Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Vlada bo likvidnost gospodarstva reševala posebej: drugi koronapaket pred ministre okoli 20. aprila
Strani: 1 2
- da čakamo ta denar od države (to je btw naš denar) tako, da ure in ure študiramo tolmačenja in obrazce... če se pa zajebemo, bomo pa ob denar in še fašemo globo
- da hodimo v sužbo, kot smo prej
- da smo potem , ko pridemo s šihta, doma
- da ji damo mir (JJ napada vse naokoli, kdor izreče kakršnokoli kritiko)
- da dopustujemo doma
- da učimo naše otroke namesto učiteljev (ki si ja zaslužijo dvojno plačo)
- da se ne okužimo.. čeprav hodimo v službo
- da ne obiskujemo staršev - ki nas potrebujejo
- da ...
... sem dejal... še do sredine maja počakam, potem pa grem v oštarijo... in moji kolegi tudi, ker ne bomo tolerirali vso to razštelanost.
Volitve pa naj bodo ... ko bodo, tako in tako ni več upanja za to razštelano državo... čisto vseeno je, ali jo vodi Han ali JJ ali Pahor ali Počivalšek ali Šarec. Ni razlike.
[]Ne jamraj, bodi Slovenc, išči rešitve ;)
Vlada bi rada:
- da čakamo ta denar od države (to je btw naš denar) tako, da ure in ure študiramo tolmačenja in obrazce... če se pa zajebemo, bomo pa ob denar in še fašemo globo
- da dopustujemo doma
- da ...
... sem dejal... še do sredine maja počakam, potem pa grem v oštarijo... in moji kolegi tudi, ker ne bomo tolerirali vso to razštelanost.
Volitve pa naj bodo ... ko bodo, tako in tako ni več upanja za to razštelano državo... čisto vseeno je, ali jo vodi Han ali JJ ali Pahor ali Počivalšek ali Šarec. Ni razlike.
[premza]Do konca meseca maja se ne da ničesar narediti, nato mora država zapreti pipice kulturnjakom in kukturnjakarjem, ki so v bistvu brez dodane vrednosti, istočasno mora zapreti pipice gospodarskim družbam in podjetnikom, in naj preživijo le tisti, ki imajo položaj na trgu. Seveda sledi Zujf s prepovedjo stavk v javbem sektorju. Če tega ne naredimo bodo naši otroci imeli prihodnost iz Pobesnelega Mad Maxa,
Svobodo svojih otrok bomo zamenjali za nekaj dodatnih trenutkov lagodja.
[]V bistvu se strinjam. Plus.
Vlada bi rada:
- da dopustujemo doma
- da ...
[kren]Prej je seveda treba še stotine milijonov v obliki bombončkov razdelit, da bo odvajanje še težje.
> [FIN-311684]
> Nekateri so prepričani, da denar, ki ga Janša deli daje EU in si sploh ne predstavljajo, da bo denar trebalo vrniti in seveda vmes obresti plačevati. Kako bomo živeli s 45 milijard javnega dolga? Pomembno je, da smo preživeli koronavirus, se bomo tolažili.
Večina se sploh še ne zaveda, da bo jim bo standard strmoglavil, brezposelnost in davki bodo pa poleteli v višave.
Nekaterim se zdajle godi, kot se jim še nikoli ni (Telekom delo od doma :)
1. Ne vem, ene 10x sem napisal od marca dalje... da sem prepričan, da se bo korona prej ali slej udomačila. Zakaj? Taka je osnovna narava virusa.
2. Virus je živo bitje. Ne, ni zgolj RNA zapis, je bitje... ker vsaka stvar, ki jo okličeš za zahrbtno, pregnano, ki lahko 30x mutira v 2 mesecih, ki se zna izjemno dobro potuniti in širiti, potem je to definitivno živo bitje.
In kateri korona je doslej preživel? Oni, ki se je potuhnil, ki se zna družiti z gostiteljem. Aka asimptomatski (teh pa je 80% primerov). Sčasoma bo takih friendly koronc vedno več, saj gostitelja ne smeš faking uničiti. (OK, nekaj zajebanih koronc bo še ostalo, saj takih imamo tudi 5% ljudi v našem življenju... in te bodo nekaj škode naredile.)
3. Kaj naredi slaba korona? Med drugim ujezi in zmede lastni človekov imunski sistem, da popizdi in napada levo in desno ter je tako kolateralne škode še več. Torej korona nategne človekov sistem in ta se popizden začne sesuvati.
(To je tako, kot da bi atej pri 80 - pa ni pretekli fajter - se šel fajtat v ring: še preden bi orenk zamahnil, bi od vznemirjenja padel po tleh. Herz.)
4. Korona in cepivo zoper virus, ki 30x mutira v 2 mesecih in spada med prehladne viruse? Malo morgen, da bi bilo za več kot 25% učinkovito.
(Pa še to: Nekaj je če, ti fašeš v sluznco zgornjih dihal malo dozo koronce, potem telo to zmore obdelati in tudi koronca bolj ali manj se pridno obnaša. Če pa vdihuješ veliko dozo korone - to je tako s kačjim strupom - se tale v smislu tropnega nagona začne nebrzdano obnašati v telesu in razširjati. Nato pride še do bitke za prostor in obstoj. Tedaj je jeba. Torej, malo strupa, malo dreka, samo dela telo močnejše... tudi to je teorija v naravi. Tako se od vedno tudi otroci proti vsem pizdarijam prekužujejo. Malo dreka ne škodi, le jača.)
5. Torej. Od 15. maja se počasi odpirajo oštarije - beri terase - in korono bomo tam povabili kot posebnega gosta, da vidi, da je med ljudmi dobrodošla... da lahko tle ostane, sam da spoštuje določena pravila in ljudi.
Eto, to je ta domačnost, ki jo moramo izkazati. (Pa še belega Renameja povabim, da popije eno Corono pir in pozabimo na "zamere".)
(Pa še JJ-ja tam povabimo, ker se mu očitno že rola... saj kaj mu je treba Twite pošiljati naokrog po domačih in tujih medijih. S tem si je samo nakopal neko dodatno delo in poslabšal sebi in drugim ugled. Kot da nima sedaj kaj boljšega za počet. Očitno ne seksa in ne hodi v oštarijo. Če je tako, potem pa še njega povabimo.)
(Hvala bogu, da sedaj razumeš.)
Se nisem preveč kregal, jim bo lakota zbistrila možgane. VELIK MOGOČE....
[PyotrNovak]Veliko ljudi je prepričanih, da država (vlada) ustvarja denar iz nič, Janša je milijarde dobil preko zvez, ničesar ne bo potrebno vrniti in se le v vrsto za denar mora postaviti. V določenem trenutku bo vlada morala reči ne, za začetek kulturnikom, seveda tudi zasebnem gospodarstvu ne more država na daljši rok za nič dela izplačevati plač...V mesecu juniju vlada mora biti prebujena, zbujena z jasno denarno bilanco na mizi in seveda, s čisto glavo.
Komentar družine, kjer so med ostalim ŠTIRJE odrasli moški, najstarejši vsaj 12 let mlajši od mene: Ja pa saj ima država denar, saj to je državen denar.
Se nisem preveč kregal, jim bo lakota zbistrila možgane. VELIK MOGOČE....
[kren]Če je temu tako, vsaj vem zakaj me Črt ignorira. Pameten človek, ki bi lahko kakšen članek več napisal, ki bi ga z veseljem brali, nekako ne sprejema, da drevo za svojo rast potrebuje hrano in gnoj, ki ga daje gospodarstvo, ki tudi denar obesi na njegove veje tako, da ljudje, ki parazitirajo na državnem denarju vidijo samo sliko drevesa-države kje namesto listov denar visi. Sicer, prepričan sem, da Črt veliko ve o ustvarjanju denarja,
> [FIN-311684]
> Veliko ljudi je prepričanih, da država (vlada) ustvarja denar iz nič,
Ker jih še na tem forumu nekateri (recimo Črt) prepričujejo, da denar raste na drevesu.
Kulturniki ,šolniki ,javna uprava so pa kolateralna škoda.
[kren]fred.stlouisfed.org/...ries/WALCL
> [FIN-311684]
> Veliko ljudi je prepričanih, da država (vlada) ustvarja denar iz nič,
Ker jih še na tem forumu nekateri (recimo Črt) prepričujejo, da denar raste na drevesu.
Fed je svojo bilančno vsoto nekje sred marca nabil ta 1000 milijard $... Čez noč. Od kod so tile dolarji?
IN če bi Slovenija imela Tolar, bi to enako operacijo KOMOT naredila.
[Endimion]2000 :)
> [kren]
> > [FIN-311684]
> > Veliko ljudi je prepričanih, da država (vlada) ustvarja denar iz nič,
>
> Ker jih še na tem forumu nekateri (recimo Črt) prepričujejo, da denar raste na drevesu.
fred.stlouisfed.org/...ries/WALCL
Fed je svojo bilančno vsoto nekje sred marca nabil ta 1000 milijard $... Čez noč. Od kod so tile dolarji?
vsaka cb, ki je izdajateljica denarja, ima 3 klasicne metode, s katerimi regulira ceno in dostopnost denarja: obrestne mere, obvezno rezervo poslovnih bank in operacije na trgu.
te operacije na trgu so trganje z drevesa, na katerem raste denar, in sesanje listja s trga, ce in ko se razmere obrnejo.
ravno to, da imajo cb popolno fleksibilnost glede tega, da lahko obirajo listje z drevesa (da je velikost njihove bilance defacto neomejena) in ga trosijo naokoli ali pa pospravljajo nazaj, je bistveni element njihove moci.
da cb to pocnejo in da to pocnejo najvecje svetovne cb ("razviti zahod", etc) je zelo dalec od tega, da bi se zacelo danes (ali pred 10 leti, ali pred 20).
(anekdota: v evropi je post-ww2 prva izvajalka QE bila - kajpada - bundesbank.)
to so osnove delovanja cb. da je treba danes to se vedno razlagati - in da se danes temu se kdo cudi, to zanika ali to jemlje kot nekaj, kar je sele treba "dokazati", kot da se ne bi ves cas dogajalo v praksi - je skrajno bizarno.
gede denarnega toka z drevesa in nazaj nanj je stvar 1 x 1.
vprasanje, ki ga je odprl mimoidoci - torej kaj se lahko dolgorocno zgodi s tistim, kar je cb nakupila z denarjem z drevesa (ker ga tipicno ni kar tako podarila, temvec je z njiim nekaj kupila) - pa ni vprasanje denarnega toka, temvec bilance cb in kaksen je odgovor, je na koncu stvar politicnega ravnotezja med cb in drzavo ter med glavnimi cb in njihovimi drzavami.
kaksno bo to ravnotezje, bomo videli. bi pa ob tem vsakomur priprocal, naj se za vajo vprasa, kaj je pred 10 let menil o moznosti obstoja negativnih obrestnih mer in ali danes se vedno meni, da ne obstajajo, praksa pa naj se jebe.
p: se ze smejim ob misli, kako bo publika cez 20 let opazila, da sta treasury in fed pravkar odprla 2-trilijonsko linijo za kupovanje junk (junk!) bondov in se takrat trdila, da je to nemogoce.
Moj sine me je enkrat, ko smo na sprehodu stali pred poslopjem Narodne Banke, vprašal kaj je to banka. Pa sem mu nekako po otroško pojasnil, da je to nekako ena zgradba, kamor ljudje nesejo denar, ki ga imajo "viška", ona pa ta denar posodi ljudem, ki bi si radi kaj kupili, pa nimajo. In morajo oni potem vrnit. pa še malo zraven dat.
Malemu je šla bučka v overdrive:
"Tati.. Ampak.. Če ljudje najprej prinesejo 100. Pa potem banka posodi drugim teh 100, oni pa potem nekaj kupijo, in pol oni zadnji ljudje nesejo ta denar na banko... a ma banka pol 200?"
[kren]Si blizu glede vojne ki se ponavadi skuha ko se dolgovi ne morejo vračati hvala bogu za računalnike.kjer lahko "natisneš"denar tko da fed denar tiska na obveznice ki jih izdaja država dama sebi btez kritja
> [Endimion]
> Fed je svojo bilančno vsoto nekje sred marca nabil ta 1000 milijard $... Čez noč. Od kod so tile dolarji?
Izposojeni so. Vračali jih bodo pa davkoplačevalci in gospodarstvo. Če ne bo vmes nove vojne, ki bo izbrisala vse dolgove.
[Endimion]kren tega ne bo videl, ker je na ignore, ker sem se navelical njegovih zabetoniranih pogledov iz leta 1900 (takrat je slo za medicino, pri pogledih na centralne banke pa je, ce sodim po tvoji citatih, enako).
Sicer je porepliciral že črt... a vseeno
Ali si kdo upa spremeniti ustaljene prakse kraje, korupcije,JS izkoriščanja ... kar se je nabralo v Sloveniji?
[kren]A obstaja kakšen drugačen denar, kot natisnjen?
Ampak tudi "natisnjen" denar je dolg. In ga bo treba vrniti. Torej ga ne dobimo zastonj z drevesa, kot je očitno marsikdo prepričan. Samo sposojamo si ga z njega.
A si ti kdaj slišal za zgodovino... tam po 1. industrijski revoluciji, oziroma Jamesa Watta? A se je tebi res zanimanje nehalo z ustanovitvijo Bretton Woodsa? Neumoren si.
Ko te človek bere, se mu zazdi, da je denimo cepitev delnic (split) naravnost bogokletno. Da ne omenjam novih izdaj delnic... kako lahko kar iz nič ratajo nove? S čim?
Jaz ne vem iz katere luknje si prišel... ampak je bilo solidno pozno :)
Moja monopolna komunala je tako draga, kot bi iz pipe tekel Dom Prerignon, smeti pa odvazal Schumacher v Rolls Roycu.
[abohte]No ja, pomembna je vsaka dejavnost, ki ima povpraševanje na trgu, razen eksplicitno prepovedanih. Tudi kozmetičarke, kadrovski svetovalci in vaditelji pilatesa, zakaj ne?
> [FIN-311684]
> > [premza]
> > Svobodo svojih otrok bomo zamenjali za nekaj dodatnih trenutkov lagodja.
>
> Do konca meseca maja se ne da ničesar narediti, nato mora država zapreti pipice kulturnjakom in kukturnjakarjem, ki so v bistvu brez dodane vrednosti,
Nujno pa mora pomagati trpečim kozmetičarkam, kadrovskim svetovalcem (wink, wink), prodajalcem megle in vaditeljem pilatesa. Ker imajo za družbo ogromno dodano vrednost :)
Ali pa južnim bratom:
www.youtube.com/watc...Y-PBoGf2IY
Strani: 1 2