Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kupci kupujejo domačo hrano, ker je dobra, pa tudi iz nostalgije
Strani: 1
sporočil: 5.634
[alek14]Ti kar svetujem ti da si pogledaš sestavine, včasih so bakterije še vedno manj škodljive od kemijskih aditivov ki jih tujci dajejo v masovno proizvodnjo kar zastruljaj se počasi potem boš pa ugasnil kot svečka.
Jaz vedno kupujem izrecno tujo hrano (zelo malo izjem). Če je na voljo slovenska se ji ognem. Tuja je boljša, kvalitetnejša in pod veliko boljšim nadzorom. Razen, če menite da javni sektor dela najbolje prav v SLO? (inšpekcije za hrano pri nas so JS), številne afere pa ne govorijo ravno v prid kakovostnemu nadzoru.
Sorry, dokler ma JS hrano čez, se bom SLO hrani izogibal na 100 km.
sporočil: 57
pa ne pozabit. vse niti ne piše, pa ravno največji in najblesteči
si to najraje privoščijo...
sporočil: 49
čas vnosa: 13.12.18 07:07
[alek14]Ni lepšega, kot pri lokalnem kmetu najprej ene par mesecev gledat piščance, kako rijejo za črvi po sadovnjaku na soncu in svežem zraku, nato pa piščančke mrtve teže okoli 4-5kg ;) lepo pospraviti v hladilnik, ko veš, da niso bili krmljeni z rastnimi hormoni ampak samo z žitaricami, ko veš, da je bila žival na zraku in vidiš po strukturi vlaken mesa, da je tuje sintetično meso napol plastično.....no kar je pa najboljše pri vsem tem skupaj pa je, da med potrošnikom (jaz) in proizvajalcem (sosedov Janez Kmetovalec) ni nobene dobavne verige niti ni nobenega industrijskega procesiranja hrane...še več, vsako stvar, ki so jo ti piščanci pojedli, sem videl, prebral na embalaži žitnih krmil(ki se jih pridela doma in tudi zmelje doma)....skratka 100% nadzor nad proizvodnjo...in da :) tudi država si za DDV in ostale komedije lahko pod nosom obriše, ker si pač ne zasluži ta sestava države, da jih kdorkoli "hrani z davki".....ista zgodba z vzrejo domačega pujsa,ki nato pristane v kolinah, tunkah,tlačenkah, šniclih, golažih itd....na kraj pameti mi ne pade, da bi kupil meso iz madžarske, poljske.....avstrije mogoče še, samo imajo zakonsko urejeno, da najboljše meso ostane za avstrijski notranji trg in avstrijce (da lepo papajo)....še manj si želim nemškega mesa, francoskega mesa in bognedaj halal mesa....preprosto brez higienskih standardov in polno konzervansov, ki ti zjebajo prebavni trakt in se nato morfološko začneš spreminjati v spako-soja-kreaturo podobno Vatovcu in Mesecu iz Levice....
Jaz vedno kupujem izrecno tujo hrano (zelo malo izjem). Če je na voljo slovenska se ji ognem. Tuja je boljša, kvalitetnejša in pod veliko boljšim nadzorom. Razen, če menite da javni sektor dela najbolje prav v SLO? (inšpekcije za hrano pri nas so JS), številne afere pa ne govorijo ravno v prid kakovostnemu nadzoru.
Sorry, dokler ma JS hrano čez, se bom SLO hrani izogibal na 100 km.
sporočil: 484
Če govorimo o industrijsko izdelani hrani ne govorimo tudi o domači
hrani. Pri slednji javni sektor nima vpliva, glede prve pa ne
verjamem ne našim, ne tujcem.
Mogoče bi bilo boljše, da se lotiš pregleda bolj matematično. v Sloveniji je ponavadi za eno težavo registriranih največ le par škropiv. V Franciji, Italiji, Nemčiji, Nizozemskem 30-50. A misliš, da se z analiznimi tehnikami res išče vseh 30 hkrati? :D
Ne živeti v balončku.
Mogoče bi bilo boljše, da se lotiš pregleda bolj matematično. v Sloveniji je ponavadi za eno težavo registriranih največ le par škropiv. V Franciji, Italiji, Nemčiji, Nizozemskem 30-50. A misliš, da se z analiznimi tehnikami res išče vseh 30 hkrati? :D
Ne živeti v balončku.
sporočil: 6.403
[Macadamia]SAj ravno to je velik problem. Npr. FRancoz ima dovoljeno nekom aktivno snov, ki je jaz nimam, zaradi tega je bolj konkurenčen, hkrati pa prodaja svojo nesnago neomejeno na slovenskem trgu. REs si sicer Slovenci sami omejujemo nabor aktivnih snovi ampak Francoz nima kaj prodajat tule, če je škropil s sredstvom, ki v Sloverniji ni registrirano.
Če govorimo o industrijsko izdelani hrani ne govorimo tudi o domači hrani. Pri slednji javni sektor nima vpliva, glede prve pa ne verjamem ne našim, ne tujcem.
Mogoče bi bilo boljše, da se lotiš pregleda bolj matematično. v Sloveniji je ponavadi za eno težavo registriranih največ le par škropiv. V Franciji, Italiji, Nemčiji, Nizozemskem 30-50. A misliš, da se z analiznimi tehnikami res išče vseh 30 hkrati? :D
Ne živeti v balončku.
D
sporočil: 57
Si v realnem sektorju. Super, a zivilski sektor si kdaj videl od
blizu? Pa z super tujimi giganti si kdaj posloval- videl njihove
zahteve?
sporočil: 8.460
Odvisno kje in kaj kupuješ.
Dejstvo je, da se precej kvalitetne slovenske surovine izvozi, uvaža pa končne prehrambene produkte.
Ravno tako imaš pri določenih slo. produktih napake, ker se ne upošteva tehnologij pridelave/predelave.
Veliko pa zavisi tudi od okusa posameznika.
Dejstvo je, da se precej kvalitetne slovenske surovine izvozi, uvaža pa končne prehrambene produkte.
Ravno tako imaš pri določenih slo. produktih napake, ker se ne upošteva tehnologij pridelave/predelave.
Veliko pa zavisi tudi od okusa posameznika.
sporočil: 2.195
Khmm, sicer je vprasanje bolj retoricno.
Pa si ti kdaj od blizu videl "domaci" sektor pridelave ali predelave?
In ne nakladaj, ker sem imel kmetijo, ko se se ti nisi rodil.press
Pa si ti kdaj od blizu videl "domaci" sektor pridelave ali predelave?
In ne nakladaj, ker sem imel kmetijo, ko se se ti nisi rodil.press
sporočil: 57
V kolikor govoriva o zivilski industriji sem jo videl od zelo blizu
in zelo dolgo. Naso, tujo in mesano...
sporočil: 2.195
Khmm, DOMACE je zgolj za domace in ne za mestjanare, preprosto trg
tega ne dovoli !!
Ja in to sem si lahko "privoscil", ker sem delal se kaj bolj donosnega.
Ves, vcasih so ljudje rekli, daj mi tisto/ega, ki ga sami jeste-pijete, ..!?
Nic vec ni tako kot je bilo, le zivljenska doba se podaljsuje, nda??
Ja in to sem si lahko "privoscil", ker sem delal se kaj bolj donosnega.
Ves, vcasih so ljudje rekli, daj mi tisto/ega, ki ga sami jeste-pijete, ..!?
Nic vec ni tako kot je bilo, le zivljenska doba se podaljsuje, nda??
sporočil: 57
zalostno je, da si kvalitetne hrane ne moreš več privoščiti, še
bolj žalostno je da kvalitetne hrane ne prepoznamo več. tudi to je
naloga živilske industrije in hudičevo dobro ji uspeva.
sporočil: 2.195
Khmm, nemores, nemoremo,nemorejo-nimajo casa ??
Ti zaupam, psst ne okoli govorit. Moji "benefitorji" pripravljajo DOMACE koline in brez "starih"ni tisto tapravo, vsaj tako sta sinoci povedala(sin,hcera)..
se je zenkici, no ja tudi meni, kar vid zameglil.
Ti zaupam, psst ne okoli govorit. Moji "benefitorji" pripravljajo DOMACE koline in brez "starih"ni tisto tapravo, vsaj tako sta sinoci povedala(sin,hcera)..
se je zenkici, no ja tudi meni, kar vid zameglil.
sporočil: 13.528
[alek14]Hočeš reči da bolj ceniš tuje ojačevalce okusov od domačih ? :)
Jaz vedno kupujem izrecno tujo hrano (zelo malo izjem). Če je na voljo slovenska se ji ognem. Tuja je boljša, kvalitetnejša in pod veliko boljšim nadzorom. Razen, če menite da javni sektor dela najbolje prav v SLO? (inšpekcije za hrano pri nas so JS), številne afere pa ne govorijo ravno v prid kakovostnemu nadzoru.
Sorry, dokler ma JS hrano čez, se bom SLO hrani izogibal na 100 km.
Je pa poreklo hrane dandanašnji težko ločiti na domače in tuje;
npr sir delajo v Nemčiji iz mleka iz Poljske, distributer iz štajerske, na nalepki pa piše proizvedeno v Sloveniji :)) Ni ga čez domače :)
sporočil: 10.825
[vickibedi]Za tiste, ki ne veste...
> [alek14]
> Jaz vedno kupujem izrecno tujo hrano (zelo malo izjem). Če je na voljo slovenska se ji ognem. Tuja je boljša, kvalitetnejša in pod veliko boljšim nadzorom. Razen, če menite da javni sektor dela najbolje prav v SLO? (inšpekcije za hrano pri nas so JS), številne afere pa ne govorijo ravno v prid kakovostnemu nadzoru.
> Sorry, dokler ma JS hrano čez, se bom SLO hrani izogibal na 100 km.
Hočeš reči da bolj ceniš tuje ojačevalce okusov od domačih ? :)
Je pa poreklo hrane dandanašnji težko ločiti na domače in tuje;
npr sir delajo v Nemčiji iz mleka iz Poljske, distributer iz štajerske, na nalepki pa piše proizvedeno v Sloveniji :)) Ni ga čez domače :)
Ljubljanske Mlekarne ne proizvajajo nobenih trdih sirov v Sloveniji. Vse se proizvaja v Bjelovarju na Hrvaškem.
To je odkar je Lactalis lastnik in je "racionaliziral" proizvodnjo.
Pozicija: BMK za poreklo.
sporočil: 484
lasten vrt. Škropljenje nikoli. To nadomesti streha oz plastenjak.
Paradižnik pobran novembra še zori.
sporočil: 349
[generacijaID]Nekako sem razumel, da je na trgu tudi svinjsko halal meso?
.....ista zgodba z vzrejo domačega pujsa,ki nato pristane v kolinah, tunkah,tlačenkah, šniclih, golažih itd....na kraj pameti mi ne pade, da bi kupil meso iz madžarske, poljske.....avstrije mogoče še, samo imajo zakonsko urejeno, da najboljše meso ostane za avstrijski notranji trg in avstrijce (da lepo papajo)....še manj si želim nemškega mesa, francoskega mesa in bognedaj halal mesa....
Strani: 1