Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Digitaliziraj, poveži, avtomatiziraj

Strani: 1

sopranos sporočil: 9.807
[#2784429] 18.07.19 22:12
Odgovori   +    4
No, sedaj bom malo zloben. Gambit trade je imel leta 2014 21,6 milijonov EUR prometa, 2018 pa že manj kot 19 milijonov. Mimovrste je imel leta 2014 25 milijonov EUR prometa, leta 2018 pa že 58 milijonov. Ja, imajo še izgubo, ampak za razliko od Gambit trada rastejo. In zakaj si lahko privoščijo poslovati z izgubo? Ker imajo finančno močnega lastnika.

To, da Evropa nima digitalnih velikanov je posledica desetletij napak - od tega da evropska integracije poteka prepočasi, do tega, da v Evropi nismo zgradili neodvisnih institucij - vojske, finančnih trgov, bonitetnih hiš, revizijskih hiš, medijskih hiš. Schengen je na smrtni postelji. Še vedno nimamo enotnega trga. Vsaka država lahko mile volje krši skupna pravila. Rusi in Turki se nam smejejo v obraz. Afriko smo prepustili Kitajcem, Bližnji Vzhod Američanom, Azijo Kitajcem. Da zadeve še bolj otežimo našim podjetjem, jih davčno stisnemo že takoj na začetku, medtem ko ameriška podjetja lahko poslujejo praktično brez plačevanja davkov, s hudimi finančnimi inekcijami kapitala.

In ko vse to sešteješ, potem ugotoviš, da je v takem svetu nemogoče premagati Američane in Kitajce, ker imamo pri nas zvezane obe roki na hrbtu, hkrati pa imamo še težek nahrbtnik na ramenih. Medtem ko imajo Američani in Kitajci proste roke in majhno, lahko torbico.

Svetovni in ekonomski red, ki se je izoblikoval je tak, da vse poberejo samo zmagovalci in to veliki zmagovalci, ki delujejo na globalni ravni. Za vse ostale bodo na voljo samo drobtinice. Gambit trade je lahko še tako inovativen, pri spletni prodaji ga bo izrinil Mimovrste. Če bo kdaj Amazon našel interes za vstop tudi na slovenski trg, bo pa Amazon izrinil Mimovrste.

In v sedanjem svetu bo čedalje težje vzpostavljati nove korporacije. Ker so potrebna vedno večja vlaganja, vedno več kapitala. In še Nemci nimajo tega kapitala, kaj šele ena majhna Slovenija. In ti veliki bodo tako ali drugače kupili, skopirali ali kako drugače preprečili, da jim novi konkurenti zrastejo čez glavo.

Tako, da mora obstajati regulacija. Treba se je boriti proti temu sistemu. Ampak pametno. Še najboljša opcija bi bile Združene države Evrope.
slovenecnb1 sporočil: 3.175
[#2784664] 20.07.19 11:02 · odgovor na: sopranos (#2784429)
Odgovori   +    0
Točno tko bravo za zapisanonEU bi se morala ukvarjat z biznisom se pa z davki kako kaznovati in globit podjetja ter migracijami ki bodo pila na i pri tem da bo EU gorela če bo slo tako naprej kar so najbolj želijo ZDA
FIN-311684 sporočil: 19.552
[#2784880] 22.07.19 09:30
Odgovori   +    0
Beremo, da je država (politika) prevzela nadzor nad internetom v Kazakstanu slo-tech.com/novice/t748375 Kaj to pomeni v kontekstu digitaliziraj, poveži, avtomatiziraj? Bomo tudi mi morali nameščati certifikate, ki jih bo bohnedaj izdala slovenska vlada?

Strani: 1