Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek V začinjenih piščančjih zrezkih Perutnine Ptuj odkrili salmonelo
Strani: 1
sporočil: 48.253
[rename]Salmonela crkne ce 1) zadeve zmrznes 2) zadeve toplotno obdelas na najmanj 70C.
Servirajte jih Zidanu.
Salmonela v piscancjih zrezkih ni nobena novica, pri pripravi piscancjega mesa moras prakticno vedno delati tako, kot da so surovi zrezki kuzni. Striktno lociti surovo in toplotno obdelano, nikoli uporabljati istega noza za oboje, jaz na koncu rezanja piscancjega mesa pult ocistim s stelexom.
sporočil: 49
čas vnosa: 20.03.19 06:48
[bc123a]LOL.....jaz grem pa do soseda kmeta, kjer imam naročeno vzrejo piščancev, primem enega, mu odbijem glavo, da izkrvavi, izprazniš drobovje (pred ali pa po garanju, stvar okusa) potem ga v 20 litrov kropa ogaramo/omosamo (20min dela), nakonc pa obesim 4kg težkega piščanca za ene 3 dni v kleti, zato da adrenalin razpade.....pa na površinah, kjer se pripravlja hrana ne uporabljamo človeku nevarnih kemikalij....kot je naprimer steelex in "piščanec" iz perutnine ptuj :) steelex je nevaren zato, ker ti lahko uniči prebavni trakt zaradi kemikalij, ki topijo maščobo, piščanec iz perutnine ptuj pa je nevaren zaradi sumljivih substanc (rastni hormoni, sintetična hrana, pomanjkanje dnevne svetlobe/sonca ob vzreji, hormonski motilci, antibiotiki), ki se nahajajo v njem in se lahko nabirajo v telesu potrošnika....ljudi, ki so podlegli industrijski kemijskim preparatom v prehranski verigi prepoznaš najlažje tako, da pogledaš feminiziran osebek tipa Vatovec iz Levice, ki ni več moški ampak je neka švohcana precej retardirana koščena kreatura, ki na očeh javnosti večkrat blodi in halucinira.....to je vse posledica zastrupljanja teles zaradi industrijskih krmil/aditivov
> [rename]
> Servirajte jih Zidanu.
Salmonela crkne ce 1) zadeve zmrznes 2) zadeve toplotno obdelas na najmanj 70C.
Salmonela v piscancjih zrezkih ni nobena novica, pri pripravi piscancjega mesa moras prakticno vedno delati tako, kot da so surovi zrezki kuzni. Striktno lociti surovo in toplotno obdelano, nikoli uporabljati istega noza za oboje, jaz na koncu rezanja piscancjega mesa pult ocistim s stelexom.
sporočil: 498
Naslov in en stavek o salmoneli, nato pa stara zgodba o prodaji?
Resno? Kakšno vezo ima to?
sporočil: 21.898
[FIN-542579]vezo ima v toliko, da za salmonelo jih itak boli q in ce bi se slo samo za salmonelo, ta clanek itak ne bi bil objavljen.
Naslov in en stavek o salmoneli, nato pa stara zgodba o prodaji? Resno? Kakšno vezo ima to?
sporočil: 48.253
[generacijaID]LOL, In kako ves, da piscanec ni okuzen s salmonelo? Nekateri se res opirate na to "domace" bolj kot na znanost in biologijo.
LOL.....jaz grem pa do soseda kmeta, kjer imam naročeno vzrejo piščancev, primem enega, mu odbijem glavo, da izkrvavi, izprazniš drobovje (pred ali pa po garanju, stvar okusa) potem ga v 20 litrov kropa ogaramo/omosamo (20min dela), nakonc pa obesim 4kg težkega piščanca za ene 3 dni v kleti,
zato da adrenalin razpade.....pa na površinah, kjer se pripravlja hrana ne uporabljamo človeku nevarnih kemikalij....kot je naprimer steelexNi Steelex, ampak Stelex, in aktivna sestavina je v vodi raztopljen amonijak. Ko se povrsina posusi, ne ostane nic.
sporočil: 13.528
Piščanca je treba samo dobro prepeči in ni panike. Enako velja za
ribe. Govedina če je zorjena je lahko tudi rare, samo osebno
preferiram dobro prepečeno meso.
sporočil: 48.253
[vickibedi]tako. "rare" piscanca se ne je, in v nobenem primeru se ne je slabo preprecenih hamburgerjev, kakrsnihkoli ze. Edina izjema so lepo odrezani zrezki (steak), ki jih je dovoljeno dobro popeci na obeh straneh, ker je e-coli (ki je problem pri govedini) samo na povrsini mesa. Mletje seveda to logiko unici, zato ne rare hamburgerjem.
Piščanca je treba samo dobro prepeči in ni panike.
sporočil: 31.920
Zadnja sprememba: najobj 20.03.2019 10:11
... V začinjenih piščančjih zrezkih Perutnine Ptuj odkrili
salmonelo ...... OK, ker piščancev ne jem, sam nisem v nevarnosti, ampak kdor začinjene piščančje zrezke Perutnine Ptuj je surove, si v bistvu zasluži, da faše salmonelo ...
P.S.: ne vem, če bi Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin to morala vedet, ampak salmonela se uniči pri temperaturi nad 70 stopinj celzija in je po pečenju ni več, kdor pa si ne umiva rok, pa je itak svinja, svinje pa pečenih piščančjih zrezkov Perutnine Ptuj običajno nimajo na jedilniku ...
Strani: 1