ker je ostarela Evropa in ZDA nočejo več? Logika fail
anon-207617 sporočil: 6.899
[#2879570] 04.11.20 15:06 · odgovor na: (#2879558)
Odgovori   +    1
[rename]
Če kdo koga obtožuje, si to ti, ki me vztrajno označuješ za vernika JJ.
Pa sem najmanj 1001krat napisal, da JJ ni najboljši, ampak najmanj slab... da so ostali tako slabi, da mu še do kolen ne sežejo.
Hm... da te malo piknem; ne vem zakaj je oznaka "vernik JJ" tako nezazeljena... jaz razumem da ce bi kandidiral Jezus Kristus, bi ti kot katolik volil zanj in ne za Janso - celo jaz bi, jaz sem tudi katolik, amapk tak ki bi moral veckrat k spovedi... obstaja poleg Jezusa kaka ziva oseba s politicnimi mnenji, ki bi ji ti namenil glas na slovenskih volitvah, ce bi kandidirala (brez slepomisenja da se ne splaca ker ni dovolj popularna itd.)?

Ker ce med dvema miljonoma ne obstaja, potem bi tezko rekli da nisi vernik - potem moras raje ponosno nosit to nalepko, ne pa govoriti o "najmanj slabih" - kje so kaksni boljsi? "Nastejte mi jih vsaj dvanajst" bi rekel nas veliki vodja :-)
[#2879579] 04.11.20 15:28 · odgovor na: dani14 (#2879567)
Odgovori   +    0
Ne potrebuješ vojske samo zakon da so z enormnimi davki, trošarinami in carinami obremenjeni vsi izdelki narejeni iz fosfatnih/ogličnih surovin pa bi vsi hitro začeli razmišljati iz kakšnih surovin bodo proizvajali da bodo proizvedene stvari razbremenjene teh dajatev. To je smisel brezoglične družbe. Ko si že omenjal Kitajsko,tako Bush mlajši kot Obama sta se hoteli lotiti Kitajske z vojsko vendar sta bila oba že v prvi fazi sabotirana s strani odpadniških generalov, tistih generalov, ki so kasneje pripeljali na oblast Trumpa, ki je tako ekonomičen da plačuje vojsko, ki se ne vojskuje.
najobj sporočil: 33.416
[#2879586] 04.11.20 15:41 · odgovor na: shevchenko (#2879346)
Odgovori   +    0
[shevchenko]
new york times, bwahahaha... luzerji, zabiti rednecki so spet zmagali, zato ker niste sposobni postaviti primernega kandidata na volitve. eh...
... forum.finance.si/?m=...824&single ...

P.S.: pomisli na kranjske rogljičke in beri P.S. ...
[#2879592] 04.11.20 15:57 · odgovor na: 1357 (#2879579)
Odgovori   +    3
Ti si vseh teh bedarij ne moreš izmisliti sam, to je za teboj skupina, ki ti piše bedarije, da jih lahko lansiraš v splet. Zdaj se odjavljam od tebe in tvoje dogme o ravni Zemlji
hostamox sporočil: 8.460
[#2879599] 04.11.20 16:09 · odgovor na: pobalin (#2879524)
Odgovori   +    1
Hvala mogoče preberem. Tv pa skoraj ne gledam. Televizijski čas namenjam you tube kanalom.
macon sporočil: 12.861
[#2879603] 04.11.20 16:15
Odgovori   +    13
Izgleda bodo levi ukradli volitve. Michigan in Wisconsin sta se obrnila v Bidnovo smer. V Wisconsinu so bojda prišteli poštnih 40k za Trumpa in več kot 160k za Bidna kar je smešno, ker sta bila povsem izenačena.

Stric Stalin je ponosen na ameriške demokrate in globaliste, vse to je ista šola.

Strani: 1 2 3 4 5

vm-qetesh