Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Odposlanec WHO za Covid hvali švedski model in kritizira zaprtje gospodarstev
sporočil: 3.976
[kren]Žal teror in norost koronapaničarjev dosega nove ravni: v Britaniji lahko učence izključijo iz šole samo zaradi tega, če si drznijo pošaliti se na račun korone:
Upam, da se to ne bo zgodilo in nas koronapaničarji ne boste več terorizirali. #ostanitedoma do cepiva, nam pa pustite živet in delat.
www.independent.co.u...97131.html
Pupils could be excluded for “malicious coughing or sneezing” or making “inappropriate” jokes about the coronavirus pandemic, a school has warned.
...
The academy says “humorous, inappropriate comments or statements” related to Covid-19 and “purposeful physical contact with any other person” are off-limits and will risk the child being sent home.
sporočil: 5.172
Tole dobiva nove in nove razsežnosti, korona histeriki (taki ki jih
je res strah za svoje zdravje) se sploh ne zavedajo, da nas bo
država zdaj v imenu korone, jutri pa v imenu nečesa drugega
spremenila v družbo robotov. Tole vse skupaj res ne gre v dobro
smer...
Novinar in pisec Peter hitchens je danes v tvitu med drugim
napisal:
"I think the western world has been afraid of liberty for some time, lacking any compass with which to navigate it. To a growing number of people, a more parental state is actually desirable. They don't want to be free."
"I think the western world has been afraid of liberty for some time, lacking any compass with which to navigate it. To a growing number of people, a more parental state is actually desirable. They don't want to be free."
sporočil: 21.898
Zadnja sprememba: shevchenko 02.09.2020 21:28
[alain]drzavi se je pocasi zacelo jebat za drzavljane... jaz jo razumem...taksni nehvaleznezi, ki si niti klinceve maske nocejo obesit na gobec za par minut dnevno...
Tole dobiva nove in nove razsežnosti, korona histeriki (taki ki jih je res strah za svoje zdravje) se sploh ne zavedajo, da nas bo država zdaj v imenu korone, jutri pa v imenu nečesa drugega spremenila v družbo robotov. Tole vse skupaj res ne gre v dobro smer...
nima smisla, koronaidioti ste dosegli svoje
cestitke, lepo takticno izpeljano, upam, da boste znali uzivati v zmagi svojega idiotizma. trump je na vas zelo ponosen
[matjazfinance]smesno je, da se sploh pogovarjamo o svobodi, ko je vecina produktivnega folka na 25- do 30-letnih robijah - kreditih. o kaksni svobodi sploh tu lahko govorimo? ampak seveda o tem ni debate, ker mora biti prav vsa debata danes vezana na klincev covid19.
Novinar in pisec Peter hitchens je danes v tvitu med drugim napisal:
Žal teror in norost koronapaničarjev dosega nove ravni: v Britaniji lahko učence izključijo iz šole samo zaradi tega, če si drznijo pošaliti se na račun korone:pravilno. a budale sploh znajo se razmisljat o cem drugem, razen o koroni. in ko razmisljajo o koroni, a znajo se kaj drugega, kot se iz nje zajebavat?
[alain]tako je, ti pa si korona pametnjakovic, ki dan za dnem nastepa po 100 postov na temo korone. in to nonstop z enako vsebino.
Korona idiot si kvečjemu ti....
marko potrc je zate intelektualec. grozljivo...
sporočil: 6.905
[Nantl]Njegova pravila za življenje so se v njegovem primeru precej izjalovila. Tragično.
www.youtube.com/watc...-Ur71ZnNVk
In kot je joradan zaključil .... it does not work .... :)
Ja ... WTF jaz počnem tule.
Jordan Peterson infected with COVID-19 while in Serbian hospital for drug dependency - report
www.newshub.co.nz/ho...eport.html
[alain]Nagobčnik je baje esencialen pri preprečevanju širjenja okužb. Verjetno pa bi bilo treba zaščititi tudi vratni predel. Namreč, ko snemaš nagobčnik se lahko okužiš, če bi virus nekako priletel na vrat.
Tole dobiva nove in nove razsežnosti, korona histeriki (taki ki jih je res strah za svoje zdravje) se sploh ne zavedajo, da nas bo država zdaj v imenu korone, jutri pa v imenu nečesa drugega spremenila v družbo robotov. Tole vse skupaj res ne gre v dobro smer...
Ergo edina logična pot je zaščita vratu v obliki ovratnic.
Zdaj pa zares: milsim, da tam, kjer se obvezno nosijo nagobčniki (vstop v lokal, trgovina, odhod na WC v lokalu) ni nekega velikega prenosa virusa, ker je že itak razdalja. V Grčah se nagobčniki verjetno niso nosili (seveda, če privzamemo, da je res, da so se tam prenašale okužbe).
Nikjer nisem napisal da je intelektualec, govori pa prave
stvari...za razliko od tebe...
[shevchenko]Skratka, če naj se pravilno in pravoverno borimo proti koroni, ni dovolj le pohlevno ubogati vseh komand (ni važno, a so smiselne ali ne), zraven moramo še vsi biti ultra resnobne mone. Or else!
in ko razmisljajo o koroni, a znajo se kaj drugega, kot se iz nje zajebavat?
Gleichschaltung is strong with this one...
[alain]Tako je, tip je naredil pravo stvar, v idealnem trenutku je pobožal vse kovidiote in nesebicno razdelil svoj neskončni intelektualni domet. Naj razmisli o predsedniški kandidaturi, histerične babnice ga obožujejo.
Nikjer nisem napisal da je intelektualec, govori pa prave stvari...za razliko od tebe...
Kovidioti ste toliko glupi, da sploh ne razumete, da ste zmagali. Pandemija se širi naprej, pa nikome nista, vi pa se naprej jadikujete nad svojo usodo. Začnite že živeti polno krvno, če vam to res toliko pomeni.
[Pokinimisi]Nisem nikjer napisal, da je odvisen od drog. Samo to, da ima človek težave. In da je to tragično. Da ga nekateri dojemajo kot božanstvo, pa ne morem pomagati.
> [rx170]
> > [Nantl]
> > www.youtube.com/watc...-Ur71ZnNVk
> >
> > In kot je joradan zaključil .... it does not work .... :)
> > Ja ... WTF jaz počnem tule.
>
> Njegova pravila za življenje so se v njegovem primeru precej izjalovila. Tragično.
>
> Jordan Peterson infected with COVID-19 while in Serbian hospital for drug dependency - report
>
> www.newshub.co.nz/ho...eport.html
Ljudje ste taki ogabni lažnivci, da meni zmanjkuje besed za opis takih ljudi.
"Drug" a angleščini ne pomeni samo "droga", pač pa tudi ZDRAVILO. Jordan Peterson NI odvisnik od drog. V njihovi familiji se skozi več generacij vleče depresija, ki je v vsaki generaciji hujša, najhujša je bila pri njegovi hčeri Mikhaeli. Jordan Petersonu je pred leti psihiater predpisal zdavilo iz skupine benzodiazepin, ki je blazno nevarno zdravilo in pri nekaterih ljudeh povzroči reakcijo, ki se ji reče
Paradoxical reaction to benzodiazepines - to pomeni, da ljudje, ki hočejo prenehati jemati to zdravilo, tega ne morejo narediti, ker umrejo. Da, to pomeni, da je za nekatere ljudi PRENEHANJE jemanja teh zdravil smrtno nevarno. In v Ameriki se je eno leto vlačil okoli po zdravnikih da bi mu pomagali, da preneha z jemanjem, brezuspešno. Potem so našli bolnico v Rusiji, kjer so ga uspešno sneli s teh tablet, kar je povzročilo hudo PSIHIČNOIN FIZIČNO poslabšanje njegovega stanja, potem pa je šel v Srbijo, kjer obstaja zdravnik, ki ima to sposobnost in zdravje, da pomaga tem ljudem, ki jih ZDRAVNIKU UNIČIJO S PREDPISOVANJEM ŠKODLJIVIH ZDRAVIL, da pridejo zopet k sebi. Je pa to dolgotrajen proces.
Tule si pa lahko pogledaš enourni podcast z njim, kjer točo razloži, kaj in zakaj se dogaja
www.youtube.com/watc...1e0&t=466s
Tole je super video za tiste, ki pravite, kako so zdravila preiskušena in kako niso nevarna in kako ni nič narobe, da se cepiva ne testirajo in preverijo in kako gredo lahko kar takoj v uporabo in kako so zdravniki vsi pošteni in kako vedo, da so zdravila varna in podobne buče. Poglejte si video - dokaz, kako gre zdravnikom samo za denar in jih boli k za zdravje ljudi. In vmes boste videli tudi to, kako si je njegova žena pozdravila zelo redkega in neozdravljivega raka, za katerega nočete niti slišati, da se ga da pozdraviti s hrano, ker tako slepo verjamete zdavnikom in kako je konvencionalna medicina super druper najboljša.
p.s. seveda tega videa ne bo nihče pogledal, ker ste vsi po vrsti zasplepljeni in tako bo šla v zgodovino še ena ogabna laž, da je JP odvisnik od drog. Bruham zaradi človeške neumnosti.
Itak smo zmagali tisti, ki že ves čas trdimo, da je to zmaga
velekapitala, ki si je priredil pandemijo po svojem okusu.
[shevchenko]Jaz zelo malo vem o Marku Potrču, razen tega, kar sem na hitro prebral v njegovih izjavah zadnje dni, ki so sprožile viharček v medijih.
> [alain]
> Korona idiot si kvečjemu ti....
tako je, ti pa si korona pametnjakovic, ki dan za dnem nastepa po 100 postov na temo korone. in to nonstop z enako vsebino.
marko potrc je zate intelektualec. grozljivo...
In glavno, kar sem si od teh njegovih izjav zapomnil, je: operirajmo z argumenti in pravilnimi številkami, ne podlegajmo paniki in ne sprejemajmo nepremišljenih ukrepov, dajmo besedo vsem strokovnjakom, tudi če se ne strinjajo povsem z mainstream dogmo.
V bistvu povsem razumno, če mene vprašaš.
Saj možno da ima tudi Potrč kakšno agendo zadaj (magari samo, da je spet 5 minut slaven), ampak ne moreš človeka apriori diskvalificirati.
In spet te bom vprašal enako kot sem te že, ta virus je tako noro
ekstremno eksponentno na 10 potenco kužen in smrten, pa smo imeli
od maja naprej postopno odpiranje, od junija naprej pa popolno vse
odprto, marsikje celo brez mask (kasneje zaostreno), bila so
rajanja v centrih mest po osvojenih nogometnih prvenstvih, kjer je
bilo na 10.000 ljudi nagnetenih, žuranja mladih povsod, nagnetene
plaže, odprte meje, pa kje hudiča so zdaj vsi ti okuženi in težko
bolni, če je to tak problem. Imamo enako število okuženih kot
marca, pa ob tem da vsi govorijo, da jih je vsaj 20x več. Normalno,
le kdo se bo šel testirati, če samo šmrka. Ti slikaš apokalipso, da
se razumemo. In na tak način kot ti govoriš, bi pač enostavno
morali imeti povsod po svetu prepolne intenzivne oddelke in nešteto
smrti danes. Kje se to dogaja v eu?
[alek14]S tem bi se jaz in še marsikdo strinjal marca letos (in morda še aprila), ko še nismo vedeli, s čim imamo opravka.
Ni mi ga zameglil. Strah me je eksponetne zakonitosti širjenja, ko ti enkrat zadeva iz rok uide. To je katastrofa komaj predstavljivih razsežnosti - tako humanitarna kot gospodarska.
Kot je pristavil moj službeni kolega: "strah nas mora biti ljudi, ki jih ni strah". S tem je hotel povedati, da obstajajo ljudje, ki podcenjujejo nevarnost. Tu ne gre samo zato, da boš ti ali on zbolel (in z veliko verjetnostjo ostal brez kakih hujših posledic), gre zato, da je, ko stvari uidejo iz vajeti, to družbena katastrofa primerljiva z rušilnim potresom, tako za življenja, kot za blaginjo.
Sedaj pa so na voljo podatki in številke, ki (če jih očistiš propagande in postaviš v pravo luč) pravijo, da virus v resnici ni tako katastrofalen.
"družbena katastrofa primerljiva z rušilnim potresom, tako za življenja, kot za blaginjo" - bolj verjetno je, da bi tako katastrofo povzročil preoster lockdown (če je že ni) kot pa virus sam.
Nacisti so spodbujali in tudi izvajali pogrom nad Židi in Slovani. Heinrich Himmler mirne duše poreče, da on ni nikogar ubil. V bistvu so vsi SS lahko rekli, da niso nikogar ubili. Ubili so jih metki in plin.O fak, saj si kar revež. Tole je pa močna paranoidna motnja - bolj natančno ti bo povedal kak strokovnjak psihiatrije, ki ga brez odlašanja obišči.
Metki in plin naj bodo v tej prispodobi nadomestek za virus.
Nelagoden je občutek hoditi po Sloveniji vedoč, da se sprehajaš med SS-ovci, ki so pripravljeni narediti vse potrebno, da te smrt (lahko) doleti (v tej prispodobi z opustitvijo varnih ravnanj in s prepričevanjem drugih da store isto).
Pač če te je tako blazno strah, ker se ti očitno od njega že kar
blede pred očmi in vidiš SS formacije, ostani doma do cepiva in bo
sreča popolna. Saj vam bodo dali celo predčasno brez tretje faze,
je tudi farmacevstski velekapital začutil, da potrebujete hitro šus
v žilo.
Zadnja sprememba: anon-20668 03.09.2020 09:58
[kren]Saj tudi jaz tega nisem napisal iz zlobe, nesramnosti, ali ker bi ga želel diskvalificirati - nikakor ne.
> [matjazfinance]
> O fak, saj si kar revež. Tole je pa močna paranoidna motnja - bolj natančno ti bo povedal kak strokovnjak psihiatrije, ki ga brez odlašanja obišči.
Že jaz sem mu hotel rečt, da je paranoik, pa sem se ugriznil v jezik, ker ga imam kljub vsemu še vedno za prijatelja ;)
Ampak sem prišel do spoznanja, da očitno so ti ljudje res v stiski, in poskušati potolažiti jih z razumom, argumenti in dejstvi je pravzaprav jalovo početje. Moramo razumeti, da se njihov odziv na situacijo dogaja na primarni čustveni ravni.
Ne smemo pa po drugi strani dopustiti, da vsi ostali postanemo ujetniki in žrtve njihovih psihoz in nerešenih duševno-čustvenih problemov.
Zadnja sprememba: shevchenko 03.09.2020 10:08
In glavno, kar sem si od teh njegovih izjav zapomnil, je: operirajmo z argumenti in pravilnimi številkami, ne podlegajmo paniki in ne sprejemajmo nepremišljenih ukrepov, dajmo besedo vsem strokovnjakom, tudi če se ne strinjajo povsem z mainstream dogmo.clovek ni priseben. on bi normalno zivljenje, na obisk v dso bi pa baje sel s skafandrom. citiram: "Namesto tega predlagam, da naredimo vse, da zaščitimo ranljive skupine. Predvsem domove za ostarele. Brezpogojno se strinjam, da k babici v dom pridem na obisk v popolni zaščitni obleki, če boste tako rekli. Ker tam to ima smisel." to ni noben argument, to je cenena ideologija, ki jo nerazumna ovcad za njim ponavlja, ne da bi razumela, kaj to prinese za sabo.
V bistvu povsem razumno, če mene vprašaš.njegovi argumenti niso razumni. naj predlaga da se delamo kot da virusa ni, to je bolj razumno od njegovega razmisljanja.
Saj možno da ima tudi Potrč kakšno agendo zadaj (magari samo, da je spet 5 minut slaven), ampak ne moreš človeka apriori diskvalificirati.tocno to agendo ima zadaj. 5 min slave. diskvalificiral pa sem njegov blesav argument. kar se mene tice, je lahko od sedaj naprej on mirno tiho, ampak seveda ga nic ne bo zaustavilo. svojo propadlo kariero pa je uspesno resil.
cestitke!
ps. in ne, vsakega ki se bo drl, ne bomo jemali resno.
Zadnja sprememba: alain 03.09.2020 10:14
Seveda, tebe pa še manj jemlje kdo resno na forumu. Brez skrbi, se
nas bistveno več strinja z njim kot je vas korona histerikov, le
bolj glasni ste in to je vse. S svojimi venezuelskimi levičarskimi
idejami si res cvet, ki nas bo popeljal v boljšo prihodnost.
Zadnja sprememba: alain 03.09.2020 10:17
Alek, kje so ljudje na intenzivnih negah in umrli??????????????????
Vse je bilo od junija 100% sproščeno. Ker ta virus je tako
norooooooo nalezljiv in prenosljiv ter smrtonosen. Čakam....
[shevchenko]It works both ways, you know...
ps. in ne, vsakega ki se bo drl, ne bomo jemali resno.
[alain]ce se strinjas z njim, da bomo naredili dva svetova, izven dso in v dso, potem si pac za luno, tako kot on. kaj imajo s tem moje levicarske ideje, pa ves samo ti.
Seveda, tebe pa še manj jemlje kdo resno na forumu. Brez skrbi, se nas bistveno več strinja z njim kot je vas korona histerikov, le bolj glasni ste in to je vse. S svojimi venezuelskimi levičarskimi idejami si res cvet, ki nas bo popeljal v boljšo prihodnost.
> ps. in ne, vsakega ki se bo drl, ne bomo jemali resno.absolutno. torej sedaj se ne pogovarjamo vec o potrcevih "argumentih". tudi prav.
It works both ways, you know...
Zadnja sprememba: alain 03.09.2020 10:29
Tisto o zaščiti pred vstopom v DSO je bila prispodoba, poanta pa v
tem, da tam lahko veljajo bolj močni zaščitni ukrepi. Ampak to bi
lahko bilo že od nekdaj, respiratorne nalezljive bolezni že od
pamtiveka ubijajo zelo stare ljudi z oslabelim imenuskim sistemom
med drugim tudi mojo babico 20 let nazaj v DSO. Zato ja bilo bi
boljše, če bi se delali kot da virusa ni, ker so itak vsi mogoči
virusi in bakterije že ves čas med nami in ubijajo šibkejše.
[alain]ti bom povedal jaz poanto. poanta je v tem, da ce bo virus krozil izven dso, bo prisel tudi notri, tako ali drugace.
Tisto o zaščiti pred vstopom v DSO je bila prispodoba, poanta pa v tem, da tam lahko veljajo bolj močni zaščitni ukrepi.
meni osebno je sicer popolnoma vseeno, nimam pac nikogar v dso. celo se vec, ce se bodo dso spraznili, toliko bolje, bomo manj denarja namenjali za izgradnjo novih, pa bo ostalo za kaj drugega.
ne zelim pa se niti slucajno sprenevedati tako, kot se marko potrc, ki nima toliko jajc, da bi povedal tudi to, kaj se bo v resnici zgodilo z ljudmi v dso.
[Pokinimisi]lej, tvoje navedbe so bolj postene od tega, kar govori Potrc. ti vsaj posteno napises: naj star folk umre in mirna bosna. ampak trceni pa tega ne napise. zakaj ne? se boji, da ga bodo stare mamce na fb nehale deliti naprej in vseckati?
Torej, zaradi ene njegove navedbe, s katero se ne strinjas, se ne strinjas niti s tem, ko pravi, da dajmo gledat stevilke?
Jasno in ker respiratorne nalezljive bolezni že od pamtiveka
ubijajo zelo stare ljudi z oslabelim imunuskim sistemom med drugim
tudi mojo babico 20 let nazaj v DSO. Zato ja bilo bi boljše, če bi
se delali kot da virusa ni, ker so itak vsi mogoči virusi in
bakterije že ves čas med nami in ubijajo šibkejše.