Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kam se lahko poleti odpravite z vlaki Slovenskih železnic in njihovimi partnerji
Strani: 1
sporočil: 30.415
Na slovenskih železnicah bi morali povprečno plačo znižati za vsaj
1000 evrov, kajti to so v primerjavi s preplačanimi paraziti v
javnem sektorju najbolj privilegirane osebe v Sloveniji. Takoj jih
Avstrijcem v koncesijo dati.
sporočil: 4.311
[FIN-311684]Čudno da še ne predlagaš,da morajo strjevodje plačevati za uporabo klime na lokomotivi. Presneti paraziti in najbolj priviligirane osebe bi se še hladili in greli na račun poštenih delavcev.....
Na slovenskih železnicah bi morali povprečno plačo znižati za vsaj 1000 evrov, kajti to so v primerjavi s preplačanimi paraziti v javnem sektorju najbolj privilegirane osebe v Sloveniji. Takoj jih Avstrijcem v koncesijo dati.
sporočil: 4.602
Zadnja sprememba: dronyx 29.07.2020 21:28
Meni je zanimivo, kako SŽ še vedno očitno nima nekega elektronskega
sistema oziroma avtomatov za prodajo kart na železniških postajah.
Ponekod imajo za par ur zaposlene na blagajnah, sicer karte
prodajajo kar sprevodniki, samo moraš plačati samo z gotovino. Za
nakup mesečne moraš imeti kar nekaj gotovine pri roki. Sem pa
opazil tudi, da so pred kratkim zmanjali cel informacijski sistem
ter tudi zamenjali pametne kartice. Zakaj niso hkrati uvedli še
avtomatov za prodajo kart mi ni jasno. Kakor vem sistem tudi ne
omogoča, da bi recimo kupil odprto karto, ki jo lahko porabiš v
določenem roku na tej relaciji. Moraš kupiti karto točno za določen
dan.
sporočil: 11.230
[dronyx]Še bolj odpuljeni so na AP Ljubljana. Tam pa niti na postaji ne moreš plačati s kartico. Te lepo napoti na Bankomat. Ko v Krapini.
Meni je zanimivo, kako SŽ še vedno očitno nima nekega elektronskega sistema oziroma avtomatov za prodajo kart na železniških postajah. Ponekod imajo za par ur zaposlene na blagajnah, sicer karte prodajajo kar sprevodniki, samo moraš plačati samo z gotovino. Za nakup mesečne moraš imeti kar nekaj gotovine pri roki. Sem pa opazil tudi, da so pred kratkim zmanjali cel informacijski sistem ter tudi zamenjali pametne kartice. Zakaj niso hkrati uvedli še avtomatov za prodajo kart mi ni jasno. Kakor vem sistem tudi ne omogoča, da bi recimo kupil odprto karto, ki jo lahko porabiš v določenem roku na tej relaciji. Moraš kupiti karto točno za določen dan.
sporočil: 834
Ampak je res, glede na ostale primerljive plače v državi in pogoje
dela, so na SŽ še vedno v Jugi, kar pomeni, da so njihovi zaposleni
s poklicno in srednjo šolo daleč najboljše plačani, hodijo na
poceni sindikalne dopuste, sploh strojevodja se upokojujejo hitro,
seveda, s poklicno pokojnino. Ne vem, če je ta privilegij v
današnjih pogojih dela za njih še upravičen.
sporočil: 4.493
Rezultat tega da so monopolist in tradicionalno močni sindikalno,
politično. Ko se skida v penzijo ta banda ki vleče sedaj sž bo
stvar drugačna pa se konkurenca jih bo povozila, no sami se bodo
prodali ups našli dolgoročnega partnerja ki jih je pripravljen
dokapitalizirat in ubogat.
sporočil: 13.528
[lea1]Imaš kakšne konkretne podatke o plačah na SŽ ?
Ampak je res, glede na ostale primerljive plače v državi in pogoje dela, so na SŽ še vedno v Jugi, kar pomeni, da so njihovi zaposleni s poklicno in srednjo šolo daleč najboljše plačani, hodijo na poceni sindikalne dopuste, sploh strojevodja se upokojujejo hitro, seveda, s poklicno pokojnino. Ne vem, če je ta privilegij v današnjih pogojih dela za njih še upravičen.
[lea1]To o upokojevanju strojevodij je pa res zanimivo. Izredno težki delovni pogoji (zagotovljena klima v času aktivnega dela) resno kličejo po upokojitvi s skrajšanim delovnim časom. To vztrajanje na zgosnje upokojevanje (seveda dokler jim ne zaračunamo klime) me spominja na največjo stavko na S. Ameriških železnicah. Sindokati so po uvedbi dizelskih lokompotiv zahtevali obvezno prisotnost kurjača.... Bo piočasi tudi pri ans čas, da se uredi s poklicnimi pokojninami, samo nočno delo ravno ni nek bav bav....
Ampak je res, glede na ostale primerljive plače v državi in pogoje dela, so na SŽ še vedno v Jugi, kar pomeni, da so njihovi zaposleni s poklicno in srednjo šolo daleč najboljše plačani, hodijo na poceni sindikalne dopuste, sploh strojevodja se upokojujejo hitro, seveda, s poklicno pokojnino. Ne vem, če je ta privilegij v današnjih pogojih dela za njih še upravičen.
[Inside]Če jaz kaj vem, se ta "banda" po upokojitvi udinja raznim tujim prevoznikom, ki jim "izredno" dobro plačanih strojevodij primankuje, tako v Sloveniji kot čez mejo.....
Rezultat tega da so monopolist in tradicionalno močni sindikalno, politično. Ko se skida v penzijo ta banda ki vleče sedaj sž bo stvar drugačna pa se konkurenca jih bo povozila, no sami se bodo prodali ups našli dolgoročnega partnerja ki jih je pripravljen dokapitalizirat in ubogat.
[abohte]
> [FIN-311684]
> Na slovenskih železnicah bi morali povprečno plačo znižati za vsaj 1000 evrov, kajti to so v primerjavi s preplačanimi paraziti v javnem sektorju najbolj privilegirane osebe v Sloveniji. Takoj jih Avstrijcem v koncesijo dati.
Včasih je vseeno pametno pomisliti predenj odpreš usta. Če bi naredili tako, bi padli pod minimalca.
Kaj takega pa naš "podjetnik" ne dojame, kljub premišljenemu pisanju. Se pa bojim, da noben prevoznik ali podjetnik v Sloveniji ne bi dobil v službo visoko kvalificiranih delavcev, kot recimo strojevodij, za kakšnih 800€ bruto. Ni kaj izjava značilna za našega "uspešnega" podjetnika. Pa ne, da ne plačuje svojega visoko kvalificiranega kadra samo 800€ bruto.
Pri strojevodjah je velik del plače namreč odvisen od opravljenega dela, sama plača pa nič posebnega.
Strani: 1