Strani: 1 2

anon-74644 sporočil: 214
[#2801693] 06.11.19 10:33
Odgovori   +    8
In poneumljanje naroda se lahko nadaljuje.......
anon-317028 sporočil: 30.415
[#2801696] 06.11.19 10:49
Odgovori   +    19
Končno je ta matičevski idiotski zakon odpravljen in upajmo, da ga nikoli več ne bo. Zasebne postaje naj predvajajo tisto kar je poslušalcem všeč, saj le tako bo plačil od reklam več, sicer brez skrbi, še vedno jih je veliko, ki prisežejo na slovensko glasbo. Vedeti moramo, da je v Sloveniji le 10% dobre domače glasbe, 10% dobrih domačih knjig, 10% filmov...vse ostalo je več ali manj zanič.
Endimion sporočil: 10.866
[#2801697] 06.11.19 10:51 · odgovor na: anon-74644 (#2801693)
Odgovori   +    19
[marbr]
In poneumljanje naroda se lahko nadaljuje.......
"Izbrala si bom fanta, tist'ga, k mu daleč brizga..."
"Gate na glavo, pa dva svinčnika v nos"

Zmagovalka pa je Neca Falk z:

"Rada jih olupim
in v roki jih začutim.
Kadarkoli dam jo v usta
mi nikoli ne zahrusta.
Redke dolge so po dve pedi,
iz črnih se lahko cedi.
Take so: Banane!
Banane! Banane!"

Ko smo že pri poneumljanju....

No further questions Your Honour....
anon-485444 sporočil: 1.924
[#2801698] 06.11.19 10:53
Odgovori   +    10
"Konec kvot obvezne slovenske glasbe na zasebnih radiih ... Ustavno sodišče je razveljavilo prvi odstavek 86. člena in prvi do peti odstavek 86.a člena zakona o medijih, kolikor veljajo za zasebne radijske postaje."
Ustavno sodišče se je pravilno odločilo.
0219Ma6 sporočil: 414
[#2801701] 06.11.19 11:00 · odgovor na: anon-74644 (#2801693)
Odgovori   +    2
Očitno je že uspelo...
bc123a sporočil: 48.253
[#2801705] 06.11.19 11:12
Odgovori   +    3
Bravo.

Moram še nekaj odpisati, da mi sistem pusti objaviti tole :)
153 sporočil: 9.333
[#2801706] 06.11.19 11:13
Odgovori   +    1
Bi bile sploh potrebne obvezne kvote, če bi se
glasbeni uredniki iskreno zavedali domoljubja
iskrive krasote, domačim avtorjem/izvajalcem pa
dobrodušno privoščili pripadajoče avtorske vsote ?

Sodražan
bc123a sporočil: 48.253
[#2801707] 06.11.19 11:13 · odgovor na: Endimion (#2801697)
Odgovori   +    5
[Endimion]
> [marbr]
> In poneumljanje naroda se lahko nadaljuje.......

"Rada jih olupim
in v roki jih začutim.
Kadarkoli dam jo v usta
mi nikoli ne zahrusta.
iz črnih se lahko cedi.
Banane! Banane!"

Zmaga Natalija Kolšek z "Mi ga pa zeksamo".
macon sporočil: 12.861
[#2801709] 06.11.19 11:22
Odgovori   +    18
Ta zakon je lahko napisal samo popoln 100% idiot, komunist, ki se mora vtikati in regulirati vse. Radii lahko cel dan predvajajo ujgurski etno, če jim tako paše.
[#2801710] 06.11.19 11:24 · odgovor na: bc123a (#2801707)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-317028 06.11.2019 11:26
[bc123a]
> [Endimion]
> > [marbr]
> > In poneumljanje naroda se lahko nadaljuje.......
>
> "Izbrala si bom fanta, tist'ga, k mu daleč brizga..."
> "Gate na glavo, pa dva svinčnika v nos"

Zmaga Natalija Kolšek z "Mi ga pa zeksamo".

Ne vem, če je tudi ta bila v slovenski kvoti? www.youtube.com/watc..._zBW2zea0M
najobj sporočil: 32.632
[#2801715] 06.11.19 11:42 · odgovor na: macon (#2801709)
Odgovori   +    11
Zadnja sprememba: najobj 06.11.2019 11:43
[macon]
Ta zakon je lahko napisal samo popoln 100% idiot, komunist, ki se mora vtikati in regulirati vse. Radii lahko cel dan predvajajo ujgurski etno, če jim tako paše.
... čuj, za razliko od tebe jaz nimam pojma, če je toti zakon res napisal komunist, definitivno pa ga je napisal na zahtevo vseh slovenskih glasbenih "umetnikov" ...
[#2801717] 06.11.19 11:50 · odgovor na: Endimion (#2801697)
Odgovori   +    2
[Endimion]
> [marbr]
> In poneumljanje naroda se lahko nadaljuje.......

"Rada jih olupim
in v roki jih začutim.
Kadarkoli dam jo v usta
mi nikoli ne zahrusta.
iz črnih se lahko cedi.
Banane! Banane!"

... eh, zakaj bi bila dvoumnost neumna ? ...
sopranos sporočil: 11.419
[#2801731] 06.11.19 12:45
Odgovori   +    8
No, na vsake toliko časa je v tej nori Sloveniji še kakšna pozitivna novica.
pobalin sporočil: 14.456
[#2801752] 06.11.19 13:37 · odgovor na: najobj (#2801717)
Odgovori   +    5
[najobj]
... eh, zakaj bi bila dvoumnost neumna ? ...
Saj ni. Neumnost je dvoumna.
[#2801753] 06.11.19 13:44 · odgovor na: anon-317028 (#2801696)
Odgovori   +    9
Dragan Matić je uporaben idiot, ki so ga v parlament privlekli iz arhiva. Tam si je s temi kvotami postavil svoj prvi nacionalistični spomeniček. Drugega o jugomanjšincih mu na srečo ni uspelo postaviti. Le kaj nam bo nasral kot novo-domačijsko-skomponirani glavni inšpektor za okolje in prostor...?
[#2801758] 06.11.19 14:07 · odgovor na: najobj (#2801715)
Odgovori   +    4
[najobj]
> [macon]
> Ta zakon je lahko napisal samo popoln 100% idiot, komunist, ki se mora vtikati in regulirati vse. Radii lahko cel dan predvajajo ujgurski etno, če jim tako paše.

... čuj, za razliko od tebe jaz nimam pojma, če je toti zakon res napisal komunist, definitivno pa ga je napisal na zahtevo vseh slovenskih glasbenih "umetnikov" ...
Na zahtevo slovenskih glasbenih "umetnikov" se prebere Sazasovih prisesancev.

Seveda je napisal komunist, ker se noben normalen ne bi niti pomislil vtikati v take bedarije.

Ujgurski etno sem pa zapisal, ker je za vse nas verjetno nekaj o čemer nimamo pojma, kot termin španska vas.
[#2801760] 06.11.19 14:11 · odgovor na: (#2801737)
Odgovori   +    1
[justei]
Ne vem, če je to pametno.. zdaj bosta Radio Bob in Rock radio ziher nehala vrtet edini slovenski rock komad "Osmi dan" od Perota. Ok, bomo vsaj večkrat slišali Stairway to Heaven. Zdele ga čakam že od pol desetih.
Jaz bi želel občasno slišati Gunse, Metalico, Nirvano...tudi The Eagles www.youtube.com/watc...qPtz5qN7HM tudiThe Animals genius.com/The-anima...sun-lyrics
[#2801762] 06.11.19 14:22 · odgovor na: anon-317028 (#2801760)
Odgovori   +    6
Zadnja sprememba: macon 06.11.2019 14:23
[FIN-311684]
> [justei]
> Ne vem, če je to pametno.. zdaj bosta Radio Bob in Rock radio ziher nehala vrtet edini slovenski rock komad "Osmi dan" od Perota. Ok, bomo vsaj večkrat slišali Stairway to Heaven. Zdele ga čakam že od pol desetih.

Jaz bi želel občasno slišati Gunse, Metalico, Nirvano...tudi The Eagles www.youtube.com/watc...qPtz5qN7HM tudiThe Animals genius.com/The-anima...sun-lyrics
Problem je, da na radiih Rock in Bob (a sta to siamska dvojčka, ker vrtijo povsem enak nabor glasbe?) poznajo skoraj samo slednje, ki si jih naštel. Vse se jim tudi konča sredi devetdesetih. Po mojem poznam par sto rock izvajalcev o katerih nikoli še slišali niso.

Temelj pa so jim Gunsi, Aerosmith in Bon Jovi, zadnja dva sta skupini nevredni omembe. Naj se preimenujejo v Radio Pop-rock.
anon-485444 sporočil: 1.924
[#2801763] 06.11.19 14:23 · odgovor na: (#2801737)
Odgovori   +    0
[justei]
... zdaj bosta Radio Bob in Rock radio ziher nehala vrtet edini slovenski rock komad "Osmi dan" od Perota.
Je pa na youtube. Če imaš mobilca z dostopom do interneta, lahko poslušaš OSMI DAN - Pankrti (1985): www.youtube.com/watc...9anwj600NU
[#2801768] 06.11.19 14:36 · odgovor na: macon (#2801762)
Odgovori   +    1
[macon]
> [FIN-311684]
> > [justei]
> > Ne vem, če je to pametno.. zdaj bosta Radio Bob in Rock radio ziher nehala vrtet edini slovenski rock komad "Osmi dan" od Perota. Ok, bomo vsaj večkrat slišali Stairway to Heaven. Zdele ga čakam že od pol desetih.
>
> Jaz bi želel občasno slišati Gunse, Metalico, Nirvano...tudi The Eagles www.youtube.com/watc...qPtz5qN7HM tudiThe Animals genius.com/The-anima...sun-lyrics

Problem je, da na radiih Rock in Bob (a sta to siamska dvojčka, ker vrtijo povsem enak nabor glasbe?) poznajo skoraj samo slednje, ki si jih naštel. Vse se jim tudi konča sredi devetdesetih. Po mojem poznam par sto rock izvajalcev o katerih nikoli še slišali niso.

Doma imam satelit in že leta poslušam francoske radijske postaje. Bolj me zanima poslušanje glasbe v avtu, kje se mi zdi, da sta na Dolenjskem ta Rock in Bob neslišna (bom preveril v avtu), sicer, ko se peljam v Ljubljano ali drugam po Sloveniji je radio vedno na programu ARS, Val 202 je po kvotah izginil iz avta.
[#2801777] 06.11.19 15:04 · odgovor na: anon-317028 (#2801768)
Odgovori   +    1
[FIN-311684]
> [macon]
> > [FIN-311684]
> > > [justei]
> > > Ne vem, če je to pametno.. zdaj bosta Radio Bob in Rock radio ziher nehala vrtet edini slovenski rock komad "Osmi dan" od Perota. Ok, bomo vsaj večkrat slišali Stairway to Heaven. Zdele ga čakam že od pol desetih.
> >
> > Jaz bi želel občasno slišati Gunse, Metalico, Nirvano...tudi The Eagles www.youtube.com/watc...qPtz5qN7HM tudiThe Animals genius.com/The-anima...sun-lyrics
>
> Problem je, da na radiih Rock in Bob (a sta to siamska dvojčka, ker vrtijo povsem enak nabor glasbe?) poznajo skoraj samo slednje, ki si jih naštel. Vse se jim tudi konča sredi devetdesetih. Po mojem poznam par sto rock izvajalcev o katerih nikoli še slišali niso.

Doma imam satelit in že leta poslušam francoske radijske postaje. Bolj me zanima poslušanje glasbe v avtu, kje se mi zdi, da sta na Dolenjskem ta Rock in Bob neslišna (bom preveril v avtu), sicer, ko se peljam v Ljubljano ali drugam po Sloveniji je radio vedno na programu ARS, Val 202 je po kvotah izginil iz avta.
Okoli Ljubljane vedno poslušam Študent, drugače pa ARS, Rock, Bob, Val 202 ter zadnje čase tudi Ognjišče. Ko ne vrtijo maš, so povsem znosni, povezovalci pa artikulirani.

Doma imam ogromno glasbe za preposlušat in zato v glavnem ne poslušam radiev.
[#2801781] 06.11.19 15:42 · odgovor na: pobalin (#2801752)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 06.11.2019 15:43
[pobalin]
> [najobj]
> ... eh, zakaj bi bila dvoumnost neumna ? ...
Saj ni. Neumnost je dvoumna.
... OK, če misliš na tole "Ustavno sodišče med drugim posvari Akos pred njihovo nezakonito in protiustavno razlago določb medijskega zakona.", kjer je ustavnemu sodišču spet uspelo stisnit in prdnit istočasno, se seveda strinjam s tabo ...

P.S.: za sodnike ustavnega sodišča vključno z ultra pametnim duplim doktorjem prava Slovenci niso pravi Slovenci - ni jih možno preštet - samo na zasebnih radijskih postajah, na javni RTV Slovenija pa glede na obvezne kvote očitno so ...
[#2801797] 06.11.19 17:12 · odgovor na: macon (#2801762)
Odgovori   +    3
[macon]
radiih Rock in Bob (a sta to siamska dvojčka, ker vrtijo povsem enak nabor glasbe?)
Sorry, ampak ne morem se zadržati, ker sem pobalin in očitno preveč bral Alana Forda...
Nista dvojčka ampak ena oseba, kot npr. Alan in Ford, Broj in Jedan, Sir in Oliver, zakaj ne tudi Grupa in TNT. Kot vidiš imamo še celo paleto neizkoriščenih imen za radijske postaje. :-)
[#2801815] 06.11.19 18:53 · odgovor na: (#2801783)
Odgovori   +    3
[justei]
To je seveda usekal sarkazem (verjtno tudi pri tebi).. namreč, jebeš radio, kjer od Patti poznajo samo Because the night, od Ramonsov samo Pet sematary, od zeppelinov samo ta jebeni stervej.

LZ 4 je odličen album ampak (imam vse od vseh gori naštetih) ga nisem dal gor vsaj 30 let, samo zaradi tega komada, ki so mi ga take postaje zagabile.

Rock radio sem poslušel točno 4 dni, ko se je (preden je na vrsto prišel katerikoli drug od LZ) ta stervej drugič zarolal.

Zdaj ga prižgem (ali Bob) vsake 14 dni za par sekund samo da preverim kje smo. In smo še vedno tam. Nisem še nabasal na komad, katerega ne bi slišel v tistih štirih dneh.
Mi ga imamo pa v službi v sobi, ker je to neka točka konsenza vseh v njej. Jaz bi raje poslušal Študent.

Vsak dan vrtijo iste komade. Recimo od Radiohead poznajo samo Creep iz prvega albuma in v tem stilu dalje. Ali pa od Riblje čorbe dve, tri zgodnje iz konca osemdesetih pa nič naprej. Je pa kar naprej predvajana brezvezna Siddharta z abotnimi teksti.
mimoidoci sporočil: 6.275
[#2801909] 07.11.19 10:36 · odgovor na: (#2801783)
Odgovori   +    6
[justei]
To je seveda usekal sarkazem (verjtno tudi pri tebi).. namreč, jebeš radio, kjer od Patti poznajo samo Because the night, od Ramonsov samo Pet sematary, od zeppelinov samo ta jebeni stervej.

LZ 4 je odličen album ampak (imam vse od vseh gori naštetih) ga nisem dal gor vsaj 30 let, samo zaradi tega komada, ki so mi ga take postaje zagabile.

Rock radio sem poslušel točno 4 dni, ko se je (preden je na vrsto prišel katerikoli drug od LZ) ta stervej drugič zarolal.

Zdaj ga prižgem (ali Bob) vsake 14 dni za par sekund samo da preverim kje smo. In smo še vedno tam. Nisem še nabasal na komad, katerega ne bi slišel v tistih štirih dneh.

Hehe, tudi jaz sem bil ljubitelj Radia Rock vse do skrajšanega Light my fire (ja, na približno 4. delovni dan). Ko so zrezali Manzarekov solo, sem jaz odrezal njih.
[#2801941] 07.11.19 12:21 · odgovor na: (#2801934)
Odgovori   +    4
[justei]
Ampak mora biti ena fora s kakšnimi pravicami. V stilu: tle je paket za 5 evrov pa ga rolite.. ker ne verjemem, da obstajajo modeli, ki bi zavestno vrteli že 5 let cca 2000 komadov. Istih. Skoz..

Sam v službi (random) ciklam mp3je iz cca 8000 albumov, pa se mi zdi, da se začnejo ponavljati in je treba občasno premešati seznam.

Se strinjam, da verjetno obstajajo paketi, tako kot praviš ti. A včasih mi verjetnost pove, da je precej višja, če imaginiram mulca v uredništvu radia, ki ga v časih rocka še ni bilo, potem je pa z 20-30 letnim zamikom osvojil tistih 500 komadov (2.000 bi bilo že zelo veliko), ki jim pravimo rock klasike. Pa še to tako, da je npr. klasika od Ramonsov (ko jih že nekdo omenja) samo Pet Sematary (spelling Sematary je od Stephena Kinga), ne pa tudi npr. Blitzkrieg Bop ali še 20 drugih, ki pa se nikoli ne vrtijo. Da ne govorimo o drugih bendih in celih vejah rocka, ki jih dotični urednik rock radia sploh ne pozna.

P.S.: A kdo ve, a so na Rock Radiu kdaj povabili poslušalce k dajanju novih predlogov, kaj naj bi se vrtelo?
[#2801995] 07.11.19 15:33 · odgovor na: mimoidoci (#2801909)
Odgovori   +    0
[mimoidoci]
> [justei]
> To je seveda usekal sarkazem (verjtno tudi pri tebi).. namreč, jebeš radio, kjer od Patti poznajo samo Because the night, od Ramonsov samo Pet sematary, od zeppelinov samo ta jebeni stervej.
>
> LZ 4 je odličen album ampak (imam vse od vseh gori naštetih) ga nisem dal gor vsaj 30 let, samo zaradi tega komada, ki so mi ga take postaje zagabile.
>
> Rock radio sem poslušel točno 4 dni, ko se je (preden je na vrsto prišel katerikoli drug od LZ) ta stervej drugič zarolal.
>
> Zdaj ga prižgem (ali Bob) vsake 14 dni za par sekund samo da preverim kje smo. In smo še vedno tam. Nisem še nabasal na komad, katerega ne bi slišel v tistih štirih dneh.
Hehe, tudi jaz sem bil ljubitelj Radia Rock vse do skrajšanega Light my fire (ja, na približno 4. delovni dan). Ko so zrezali Manzarekov solo, sem jaz odrezal njih.
... čuj, mimoidoči ... evo, če si res rocker, to www.youtube.com/watc...IVe-rZBcm4 poslušaj, ker tega pri nas ne boš nikjer slišal ...
[#2802001] 07.11.19 15:45 · odgovor na: (#2801989)
Odgovori   +    4
Zadnja sprememba: macon 07.11.2019 16:00
[rename]
Najbrž so kakšni paketni nakupi, ne pa po albumih izvajalcev recimo.
Tako vrtijo kakšnih 5 komadov... do zlajnanosti... in potem albumov ne morem poslušat, ker je po en zlajnan gor.

Primerov kolikor hočeš: npr David Bowie (ki si ga ravno te dni vrtim v avtu)... ogromen opus je ustvaril, pa se ne spomnim, da bi slišal več kot 5 komadov (Heroes, pa un duet z Jaggrom, Dancing in the street, China Girl, ....evo, pa se že četrtega niti ne spomnim...a Blackstar pa itak niso slišali)
Nesrečneži na PopRock radiu so slišali za White Stripes in vrtijo en njihov komad: Seven Nation Army. Modeli so dobili šest Grammyjev, Jack White jih je do danes nabral 13. Od Demolition Group poznajo duet s Heleno Blagne, medtem, ko imajo slednji vsaj dva ducata podobnih komadov. Glasbeni uradnik, Demolition Group so najboljši slovenski rock band po 1991, ne boy band Siddharta. Zahvali se, ker si izvedel nekaj novega.

Kot je zapisal mimoidoci: za cele veje rocka niti slišali niso in za izvajalce z desetletja dolgimi karierami, dvomestnim številom albumov (plus kompilacije in livei) in kupom Grammyjev tudi ne. Pa je kup klasikov tudi brez ali z manj Grammyjev, ampak Grammy pomeni, da gre za mainstream, ki ga bojda tak radio vrti.

Potem pa predvajajo kake obskurne hair metal drkače iz osemdesetih, ker imajo uradnika, ki so mu všeč.

Imam eno mapo izbora s kakimi 4000 komadi, ki jo dostikrat dam na random predvajanje, da imam možgane na off, ko kaj počnem. V njej so tudi jazz, pop, etno komadi, večina je rock. Lahko bi jo dali na random in šli za teden na dopust, kvaliteta predvajane glasbe pa bi se jim občutno povišala.
[#2802003] 07.11.19 16:00 · odgovor na: (#2801989)
Odgovori   +    2
[rename]
Najbrž so kakšni paketni nakupi, ne pa po albumih izvajalcev recimo.
Tako vrtijo kakšnih 5 komadov... do zlajnanosti... in potem albumov ne morem poslušat, ker je po en zlajnan gor.

Primerov kolikor hočeš: npr David Bowie (ki si ga ravno te dni vrtim v avtu)... ogromen opus je ustvaril, pa se ne spomnim, da bi slišal več kot 5 komadov (Heroes, pa un duet z Jaggrom, Dancing in the street, China Girl, ....evo, pa se že četrtega niti ne spomnim...a Blackstar pa itak niso slišali)

Ali pa npr. kaj takega:

www.youtube.com/watc...4sANPkk3ys
[#2802006] 07.11.19 16:09 · odgovor na: najobj (#2801995)
Odgovori   +    2
[najobj]
> [mimoidoci]
> > [justei]
> > To je seveda usekal sarkazem (verjtno tudi pri tebi).. namreč, jebeš radio, kjer od Patti poznajo samo Because the night, od Ramonsov samo Pet sematary, od zeppelinov samo ta jebeni stervej.
> >
> > LZ 4 je odličen album ampak (imam vse od vseh gori naštetih) ga nisem dal gor vsaj 30 let, samo zaradi tega komada, ki so mi ga take postaje zagabile.
> >
> > Rock radio sem poslušel točno 4 dni, ko se je (preden je na vrsto prišel katerikoli drug od LZ) ta stervej drugič zarolal.
> >
> > Zdaj ga prižgem (ali Bob) vsake 14 dni za par sekund samo da preverim kje smo. In smo še vedno tam. Nisem še nabasal na komad, katerega ne bi slišel v tistih štirih dneh.

> Hehe, tudi jaz sem bil ljubitelj Radia Rock vse do skrajšanega Light my fire (ja, na približno 4. delovni dan). Ko so zrezali Manzarekov solo, sem jaz odrezal njih.

... čuj, mimoidoči ... evo, če si res rocker, to www.youtube.com/watc...IVe-rZBcm4 poslušaj, ker tega pri nas ne boš nikjer slišal ...
Ga znam še vedno na pamet. Tudi zato, ker tekst ni ravno zelo bogat. Sem vedu, da midva vsaj nekje lahko najdeva skupni jezik, pa magari v ... In the garden of Eden.

(dobrohotna pripomba): Za nevernika tripaš na zelo čudne komade.

Strani: 1 2