Strani: 1 2 3 4 5 6

anon-557593 sporočil: 1.104
[#2875789] 20.10.20 17:01 · odgovor na: (#2875699)
Odgovori   +    5
čas vnosa: 20.10.20 13:51
poglej potrca..kaj rata ce hods na fitnes..omara..primat..poln prašku....pamet pa kokosja...ma kdo rab ta fitnes..doma bodte...bolan medij
anon-317028 sporočil: 30.415
[#2875796] 20.10.20 17:21 · odgovor na: PetraS (#2875781)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-317028 20.10.2020 17:23
[PetraS]
kakšno vezo pa imata skvoš in fitnes? mislim, v načinu vadbe
Eno in drugo se dogaja v nekakšnem zaprtem prostoru ali dvorani. Po omenjeni raziskavi v skvoš dvorani je virus očitno ostal v zraku v prostoru in to kar nekaj časa, logičen je sklep, če je ostal v dvorani skvoša lahko ostane v zraku tudi v telovadnici ali v prostoru s fitnes napravami. Povedano ne spremeni dejstva, da vlada razen zaprtja fitnes centrov s pozicije sile ni zmogla pojasnila zakaj je to naredila. Če bi bil vladno televizijsko trobilo bi uporabil omenjeno študijo.
rx170 sporočil: 7.018
[#2875799] 20.10.20 17:30 · odgovor na: PetraS (#2875786)
Odgovori   +    8
[PetraS]
jp, na pamet. "eni bi se držali, drugi pa ne," mi je odgovorila. tko ko povsod drugje, tisti, ki hoče goljufat, bo v vsakem primeru. sem pa pozorno preverila kar nekaj teh - vsi so se zelo lepo držali čist vseh priporočil, do zadnje pikice. ne morejo si spet privoščit 4-mesečnega zaprtja
Ja, ker eden vozi pijan, pa prepovejmo vožnjo vsem. To je vrhunska logika javnosektorašice Bojane Beović, katere strokovnost je ob trenutnih številka itak močno pod dvomom.
anon-61428 sporočil: 4.493
[#2875803] 20.10.20 17:46
Odgovori   +    1
Ali so res lahko lokali, gostilne odprte dokler nimajo odločbe? Ker vidim da so eni kar odprti v notranjski regiji.
[#2875804] 20.10.20 17:47 · odgovor na: anon-61428 (#2875803)
Odgovori   +    3
[Inside]
Ali so res lahko lokali, gostilne odprte dokler nimajo odločbe? Ker vidim da so eni kar odprti v notranjski regiji.
Niso še objavili v UL.

Včeraj do polnoči niso. Tudi danes še ni.
alain sporočil: 5.172
[#2875813] 20.10.20 18:49 · odgovor na: alpha7B5sn (#2875762)
Odgovori   +    4
Vrhunsko in dokaz kaksna politicna mafija v navezi s farmacevtskim velekapitalom nam vlada...res bolno in sprijeno do konca
PetraS sporočil: 2.416
[#2875815] 20.10.20 18:51 · odgovor na: rx170 (#2875804)
Odgovori   +    1
[#2875816] 20.10.20 18:53 · odgovor na: anon-317028 (#2875796)
Odgovori   +    3
razlika je v stiku. pri fitnesu stika z drugimi vadečimi nimaš. tudi, če je povsem normalno odprto, brez omejitev, ga ni. kaj šele zdaj, ko je že tako manj ljudi, razkužujejo se vse naprave in vsak gvih po vsakem prijemu, sproti
[#2875821] 20.10.20 19:14 · odgovor na: PetraS (#2875816)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-317028 20.10.2020 19:15
[PetraS]
razlika je v stiku. pri fitnesu stika z drugimi vadečimi nimaš. tudi, če je povsem normalno odprto, brez omejitev, ga ni. kaj šele zdaj, ko je že tako manj ljudi, razkužujejo se vse naprave in vsak gvih po vsakem prijemu, sproti
Če bi uporabili tisto skvoš študijo bi verjetno morali imeti skupine v fitnesu, ki bi 1 uro vadile, potem bi se pol ure vse prezračilo, tudi zrak...Sicer je vseeno, za tiste, ki verjamejo v teorijo zarote nobeno pojasnilo ne prejme, tisti, ki se bojijo oz. se bojimo nosimo maske, razkužujemo, razkužilo imamo pri sebi, izogibamo se družb...Ni nam druge kot počakati 1 mesec in pogledati rezultate...V nedelju je na nogometni tekmi v Splitu bilo 4517 gledalcev, ki so se tiščali skupaj.
[#2875823] 20.10.20 19:19 · odgovor na: anon-317028 (#2875821)
Odgovori   +    4
[FIN-311684]
> [PetraS]
> razlika je v stiku. pri fitnesu stika z drugimi vadečimi nimaš. tudi, če je povsem normalno odprto, brez omejitev, ga ni. kaj šele zdaj, ko je že tako manj ljudi, razkužujejo se vse naprave in vsak gvih po vsakem prijemu, sproti

Če bi uporabili tisto skvoš študijo bi verjetno morali imeti skupine v fitnesu, ki bi 1 uro vadile, potem bi se pol ure vse prezračilo, tudi zrak...Sicer je vseeno, za tiste, ki verjamejo v teorijo zarote nobeno pojasnilo ne prejme, tisti, ki se bojijo oz. se bojimo nosimo maske, razkužujemo, razkužilo imamo pri sebi, izogibamo se družb...Ni nam druge kot počakati 1 mesec in pogledati rezultate...V nedelju je na nogometni tekmi v Splitu bilo 4517 gledalcev, ki so se tiščali skupaj.
Verjetno ne boš šel v fitnes. Torej te naj ne skrbi za tiste, ki bodo po odprtju šli.
najobj sporočil: 33.416
[#2875824] 20.10.20 19:23 · odgovor na: shevchenko (#2875758)
Odgovori   +    5
Zadnja sprememba: najobj 20.10.2020 19:25
[shevchenko]
> [0730ULtra3]
> Nihče ne okuži v fitnesu, nihče se ne okuži v lokalu, nihče se ne okuži pri frizerju, nihče se ne okuži na javnem prevozu... Pač vsaka dejavnost zase pravi, da se pri njih nihče ne okuži, ker je take stvari pri temu virusu pač težko dokazati.
Tako je. nihce se nikjer ne okuzi. case closed, janez, preklici policijsko uro!
... čuj, zdaj pa smo s korono še dodatno že itak ideološko razdeljeni res na dobri poti, da pod modrim vodstvom tudi tvojega(?) ljubljenega vodje ponovimo vajo izpred tričetrt stoletja, ker ovaduštvo "poštenih" državljanov z izdajanjem svojih "sumljivih" sosedov nekaj časa že imamo, zdaj smo dobili še policijsko uro sredi delovnega dne, tako da manjka samo še poulično streljanje ob policijskih racijah pred kaznijo - kdo bo prostovoljno počakal, da bo lahko plačal od 400 do 4000 evrov in kje jih bo vzel - bežečih "zločincev", ki ob dovoljenem času niso uspeli kupiti hrane ...

P.S.: ne morem verjet, da je Trump zadnji branik svobode včasih svobodnega sveta ...
[#2875825] 20.10.20 19:28 · odgovor na: anon-317028 (#2875821)
Odgovori   +    4
ravno to ti razlagam - povsem drugačna vadba je, tudi diha se posledično drugače. in še enkrat - ni problem v tem, da se ne da telovadit, ampak omejevanje dejavnosti brez strokovne podlage. kam bodo šli čez en mesec, če bodo firme crknile?
[#2875827] 20.10.20 19:44 · odgovor na: PetraS (#2875825)
Odgovori   +    4
[PetraS]
ravno to ti razlagam - povsem drugačna vadba je, tudi diha se posledično drugače. in še enkrat - ni problem v tem, da se ne da telovadit, ampak omejevanje dejavnosti brez strokovne podlage. kam bodo šli čez en mesec, če bodo firme crknile?
Vlada sprejema odločitve brez strokovnih podlag, tudi neustavne, če pa se kdo pritoži na Ustavno sodiščem bodo sodniki s 5:4 potrdili odločitev vlade. Ne gre samo za fitnese tudi gostinci so not. V petek sem omenil gostinca, ki kuha 150 malic (v petek sem napisal 100) za delavce na bližnjih gradbiščih, ki so pri njemu malicali sedeč za mizami, tudi roke so si umili...Kaj pa zdaj? Njegova terasa sameva, on pa jim s kombijem vozi hrano, ki jo pojeje na gradbišču sede na kamnih, dilah, štorih...lahko pa bi jo na njegovi terasi...
anon-504021 sporočil: 481
[#2875828] 20.10.20 19:48 · odgovor na: alpha7B5sn (#2875783)
Odgovori   +    1
saj to sem naoisal:)
[#2875830] 20.10.20 19:49 · odgovor na: rx170 (#2875823)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-317028 20.10.2020 19:51
[rx170]
> [FIN-311684]
> > [PetraS]
> > razlika je v stiku. pri fitnesu stika z drugimi vadečimi nimaš. tudi, če je povsem normalno odprto, brez omejitev, ga ni. kaj šele zdaj, ko je že tako manj ljudi, razkužujejo se vse naprave in vsak gvih po vsakem prijemu, sproti
>
> Če bi uporabili tisto skvoš študijo bi verjetno morali imeti skupine v fitnesu, ki bi 1 uro vadile, potem bi se pol ure vse prezračilo, tudi zrak...Sicer je vseeno, za tiste, ki verjamejo v teorijo zarote nobeno pojasnilo ne prejme, tisti, ki se bojijo oz. se bojimo nosimo maske, razkužujemo, razkužilo imamo pri sebi, izogibamo se družb...Ni nam druge kot počakati 1 mesec in pogledati rezultate...V nedelju je na nogometni tekmi v Splitu bilo 4517 gledalcev, ki so se tiščali skupaj.

Verjetno ne boš šel v fitnes. Torej te naj ne skrbi za tiste, ki bodo po odprtju šli.
Ne bi na široko razlagal, cela družina je vpeta v vadbo, članom smo poslali obvestilo, da vadb ne bo, ker bo dvorana do nadaljnjega zaprta, sreča je le v tem, da nam ne bodo zaračunali najemnine. Omejitve vlade so nas zelo prizadele.
[#2875831] 20.10.20 19:52 · odgovor na: anon-317028 (#2875827)
Odgovori   +    0
jp
[#2875835] 20.10.20 20:24 · odgovor na: anon-317028 (#2875830)
Odgovori   +    2
[FIN-311684]
> [rx170]
> > [FIN-311684]
> > > [PetraS]
> > > razlika je v stiku. pri fitnesu stika z drugimi vadečimi nimaš. tudi, če je povsem normalno odprto, brez omejitev, ga ni. kaj šele zdaj, ko je že tako manj ljudi, razkužujejo se vse naprave in vsak gvih po vsakem prijemu, sproti
> >
> > Če bi uporabili tisto skvoš študijo bi verjetno morali imeti skupine v fitnesu, ki bi 1 uro vadile, potem bi se pol ure vse prezračilo, tudi zrak...Sicer je vseeno, za tiste, ki verjamejo v teorijo zarote nobeno pojasnilo ne prejme, tisti, ki se bojijo oz. se bojimo nosimo maske, razkužujemo, razkužilo imamo pri sebi, izogibamo se družb...Ni nam druge kot počakati 1 mesec in pogledati rezultate...V nedelju je na nogometni tekmi v Splitu bilo 4517 gledalcev, ki so se tiščali skupaj.
>
> Verjetno ne boš šel v fitnes. Torej te naj ne skrbi za tiste, ki bodo po odprtju šli.

Ne bi na široko razlagal, cela družina je vpeta v vadbo, članom smo poslali obvestilo, da vadb ne bo, ker bo dvorana do nadaljnjega zaprta, sreča je le v tem, da nam ne bodo zaračunali najemnine. Omejitve vlade so nas zelo prizadele.
Potem se pa opravičujem. Sem napačno razumel, da si eden tistih, ki razlaga, kako je fitnes življensko nevaren.
anon-488811 sporočil: 1.100
[#2875837] 20.10.20 20:33
Odgovori   +    10
Sem redni obiskovalec fitnesa, a odkar se je pričela epidemija korona virusa, ga ne obiskujem več. Tako bo do precepljenja prebivalstva. Nisem raketni znanstvenik, a kljub temu menim, da je fitnes zaradi zaprtega prostora, globokega izdihovanja obiskovalcev in prijemanja popljuvanih naprav, idealno okolje za virusni prenos.
[#2875838] 20.10.20 20:35 · odgovor na: rx170 (#2875835)
Odgovori   +    4
[rx170]
> [FIN-311684]
> > [rx170]
> > > [FIN-311684]
> > > > [PetraS]
> > > > razlika je v stiku. pri fitnesu stika z drugimi vadečimi nimaš. tudi, če je povsem normalno odprto, brez omejitev, ga ni. kaj šele zdaj, ko je že tako manj ljudi, razkužujejo se vse naprave in vsak gvih po vsakem prijemu, sproti
> > >
> > > Če bi uporabili tisto skvoš študijo bi verjetno morali imeti skupine v fitnesu, ki bi 1 uro vadile, potem bi se pol ure vse prezračilo, tudi zrak...Sicer je vseeno, za tiste, ki verjamejo v teorijo zarote nobeno pojasnilo ne prejme, tisti, ki se bojijo oz. se bojimo nosimo maske, razkužujemo, razkužilo imamo pri sebi, izogibamo se družb...Ni nam druge kot počakati 1 mesec in pogledati rezultate...V nedelju je na nogometni tekmi v Splitu bilo 4517 gledalcev, ki so se tiščali skupaj.
> >
> > Verjetno ne boš šel v fitnes. Torej te naj ne skrbi za tiste, ki bodo po odprtju šli.
>
> Ne bi na široko razlagal, cela družina je vpeta v vadbo, članom smo poslali obvestilo, da vadb ne bo, ker bo dvorana do nadaljnjega zaprta, sreča je le v tem, da nam ne bodo zaračunali najemnine. Omejitve vlade so nas zelo prizadele.

Potem se pa opravičujem. Sem napačno razumel, da si eden tistih, ki razlaga, kako je fitnes življensko nevaren.
Vlada bi se morala opravičiti vsem nam, ker ji nismo niti toliko vredni, da nam pošteno razloži za kaj pri tem zapiranju fitnesov in drugih vadb gre npr. negdo nabija v boksersko vrečo. Kje je nevarnost? Mi smo pred vadbo (pa ni fitnes) poskrbeli za vse kaj se dalo, stika med udeleženci ni bilo, razdalja je bila najmanj meter in pol...in se na TV pojavi Kacin, ki mazohistično s cinizmom oznani, da je vsega konec.
robi2107 sporočil: 4.272
[#2875839] 20.10.20 20:41 · odgovor na: PetraS (#2875816)
Odgovori   +    3
[PetraS]
Kaj pa grooooozni aerosoli??? Ki frčijo vsenaokoli? Ni panike. Damo gor masko pa ne bo več aerosolov iz našega švica (po besedah genialne državne sekretarke). Moramo to patentirat: z masko čez gobec bomo druge ščitili pred švicom izpod naših pazduh. Jao, pamet, zakaj si nas zapustila?

Dejstvo je, da sploh ne vedo več, kaj bi si še izmislili. Zato jim jaz predlagam sledeče: naj vse pobijejo, pa se bo virus 100% nehal širiti.
[#2875845] 20.10.20 20:51 · odgovor na: robi2107 (#2875839)
Odgovori   +    2
[robi2107]
> [PetraS]
> razlika je v stiku. pri fitnesu stika z drugimi vadečimi nimaš. tudi, če je povsem normalno odprto, brez omejitev, ga ni. kaj šele zdaj, ko je že tako manj ljudi, razkužujejo se vse naprave in vsak gvih po vsakem prijemu, sproti

Kaj pa grooooozni aerosoli??? Ki frčijo vsenaokoli? Ni panike. Damo gor masko pa ne bo več aerosolov iz našega švica (po besedah genialne državne sekretarke). Moramo to patentirat: z masko čez gobec bomo druge ščitili pred švicom izpod naših pazduh. Jao, pamet, zakaj si nas zapustila?

Dejstvo je, da sploh ne vedo več, kaj bi si še izmislili. Zato jim jaz predlagam sledeče: naj vse pobijejo, pa se bo virus 100% nehal širiti.
To je agronomska rešitev. Okužene osebke uničiš. Npr. zdravilo za plum pox virus (šarka slive) je husqvarna.
anon-180464 sporočil: 4.080
[#2875877] 21.10.20 01:26 · odgovor na: robi2107 (#2875839)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-180464 21.10.2020 01:28
[robi2107]

Ko sem imel spomladi maja zdravniški pregled, merjenje parametrov dihanja in srca pod obremenitvijo na tekalni stezi (klasični fitnes rekvizit!) in sem zato moral sneti masko, so zdravniki odprli vrata na teraso in sem moral izdihovati in sopihati v smeri proti zunanjosti. Hkrati so še od strani zagradili z eno panoramsko steno, da ja ne bi kaj šlo v prostor.
Ni bilo glih profi, kot bi bilo pri kakšni eboli, ampak so vseeno naredili vtis, da se ne šalijo.
Pa koliko že je bilo konec maja okuženih?
shevchenko sporočil: 21.898
[#2875879] 21.10.20 05:36 · odgovor na: najobj (#2875824)
Odgovori   +    3
... čuj, zdaj pa smo s korono še dodatno že itak ideološko razdeljeni res na dobri poti, da pod modrim vodstvom tudi tvojega(?) ljubljenega vodje
Neeee. Jansa pa res ni bil nikdar moj ljubljeni vodja, prej tvoj... Jaz že od začetka mandata vpijem, da je ta vlada nelegitimna, ampak kaj cmo. That said, kar bodo gumpci odločili, bom spoštoval.
ponovimo vajo izpred tričetrt stoletja, ker ovaduštvo "poštenih" državljanov z izdajanjem svojih "sumljivih" sosedov nekaj časa že imamo
Cuj, za sosede imam dilerje. Vsi v bloku to vedo, policija to ve, stalen pretok strank se vidi iz letala, zgodi pa se ne nič. Kaj naj naredim? To me bolj bremeni kot neka hojsova kvazi policijska ura.
P.S.: ne morem verjet, da je Trump zadnji branik svobode včasih svobodnega sveta ...
Resno to? Lih on?
linaprin sporočil: 771
[#2875918] 21.10.20 09:29 · odgovor na: siap (#2875713)
Odgovori   +    2
čas vnosa: 21.10.20 05:54
[siap]
Khmm,.. kar nekaj taksnih "naprav" se podpisuje pod clanke ali celo ureja, nda??
++++++... rofl
0430ABAKU sporočil: 2.268
[#2876100] 21.10.20 15:15 · odgovor na: (#2875784)
Odgovori   +    2
[Pokinimisi]
Insajderska info: veliko hospitaliziranih ljudi v bolnicah IN na urgencah sploh nima covida, pač pa so samo pozitivni na testih, v bolnici so pa zaradi čisto drugih stvari. Ampak ti ljudje so tiste številke - ker jih dajo v covid statistike - ki jih ves čas vrtijo po TV in s katerimi nam grozijo.
Današnja objava pravi: Predstojnica Infekcijske klinike Tatjana Lejko Zupanc je povedala, da je hospitaliziranih tudi pet otrok.
Verjetno niso tam na počitnicah.
najobj sporočil: 33.416
[#2876101] 21.10.20 15:17 · odgovor na: shevchenko (#2875879)
Odgovori   +    7
Zadnja sprememba: najobj 21.10.2020 15:21
[shevchenko]
> ... čuj, zdaj pa smo s korono še dodatno že itak ideološko razdeljeni res na dobri poti, da pod modrim vodstvom tudi tvojega(?) ljubljenega vodje

Neeee. Jansa pa res ni bil nikdar moj ljubljeni vodja, prej tvoj... Jaz že od začetka mandata vpijem, da je ta vlada nelegitimna, ampak kaj cmo. That said, kar bodo gumpci odločili, bom spoštoval.

> ponovimo vajo izpred tričetrt stoletja, ker ovaduštvo "poštenih" državljanov z izdajanjem svojih "sumljivih" sosedov nekaj časa že imamo

Cuj, za sosede imam dilerje. Vsi v bloku to vedo, policija to ve, stalen pretok strank se vidi iz letala, zgodi pa se ne nič. Kaj naj naredim? To me bolj bremeni kot neka hojsova kvazi policijska ura.

> P.S.: ne morem verjet, da je Trump zadnji branik svobode včasih svobodnega sveta ...

Resno to? Lih on?
... evo, spodnje za kazenski pregon zrelo širjenje "fake news" protidržavne propagande - ob hitrem skrolanju čez komentarje mi je padlo v oko zaradi dolžine - sem med polcajtom tekme PSG in ManUtd včeraj pobral na protidržavni državni MMC ...

Pismo Sabine Senčar, dr. med., spec. ginekologije in porodništva, spec. družinske medicine državni sekretarki Tini Bregant.

Spoštovana kolegica, državna sekretarka na Ministrstvu za zdravje, dr. Tina Bregant, dr. med.,

naslavljam vas v zvezi z vašimi zadnjimi ukrepi, ki ste jih naložili celotni slovenski populaciji. Otroci se spet šolajo od doma, uvedena je omejitev gibanja in združevanja, ukinjene so športne aktivnosti in uvedeno je obvezno nošenje mask na prostem. Ljudje zdravnikom še vedno zaupajo. Verjamejo, da so za ukrepi, ki jih predlagamo, trdni znanstveni dokazi.

Preiskala sem vse znanstvene vire, ki bi po vaših besedah dokazovali, da nošenje mask na prostem znatno prepreči širjenje Korona virusa. Ker takega članka nisem našla, sem poprosila kolege, ki jim zaupam, da ga poskusijo najti zame. Izkupička iskanja ni, zato vam bom hvaležna, če mi posredujete naslove revij in članke, na katere se naslanjate, ko uvajate tako restriktivne, represivne ukrepe.

Precej člankov sem našla o verjetni dobrobiti nošenja zaščitnih obraznih mask pri rokovanju z okuženimi ali potencialno okuženimi ljudmi, kar sem vedno verjela in spoštovala. Zadnji ukrepi nošenja mask na prostem za zdrave ljudi pa so smešni po vseh znanstvenih merilih.

Ideja o lebdečem virusu, ki ure in ure kljubuje dežju, vetru in ultravijolični svetlobi, ki preprosto lebdi v zraku in čaka na novega gostitelja, na nedolžnega sprehajalca s psom, je znanstvena fantastika. Ker ni člankov, ki bi dokazovali kaj tako trapastega, se zanašam na datoteko "Zdrava pamet".

Virus je vez med živo in neživo naravo. Ker virus nima svoje primarne celice ali telesa, ki bi mu zagotavljal energijo za preživetje, lahko obstane in preživi le znotraj gostiteljeve žive celice. Sam nima svojih organelov. Virus nima mitohondrijev, ki bi mu omogočali dihanje ali pridobivanje vsaj minimalne energije za življenje. Nima ribosomov za prepis dednega materiala v uporabno beljakovino, nima ničesar, kar bi mu omogočilo sekunde preživetja in razmnoževanja zunaj gostiteljeve žive celice. Nima torej ničesar, da bi prežal in lebdel v oblačku zraka in počakal na gostitelja, kaj šele, da bi zasidrano kljuboval vetru in dežju nekje v zraku. Tej ideji o prežečem virusu bi se od srca nasmejala, če mi ne bi v resničnosti pošteno prikrajšala svobodo in dobro voljo.

Dokazov za dobrobit nošenja mask v naravi ali pod vedrim nebom odprtih življenskih prostorov ni. Kako si lahko sicer razložim dobrobit zračenja prostorov, če bi vaša znanstveno-fantastična ideja lebdečega virusa zares držala. Živim namreč v centru »rdeče cone«.

Dosedanji ukrepi so se izkazali za neučinkovite. Vi trdite, da ukrepi ne delujejo zato, ker se jih nismo držali, ne zato, ker bi bili slabi. Takih pristopov doslej znanost ni poznala. Uporabila bom slikovit, a povsem izmišljen primer za ilustracijo. Moja izmišljena hipoteza bi bila, da cvetovi travniške ivanjščice, upočasnijo izpadanje las. Poskus bi izvedla brez kontrolne skupine. Ker sem odvisna od preiskovancev, vedno lahko v razpravi povem, da je sicer ivanjščica zares učinkovito sredstvo, a se preiskovanci niso držali protokolov, niso redno jedli ivanjščic. Ker preiskovancev nisem zalotila pri tem, da so izpuščali obroke Ivanjščic, niti da so jih res uživali po priporočilu, se odločim pač v smeri, ki bi mojo teorijo podprla. Odločim se, da je hipoteza odlična, a so preiskovanci slabi. Mislim, da mi v starih časih take študije ne bi objavila nobena resna revija. Obrazne maske so sicer odlično sredstvo za zajezitev širjenja Korona virusa, a ljudje se nošenja ne držijo ali pa se ga vsaj ne držijo pravilno. Študija je odlična, na hipotezo sem ponosna, rezultat je vnaprej znan, a izvedba šepa.

Ne jaz ne vi gospa dr. Bregant nisva infektologinji in ne mikrobiologinji, zato po nasvetu prim. Jelke Reberšek Gorišek, dr. med., spec. infekt., predsednice odbora za pravno etična vprašanja na Zdravniški zbornici, se nobena od naju ne bi smela oglašati v zvezi s svojimi razmišljanji. ("Različna razmišljanja zdravnikov so dobrodošla tudi v času epidemije COVID-19, vendar naj jih izražajo kompetentni strokovnjaki, usposobljeni za delo na področju infekcijskih bolezni. Zato zdravniška zbornica vsem, ki se s svojimi razmišljanji oglašajo v javnosti, priporoča, da se najprej seznanijo z argumenti stroke. Le tako bomo ohranili zaupanje ljudi v zdravnike in v nacionalne ukrepe in s pomočjo zaupanja javnosti bistveno pripomogli k zajezitvi okužbe." (Prim. Jelka Reberšek Gorišek, dr. med., spec. infekt., Predsednica Odbora za pravno etična vprašanja pri Zdravniški zbornici Slovenije).

Ste pa vi, gospa dr. Bregant, specialistka pediatrije in tu je vaše mnenje povsem umestno. Vaši ukrepi omejevanja izobraževanja, gibanja in socializacije otrokom od 6. razreda osnovne šole do vsaj konca srednje šole, je vaš resor. Po vašem mnenju ne bodo ukrepi in ne njihovo zaostrovanje imelo nikakršnega negativnega vpliva na zdravje otrok. Tudi te študije bi rada poiskala in tudi tokrat brez uspeha. Prosim vas, če mi pomagate in javno objavite študijo, iz katere ste črpali znanje za ponovno morebitno povzročeno škodo otrokom.

Spet sem zaradi pomanjkanja dokazov odprla datoteko "Zdrava pamet". Odkar svet stoji, je bilo za otroke zdravo gibanje na svežem zraku, treniranje možganskih povezav v šolah, kreativnost skozi izkušnje, človeškost preko socializacije, šport za vzpostavitev nevronsko mišičnih povezav. Otroci so plesali, so si podajali žogo, tekli, skakali in brali. Predihani otroci so imeli boljši imunski sistem, več vitamina D, imeli so boljše ravnotežje, boljšo koncentracijo in v znanstvenih revijah najdete milijon člankov, ki dokazujejo dobrobit gibanja in svežega zraka (zdrav življenjski slog!) na odraščajoče otroke. Vi verjamete v svoje teorije, to pa je daleč od z dokazi podprte medicine. Z dokazi je podprto le to, da otrokom z vašimi ukrepi škodimo.

Ne infektologija, ne epidemiologija, mikrobiologija ali pediatrija niso moja področja. Sem ginekolog in zdravnik splošne prakse. Pri nas, v našem besednjaku "sterilnost" pomeni pomenljivo: neplodnost. Lahko da je besedno naključje, a resnično. Virusi in bakterije so bili na svetu dolgo pred nami. So del imunskega sistema, ne zgolj sovražnik. V svojem socialnem okolju poteka živahen ples menjave nevidnih prebivalcev okolja, mikrobov in garaškega dela človeškega imunskega sistema. Imunski sistem razpoznava mikrobe, ki so prijatelji, jih loči od vsiljivcev, ki so sovražniki našega telesa in celo razpozna naše lastne celice (karcinomske) in jih pobija. To imunski sistem dela že od začetka človeštva. V ginekologiji je tveganje za izmenjavo vsiljivih bakterij in virusov najvišje, saj spolni odnos, od katerega je odvisno človeštvo, ne le en človek, zahteva tesen stik in izmenjavo telesnih tekočin. V imenu človeštva "social distancinga", zaščitna sredstva in prepovedi druženja vodi v povsem nesprejemljivo diagnozo: sterilnost. Epidemiološko gledano, dolgoročno in evolucijsko, je za človeštvo sterilnost veliko hujša diagnoza kot pljučnica. Pljučnica ubije enega človeka, sterilnost pa celo človeštvo.

Medicina se z vso silo bori proti naravi, a narava je brezkompromisni zmagovalec. Narava zmaguje na dolgi rok. Veseli me, da smo v dolgih mesecih soočanja s Korona virusom ugotovili vsaj to, da naši otroci in mladi niso ogroženi. Smrtnost okuženih otrok s Korona virusom je do 18. leta starosti praktično 0. Prihodnost je torej svetla, saj ima ta populacija v rokah prihodnost človeštva. Obolevnost in s tem povišano smrtnost bomo otrokom z ukrepi povzročili torej mi, ne virus. Jaz te vloge ne bi sprejela, če želim biti čez deset let ponosna na svojo zdravniško aktivnost.

In nenazadnje sem izračunala strošek obraznih mask za svojo petčlansko družino. Predvidevam, da pravilno nošenje mask zahteva minimalno pet mask na osebo dnevno. Svoje profesionalne zaščitne opreme nisem vštela zraven. 5 obraznih mask na dan, pomeni 750 obraznih mask v krajšem mesecu, če jih nosimo po priporočilih. Paket 50ih obraznih mask stane približno 33 eurov. Na mesec bi morala moja družina odšteti 500 eurov za obrazne maske. 500 eurov bi porabili družinskega denarja, pa še ne bi niti zajtrka pojedli, ne bi se umili, umili zob, se oblekli v oprana oblačila. Ali res še verjamete, da so ukrepi za družinsko gospodinjstvo še dobri in smiselni? Možni so edinole, če jih pošteno, obubožano prebivalstvo krši.

Prosim vas, če javno objavite študije, ki podpirajo vaše izjave, da je nošenje obraznih mask na prostem in izolacija zdravih otrok v dobrobit človeka in človeštva. Z dokazi podprta medicina je še vedno za vse nas edini temelj. Sicer vas pozivam, da ponovno pretehtate vaš predlog ukrepov in ga omilite z bolj smiselnimi, predvsem takimi, ki ne bodo prinašali večje škode, kot jo je sposoben narediti hudobni lebdeči oblaček Korona virusov v zraku, ki nas obdaja.

Hvala lepa in lep pozdrav, Sabina Senčar, dr. med., spec. ginekologije in porodništva, spec. družinske medicine.

P.S.: poanta mojega prejšnjega posta je bila sicer drugje, pa vendar se zgornje splača prebrat, da boš - preden boš spet rekel "kaj čmo" - boljše vedel, kakšni strokovnjaki (= kreteni) poleg onega tvojega debelega sivega in hvalabogu - ne rabim gledat njegovega blesavega ksihta - redno zamaskiranega rojaka mariborinfo.com/novi...i-90-tisoc nam starejšim omejujejo življenje, mladim pa dobesedno uničujejo njihovo edino neponovljivo mladost in jim v življenju - če zaradi "ukrepov" prej ne bo vedno bolj verjetne Mad Max vojne vseh proti vsem - puščajo trajne in nepopravljive posledice ...
shevchenko sporočil: 21.898
[#2876121] 21.10.20 16:31 · odgovor na: najobj (#2876101)
Odgovori   +    2
To kar si pastnil sm, je dober tekst. na kilometre dalec od zmedenih misli mazaca potrca, tako da pozdravljam.
macon sporočil: 12.861
[#2876125] 21.10.20 16:37 · odgovor na: (#2876104)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: macon 21.10.2020 16:37
[rename]
> Jaz že od začetka mandata vpijem, da je ta vlada nelegitimna, ampak kaj cmo.

Zakaj je pa neligitimna?
Vlada je bila sestavljena in vlada na osnovi veljavne zakonodaje.

Tudi DAmijanova vlada bo legitimna; seveda pod pogojem, da bo Janši izglasovana konstruktivna nezaupnica in bo potem potrjena tudi nova vlada.

Nelegitimne so kvečjemu zahteve opozicije, da vlada ne sme vladati, oziroma, da naj se ukvarja samo s covid19, vse ostalo pa pusti nedotaknjeno, oz. tako, kot je postavila Šarčeva vlada.
Legitimnost lahko vsak subjektivno ocenjuje, drugo je legalnost.
robi2107 sporočil: 4.272
[#2876146] 21.10.20 18:22 · odgovor na: najobj (#2876101)
Odgovori   +    3
Hvala za to. Gre kdo stavit, da odgovora na javno zastavljeno vprašanje ne bo? To je namreč prevladujoča praksa delovanja ne le te vlade, temveč tudi pristojnih zdravstvenih oblasti, kadar se jim predoči za njih neprijetno vprašanje. Tudi sam sem jim pred časom (ob uradnem koncu prejšnje runde epidemije) zastavil vprašanje, kako utemeljujejo določbo, da trgovine ob nedeljah ne smejo obratovati, če je bil razglašen konec epidemije in je Crack pred kamero izjavil, da to ni del njihovih priporočil, poleg tega pa so sprostili popolnoma vse, razen diskotek in klubov. Odgovora nisem nikoli dočakal. Ko jim je enako vprašanje zastavila novinarka Kanala A na tiskovki, je Cazzo v posmeh vsem odgovoril, da "trgovine ostajajo zaprte." Je to kakšna utemeljitev? Ne, to je navadno norčevanje iz državljanov in aroganca par excellence.
macon sporočil: 12.861
[#2876153] 21.10.20 18:54 · odgovor na: (#2876134)
Odgovori   +    5
[rename]
> [macon]
> > [rename]
> > > Jaz že od začetka mandata vpijem, da je ta vlada nelegitimna, ampak kaj cmo.
> >
> > Zakaj je pa neligitimna?
> > Vlada je bila sestavljena in vlada na osnovi veljavne zakonodaje.
> >
> > Tudi DAmijanova vlada bo legitimna; seveda pod pogojem, da bo Janši izglasovana konstruktivna nezaupnica in bo potem potrjena tudi nova vlada.
> >
> > Nelegitimne so kvečjemu zahteve opozicije, da vlada ne sme vladati, oziroma, da naj se ukvarja samo s covid19, vse ostalo pa pusti nedotaknjeno, oz. tako, kot je postavila Šarčeva vlada.
>
> Legitimnost lahko vsak subjektivno ocenjuje, drugo je legalnost.

Legitimnost = skladno z zakoni.
In zakaj ti (ali kdorkoli) torej subjektivno ocenjuje(š), da ta vlada je ali ni legitimna?

Legitimnost in legalnost sta sicer sopomenki.
Nista. Legalnost je skladno z zakoni. Legitimnost je v skladu z etiko in moralo, nekaj kar lahko vsak razume po svoje.

Jaz seveda legitimnosti ne razumem po levičarsko.

Strani: 1 2 3 4 5 6

vm-qetesh