Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FIN-379669 sporočil: 7.967
Kakovost hrane tam gotovo ni taka, kot jo komentator Slovenecnb1 pričakuje.

Tisti dan imajo malice, morda 3 vrste. A la cart nihče ne naroča. Treba je ločiti zadeve: obilna malica ( a la jota s solato, ocvrti sir s pomfrijem, itd.) ali pa dober a la cart.

Tista malica ima 4,5 eur dejanskih stroškov za gostinca (na gosta), torej lastnik zasluži malo nič. Morda edinole na piru ali kapučinu.

Matematiko gostincev poznam zelo dobro. In všeč mi je, da se kelnarja (pošteno) plačuje 7 eur na uro, vendar je tudi mogoče, da to ni netto plača (brez dodatkov) na plačilni listi, ampak skupen zaslužek.

No, dobri kelnerji imajo še do appr. 150 eur mesečno napitnine, tako da kelnariti ni slabo, vendar tudi nej dobro, ker stati takole dneve in dneve, če se ne rekreiraš, pride do "poklicnih" bolezni. Tudi ta posel, če ga obvladaš, ni izi. Ni pa bog ve kaj težko in ima svoje prednosti (če ne drugega ješ in piješ zastonj v taki kuhinji).

če je gostilna nabita, še nekako gre, zaslužka nekaj ostane, vendar daleč od tega, da prideš do Zaslužka.