Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

sopranos sporočil: 9.475
[taubi83]
To je zelo nepoštena primerjava. In to dobro veste. Sicer si seveda želim večji del bruto plače. Samo ni pošteno, da primerjate enako bruto plače e. Ali pa enake neto plače. Saj ni važno. Logično, da je 1200 neto v Avstriji manj obdavčeno kot pri nas. Tam je to skoraj minimalna plača. Pri nas pa nadpovprečna. Stavim, da je 700 neto v Sloveniji manj obdavčeno kot v Bosni.

Primerjate minimalno, povprečno, 2x povprečna,... Tam se vidi. Ne pa to.
To je zavajanje in napihovanje. Od strokovnjakov bi pričakoval več, ne pa hollywooda.
Hmm, a avto, televizija, računalnik, telefon itd. so pri nas 50% ceneje kot v Avstriji?

Namesto, da bi se primerjali z Avstrijo, jih skušali ujeti tudi pri plačah itd. je tvoj predlog, da se tolažimo s tem, da je v BiH, na Hrvaškem, v Albaniji itd. še slabše?

Pa mimogrede, v BiH so nižji davki. Snežič od tega, ko slovenskim podjetnikom pomaga tam ustanavljati podjetja, prav dobro živi.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2772538

Strani: 1

taubi83 sporočil: 122
Nič od naštetega nisem napisal. Dajte še prosim enkrat prebrati.
Omenil sem popolnoma zgrešeno primerjavo, ki ni realna. Za kaj po tem po vaše Avstrija? Za kaj ne kar Luksnburg, Švica. Tam 1300 sploh ne moreš dobiti, ker je daleč od minimuma. .....

Standard si je treba prislužiti. In razbremenitev dela bi sicer nekaj pripomogla. Vendar ne veliko. Težava je, da je 85% gospodarstva hudo zastarelaega oziroma se ukvarja z stvarmi, ki so jih počeli že v Jugi. Da o totalni neorganiziranosti ne govorim. In tu mi izgubljamo dodano vrednost. Avstrijci tega ne delajo več ker vejo da tako pač ne bo 2000 neto povprečje.

In hvalospeve o Avstijskih plačah in davkih pišejo večinoma tisti, ki delajo gor in živijo v Sloveniiji. Njim se pozna. Tisti, ki živijo gor imajo enake težave kot mi.

Meni v službi je navjvečja muka sodelovati z slovenskimi podjetji. Na žalost. Res. Same zamude, same prazne oblube. Ko jih pa rabiš se ti pa še javijo ne. Ni primerjave z tujino.

In če pogledamo katere države so na vrhu pri zadovoljstvu ljudi. Tiste, ki imajo najvišje davke. Torej sama obdavčitev ni toliko pomembna. Sploh, če imaš občutek, da daješ za nekaj kar ti pomaga. Dobro šolstvo, dobro zdravstvo, hitra, enostavna in logična papirologija. Ponavljam. DOBRO, ne rabi biti POPOLNO!!!


Ja. Absolutno si želim več od svoje bruto plače. Samo ne zato ker si mi zdi, da dajem preveč. Ampak za to ker za svoje davke nič ne dobim in moram tako še svojo neto plačo porabljat za stvari, ki sem jih že plačal.

lp

Strani: 1