Strani: 1 2

bobek13 sporočil: 4.301
[#2755387] 29.01.19 14:07 · odgovor na: crt (#2755353)
Odgovori   +    1
[crt]
> [bobek13]
> nadaljujes v tej smeri, a hkrati startas davcno oazo...
>
> :-)

in potem pride lux in te pojebe, ker delas guzvo in ker te lahko :)
torej smatras, da ne bi to vzeli kot kompliment?

:-)))

lpA
FIN-466864 sporočil: 3.316
[#2755435] 29.01.19 16:57 · odgovor na: anon-88574 (#2754408)
Odgovori   +    0
čas vnosa: 29.01.19 12:32
[cman]
236 evrov???
A na teden...
anon-127452 sporočil: 2.567
[#2755465] 29.01.19 21:16 · odgovor na: bc123a (#2755340)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-127452 29.01.2019 21:17
[bc123a]
> [Valuk]
> > [bc123a]
> >
> > Ne vem kako je s tem zadnje case, in kako je orbanov hard right populizem na to vplival, ampak po visji participaciji zensk so bile znane drzave na vzhodu, doma so ostajale zahodnjakinje. Plus pri katastrofalni madzarski rodnosti, koga pa naj pestujejo, macke? ;)
>
> No ja no. Skandinavija, ki ima precej visok standard, ni znana po tem, da bi bile ženske doma.

Res? Jaz imam eno v sirsi druzini, nimam pa statisticnega pregleda nad tem.
Ne vem, od kod ti ideja, da so na zahodu ženske praviloma doma, lol. Sploh v teh časih, ko je moderna samskost in ločitve.
bc123a sporočil: 48.253
[#2755468] 29.01.19 21:34 · odgovor na: anon-127452 (#2755465)
Odgovori   +    0
[Valuk]
> [bc123a]
> > [Valuk]
> > > [bc123a]
> > >
> > > Ne vem kako je s tem zadnje case, in kako je orbanov hard right populizem na to vplival, ampak po visji participaciji zensk so bile znane drzave na vzhodu, doma so ostajale zahodnjakinje. Plus pri katastrofalni madzarski rodnosti, koga pa naj pestujejo, macke? ;)
> >
> > No ja no. Skandinavija, ki ima precej visok standard, ni znana po tem, da bi bile ženske doma.
>
> Res? Jaz imam eno v sirsi druzini, nimam pa statisticnega pregleda nad tem.

Ne vem, od kod ti ideja, da so na zahodu ženske praviloma doma, lol. Sploh v teh časih, ko je moderna samskost in ločitve.
V UK vsaj 1/4. www.theguardian.com/...n-20-years
[#2755849] 31.01.19 15:18 · odgovor na: bc123a (#2755306)
Odgovori   +    1
[bc123a]
> [crt]
> - ti si ena eu-robna drzavice;
> - vlagas v izobrazevanje, kjer vsaj na tehnicnem podrocju se kolkor tolko vleces soliden rep se iz casov socializma;
> - in povrhu si slisal, da je izobrazba pravi odgovor na izzive sedanjega casa;
> - no, potem, ko si vlozil in naredil uporabne kadre, se pa ti odselijo na zahod.

To je good point, ampak jaz sem mislil osvetliti zadevo iz stalisca drzave, v katero imigracija tece. Namrec, namesto da bi resil probleme z domaco delovno silo, uvazas in uvazas tujo delovno silo in se farbas da si "uspesno izvedel transformacijo v storitveno druzbo". V resnici si pa samo zakril problem s tem, da da si povzrocil masivni mismatch razpolozljive delovne sile doma s potrebami tvojega gospodarstva.

Se lahko to zgodi tudi nemciji? Ce dobro razumem, so tocno nekaj taksnega insinuirali nemiri v Dresdnu. Delovne sile kolikor hoces, vsa brezposelna.
Jaz ti za Maribor lahko povem, da so brezposelni praktično samo še stari in pa leni, ki hočejo biti na socialni. Maribor je čez teden mesto duhov, ker je ves folk v službi v Avstriji ( domov se vozijo spat), ali pa so v Mariboru ustanovili mini firme, ki delajo z Avstrijo in Nemčijo.

V Mariboru se mladi valajo po zavodu mogoče pol leta, potem pa gredo v Avstrijo delat, ali celo emigrirajo v Avstralijo. Priseljujejo se pa polpismeni bosanci za navadna fizična dela.
[#2755851] 31.01.19 15:26 · odgovor na: anon-127452 (#2755849)
Odgovori   +    1
[Valuk]
> [bc123a]
> > [crt]
> > - ti si ena eu-robna drzavice;
> > - vlagas v izobrazevanje, kjer vsaj na tehnicnem podrocju se kolkor tolko vleces soliden rep se iz casov socializma;
> > - in povrhu si slisal, da je izobrazba pravi odgovor na izzive sedanjega casa;
> > - no, potem, ko si vlozil in naredil uporabne kadre, se pa ti odselijo na zahod.
>
> To je good point, ampak jaz sem mislil osvetliti zadevo iz stalisca drzave, v katero imigracija tece. Namrec, namesto da bi resil probleme z domaco delovno silo, uvazas in uvazas tujo delovno silo in se farbas da si "uspesno izvedel transformacijo v storitveno druzbo". V resnici si pa samo zakril problem s tem, da da si povzrocil masivni mismatch razpolozljive delovne sile doma s potrebami tvojega gospodarstva.
>
> Se lahko to zgodi tudi nemciji? Ce dobro razumem, so tocno nekaj taksnega insinuirali nemiri v Dresdnu. Delovne sile kolikor hoces, vsa brezposelna.

Jaz ti za Maribor lahko povem, da so brezposelni praktično samo še stari in pa leni, ki hočejo biti na socialni. Maribor je čez teden mesto duhov, ker je ves folk v službi v Avstriji ( domov se vozijo spat), ali pa so v Mariboru ustanovili mini firme, ki delajo z Avstrijo in Nemčijo.

V Mariboru se mladi valajo po zavodu mogoče pol leta, potem pa gredo v Avstrijo delat, ali celo emigrirajo v Avstralijo. Priseljujejo se pa polpismeni bosanci za navadna fizična dela.
Statistika Zavoda kaze 1000 mladih 15-24 leta na zavodu (kar pomeni da se NE solajo) za obmocje enote Maribor.
[#2755855] 31.01.19 15:32 · odgovor na: bc123a (#2755851)
Odgovori   +    0
[bc123a]
> [Valuk]
> > [bc123a]
> > > [crt]
> > > - ti si ena eu-robna drzavice;
> > > - vlagas v izobrazevanje, kjer vsaj na tehnicnem podrocju se kolkor tolko vleces soliden rep se iz casov socializma;
> > > - in povrhu si slisal, da je izobrazba pravi odgovor na izzive sedanjega casa;
> > > - no, potem, ko si vlozil in naredil uporabne kadre, se pa ti odselijo na zahod.
> >
> > To je good point, ampak jaz sem mislil osvetliti zadevo iz stalisca drzave, v katero imigracija tece. Namrec, namesto da bi resil probleme z domaco delovno silo, uvazas in uvazas tujo delovno silo in se farbas da si "uspesno izvedel transformacijo v storitveno druzbo". V resnici si pa samo zakril problem s tem, da da si povzrocil masivni mismatch razpolozljive delovne sile doma s potrebami tvojega gospodarstva.
> >
> > Se lahko to zgodi tudi nemciji? Ce dobro razumem, so tocno nekaj taksnega insinuirali nemiri v Dresdnu. Delovne sile kolikor hoces, vsa brezposelna.
>
> Jaz ti za Maribor lahko povem, da so brezposelni praktično samo še stari in pa leni, ki hočejo biti na socialni. Maribor je čez teden mesto duhov, ker je ves folk v službi v Avstriji ( domov se vozijo spat), ali pa so v Mariboru ustanovili mini firme, ki delajo z Avstrijo in Nemčijo.
>
> V Mariboru se mladi valajo po zavodu mogoče pol leta, potem pa gredo v Avstrijo delat, ali celo emigrirajo v Avstralijo. Priseljujejo se pa polpismeni bosanci za navadna fizična dela.

Statistika Zavoda kaze 1000 mladih 15-24 leta na zavodu (kar pomeni da se NE solajo) za obmocje enote Maribor.
meni se to zdi ogromno, ker jaz ne poznam nobenega. Možno, da se ne gibljem v pravem socialnem krogu he he.
[#2755866] 31.01.19 15:56 · odgovor na: anon-127452 (#2755855)
Odgovori   +    0
[Valuk]
> [bc123a]
> > [Valuk]
> > > [bc123a]
> > > > [crt]
> > > > - ti si ena eu-robna drzavice;
> > > > - vlagas v izobrazevanje, kjer vsaj na tehnicnem podrocju se kolkor tolko vleces soliden rep se iz casov socializma;
> > > > - in povrhu si slisal, da je izobrazba pravi odgovor na izzive sedanjega casa;
> > > > - no, potem, ko si vlozil in naredil uporabne kadre, se pa ti odselijo na zahod.
> > >
> > > To je good point, ampak jaz sem mislil osvetliti zadevo iz stalisca drzave, v katero imigracija tece. Namrec, namesto da bi resil probleme z domaco delovno silo, uvazas in uvazas tujo delovno silo in se farbas da si "uspesno izvedel transformacijo v storitveno druzbo". V resnici si pa samo zakril problem s tem, da da si povzrocil masivni mismatch razpolozljive delovne sile doma s potrebami tvojega gospodarstva.
> > >
> > > Se lahko to zgodi tudi nemciji? Ce dobro razumem, so tocno nekaj taksnega insinuirali nemiri v Dresdnu. Delovne sile kolikor hoces, vsa brezposelna.
> >
> > Jaz ti za Maribor lahko povem, da so brezposelni praktično samo še stari in pa leni, ki hočejo biti na socialni. Maribor je čez teden mesto duhov, ker je ves folk v službi v Avstriji ( domov se vozijo spat), ali pa so v Mariboru ustanovili mini firme, ki delajo z Avstrijo in Nemčijo.
> >
> > V Mariboru se mladi valajo po zavodu mogoče pol leta, potem pa gredo v Avstrijo delat, ali celo emigrirajo v Avstralijo. Priseljujejo se pa polpismeni bosanci za navadna fizična dela.
>
> Statistika Zavoda kaze 1000 mladih 15-24 leta na zavodu (kar pomeni da se NE solajo) za obmocje enote Maribor.

meni se to zdi ogromno, ker jaz ne poznam nobenega. Možno, da se ne gibljem v pravem socialnem krogu he he.
Ja, to zna biti problem :)

Tule podatki po starosti in po uradih. www.ess.gov.si/_file...azredi.xls
pobalin sporočil: 14.456
[#2756876] 06.02.19 14:06 · odgovor na: pobalin (#2755138)
Odgovori   +    1
[pobalin]
> While Audi workers in Hungary are also taking home more than before, they trail Volkswagen peers in the region. Employees are earning on average 25 percent more in the Czech Republic, 28 percent more in Slovakia, 39 percent more in Poland and 3.6 times more in Belgium than in Hungary, Csalogany said. Audi declined to comment on the data stated by labor unions.
Danes se je ob letni skupščini Daimler pohvalil, da bo kljub napetim časom svojim zaposlenim izplačal nagrado oz. "Ergebnisbeteiligung von bis zu 4.965 Euro". Ampak to velja samo za zaposlene v Nemčiji (Erfolgsprämie gilt für die rund 130.000 anspruchsberechtigten Tarifmitarbeiter in Deutschland).
media.daimler.com/ma...d=42466007

Kdo ve, kakšne bonuse bo Daimler (po stavki pri Audiju) izplačal delavcem v svoji tovarni v madžarskem Kecskemétu, kjer od lani proizvajajo novi model A. In kdo ve, ali bo Daimler na Madžarskem izplačal bonuse, ki bodo proporcionalni s tistimi v Nemčiji, oz. ali bodo Švabi na Madžarskem tudi der Lohn delili enako velikodušno kot die Lob.
Das Mercedes-Benz Werk Kecskemét beschäftigt rund 4.000 Mitarbeiter. Im Jahr 2017 wurden mehr als 190.000 Mercedes-Benz Kompaktfahrzeuge produziert. Als erstes Modell lief 2012 in Kecskemét die Mercedes-Benz B-Klasse vom Band. Es folgte im Jahr 2013 das viertürige kompakte Coupé CLA und im Jahr 2015 der CLA Shooting Brake. Diese beiden Modelle werden in Kecskemét exklusiv für die ganze Welt produziert.
media.daimler.com/ma...d=40389072

Strani: 1 2