Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Ribogojnica Fonda proda največ rib prav za božič
Strani: 1 2
sporočil: 13.528
Znani so po brancinu, po novem pa ponujajo tudi orade, a le nekaj ton. Brancin ima za morsko ribo bolj nežen okus, kar je Slovencem všeč.Brancin je res boljšega okusa, vendar ima orada manj nadležnih kosti, zaradi česar jo je lažje konzumirat. Predvsem za tiste, ki imajo majhne otroke je lažje.
sporočil: 6.775
Zadnja sprememba: tilenrexi 14.12.2018 18:33
Kdor se boji kosti bodisli zna filirati ribe ali kupi file.
;)okusno.je/clanek/kuh...-ribe.html
sporočil: 95
Ribe vzrejene v morju polnem mikroplastike in težkih kovin ter
futrane s kostno moko narejeno iz odpadkov klavnic. Pa dobr tek.
sporočil: 13.528
[johan55]Kaj pa misliš s čem se futrajo svinje, krave in piščanci ? Najbrž skakljajo po sončku na lepi zeleni travici in se hranijo z zlatorumeno koruzico. Pa dober tek ;)
Ribe vzrejene v morju polnem mikroplastike in težkih kovin ter futrane s kostno moko narejeno iz odpadkov klavnic. Pa dobr tek.
sporočil: 95
[vickibedi]Itak da ne. Ko bi ljudje vedeli kaj vse zmečemo v želodce. Ko se enkrat znajdeš na onkološkem je žal vse prepozno.
> [johan55]
> Ribe vzrejene v morju polnem mikroplastike in težkih kovin ter futrane s kostno moko narejeno iz odpadkov klavnic. Pa dobr tek.
Kaj pa misliš s čem se futrajo svinje, krave in piščanci ? Najbrž skakljajo po sončku na lepi zeleni travici in se hranijo z zlatorumeno koruzico. Pa dober tek ;)
sporočil: 18.363
[vickibedi]Izbira med brancinom in orado, absolutno brancin. Specialiteta so brancinovi fileti pečeni na solnem žaru:-). Kar ni isto kot kilski brancin pečen v soli. Ostanki ribe pa za ribjo juho.
>Znani so po brancinu, po novem pa ponujajo tudi orade, a le nekaj ton. Brancin ima za morsko ribo bolj nežen okus, kar je Slovencem všeč.
Brancin je res boljšega okusa, vendar ima orada manj nadležnih kosti, zaradi česar jo je lažje konzumirat. Predvsem za tiste, ki imajo majhne otroke je lažje.
Sicer pa male, dobre, najboljše sardine-sardelce in sardončki, praktično za drobiž. Lep dan.
sporočil: 351
[rename]1.Kovač
Filirat ribo pred pecenjem, je greh.
Sicer pa moja lestvica:
1.zobatec
2. Pagar
3. Orada.
Od surovih pa skusa brez konkurence.
2.List
3.Zobatec
4.Orada, škrpena, žaba- za 4 mesto in dalje bi se že težko odločal
surova skuša, se strinjam ampak trilija in inčuni...za drobiž odlične ribice za slane filetke ;)
sporočil: 2.286
[vickibedi]
>Znani so po brancinu, po novem pa ponujajo tudi orade, a le nekaj ton. Brancin ima za morsko ribo bolj nežen okus, kar je Slovencem všeč.
Brancin je res boljšega okusa, vendar ima orada manj nadležnih kosti, zaradi česar jo je lažje konzumirat. Predvsem za tiste, ki imajo majhne otroke je lažje.
Verjetno res stavr okusa med brancinom in orado. Če pa govoriva o ulovljeni sveži ribi, dam pa takoj velik plus oradi..
sporočil: 2.286
[MrRooky]
> [rename]
> Filirat ribo pred pecenjem, je greh.
> Sicer pa moja lestvica:
> 1.zobatec
> 2. Pagar
> 3. Orada.
>
> Od surovih pa skusa brez konkurence.
1.Kovač
2.List
3.Zobatec
4.Orada, škrpena, žaba- za 4 mesto in dalje bi se že težko odločal
surova skuša, se strinjam ampak trilija in inčuni...za drobiž odlične ribice za slane filetke ;)
To da si dal lista pred grdobino je greh :) Drugače pa sigurno pred listom še sveža tuna iz hrvaške..
sporočil: 2.286
[vickibedi]
> [johan55]
> Ribe vzrejene v morju polnem mikroplastike in težkih kovin ter futrane s kostno moko narejeno iz odpadkov klavnic. Pa dobr tek.
Kaj pa misliš s čem se futrajo svinje, krave in piščanci ?
Odvisno kje kupiš in koliko plačaš. Vse zgoraj lahko futraš neindustrijsko. Kar pomeni, da je precej drugacen okus.
Krave se pa po moje naceloma kar v veliki meri pasejo.
sporočil: 18.363
[rename]:-), dobra izbira, orade sem dal na 10. mesto.
Filirat ribo pred pecenjem, je greh.
Sicer pa moja lestvica:
1.zobatec
2. Pagar
3. Orada.
Od surovih pa skusa brez konkurence.
Filiranje rib je že gurmanski nivo, ok. Na solnem žaru so fileji pečeni brez olja. Tudi klasično pečene ribe (če se pečejo v pečici, se naj v mešanici olj (brez bučnega:-) in masti - vsakega po malo, njam). Na žaru pečene ribe pa so itak klasika in rutina.
Od surovih absolutno dimljena maslenka. (ruska trgovinica v MB in v LJ - Murgle center). No, skuša tudi ni slaba:-). Lep dan.
P.S.: Boljša debata kot o proračunu.....
sporočil: 18.363
Zadnja sprememba: bigl 14.12.2018 21:34
[matic1982]Tunin steak!!! Ampak, ga je treba znat pripravit. Sem letos v specilaizirani restavraciji dol jedel enega pa je bil kot žagovina. Lepo preplačan. Sam ga pripravim v nulo:-). S štoparico. Kar je preveč, je že za v smeti. Je potrebno bit previden, ker ti steaki niso poceni in je škoda, da jih uničimo. Lep dan.
> [MrRooky]
> > [rename]
> > Filirat ribo pred pecenjem, je greh.
> > Sicer pa moja lestvica:
> > 1.zobatec
> > 2. Pagar
> > 3. Orada.
> >
> > Od surovih pa skusa brez konkurence.
>
> 1.Kovač
> 2.List
> 3.Zobatec
> 4.Orada, škrpena, žaba- za 4 mesto in dalje bi se že težko odločal
>
> surova skuša, se strinjam ampak trilija in inčuni...za drobiž odlične ribice za slane filetke ;)
To da si dal lista pred grdobino je greh :) Drugače pa sigurno pred listom še sveža tuna iz hrvaške..
P.S. Strinjam se s trilijami in inčuni. Za drobiž zelo okusne ribe.
sporočil: 6.899
[rename]1. svinjska ribica na razlicne nacine
Filirat ribo pred pecenjem, je greh.
Sicer pa moja lestvica:
1.zobatec
2. Pagar
3. Orada.
Od surovih pa skusa brez konkurence.
2. ostale ribe po zelji, fajn masten losos je super
Od surovih pa dober prsut brez konkurence, nato pa panceta. Nato pa dolgo nic.
sporočil: 351
[matic1982]
Meni osebno je pač nekako takole, kot sem napisal. ;) Sej veš, ni samo riba to je osnova, vse ostalo je mojstrovina. Od priprave, do vzdušja, družbe, dogodka, pijače, prilog... Jedel sem že zanič kovača in odlične lignje :)
To da si dal lista pred grdobino je greh :) Drugače pa sigurno pred listom še sveža tuna iz hrvaške..
sporočil: 2.195
Khmm, ja saj to je isto kot "smo na hrbet metali lepse in grse so
nas", nda??
strinjam se z nemirnim pa ceprav so samo male svinjske ribice.
strinjam se z nemirnim pa ceprav so samo male svinjske ribice.
sporočil: 6.899
[siap]Jaz sem nekoc skupaj z eno malo ribico pojedel skor pol kile prsuta - pa se svinjska je znala bit :-)
Khmm, ja saj to je isto kot "smo na hrbet metali lepse in grse so nas", nda??
strinjam se z nemirnim pa ceprav so samo male svinjske ribice.
sporočil: 143
www.youtube.com/watc...YYf8cLUV5E
Pri ribi praktično nimaš izbire, razen za kakšne sardelce.
Za meso svinj in krav pa jo je že nekaj. Se da, če hočeš in če ti je pomebno kaj ješ.
Jasno pa, da je kotlet za 4€/kg brez kosti popolnoma isto sranje, kot ribe iz zgornjega linka.
Pri ribi praktično nimaš izbire, razen za kakšne sardelce.
Za meso svinj in krav pa jo je že nekaj. Se da, če hočeš in če ti je pomebno kaj ješ.
Jasno pa, da je kotlet za 4€/kg brez kosti popolnoma isto sranje, kot ribe iz zgornjega linka.
sporočil: 143
Zadnja sprememba: 0221EF13 15.12.2018 00:34
Men je res popolnoma vseen ali so črni ali plavi ali pa zeleni.
Meni je važno, da sem lahko povezal par zadev, ki jih do ogleda
nisem poznal. Najvažneje pa je dejstvo, da vem, da je ribogojništvo
takšno kot je - brez kontrole. Res priporočam ogled celotnega
dokumentarca. Pa nimam vsega za sveto, je pa zanimiv pogled.Ravno Fonda je recimo pred leti vozila ljudi v ribogojnico in kazala, kako se jih hrani. Kako je vse drugače in bolje. Ali res verjameš, da je? Brancin iz te ribogojnice ni bistveno drugačen od kakšne druga "slabše" ribogojnice. Je pa zelo drugačen od tistega, ki zraste zunaj mrež. Glede na to, da ima riba zelo slabo prebavo, je to zelo povezano s prehrano, ki tudi pri Fondi ni nič drugega kot briketi.
sporočil: 961
sporoči koliko rabi štoparca za cca. 2cm debel tunin steak in kaj
imaš za ogenj, da ne bodo sam ponve delale čuda in pol.
sporočil: 11.312
Pred kratkim je bilo v casopisu, kako so delfini iz severnega
Jadrana zastruplejni s PCB. Strahotno so zastruplejni, kar pove,
kako je zastrupljena voda tudi ob nasi obali. Saj spadamo v severni
Jadran?
sporočil: 18.363
[FIN-353404]Za 2 cm največ 2 minuti na vsaki strani na močni vročini, jaz običajno žar a tudi kastrola, ni problem, saj hitro mine. Seveda ne steak vrečt kar iz hladilnika na plato, ampak ga namazat z oljem, kakšno uro dve prej. Začimbe, eni malce solijo prej, drugi kasneje, ko steak malo počiva. Meni je najboljši samo pečen. Lep dan.
sporoči koliko rabi štoparca za cca. 2cm debel tunin steak in kaj imaš za ogenj, da ne bodo sam ponve delale čuda in pol.
sporočil: 18.363
Zadnja sprememba: bigl 15.12.2018 13:23
Mariniranje je običajen postopek. Ampak jaz tune nikoli prej, samo
natur. Prej omenjen čas največ 2 minut je pri meni 1minuto 15
sekund na vsaki strani. Velja načelo hitro popeči na vsaki strani.
Naj bo to reklama za več rib v prehrani. Sem pa danes pogedal
koliko stanejo svinjske ribice:-). So cenejše od dobrih rib in manj
zdrave. Lep dan.
sporočil: 13.528
[matic1982]
> [vickibedi]
> > [johan55]
> > Ribe vzrejene v morju polnem mikroplastike in težkih kovin ter futrane s kostno moko narejeno iz odpadkov klavnic. Pa dobr tek.
>
> Kaj pa misliš s čem se futrajo svinje, krave in piščanci ?
Odvisno kje kupiš in koliko plačaš. Vse zgoraj lahko futraš neindustrijsko. Kar pomeni, da je precej drugacen okus.
Naravno rejene kure so baje trde kot sam hudič, ne vem pa če je to res, ker najbrž v življenju še nisem poskusil nobene.
Krave se pa po moje naceloma kar v veliki meri pasejo.Ja tistih par, ki jih imajo razstavljene za fotosešne na Veliki Planini. Večinoma pa se pasejo s silažo :)
sporočil: 1.153
A nobeden od tuna snicl fanov ne pozna tunin flam? Sploh od tune
teze 30/35 kilogramov. To pa je top. V kolikor je prilika je flam
prva izbira.
sporočil: 210
Glede naravnih kur
Lahko jih primerjas z govedino. Na sreco (ali pa zalost) jih ima se. Ne bodo pa vec dolgo.
Glede rib pa nisem noben ekspert, bolj mi sedejo orade kot brancini
Lahko jih primerjas z govedino. Na sreco (ali pa zalost) jih ima se. Ne bodo pa vec dolgo.
Glede rib pa nisem noben ekspert, bolj mi sedejo orade kot brancini
sporočil: 48.253
[johan55]Ja, ker *nekdaj je bilo bolje* ali kako?
> Kaj pa misliš s čem se futrajo svinje, krave in piščanci ? Najbrž skakljajo po sončku na lepi zeleni travici in se hranijo z zlatorumeno koruzico. Pa dober tek ;)
Itak da ne. Ko bi ljudje vedeli kaj vse zmečemo v želodce. Ko se enkrat znajdeš na onkološkem je žal vse prepozno.
Neverjetno, tile absurdni nedosegljivi cilji glede kvalitete hrane.
sporočil: 13.648
Zadnja sprememba: Gustl 07.01.2019 08:34
[johan55]Največ ljudi se znajde na onkoloskem, ker so zaradi cepljenja preživeli vse otroške bolezni, zaradi antibiotikov vse angine in pljučnice, s tableti uspešno zbijali vročino pri gripi, fasali injekcijo v rit, ko so stopili na zarjavel zebelj in bili ves čas za silo čisti in normalno ali celo prekomerno prehranjeni.
Itak da ne. Ko bi ljudje vedeli kaj vse zmečemo v želodce. Ko se enkrat znajdeš na onkološkem je žal vse prepozno.
Zamenjaj predznak pri zgornjih kritičnih tockah pa onkološkega skorajda ne rabis.
sporočil: 706
[vickibedi]A ti veš, da se v vampu krave vse kar požre spremeni v silažo? Ne vem odkod toliko pomislekov laikov o tem kaj naj bi krava jedla. največja razlika med travo (pašo), silažo in senom je v vsebnosti vode.
> [matic1982]
> > [vickibedi]
> > > [johan55]
> > > Ribe vzrejene v morju polnem mikroplastike in težkih kovin ter futrane s kostno moko narejeno iz odpadkov klavnic. Pa dobr tek.
> >
> > Kaj pa misliš s čem se futrajo svinje, krave in piščanci ?
>
>
> Odvisno kje kupiš in koliko plačaš. Vse zgoraj lahko futraš neindustrijsko. Kar pomeni, da je precej drugacen okus.
Naravno rejene kure so baje trde kot sam hudič, ne vem pa če je to res, ker najbrž v življenju še nisem poskusil nobene.
> Krave se pa po moje naceloma kar v veliki meri pasejo.
Ja tistih par, ki jih imajo razstavljene za fotosešne na Veliki Planini. Večinoma pa se pasejo s silažo :)
Strani: 1 2