Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-207617 sporočil: 6.899
[abohte]
> [NemirniTujec]
> > [abohte]
> > OK, res je, da si kdaj vzamem čas (2 ali 3 ure) in pripravim vnaprej 5l goveje juhe ali 5kg njokov, ampak to potem zadošča za 8 ali 10 družinskih obrokov.
>
> In potem tvoja druzina (khm... za otroke gre :-p), je teh 8 ali 10 PREDPRIPRAVLJENIH obrokov?
>
> Mene bi blo sram... :-))

Daj no Nemirni, saj vemo, o čem govorimo, ko govorimo o predpripravljeni hrani...
No, saj veva da sem malo zleht. Ampak tukaj je klec - predpripravljeno ni samo konzerva rib zmrznjene pice, ampak vse, kar je "predpripravljeno" - tudi sushi counter in free range pujsek ki ga pecejo v trgovini. Pripravljen isti dan, pa vseeno predpripravljen.
Kako to misliš, da nimajo za burek? To so res odlični njoki! Jih delam po receptu restavracije, ki računa 20+ € po osebi :)
No, potem stojim popravljen, so odlicni, imajo za burek in se potico. Jaz sem pri njokih bolj tak da jih kupim ze narejene v pakungi, in pol to stresem v vrelo vodo in v 2 minutah gor priplavajo :-) Videl sem eno epizodo na Netflixu kjer mamka lepo pocas sama dela testo za testenine. Kapo dol, nebeska rec, jaz sem prelen.

Lahko se pa pohvalim da moja zena sama pece neke artisan kruhe iz take in ovake oh in sploh moke. Danes sva na "deloven" dan lepo pocasi roastala eno z razno zelenjavo in zacimbami opremljeno ritnico od jagencka, ki je bojda imel strasno svobodno zivljenje in je do prerane smrti zobal najbolj devisko travico na valizanskih pobocjih :-) (ako su lagali mene i ja lazem vas:-))

Predpripravljeno je lahko zelo cool. Jaz obcasno naredim kvazibograc (kvazi ker se ne sekiram prevec, kaj mora ali ne sme bit noter), se raje pa ribljo corbo kakih 5 litrov, in pol pojem (hehe), pol pa zmrznem.

Sem tudi industrijski potrosnik stebelne zelene. Gre povsod kjer gre cebula, torej povsod gre :-)

Dober tek!

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2787620

Strani: 1

anon-207617 sporočil: 6.899
Riblja corba ali po anglesko "egejska kakavia" je posebej bogovska, ker se na koscke narezana riba skuha v 15 min.

Zacnes kot pri vseh corbah - s cebulo (in ofkors stebelno zeleno:-)) na mascobi in cesnom, nato dodas zelenjavo (paradiznik ali kaj podobnega) in krompir, zalijes z vrelo vodo v kateri si utopil zelenjavno kocko ali dve, in zacinis (solpoperlovor etc). Medtem ko se krompir ze kuha nakockas ribje fileje in jih dodas cez cca 15 minut. Potem cez se dodatnih 15-20 min vzames z ognja ko je krompir dovolj mehak za tvoje zelje. Dodas petrsilj in sok limone in se kaj po svojem okusu.

Potem pa vrzes noter eno pest sesekljanih listov svezega dill-a. To je kljuc do idlicne riblje corbe, zacini, popestri, osvezi, pozivi! Mislim da se mu slovensko rece koper. Koper je nas, brez njega corba nikakor ni ista. Ce ni dovolj mastna, se spric olivnega olja. Always a good thing :-)

Vzame najvec eno uro. In naslednji dan je tako "predpripravljena" lahko se boljsa, tako kot vse corbe :-)

www.jamieoliver.com/...fish-stew/

Strani: 1